Dodaj do ulubionych

Samochodem z Polski do Grecji

22.06.07, 10:08
witam czy ktos mogłby mi polecic dobra trase samochode do Thessaloníki , czy
warto jechac przez rumunie i bulgarie i jakies fajne namiary na noclegi tanie
dla 4 osob blisko morza we wschodniej grecji, z gory dziekuje za wszelkie
informacje.
Obserwuj wątek
    • blackened1 Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 11:25
      10000000000 razy przerabiany temat. Forum pęka w szwach od informacji na ten
      temat. Zadaj sobie odrobinę wysiłku i użyj wyszukiwarki forumowej.
      • domipol Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 12:24
        Nie masz co robic po to ktos stworzyl forum, zeby szukac dokladnej informacji,
        do twojej blyskotliwej informacji szukalem w wielu miejscach nie ma
        szczegołwoych opisow wiec jak nie masz co robic to strzel sobie barank.
        • skynet_00 Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 13:20
          To się dopiero nazywa chamstwo. Nie dość że nie umiesz kożystać z wyszukiwarki
          jak pisze Blackened1 to jeszcze jesteś chamski. Teraz to na pewno już nikt ci
          nie pomoże. Więc sam sobie strzel baranka.
          • Gość: max Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 62.180.229.* 22.06.07, 13:23
            Szukał i nie znalazł ehehehhe. Jak można tak oklepanego tematu nie znaleźć
            chahah a może nie wie że na tym forum jest kilkaset stron a nie tylko ta 1
            którą widzi chahahahha to ci dopiero dobre :D:D
    • blackened1 Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 13:27
      A to co jest ? Ufo ?
      szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?slowo=samochodem%20do%20grecji
      wiec sam se strzel mega barana chłopie i nie rzucaj sie jak nie masz racji
      • bene102 Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 15:03
        Ech... ciekawe blackened1 czy zajrzałeś do któregoś z tych wątków
        wyrzuconych przez wyszukiwarkę, bo ja i owszem.
        Treści w nich wszystkich tyle co w Twoim poście - mniej niż zero.
        Łatwo spuszczać na szczaw ale coś od siebie dodać to już nie tak prosto.
      • domipol Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 15:06
        Jeden madzrejszy od drugiego jak nie byles to sie nie wypowiadaj jak masz cos
        madrego do powiedzenia to powiedz, a jak nie to satrtuj do sejmu ale widze z
        was to ciemna masa jak ktos grzecznie prosi o info to krytyka nie mam czasu
        na szukanie pracuje w fabryce w odroznieniu do was nieroby poprosilem o info w
        jednym miejscu.
        • blackened1 Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 16:07
          Słuchaj kmiocie, ciemna masa to ty jesteś koro nie potrafisz trafić do Grecji
          bez prowadzenia za rączkę. A ten drugi cały bene102 też jak nie potrafi czytac
          postów to niech lepiej nic nie pisze. Nie ma o czym z wami gadać bo nic nie
          dociera.
        • blackened1 Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 16:09
          Poza tym domipol składnię "po polskiemu" to masz zajebistą hehehhe
          • Gość: Włochaty Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.mmj.pl 22.06.07, 16:12
            Ale jazda, "nieroby" aaaaaaaaaaahahahahhahahah ale fajny ten dampinol z
            fabryki, podoba mi się koleś, nie umie pisać ani w necie szukać i jeszcze
            marudzi :D:D dobre :)
          • Gość: pol Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 212.160.172.* 22.06.07, 16:17
            Ty chyba pozno z dzrzewa zszedles kmiocie (do blac....)a twoja skladnia nie
            wychodzi poza jedno zdanie. Nik masz jak baba.
            • blackened1 Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 16:22
              :)
      • Gość: Lolek Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 20:29
        Nie jestem takim gniuszem netu jak Ty, wiec proszę (zwróć uwagę na słowo
        proszę) o info : jakie koszty autostarady na wegrzech i w serbii, klejki na
        granicach, czy sa i jak długie (potrzebne mi to do zaplanowania czasu podroży,
        czy bawić się w waluty narodowe czy wystarczy euro i czy można to wymnienić na
        granicy żeby było na winiety i bramki autostradowe. Chodzi mi o informacje
        śwież a nie z przd 2-3 lat.
        Jesli nie możesz pomóc to się nie wp..aj, jeśli możesz to po prostu pomóż

Pozdro
        • Gość: Wojtek Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:40
          Witam,
          rok temu jechałem do Grecji autem.Polecam drogę przez Macedonię. Warto zakupić
          walutę obowiązującą w danym kraju w ten sposób zaoszczędzi się troszkę, choć
          nie ma żadnego problemu z opłatami w euro.W razie pytań: wwdd@poczta.fm
          Pozdrawiam
    • skynet_00 Re: Samochodem z Polski do Grecji 22.06.07, 16:39
      Jak to nieroby ? dompinol przecież to ty chcesz mieć podane wszystko na tacy,
      czyż nie ? Przecież to tobie nie chce się szukać na forum tylko zakładasz temat
      który już istnieje od nie wiem ilu razy. Zdolności percepcyjnych kolego w tej
      fabryce to raczej nie wyrobisz :D
      Kończę tą chorą polemike bo i tak nic nie zrozumiesz
      Pozdrawiam Cześć
    • blackened1 Frajda na całego :))) 22.06.07, 16:56
      Wiesz Skynet jaka frajda czytać takie rzeczy :)) Goście się wkręcają w temat a
      potem sami budują jazdę z niczego :D Bo przecież nic takiego się nie stało :D:D
    • Gość: anulka Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:04
      Nie podobają mi się te wasze teksty, co jeden to mądrzejszy.Jak macie się tak
      zachowywać to lepiej nic nie piszcie, milczcie !!!!!!!! domipol słuchaj ja nie
      jechałam przez Rumunię więc sie nie wypowiem, ale jak Cie interesuje droga
      przez Serbię to uważam że jest ok.Jechałam nią w 2006r.
      • Gość: pol Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 212.160.172.* 25.06.07, 12:52
        A znasz jakies fajne noclegi w grecji do polecenia z nr.tel
    • Gość: Wojtek Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 19:38
      Witam,
      w tamtym roku pierwszy raz wybraliśmy się samochodem do Grecji trasą: Słowacja,
      Wegry, Serbia i Cazrnogóra, Macedonia. Najgorszy odcinek trasy to jak pamietam
      przejazd przez Belgrad, choć nie jest gorzej niż w naszych dużych miastach(brak
      obwodnicy). Nie polecam przekraczania granicy w weekend ze względu na duży
      ruch. Przed granicą z Macedonią czekaliśmy ok 3 godzin. Jadąc mieliśmy dwa
      noclegi: okolice Budapesztu na parkingu i w hoteliku zaraz za granicą
      macedońską. W tym roku też wybieramy się. W razie pytań : wwdd@poczta.fm
      Pozdrawiam
      • Gość: Santa Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.mcon.pl 25.06.07, 07:16
        A ja za kilka dni zamierzam przejechać przez Serbię - nie wjeżdżając na
        autostradę ani do Belgradu!!! Mam dokładnie opracowaną trasę i podrukowane
        szczegółowe mapki z netu!!! Pozdrawiam:)
        • m.c.r Re: Samochodem z Polski do Grecji 25.06.07, 08:39
          Moim zdaniem - bez sensu. Zaoszczędzisz około 25EUR (jeśli to auto osobowe)
          kosztem dłuższego czasu przejazdu (na drogach bocznych nie poszalejesz, a jeśli,
          to pewnie z mandatem przekraczającym oszczędności) i mniejszej wygody. Na temat
          bezpieczeństwa nie wypowiadam się, bo nie wiem.
          • Gość: Santa Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.mcon.pl 25.06.07, 20:25
            Z przyczepą w dwie strony - 100 euro.
            Na autostradzie (z przyczepą) też nie poszaleję - bo nie można powyżej 80.
            A serbskie drogi znam - są ok!!! Niebezpiecznie może być tylko na obszarze
            Kosowa - to się tam nie pcham!!!
            A widzę, że tu na forum nie ma jeszcze takich co by wypróbowali taki wariant -
            no to ktoś musi tyć pierwszy!!! ;))
            • m.c.r Re: Samochodem z Polski do Grecji 25.06.07, 20:40
              Nie pisałeś wcześniej o przyczepie :)) ale faktycznie, przy ograniczeniu
              prędkości to na jedno wyjdzie, a za 100EUR można sporo Retsiny kupić ;-))))
            • Gość: kkrzys Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 82.139.51.* 26.06.07, 00:12
              Wypróbowali ,i to wtedy gdy 100 dolarów to było bardzo dużo kasy.Jeśli dzis
              chcesz takie pieniądze zaoszczędzic w serbi na dojezdzie , to , moja rada
              ,zostań w domu i nie rób dziadostwa.
              • Gość: viking2579 Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.ang.sth.bostream.se 26.06.07, 00:37
                I o co ci z tym dziadostwem chodzi? Masz jakies problemy?
                No bo co ci przszkadza, ze ktos chce przeznaczyc 100 USD na cos innego niz na
                autostrade, ktora mu nic nie daje? Troche logicznego myslenia nie
                zaszkodzi... :)
              • Gość: Santa Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.mcon.pl 26.06.07, 07:36
                Krzysiu - jeśli wypróbowałes!!! - to napisz parę zdań jak Ci się jechało!!! -
                wszak to furum turystyczne!!! A jeśli masz wewnętrzny przymus oceniania i
                krytykowania ludzi to polecam Ci np coś takiego
                forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=210
                Tam możesz realizować się do woli!!!
                Tacy jak Ty i jeszcze paru innych - skutecznie blokują rozwój tego forum - bo
                wiem, że ludzie różnie eksperymentują w podróży i na wakacjach - ale o tym tu
                nie napiszą bo nie chcą się narażać na opinię tego rodzaju co Twoja (nic nie
                wnosi oprócz złości).
                Krzysiu - z Twojej rady nie skorzystam - bo na tym forum jest są osób, które
                potrafią doradzić "na temat". Natomiast Ty - "mówisz co wiesz a nie wiesz co
                mówisz" !!! Pozdrawiam
                • Gość: anulka Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 13:48
                  Brawo Santa !!!!!!!!!!!!!
                • Gość: Wojtek Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:50
                  Santa ma rację, to forum turystyczne.
                  • Gość: viking2579 Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.ang.sth.bostream.se 26.06.07, 20:29
                    Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Santa ma rację, to forum turystyczne.

a nie sarkastyczne :)
                    • Gość: kkrzys Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 82.139.51.* 26.06.07, 21:21
                      Tak tak ,rozwijajcie się w mysl zasady jakby tu jeszcze wykombinować i gdzie nie
                      zapłacic po drodze na wakacje.Stracić czas ,paliwo ,uszkodzić samochód ,POWODZENIA.
                      • Gość: Max Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 01:35
                        Stary wyluzuj...
                      • m.c.r Re: Samochodem z Polski do Grecji 27.06.07, 08:38
                        Z Twoich postów wynika, że to właśnie Ty kombinujesz jakby tu na siłę wydać
                        pieniądze. Człowiek napisał, że jedzie z przyczepą, więc i tak maks 80km/h. Co
                        za różnica, czy pojedzie autostradą (jako zawalidroga) czy też drogami bocznymi?
                        O jakiej stracie czasu piszesz? O jakiej stracie paliwa? Sugerujesz, że różnica
                        w spalaniu przekroczy 100EUR?
                        • Gość: macioo Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 22:22
                          czy znajdę w cimno nocleg (6 osób) 17 sierpnia w okolicach Parali lub na
                          połwyspie Pilioo?
                          dzieki zza odp
    • Gość: kkrzys Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 82.139.51.* 26.06.07, 21:24
      do Viki,autostrada która nic nie daje? jedz najpierw do grecji i omiń
      autostradę,dopiero będziesz miał jakieś pojęcie
      • fernando_alonso A co kogo obchodzi jak kto jedzie ? 27.06.07, 09:54
        Każdy jedzie jak chce, autostradą lub bocznymi. Jak będę chciał to se pojadę
        polami traktorem i nikomu nic do tego. Co za ludzie, może zaczniecie mu
        zaglądać jakie ma skarpetki na nogach ? Nos w sos i nie krytykować. Każdy
        jedzie na urlop jak chce.
        • Gość: pol Re: A co kogo obchodzi jak kto jedzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:16
          Popieram, ludzie chca tylko prostej odpowiedzi czego moga sie spodziewac w
          danym kraju, a jak bedzie sobie ktos wybieral droge to jego sprawa.
    • makadi2 Re: Samochodem z Polski do Grecji 28.06.07, 10:54
      Jeśli masz jeszcze jakieś pytania to napisz na makadi2@gazeta.pl
      • Gość: loooooooooop Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 18:25
        szkoda ze nikt nie jedzie samochodem do grecji
        szkoda
        • Gość: Wojtek Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 23:39
          Wyruszam do Grecji w niedzielę po ostatnim meczu Ligi Światowej :) Jeśli ktoś
          jedzie autem chętnie dołączymy. Jedziemy rodziną (2+2).
          • Gość: maciooo Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 07:19
            w któro miejsce jedziesz i jaką trasą??i skąd?
            • Gość: Wojtek Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 00:15
              Ruszamy z Ostrołęki ok. godz. 20. Planuję jechać przez Belgrad i Skopje. tak
              jechaliśmy rok temu. W razie pytań proszę o kontakt: wwdd@poczta.fm
              Pozdrawiam
        • Gość: daryusz Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 11:53
          Wczoraj wróciłem z gorącej Grecji.Droga do i z Grecji bez dodatkowych
          atrakcji.W tamtą stronę przez Sebię i F.Y.R.O.M. do Salonik,a wracałem przez
          Bułgarie-Sofię do Niszu i dalej do Budapesztu.Znajomi jechali w sobote,korki na
          granicach z Serbia i F.Y.R.O.M.po 2-3 godziny.Muzułmańska Europa Zachodnia
          jedzie do siebie do Stanbułu.W tygodniu bez kłopotu.
          Opłaty na Słowacji i na Wegrzech oraz w Serbii jak dotychczas pisali
          poprzednicy. Zagadkowa jest Macedonia/dla Greków nazwa Macedonia to jest ich
          kraj ze stolica w Salonikach-po co politykować,jesteśmy na wakacjach/,ale im do
          Europy daleko.Jechaliśmy w kilka samochodów ale kazdy innego dnia, i każdy
          płacił w Euro inaczej,1-2-5 Euro powinno wystarczyć.Trzeba mieć drobne 1-2
          Euro.U mnie bramka środkowa była nieczynna,przejazd wolny.Wymiana pieniędzy
          jest tylko niepotrzebną stratą czasu.A autostrady są przyzwoite tylko autobus
          który stoi na austradzie bo tam ma przystanek,rowerzyści, przechodzacy ludzie w
          poprzek autostardy nie powinne byc zaskoczeniem a wymusić czujność, tym
          bardziej że jesteśmy zmęczeni bo to końcówka jazdy.Ja byłem 100 km od
          Salonik.Powodzenia i szerokiej drogi.
          szczególy pod slodar@wp.pl
    • Gość: macioo Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 19:27
      Co do Serbii.
      Jedzie sięsamymi autosradami od granicy Wegiersko- Serbskiej az do samej
      Nacedoni ?ile jest km. przez samą Serbie ?
      • magdusijaa Re: Samochodem z Polski do Grecji 16.07.07, 03:25
        przez serbie sie jeeedzie i jeeeedzie i jeeeedzie!! ja jechalam osttanio przez
        rumunie i bulgarie: bo musilam przez "unie": odradzam!!!!! prejscie graniczne
        albo jakis prom: tragedia albo ponizej bukaresztu. dostalismy sie do bulgari i
        nie chcielismy z wiadomych wzgledow tam nocowac wiec " wyprostowalismy droge":
        nie na sofie ale prosciutko na dol: i tu niespodzianka: przejscie graniczne
        ktore nadal widnieje na nowych mapach od lat jest zamkniete:) w koncu jechalismy
        pod granice turecka:) ehh, co to byla za podroz:) 40h non stop, dwoch kierowcow.
        przez serbie jedzie sie duzo lepiej: ale trzeba uwazac, prawie mialam wypadek:(
        wylaczenie pasa ruchu nieoswietlone, po prostu ciemna barierka. ale coz: takie
        wpadki to i w polsce sie penwie zdarzaja:)
      • magdusijaa Re: Samochodem z Polski do Grecji 16.07.07, 03:27
        dodam jeszcze ze trase polska grecja zrobilam,yyyy....8razy. i zdecydowanie
        najlepsza opcja to prom przez wlochy: i tu wazna informacja: wlochy sa teraz
        najezone fotoradarami: ale nie wysylaja mandatow za granice:P
        • m.c.r Re: Samochodem z Polski do Grecji 16.07.07, 08:02
          Czy najlepsza? Niekoniecznie. To zależy w który rejon Grecji się wybierasz.
          Jeśli Peloponez lub wyspy jońskie, to na pewno najwygodniejsza (bo najmniej
          męcząca).
          Ale najlepsza to pojęcie względne :-) dla mnie lepiej jechać przez Serbię i
          Macedonię, bo po drodze mogę sporo ciekawego zobaczyć (Belgrad, Ochrid itp). Ale
          o gustach się nie dyskutuje :))
          • Gość: MonteChristo Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 81.15.190.* 16.07.07, 08:44
            Heh..wygodniejsza, jesli ma sie kajute, jesli deck to chyba jednak lepsze jest
            autko, drozsza to chyba jej najgorszy minus no i strasznie dlugo sie plynie.
            Autem wlasnym to jest to :)
            Ja udezam na Mani lub okolice w polowie sierpnia. oczywiscie autkiem.
            Pozdrawiam.
            • magdusijaa Re: Samochodem z Polski do Grecji 16.07.07, 10:14
              wygodniejsza pod tym wzgledem ze jedzie sie caly czas dobrymi drogami. poza tym
              dla mnie, chodz tooczywiscie bardzo subiektywne, przyjemniej jest plynac promem
              niz siedziec non stop za kolkiem. poza tym wlochy jednak przewyzszaja uroda
              serbie. fakt, podroz na pewno drozsza, ale moim zdaniem warto.
        • Gość: Tytus Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 82.160.190.* 26.07.07, 17:49
          Włochy najeżone fotoradarami...hihihi...to jak ...pomijając autostrady
          jechałaś...hi hi hi
      • Gość: ewa Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.brzesko.net.pl 16.07.07, 19:13
        Serbia to dokładnie 560 km...
        • Gość: loooooooooop Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 17:51
          jaki charakter drogi przez Serbie? czy jedzie sie samymi autostradami czy sa
          zwykłe drogi ?
    • Gość: macio Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 08:02
      ludzie,kto ma najswiesze informacje co do trasy do grecjii ? jak wyglada sprawa
      noclegu zza Belgradem w Serbi? znajdzie sie bez problemu nocleg zza rozsądne
      pieniądze..dajcieodpowiedz oc i jak .
      • Gość: m Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.5.161.177.acn.gr 22.07.07, 16:33
        a nie wolisz jeszcze na wegrzech, szeged?
      • Gość: prezes Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 18:37
        Motel Stari Hrast w Markovac,ok 80km za Belgradem,dwojka ok 20e
        • Gość: macio Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 21:27
          to jest ten hotel przy autostradzie ?
          • Gość: prezes Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 21:57
            siedzac na tarasie restauracji widzisz autostrade,polecam!
    • etna16 Re: Samochodem z Polski do Grecji 26.07.07, 07:23
      Może ktoś już wrócił z wojaży i napisze jak trasa w tym roku?Czy jest czynne to
      przejście po wjechaniu do Bułgarii zaraz " w dół" ? Napiszcie , bardzo proszę.
      • magdusijaa Re: Samochodem z Polski do Grecji 26.07.07, 17:28
        ja jechalam w lutym. zaraz na nim zatrzymal nas straznik i powiedzil ze od lat
        jest nieczynne. wiec chyba nie ma co na nie liczyc. poza tym droga "w dol"
        przez bulgarie- tragedia!!!
        • Gość: loooooooooop Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 18:12
          lepiej jechac n apewno przez Macedonie a nie n a"dól' :) pozdrawiam sa jakies
          wieksze remonty n trasie przez Serbie NIS i Macedonie Skopje?
          • Gość: Konio Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 18:26
            Ogólnie na trasie spokojnie z remontami, tylko Budapeszt strasznie rozkopany ,
            remont zjazdu z M2do centrum i juz w samym mieście też kocioł, zawsze się cięzko
            było przebić przez Budapeszt ale w tym roku to już porażka.
            • Gość: Tytus Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 82.160.190.* 26.07.07, 19:06
              Budapeszt najlepiej pokonywać oczywiście w nocy. Od godz 23 do 4 rano. Również
              można spokojnie z każdej strony objechać przedmieściami. Wiele razy tak
              czyniłem. Ostatnio jechałem do Dubrovnika przez Budapeszt. Przejechałem całe
              piękne miasto w 25 minut non stop jadąc w nocy. Sygnalizacja świetlna jest tak
              ustawiona, że jak trafisz na zielone jadąc główną trasą to przejedziesz cały
              Budapeszt nie zatrzymując się (oczywiście nocą jak nie ma korków).
              • Gość: Shantymen Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: 212.33.91.* 27.07.07, 18:55
                Wróciłem 23.07 więc chyba niedawno z Chalkidiki. Po pierwsze nigdy przez
                Bułgarię jechałem tamtędy do Grecji, a wracałem przez Macedonię. Drogi w
                remoncie i w Bułgarii i w Grecjii na tym kierunku do tego przejazd przez Sofię
                niezbyt szybki oraz liczne miejscowości na trasie w Bułgarii. Tą sama trase
                przez Macedonię pokonałem o 5 godz. szybciej :) Są remonty na autostradach w
                Serbii dużo ograniczeń do 60km/h i stoją niebiescy z radarkami. Jeżeli chodzi o
                Budapeszt to nie bardzo wiem o jakich kłopotach mówicie jadąc z nawigacją przez
                Budapeszt jechałem przez miasto 100-120km/h szybko i sprawnie.
                • Gość: gosia Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.ols.vectranet.pl 27.07.07, 23:24
                  tak zgadzam się z tymi radarami i policja. Zapłaciłam 2 mandaty. Trzeba bardzo
                  uważać ,bo w Bułgarii i Serbi stoją bardzo często nawet na mostkach nad drogą.
                  • Gość: loooooooooop Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.07, 07:36
                    do tego hotelu przy autostraszie w Markovacu łatwo trafić? jest jakiś
                    drogowskaz ? prosze o podpwoiedz bo nie chcęgo minąćw trakcie jazdy.
                    • Gość: prezes Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 21:22
                      jest oznaczony zjazd w prawo z autostrady do miejscowosci Markovac,przy motelu
                      z daleka widac 10metrowy slup reklamowy,pozdro!!
                      • Gość: maxx Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.mmj.pl 29.07.07, 21:42
                        Moteli przy drodze jest masa, jest w czym wiebierać.
                        • m.c.r Re: Samochodem z Polski do Grecji 29.07.07, 23:40
                          A jak przedstawiają się ceny w tych motelach? Parking + pokój dla dwóch osób.
                          • Gość: macio Re: Samochodem z Polski do Grecji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.07, 21:09
                            czytałem ze ok 35 40 e ale dokładne nie wiem watro by byłło jak by ktoś napsiał
    • Gość: tomcioo slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: 62.87.185.* 02.08.07, 13:02
      z Bielska wyjechalismy w piatek ok 2 w nocy, a o 10 rano w niedziele bylismy na
      Sithonii na Chalkidiki.
      jechalismy przez slawacje, wegry, serbie, macedonie.
      winietka wegierska 4 dniowa 1530 huf
      autostrada w serbii platna w dinarach lub euro ok 25 euro w jedna strone,
      polecamy, aby sie w serbii zatrzymac na obiad w jakiejs restauracji za
      belgradem, bo daja bardzo duuuuuze porcje po dobrych cenach!
      przejazd przez belgrad ok, dobrze oznakowany, ale zawsze jest korek i jesli
      komus sie spieszy to lepiej jechac za miejscowymi prawym poboczem, ewentualnie
      droga ze zjazdami na cenrum, a potem wepchac sie prawym poboczem do bramek na
      autostradzie. ciezko zatankowac auto jesli sie wjedzie w gory ok 80km przed
      macedonia, bo stacje sa po lewej stronie a zjazdow malo.
      w macedonii autostrada 5 euro w jedna strone i lepiej miec odliczone pieniazki
      lub monety 1eur, 2eur, bo oszukuja na bramkach(nie ma cennika w euro, i prosic
      o reszte w euro, bo moga wydac w miejscowej walucie!)
      pozatym to jesli jest weekend to na granichach kolejki,bo miliony turkow jada z
      niemiec do stambulu. my stalismy 1h na wegiersko-serbskiej i 3,5h na serbsko-
      macedonskiej. w drodze powrotnej kolejek nie bylo.
      paliwo w serbii i grecji kosztuje ok 1 euro/litr PB95. w grecji tanie stacje
      benzynowe to aegan, paliwo zawsze bylo ponizej 1 euro - ok 0,98 euro. przy
      autostradzie 1,07, drogie paliwo na BP i EKO.
      bramki na greckich autostradach to przewaznie oplata 2 euro.
      greccy kierowcy to kamikaze na kretych gorskich drogach, ale na autostradzie
      malo kto przekroczy 130 kmh. podwojna linia cigla wg grekow wcale nie oznacza
      zakazu wyprzedzania, a jezdzi sie po prawej stronie najlepiej po poboczu aby
      mozna bylo wyprzedzac na 3go lub 4go.
      w grecji nie jezdzi sie na swiatlach, a parkuje sie z wlaczonymi awaryjnymi.

zycze milej podrozy
      • Gość: etna Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 17:20
        Wielkie dzieki, bardzo nam sie przyda to co napisałeś.
      • Gość: ewa Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.brzesko.net.pl 02.08.07, 20:30
        Kamikadze...? Tomcioo, byłeś w jakimś jeszcze kraju na południu Europy?
        Objechałam praktycznie całą kontynentalną Grecję i dementuję,stanowczo.Grecy
        jeżdżą rewelacyjnie, cham trafi się wszędzie,ale tam nie częściej, niż w
        Polsce.Jedyna wkurzająca rzecz to, coraz częstsze również u nas, nieużywanie
        kierunkowskazów.Ceny benzyny,które podałeś,są stałe,ale w lipcu.W sierpniu
        sięgają 1,15-18 nawet, by ponownie spaść do 1E na przełomie sierpnia/września.
        • Gość: tomcioo Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: 62.87.185.* 06.08.07, 11:48
          czesc,

bylem w kazdym europejskim kraju oprocz islandii i irlandii, ale w zadnym innym
          jakos kierowca NIE WYPRZEDZAL tira poboczem z prawej strony!!! lub na podwojnej
          ciaglej lini na serpentynach tira na zakrecie w prawo!!! czy na autostradzie
          poboczem calej grupy aut, pare razy to widzialem, nie zdadne chamy, ktorym sie
          spieszylo! a tak to grecy jezdza ok, dopoki nie musza jechac szybciej niz
          130kmh.

pozdrawiam
      • Gość: Slawek Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.07, 14:50
        Potwierdzam co napisał Tomcioo, jesyna uwaga autostrada w Macedoni to 2x1 euro,
        mnie skroili na 2 euro. W drugą stronę jak wracałem nawet nie pytałem ile
        tylko dawałem 1 euro i nie było najmniejszych problemów (są dwie bramki),
        faktycznie w weekend miliony turków (skąd oni się biorą?)
        Pozdrawiam

• Gość: macio Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 16:12
          napiszcie prosze jak wygląda przejazd przez Skopje. Czy jest dobrze oznaczona
          miasto ?thx
          • Gość: Santa Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.mcon.pl 04.08.07, 19:19
            Skopje nie jest na trasie - nie musisz tamtędy przejeżdżać!
            • Gość: macio Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 09:02
              wg. mojej trasy to jest,tylko nie wiem czy sie wjezdza do centrum czy jest
              obwodnica lub autosrada gdzie Skopie zostawia sie całkeim z boku
              • Gość: Santa Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.mcon.pl 05.08.07, 10:56
                img204.imageshack.us/img204/3299/magw1.jpg
                Twój kontakt ze Skopje w drodze do Grecji wygląda tak jak na powyższej mapce!!!
                No chyba, że zechcesz zwiedzić stolicę :)
                • Gość: jacek i aga Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.chello.pl 05.08.07, 11:09
                  jest ktos chętny na wyjazd do grecji w ciemno?? szukamy 2 osób zeby obnizyć
                  koszty dojazdu samochodem, jest ktos chętny?? jedziemy z krakowa, termin do
                  ustalenia, napewno sierpień, jedziemy z krakowa, zainteresowanych prosze o
                  kontakt, gg 1002036 lub gimbus22@interia.pl
                • Gość: macio Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 12:32
                  jak byśmi przysłała cała Macedonie w takiej mapce to bym Ci był bardzo
                  wdzięczny ..
                  pozdrawiam
                  • Gość: Santa Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.mcon.pl 05.08.07, 18:54
                    www.viamichelin.com/viamichelin/int/tpl/hme/MaHomePage.htm
                    takie mapki możesz sobie wyświetlać wchodząc na powyższą stronkę. Podaj
                    jakiegoś maila to Ci wyślę instrukcję jak z tego korzystać!!! Pozdrawiam!!!
                    • etna16 Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja 05.08.07, 19:19
                      Jeśli można , to ja też prosze o tę instrukcje.Dzięki.
                      Mój adres: tajga10@gazeta.pl.
                      Pozdrawiam
                      • Gość: Santa Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.mcon.pl 06.08.07, 09:20
                        Instrukcja poszła :) Miłej zabawy z Viamichelin!!!
                        • Gość: macio Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:56
                          baszczu003@o2.pl i dla mnei jeszcze
                          dzięki
                          • Gość: Santa Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.mcon.pl 06.08.07, 18:31
                            Wysłane :)))
                    • Gość: Lucja Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:35
                      Bardzo proszę i dla mnie tez (narobiłes sobie kłopotu) życze miłego lata- Lu
          • Gość: tomcioo Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: 62.87.185.* 06.08.07, 11:51
            skopje mija sie bokiem autostrada, do miasta sie nie wjezdza.
            • Gość: macioo Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 05:56
              dzieki zza info.
              powiedzcie jak oznaczone sa drogi w Serbi ? czy wjezdza sie
              centralnie do Zagrzebia czy mija sie go bokiem .
              • Gość: tomcioo Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: 62.87.185.* 09.08.07, 14:45
                sorry, ale nie kumam... pytasz sie o drogi w serbii i o zagrzeb w
                chorwacji?
                • Gość: iwona Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 14:52
                  Tomcio, może jeswzcze jesteś na formu i mógłbys mi pomóc. Wyjeżdżam jutro do
                  grecji samochodem. Chcemy jechać przez serbie i macedonię. Mam pytanie dot.
                  przejścia granicznego - czy bardzo szczegółowo sprawdzają paszporty? Jadę z
                  siostrą, któa ma paszport ważny do 20 października i stresuje się, czy nie
                  będzie problemów, bo podobno trzeba miec 3 m-ce ważny. Chodzi mi o przejścia
                  graniczne z serbia i macedomią - w gracji wystarczy miec 3 tyg ważny paszport
                  podobno.

Pozdrawiam,
                  Iwo
                  • Gość: ewa Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.brzesko.net.pl 09.08.07, 17:54
                    Na granicach nikt się nie czepia.Czasem wbiją pieczątkę,czasem
                    rzucą okiem na zdjęcia.Natomiast wyjazd w piątek nie jest dobrym
                    ponysłem-na granicy MK-GR znajdziecie się w sobotę- spodziewajcie
                    się kilkudziesięciu aut w kolejce .
                    • Gość: Iwi Re ewa: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 08:46
                      Ewa! Dzięki za info, bo ten paszport to spędza mi sen z powiek, ale sama sobie
                      jestem winna, bo się zgapiłam z tym. Co do korków na przejściach, to chyba
                      zaryzykujemy, bo urlop krótki i szkoda każdego dnia :)

Pozdrawiam i życzę udanych wakacji!

Iwona
                • Gość: macio Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 19:27
                  sorry tomcio oczywiscie chodzi mi o Belgrad a nie o Zagrzeb.:)

dalej mam w głowie chyba trasę do Chorwacji a tym roku grecja na
                  tapecie,ciekai mnie wszystko czego można sie spodziewać na trasie od
                  Serbi aż do Grecjii
              • Gość: prezes Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 22:43
                przez Belgrad jedzie sie srodkiem,nie ma problemow z
                przejazdem,dobre oznaczenie,powodzenia!!
                • Gość: macioo Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.07, 07:48
                  oo dzieki , wyjezdzamy 16 rano na Barwinek z Przemyśla,nocleg mneij
                  wiecej w połowie drogi planujemy sobie zrobić.tylko obawiam sie
                  kolejek na granicy Serbsko-macedońskiej.a to bedziee juz wekendd w
                  piątek
                  • Gość: marcin Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: *.zabrze.net.pl 11.08.07, 22:25
                    Obok tego głównego przejścia SR-MK jest inne mniej uczęszczane. 16
                    km za Vranje trzeba skręcic na Ristovac, Petka i już w Macedoni w
                    Mlado Nagoricane skręcić w prawo na Kumanovo.
                    • Gość: MonteChristo Re: slowacja, wegry, serbia, macedonia, grecja IP: 81.15.190.* 13.08.07, 07:59
                      Kto jutro na peloponez ? ok 18 wyjazd z rzeszowa
                      • Gość: Santa Do Macioo IP: *.mcon.pl 13.08.07, 08:54
                        Macio!!! Widzę, że Ty mój ziomal! Ja mam na świeżo trasę Przemyśl-
                        Peloponez. Podaj adres mailowy to Ci szczegółowo napiszę jak
                        jechaliśmy :)
                        • Gość: macio Re: Do Macioo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 15:23
                          baszczu003@o2.pl
                          dzieki w cz.. wyjezdzamyyyyyy
                          • Gość: Santa Re: Do Macioo IP: *.mcon.pl 13.08.07, 18:12
                            Trasę masz już w swojej poczcie :) Szczęśliwej drogi!!!
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka