Gość: inka IP: 80.48.195.* 17.06.09, 18:49 Witam wszystkich - wybieram się do tego hotelu - może ktoś z Was tam był. Proszę o jakieś informacje... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joasia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 213.226.51.* 17.06.09, 19:08 Super hotel przy samej plaży. Jak trafisz na pokój z widokiem na morze to pozazdrościć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 80.48.195.* 18.06.09, 22:42 Dzięki. mam nadzieję na pokój z widokiem na morze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 80.48.195.* 20.06.09, 16:42 Dzięki. Pewnie się miniemy -bo ja lecę za tydzień. Jadę z TUI więc mam nadzieję, że też wszystko będzie O.K. Mam pytanie - jak jedzenie? No i co można w okolicy zwiedzić? Jaką pogodę macie? W Polsce leje... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirosław Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.09, 23:28 Witam w odpowiedzi na twego meila. Tak byłem tam latem 2009 i w tym roku też tam jedziemy. Super hotelik, aqua park,a w razie innych pytań pisz: mirosaw77@neostrada.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do mirosław Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 80.48.195.* 21.06.09, 14:17 czy miało być mirosaw77 czy miroslaw77? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 80.48.195.* 22.06.09, 08:31 Wszystko O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turi Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.core.ynet.pl 24.06.09, 07:34 Ja byłam - wszystko było w porządku. A Aqua Park nawet niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nevyn Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.echostar.pl 25.06.09, 11:18 Hotel jest ładnie położony, do plaży blisko. Leży w kompleksie, razem z innymi hotelami. W resorcie AquaPark - jeżeli jesteście na All Inclusive z TUI - aquapark jest w cenie. Standardowe pokoje są BARDZO MAŁE. I nadają się JEDYNIE dla 2 osób, w przypadku dostawki naprawdę może zabraknąć miejsca. I kolejna uwaga, POZA RESORTEM raczej wszędzie jest daleko, do sklepików i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
pilar3 Re: Elenite - Hotel Andalusia 17.08.09, 14:45 Ja tez sie tam (moze)wybieram, czy ktos mi moze napisac czy warto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bg-pl@gazeta.pl Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.btc-net.bg 17.08.09, 16:42 Zdecydowanie warto - własnie tu jestem w tym komplexie - obok andaluzji w Atrium, super plaża, piękny komplex, powyżej email mój, jak coś chcesz to pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowcia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 88.220.167.* 19.08.09, 22:27 Witam! Czy w tym kompleksie hotelowym są rodziny z malymi dziećmi(niemowlakami)? czy jest tam gdzie z nimi spacerować( zacienione miejsca, aleje z drzewami, etc)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szminka Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 07:43 zastanawiam się m.in. nad tym hotelem na lato 2010 z TUI. Na holidaycheck opinie są sprzeczne, jedni chwalą, drudzy narzekają. Poproszę jeszcze o wypowiedź osoby z forum , które były w tym roku w tym hotelu. Wybieramy się z dzieckiem prawie 4 letnim. Wolimy ciszę i spokój od kurortowego tłoku. Ważna jest dla nas plaża (nie chcemy tzw. publicznej, gdzie panuje niemiłosierny tłok). Drugą opcję, którą bierzemy pod uwagę to Riviera Beach II z Neckermanna, ale ten jest prawie 50 % droższy. Bedę wdzięczna za wszystkie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
73mama Re: Elenite - Hotel Andalusia 02.01.10, 22:13 Byłam w tym hotelu w sierpniu 2008 i szczerze odradzam. Jedzenie fatalne, nudne i niesmaczne. ciągła walka o to co przynieśli z kuchni, wszyskiego bardzo mało,owoców wcale Na plaży za mało leżaków,więc codziennie była wojna o leżaki, goście wstają o piątej rano i zanosza reczniki na leżaki aby je zarezerwować, po czym po śniadaniu jak szliśmy na plażę ręczniki leżały na ziemi a wolych leżaków brak.Pokoje w opłakanym stanie jak braliśmy prysznic to woda lała się do pokoju. W siąsiednim pokoju jak brali goście prysznić to woda leciała wprost na schody. Odradzam i radzę trzymać się z daleka od tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
mateo8 Re: Elenite - Hotel Andalusia 04.01.10, 20:17 a z jakim biurem tak odradzasz Odpowiedz Link Zgłoś
pelka22 Re: Elenite - Hotel Andalusia 08.02.10, 08:59 To jak jest naprawdę w tym hotelu? Oponie na holidaychec wskazują, że jest brudno i tak sobie, Proszę o inf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o_O Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.aster.pl 03.09.11, 06:14 ze znajomymi wlasnie wrocilismy, generalnie nie ma sie do czego przyczepic. ale fakt faktem jest taki, ze jedzenie maja do dupy :] wiec lepiej skoczyc do knajpki obok lub gdzies dalej, np neseber :) a reszta rzeczy bdb Odpowiedz Link Zgłoś
agnieha140 Re: Elenite - Hotel Andalusia 12.01.13, 23:13 MAM PYTANIE,JAKĄ MACIE OPINIE NA TEMAT HOTELU ROYAL BAY,Z TEGO CO WIEM ZNAJDUJE SIĘ W KOMPLEKSIE WRAZ Z HOTELEM ANDALUSIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 20:51 byliśmy w andalusii w sierpniu 2010, hotel z zewnątrz piękny, wewnątrz fatalny. pokoje okropne, zepsuty prysznic,wszędzie brudno.jedzenie okropne, monotonne,bardzo mało i niesmacznie.ciągle brakowało naczyń, w lobby wieczorem nie podawano drików bo nie było w czym.obsługa okropna,ręcznie myli naczynia,a właściwie je płukali i podawali następnym gościom.zdecydowanie odradzam wyjazd z biurem tui, opieka rezydencka mniej niż zero, nikt nie był obecny przy rozwożeniu gości ani ich kwaterowaniu.jeden z rezydentów mówił słabo po polsku, drugi - kobieta - wcale. wycieczka do istambułu za duże pieniądze - beznadziejna. fatalny autokar z kiepską klimatyzacją, turecka pilotka mówiła tak,że nikt jej nie rozumiał.wycieczka nie była organizowana przez tui, ale wykupiona w jakimś biurze bułgarskim gdzie zapomniano,że w poniedziałki muzea są nieczynne, a na ten dzien właśnie zaplanowano zwiedzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziosylw Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 213.192.80.* 27.08.10, 15:00 wróciłam z Elenite 18 sierpnia i nie przypominam sobie aby w restauracji hotelu Andaluzja zabrakło kiedykolwiek jakiegokolwiek rodzaju naczynia lub jedzenia. Mogę zgodzić się że jedzenie było monotonne ale zawsze było więcej niż potrzeba. Wynajmowaliśmy piękny apartament z widokiem na morze składający się z sypialni i salonu z aneksem kuchennym.Wszystko było tam czyste i sprawne. Plaża wąska ale za to najczystrza na wybrzeżu. Baseny najprawdopodobniej z chłodzoną wodą , czyste i ładne. Elenite jest oddalone od większych miejscowości ale dzięki temu jest tam spokój i cisza. Do Słonecznego Brzegu, Neseber autobusy wyjeżdżają co 40 min. Odpowiedz Link Zgłoś
freemoon Re: Elenite - Hotel Andalusia 18.08.16, 09:42 Niektórzy ludzie w ogóle nie powinni wyjeżać na wakacje, bo zawsze na cos narzekają. Lepiej więc, żeby zostali w domu i tam narzekali na swój los w czterech ścianach i nie marudzili nad uchem innym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: migacz72 Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 212.160.227.* 01.09.10, 09:01 byłam w tym hotelu (14-29.08.2010) w apartamentach prywatnych (wynajmowałam bezpośrednio u Pana Macieja :, nie przez biuro tyrystyczne) z własnym dojazdem - wrażenia super - apartament wspaniały (wszystko działało) z pięknym widokiem na brzeg morza, w nocy rewelacja - słychać szum morza, kompleks hotelowy bardzo elegancki - kupowaliśmy wyżywienie ALL parę razy - nikt nie narzekał, dla dzieci dodatkowa atrakcja - park atlantida ze zjeżdżalniami, generalnie wrażenia bardzo bardzo pozytywne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szminka Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:13 dla zainteresowanych odpowiem - bo wróciłam:) hotel super położony, jedzenie w porządku, cały kompleks bardzo się nam podobał, nie było wojny o jedzenie ani o leżaki, ale my byliśmy początkiem września - więc nieco po sezonie. Świetny aqua park - ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Mogę polecić z czystym sumieniem - zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.gorzow.mm.pl 21.11.10, 19:18 Potwierdzam. Super ośrodek. Apartamenty wynajmowane przez pana Macieja-rewelacja. Byłam mile zaskoczona. Przestronne, dobrze wyposażone i czyste. Kompleks jest ogromy i jest sporo atrakcji. Jedzenie moim zdaniem bardzo dobre i w dużych ilościach. Ci którzy piszą, że monotonne, rozumiem, iż codziennie w domu przygotowują śniadanie składające się z kilku dań :) Co takiego można przygotować na śniadanie, czego tam nie było?! Jedyny minus to dość wąska plaża, ale przyznaję, że większość czasu spędzaliśmy w aqua parku. Odpowiedz Link Zgłoś
norbunio1 Re: Elenite - Hotel Andalusia 26.06.11, 17:16 witam serdecznie.poprosze o namiary na tego pana Macieja.na forum bądz na norbunio1@gmail.com -z góry dziekuję:( Odpowiedz Link Zgłoś
norbunio1 Re: Elenite - Hotel Andalusia 26.06.11, 17:18 witam serdecznie.jeszcze raz apel o namiary do tego pana Macieja -z góry dziękuję i pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tonio Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.comp-serwis.com.pl 27.06.11, 23:00 www.bulgariancoastalproperties.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.dutkowiak Re: Elenite - Hotel Andalusia 28.06.11, 12:11 Witam! Czy mogłabym dostać namiar na wynajem bezpośredni Na Pana Macieja - chętnie wynajmę taki apartament. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 178.73.29.* 28.06.11, 17:45 "Czy mogłabym dostać namiar na wynajem bezpośredni Na Pana Macieja?" +359885400903 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 30.06.11, 15:08 mam pytanie odnosnie basenu budowanego na sezon 2011 CZy jest juz gotowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 213.76.128.* 01.07.11, 11:37 na terenie jest na szybko liczac 6 basenow plus aquapark nie mam pojecia czy dobudowali jakis 7my czy 8my basen............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedsrek Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.11, 23:43 czy hotel ma bar w all na plaży?? czy aquapark jest ogólnie dostępny?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.city.net.pl 13.02.11, 10:53 Witaj, Byłem w czerwcu 2010 i jadę ponownie w czerwcu. Dla mnie rewelacja! % hoteli, 5 basenów Aquapark, all inclusive super - czysto, bezpiecznie, ciekawie - zdecydowanie polecam! Grzesiek PS. Jeśli potrzebujesz więcej informacji pisz grzegorz.olbrychtowicz@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
megi1979 Re: Elenite - Hotel Andalusia 14.02.11, 18:43 zastanawiamy się nad wyjazdem do tego hotelu... mam pytanie, które nurtuje moją 7-letnią córę - czy wieczorami jest minidisco dla dzieci? Będę wdzięczna za odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stas Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.11, 16:54 witam wybieram sie 3 czerwca tego roku moze cos podpowiesz doradzisz jedziemy z Tui opcja all pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
megi1979 Re: Elenite - Hotel Andalusia 15.02.11, 10:09 o animacjach doczytałam, ale mnie /a właściwie moją córcię/ interesuje wieczorne minidisco dla dzieci :) Czy hotel zapewnia taką zabawę dla dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radgow Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 80.54.88.* 16.02.11, 21:27 w zeszłym roku byliśmy w tym hotelu i co wieczór o 20.00 było mini discko dla dzieci, po tym była organizowana gra w bingo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość greg-1977 Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 23:33 witam, ja wybieram się od 09.07.11r. 2 osoby+ dziecko 5lat, dojazd własny czy ktoś jedzie w tym terminie? proszę o info grzegorzcyparski@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
megi1979 Re: Elenite - Hotel Andalusia 01.04.11, 17:14 My lecimy 15 lipca z Poznania 3+2 (2 i 7 lat) i 2+1 (10lat)... do zobaczenia na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.internetia.net.pl 05.04.11, 19:07 od 07.08 wylegiwanie się do góry brzuchem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elciakb@tlen.pl Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.11, 23:14 My (z mężem i dwójką dzieciaków 10 i 11 lat) jedziemy 24 lipca 2011 r. Z opinii, które usłyszałam jest to bardzo fajny hotel i w opcji all inclusive można korzystać nie tylko z basenu przy tym hotelu, ale również z całego kompleksu 4 hoteli np. z basenów przy innym hotelu, który wchodzi w skład tego kompleksu. Już się nie mogę doczekać. Jeślil ktoś wyjeżdza również w tym terminie prosęe o kontakt. Razem zawsze raźniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szewela5-słupsk Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.146.60.205.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.06.11, 00:14 My również zaczynamy pobyt w tym hotelu 25.07.2011 - rodzice i dzieci 9 lat, 11 lat,13 lat. Do zobaczenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 10.06.11, 15:19 szewelu 5 az jakim biurem jedziecie Ps moze sie spotkamy bedziemy tam tez od 25 07 Moze ktos napisze najswiezsze info o h Andalusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek n Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.play-internet.pl 13.04.11, 16:32 Mam pytanie Czy na terenie kompleksu znajduje sie sklep spozywczy Odpowiedz Link Zgłoś
bienias.m Re: Elenite - Hotel Andalusia 27.04.11, 14:25 Ja wybieram się do tego hotelu z mężem i synkiem 10 czerwca, może ktoś jedzie w tym samym terminie. jestem ciekawa czy jest tam niedaleko sklep, gdzie mozna kupić artykuły dla dzieci np: pieluchy i od której godziny jest zakkwaterowanie bo wylot mamy 5.50 z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaias11 Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.aster.pl 27.04.11, 15:48 Gość portalu: janek n napisał(a): > Mam pytanie Czy na terenie kompleksu znajduje sie sklep spozywczy TAK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 03.06.11, 18:52 Mam pytanko JAk wyglada basen hotelu Andalusia CZy jest duzy i jak z jego czystoscia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 06.06.11, 23:24 OPinie o hotelu andalusia sa rozne Wiec mam pytanie CZy cos zmienilo sie oczywiscie na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 09.06.11, 14:54 CZy ktos moze wybiera sie do tego hotelu w czerwcu Jesli tak to b prosze o najswierzsze info o hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 13.06.11, 18:21 mam prosbe o najswizsze info o hotelu andalusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 13.06.11, 23:38 CZy ktos juz jest na miejscu Prosimy o info 2011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.play-internet.pl 14.06.11, 14:45 Kto wybiera sie do Andalusi od 20 06 a moze ktos juz tam jest Prosimy o info o hotelu 2011 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.play-internet.pl 14.06.11, 18:53 Mam pytanie ktory z hoteli jest waszym zdaniem lepszy Royal Park czy Andalusia Nie wiem na ktory sie zdecydowac a czas mam do czwartku Chcialabym rownierz dowiedzic sie czegos wiecej na temat calego kompleksu Victoria Royal Elenite Jest tam tez aqapark Mam w planie pobyt z dziecmi dlatego zastanawiam sie czy to dobry wybor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamcia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 14.06.11, 23:00 Tez rozwazam te dwa hotele Podobno sa super Tylko ile wtym prawdy A nie chcialabym aby dzieci czuly sie rozczarowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 15.06.11, 14:39 AZ dziwne ze nikt sie nie odzywa Tzn ze nikt tam teraz nie przebywa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 16.06.11, 17:28 Prosze o ogolne info o hotelu z 2011r Wybieram sie w lipcu Napiszcie czy warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.11, 19:28 jak kupiłaś, to po co pytać czy warto?? pojedziesz w lipcu, opiszesz i za rok inni się w swoich decyzjach uropowych, wezmą pod uwagęTwoje wspomnieniai, czy warto do niego jechać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 16.06.11, 23:07 Jestes w bledzie Jeszcze mozna zmienic hotel caluski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margo Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.play-internet.pl 17.06.11, 15:08 Podobno na terenie hotelu trwa jakas budowa ponoc basenu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 17.06.11, 22:22 A my jedziemy za 2 tyg czy to bedzie porazka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.centertel.pl 18.06.11, 11:22 My będziemy tam 2 lipca z 2 dzieci? Czy kos wie co z tym basenem - remont, budowa? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 178.73.29.* 18.06.11, 11:42 Wczoraj wieczorem wróciłem. Basenów jest sporo i to jeden z niewielu plusów wypoczynku w Bułgarii. Wiele pokoi śmierdzących grzybem. Wciąż czegoś brak: płaskich talerzy, widelców, kubków, woda na herbatę zimna, walka z Rosjanami jak "rzucą" owoce, na stołówce do jedzenia stoi się w KOLEJCE, tak nie żartuję: w kolejce!!! Młodsi już penie nie pamiętają co to takiego. 2 pełne dni walczyłem żeby zmienili mi pokój ponieważ nie działał mi telefon. stwierdzili, że mogę dzwonić z recepcji, tylko że ja chciałem dzwonić do innych pokoi a nie do kraju. W końcu po zaciągnięciu za uszy rezydenta do recepcji udało się to załatwić. Rezydent kompletna pierdoła mimo że reprezentuje TUI a krzak travel. Leżaków teraz jeszcze wystarczało ale za 2 tygodnie będzie już o nie bitwa, jak o owoce na stołówce. W części stołówki na dworze pozwalają palić (czy to jeszcze Europa czy Uzbekistan??). W programie pobytu jest jeden posiłek a'la kart w dowolnej restauracji - kompletna fikcja. Odsyłają od jednej recepcji do drugiej, z jednej godziny na inną aż klient zrezygnuje. A przyjazd zaczyna się od transferu z lotniska nieklimatyzowanym autokarem. Ja się wyleczyłem z wypoczynku w Bułgarii na kolejne 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.11, 14:18 witam Wybieram się do tego hotelu, i mam pytanie o walkę o żarcie? tzn. czy oni w trakcie nie donoszą skończonych potraw, czy owoców, że musi trwać walka z rosjanami( z nimi to my walczymy we wszystkich kurortach) Aha, czy jak przyjdę pod koniec posiłków to będę mógł tylko wylizać miski a i pytanie o temp. wody w basenach i w morzu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 178.73.29.* 19.06.11, 10:50 Na pewno nie będziesz chodził głodny nawet jak przyjdziesz pod koniec posiłku chociaż często trzeba stać w kolejce do załadunku talerza. Natomiast atrakcyjniejsze rzeczy, np. owoce, są "rzucane" i albo w chwili rzutu jesteś 2 metry od stołu albo wypadasz z gry. Temperatura wody w basenach zależy od tego czy basen jest na słońcu czy nie, znajdziesz sobie z pewnością jakiś ciepły, w morzu woda dosyć rześka ale OK. Już w tej chwili plaża jest mocna zaludniona, koło basenów luźno. Są ogłoszenia na tablicach że nie wolno rezerwować leżaków poprzez zostawianie ręczników i że takie ręczniki będą zabierane - to chyba daje obraz tego co się dzieje w pełni sezonu. Obsługa mocna nieprofesjonalna, wręcz chamska. Rosjanie na stołówce w części na powietrzu palą papierosy, niektórzy potem gaszą je butem na podłodze - taki folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.11, 14:34 dzięki za info jednym z waznych punktów wyboru wakacji w Bułgarii były owoce, czyli przede wszystkim arbuz, którego było bardzo dużo, gdy bylismy w ZP cztery lata temu, a i obsługa była OK( pomimo, ze ten hotel ma gorsze oceny) Pytanie o gości, czy są tam głownie Rosjanie, czy i inne narodowości można spotkać? Aha i co na to wszystko rezydentka TUI, czyzby tak renomowane biuro miało tak kiepski hotele w ofercie, i czy ono nie ma żadnego wpływu na jakość obsługi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 178.73.29.* 20.06.11, 15:56 Wszystko napisałem już wcześniej, szkoda że nie czytasz: - goście głównie Rosjanie i Ukraińcy (szampan do śniadania, pety gaszone butem na podłodze stołówki na śniadaniu), - obsługa powinna przejść praktyki w Tunezji i Turcji (kilkuletnie praktyki), - rezydent TUI kompletny kapeć, w ramach interwencji idzie do recepcji i pyta co się nam należy a chyba jako przedstawiciel klienta powinien przypomnieć recepcjoniście co jest jego obowiązkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
alaias11 Elenite - Andalusia -> godne polecenia!! 18.06.11, 11:45 w mojej ocenie Elenite to świetne miejsce, szczególnie dla ceniących spokój - a więc przeciwieństwo SB. Andalusia to sympatyczny hotel apartamentowy którego standard oceniam na dobre ***+ W bezposrednim sąsiedztwie - duży aqua_ park. Wieką zaletą tego miejsca wg. mnie brak ruchu samochodowego na terenie całego, wielkiego ośrodka o nazwie ( chyba) Royal Park - w skład którego wchodzi i Andalusia - ...tylko elektryczne pokazdy mogą poruszać się po alejkach a więc brak zapachu spalin - co ja uważam za b.ważne. Byliśmy ( 2 osoby ) b. zadowoleni z pobytu tam przez 3 tygodnie w r. 2010. Teraz ponownie własnie tam jedziemy, tym razem w 6 osób ( my akurat w trzech osobnych apartamentach ) co świadczy , że miejsce oceniam bardzo pozytywnie. Nic nie wiem o budowie jakiegoś basenu dodatkowego i zastanawiam się po co mieli by tam jeszcze jakiś basen budować skoro w r. 2010 było ich dostatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulg Re: Elenite - Andalusia -> aktualne info IP: 213.226.63.* 19.06.11, 10:09 jeżeli ktoś chce jakś aktualnych info o Hotelu Andaluzja, który jest cześcią większego komplexu w skład którego wchodzi też Atruim, Royal Park, Royal Beach to proszę dzwonić +359876757366, udzielę chętnie informacji, na necie jestem tylko chwilowo, ale telefonicznie chętnie podzielę sie uwagami dot. tego komplexu jak również ogólnymi informacjami związanymi z pobytem w Bg, transferami z lotniska, etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.nplay.net.pl 02.07.11, 10:35 Ogólnie o hotelu Z zewnątrz ładny, natomiast w środku brud i smród. Łazienka mała, zagrzybiona z jakąś śmierdzącą dziurą na środku podłogi. Dwa razy uszkodziła się deska klozetowa, a w momencie gdy zgłosiłem to sprzątaczce, to powiedziała mi abym sobie poszedł do recepcji i im to zgłosił. W aqua parku na terenie hotelu leżaki i parasole były płatne po 10 zł za sztukę, natomiast bar na terenie aqua parku dodatkowo płatny! Woda była tak zimna, że nie dało się do niej wejść, pomimo temperatury na dworze w okolicach 25 stopni. Powszechne palenie papierosów nawet przez ratowników! Zdarzało się, że grupa Rosjan siadała koło nas i wszyscy zaczynali bez krępacji palić papierosy. Położenie i okolica Okolica malownicza, natomiast dokoła pustka a zatem jesteście zdani tylko i wyłącznie na hotel. Całe szczęście, że można zrobić sobie wycieczki do Warny, Słonecznego Brzegu i Neseberu. Plaża za mała na tą ilość osób. Jak nie zeszło się na plażę o 7 rano (6:00 czasu polskiego) to nie było szans na leżaki. Transfer z lotniska wg tui miał trwać 30 min trwał 1.5 h. W recepcji katastrofalna znajomość języków obcych, zero informacji turystycznej. Jedyną informację o wycieczkach otrzymaliśmy od rezydenta, który był Bułgarem i słabo mówił po polsku. Obsługa Takiej żenady nie widziałem, a byłem już w wielu hotelach. Jak w barze mówiło się "two red wines" to dziewczę nalewało sprite'a. W recepcji ni w ząb po angielsku jedynie podstawowe słowa typu pokój klucz pieniądze i godziny. Na stołówce ludzie się tratowali bo była za mała! Jak się nie przyszło za pięć minut otwarcie to nie było szans na zajęcie stolików. Obrusy brudne. Za sejf kazali sobie płacić 14 zł za dzień. Internetu NIE MA, pomimo informacji w TUI że jest. Nie było szans na podłączenie, cały czas zrywało połączenie, słaby sygnał, w recepcji powidzieli mi abym poszedł sobie na dwór 50m od recepcji bo tam jest dobry sygnał. Niestety nie było. Ale za to 10m dalej można było sobie internet wykupić, płaciło się 16 zł za godzinę rewelka co nie? Ludzie, którzy przyjechali samochodem, też byli niezadowoleni, bo parkingi były małe, zatłoczone i życzyli sobie 30 zł za dzień. Wyżywienie Bez rewelacji. Nasze dziecko zatruło się spagetti. Część jedzenia przerzucano ze śniadania na obiad a nawet z jednego dnia na drugi!. Zero jakiś ryb czy owoców morza. Natomiast wyżywienie to był jeden wielki stres ze względu na tłok i brak organizacji. Doszło do tego, że braliśmy taksówkę i jechaliśmy do Słonecznego Brzegu aby w normalnych warunkach zjeść w restauracji. Fajne "All inclusive" prawda? Powinno się nazywać "All in queue". Obrusy były tak brudne, że strach było siąść. Sport i rekraacja Na plaży pseudo windsurfung - deski sprzed 10 lat mieczowe, żagle tylko dla początkujących. Skutery wodne i banan drogie. Aqua park ładny ale zimna woda i za wszystko trzeba płacić oprócz wejścia. Animacje dla dzieci słabe, organizowane w dusznej sali, gdzie Bułgarzy wykorzystywali sytuację aby sprzedawać dzieciom świecidełka. Pokój Sam pokój w miarę ok, łazienka beznadziejna, widok ok, natomiast nie dało się spać przy otwartym oknie, ponieważ ktoś wpadł na pomysł aby umieścić klimatyzatory w centralnej części i jazgot był taki w nocy, że nie dało się spać. Dostawka bardzo nie wygodna. Porady Słuchajcie, wybór tego hotelu to jedna wielka porażka, wakacje to nie powinien być stres, że trzeba się zrywać punktualnie aby coś zjeść, że na plaży nie można sobie usiąść na leżaku, a w aqua parku nie da się pływać bo woda ma 12 stopni. Sama Bułgaria jest bardzo ładnym krajem, polecam w szczególności Warnę i delfinarium. Jeśli chcecie tam pojechać to wybierzcie sobie jakiś hotel ze śniadaniem i cieszcie się kuchnią w restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 11:44 tui chwali się natychmiastową rekompensatą za zakwaterowanie w hotelu niezgodnie z ofertą, z tym co ty opisujesz powinieneś o razu składać reklamacje do rezydenta, a później do TUI, próbowałeś interwencji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.internetia.net.pl 02.07.11, 12:29 to mnie zalamales. Teraz wrociles, czy ten opis dotyczy zeszlego roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.11, 12:40 Tez jadę do tego hotelu i czuje że prestiżowe biuro TUI jakością tego hotelu oszukuje klientów. Mam stresa tam jadąc, marne pocieszenie, że zgodnie z Karta Frankfurcką powinni uwzględnić ewentualną reklamacje i jak sobie przeliczyłem procentowe rekompensaty, to powinni mi zwrócić połowę kasy. Czyli pocieszam się, jak zobaczę syf, kolejki po jedzenie itp, piszę reklamację, a te pieniądze z rekompensaty przejem w obcych knajpach( tyle teorii) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RA Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.silesiamultimedia.com.pl 02.07.11, 16:08 Na wielu forach prowadzona jest dyskusja czy w BG All czy nie. Opis pana Sławka chyba dobrze argumentuje zwolenników opcji bez All w BG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.nplay.net.pl 05.07.11, 20:35 Teraz wróciłem Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-dwa Re: Elenite - Hotel Andalusia 05.07.11, 21:05 WITAM a mam pytanie jak reaguje Tui na skargi czy ktos juz składał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.internetia.net.pl 05.07.11, 22:40 po przeczytaniu tego wszystkiego zapytalem osobe z ktora podpisywalem umowe o ta sytuacje. Odpowiedziala mi, ze TUI ma zakontraktowane miejsca na parkingu, wyslala mi maila z potwierdzeniem tej informacji i podpowiedziala ze w razie czego wziasc rachunek za parking i wtedy TUI zwroci pieniazki. W przypadku parkingu sytauacja jest stosunkowo prosta. Jednak nie wyobrazam sobie walki o stoliki na stolowce (ktore sa w dodatku brudne) lub sytuacji w ktorej ktos mnie pogania przy jedzeniu zebym zrobil miejsce innym. Kwestia lezakow jest drugorzędna, ale już np brudne i smierdzace pokoje to jest cos czego nie podaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-dwa Re: Elenite - Hotel Andalusia 06.07.11, 11:24 Panie Sławku bardzo prosze o opinie ???moze pan cos powie nie załamujacego sie bo juz jestem skłonna wycofac sie z tych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_Sławek_:-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 213.76.128.* 06.07.11, 12:03 "Panie Sławku bardzo prosze o opinie ???moze pan cos powie nie załamujacego sie bo juz jestem skłonna wycofac sie z tych wakacji" Jeżeli tylko jest taka możliwość to serdecznie polecam rezygnację i zmianę na inny kierunek: Turcja, Tunezja ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_Sławek_:-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 213.76.128.* 06.07.11, 12:15 "Panie Sławku bardzo prosze o opinie ???moze pan cos powie nie załamujacego sie bo juz jestem skłonna wycofac sie z tych wakacji" Ale Mr. Sławek dał bardzo wyczerpującą opinię kilka linijek niżej: 02.07! Moje doświadczenia nie były aż tak negatywne jak jego ale to z powodu że byłem tam w czerwcu więc leżaki były jescze dostępne a ze stołówki jeszcze dało się korzystać aczkolwiek w kolejce już wtedy się stało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredka Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.rzeszow.mm.pl 06.07.11, 22:00 Gościu a tobie to jakieś odstępne płacą za umieszczanie na każdym portalu z opiniami swojej jednej i tej samej gadki ? To już zrobiło się nudne..........:(( Gość pojechał do hotelu na wczasu za marne 2,5 tysiąca i oczekiwał warunków rodem z Burj Al Arab.........żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
skowron77 Re: Elenite - Hotel Andalusia 19.06.11, 10:55 Cześć. Zabieram rodzinkę w to miejsce pa przełomie Lipiec-Sierpień. Musimy być na miejscu w Sobotę 30.07.2011. Startujemy z Kalisza, i fajnie by było jechać w większej grupie (dojazd własny). Jakby co to proszę o maila na SkovronBX@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 19.06.11, 12:57 A co ztym budowanym basenem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 178.73.29.* 19.06.11, 16:45 może i jakiś basen jest obecnie budowany bo cały ośrodek jest w rozbudowie ale jest kilka innych do wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 18:02 czy w hotelu są ręczniki kąpielowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 178.73.29.* 25.06.11, 09:34 "czy w hotelu są ręczniki kąpielowe?" rozumiem że w pytaniu chodzi o ręczniki plażowe - są za kaucją 10EUR za szt. czyli można uznać że nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.11, 14:24 to chociaż ilość i jakość alkoholu w tym hotelu nastraja optymistycznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 178.73.29.* 25.06.11, 19:18 "to chociaż ilość i jakość alkoholu w tym hotelu nastraja optymistycznie " bez zastrzeżeń :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.11, 21:53 jedziesz, czy jednak zmieniłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.11, 23:46 tylko jedna osoba była w tym hotelu w tym sezonie? proszę ew. o więcej info? Odpowiedz Link Zgłoś
bienias.m Re: Elenite - Hotel Andalusia 27.06.11, 12:33 Właśnie wróciłam z Elenite , mieszkałam w Hotelu Andalusia. Byłam 2 tyg i wyjazd oceniam za udany. Znajduje sie tam dużo zieleni, jest gdzie spacerować, bardzo blisko do plaży, choć mogłaby być troszkę szersza,piękne widoki, cisza, brak aut, kilka basenów z których można korzystać i świetny Aqa Park. Ja mialam pokój z dostawką,, był spory, oraz miał duzy balkon. Faktycznie na początku smierdzialo trochę grzybem. Jedzenie smaczne, lecz troche monotonne no i te kolejki (wszyscy przychodzą na jedną godziną) z dzieckiem to problem, bo brakuje fotelików do karmienia. Ruscy rzucają się na owoce jakby ich nigdy nie jedli. Mój pokój był na 7 piętrze, więc wkurzałam sie bo długo czekałam na winde (za mało wind) Rezydent fatalny ,bułgarski emeryt, który wszystko olewał, nawet nie wsiadł z nami do autokaru na lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 12:55 a z jakim biurem byłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg 1977 Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.11, 13:55 witam, nie byłem ale będę 09.07.11 szukam osób do wspólnej podróży Odpowiedz Link Zgłoś
marek0368 Re: Elenite - Hotel Andalusia 03.07.11, 23:27 Witam w hotelu Andalusia byłem z rodziną w sierpniu 2010 wybrałem opcję dojazd własny , zapłaciłem za 3 osoby niewiele ponad 3 tyś zł(2dorosłe+dziecko11lat). Rezerwacji dokonałem do końca lutego(-25%). Uważam żę było naprawdę warto ,za te pieniądze nigdzie nie znajdziecie podobnej oferty. Ludzie płacą 3-4 tyś .mają wymagania jakby płacili cztery razy więcej . Przy opcji all inclusive mieliśmy wstęp do aquaparku gratis, plażą 20m od hotelu . Zgadzam się z tym że był problem z leżakami na plaży (ale nie jest to wielki problem). Mieliśmy możliwość kożystania ze wszystkich basenów w całym kompleksie ,jedzenie każdy znajdzie coś dla siebie,lody ,hot dogi ,kebaby między posiłkami. Na stołówce troszkę ciasno ,ale da się wytrzymać ,napoje alkoholowe i bezalkoholowe bez limitu we wszystkich barach na terenie kompleksu. Naprawdę polecam (w tym roku również jedziemy do Elenite). Byliśmy w Hiszpanii w Grecji nie raz i naprawdę za taką kasę nie znajdziecie czegoś podobnego. POZDRAWIAM I ŻYCZĘ MIŁYCH WAKACJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 11:10 to nie jest kwestia kasy, jaką płacisz. Ja za dwa tygodnie w tym hotelu płace 8tys.( samolotem) byłem w na Lanzarote, płaciłem mniej( to tak jak ktoś twierdzi, ze Hiszpania jest b.droga) Teraz wybraliśmy Bułgarie, ze względu na klimat dla niemowlaka A sytuacje opisywane w powyzszych postach nie napawają mnie optymizmem, a dla mnie rzucanie sie na jedzenie, czy owoce czy inne tego typu jest po prostu uwłaczajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.internetia.net.pl 04.07.11, 15:40 Mam prośbę do wszystkich piszących tym wątku: piszczcie z jakich biur podróży wyjeżdżaliście do Elenite. Przeczytałem tu wiele różnych opinii, tylko okazuje się, że biura mają różne warunki wyjazdu. Przeczytałem np, że brakowało leżaków i parasoli, że parking był płatnty, itp. Jednak w TUI z którego jadę, otrzymałem w warunkach wyjazdu, że parking jest w cenie i leżaki są przypisane do pokoju. Nie sądzę żeby tak renomowane biuro pozwoliło sobie na tak jawne łamanie warunków umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 213.76.128.* 05.07.11, 08:06 Ja również byłem z TUI ale to nie ma nic do rzeczy: 1. w sprawie parkingu nie mogę się wypowiedzieć ponieważ leciałem samolotem, 2. na stołówce stałem w kolejce do michy i ścigałem się do tac z owocami na równi z wczasowiczami z innych biur podróży, 3. byłem w czerwcu i wtedy nie było problemu z leżakami ale nie bardzo mogę sobie wyobrazić jak mogłyby być "przypisane do pokoju", przecież niesą ani numerowane ani wyróżniane spośród innych..... obawiam się że ten warunek to jakaś lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `meg Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.lukman.pl 05.07.11, 13:31 właśnie wróciliśmy z Andaluzji i niestety nie mam dobrych inf, z TUI 1. Parking tylko i wyłącznie płatny tj 15 lewów- my też mieliśmy w umowie i się śmieli z tego i tyle. o Godzinie 3- ej rano szukaliśmy parkingu i znależliśmy-płatny jak już pisaliśmy 2. Leżaki o godzinie 5;30 już są zajęte, a o godzinie 7 ej rano- jest bitwa między ,,ruskimi". dosłownie biją sie i wykszyjują różne tam.... 3. Stołówka jest brudna, obrusy poplamione, nie zmieniane przez 4 dni. ,,Menadzer stołówki przeprASZA nas po 15 minutach jedzenia kolacji, bo inni czekają,,,,-szok 5. A do dań jest kolejka rzędu 30 metrów. Wybór raczej na 3 ***. A"la carte- to pomyłka, staliśmy ponad 50 min, i niby oki, mamy przyjśc po kartke o godzinie 14-niby, by upewnic sie , że nie rezygnujemy a tu pani z czerwonymi ustami mówi, że już jest za póżno, bo sie spóżniliśmy, brak miejsc-pewnie liczyła na "ewro"-ale się przeliczyła. 6. W pokojach czuc grzybem okropnie, wykładzina brudna- a to podobno nowy budynek. 7. przez 3 ostatnie dni w pokojach nie było sprzątane... Na przyszłośc jedziemy tam, gdzie nie ma . "ruskich" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 14:19 czy ktoś otrzymał pomoc od rezydenta Tui, wykłócił się o należny standard, a powrocie złożył już reklamację, jeśli tam naprawde jest tak strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.play-internet.pl 05.07.11, 14:33 A czy mozna zlozyc reklamacje przed przyjazdem skoro i tak wiadomo ze po powrocie i tak zlozy sie reklamacje w TUI A TUI bedzie wtedy zawalone setkami reklamacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 15:07 przecież niektórzy już wrócili, i wypowiadają sie na foru, poza tym Tui chwali się usługą ZAK(tak to nazwali), czyli chwalą się, że w przypadku niezgodności od razu na miejscu klient otrzymuje rekompensatę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.play-internet.pl 05.07.11, 15:31 a jaka to jest rekompesata jesli mozna wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 16:41 www.tui.pl/podroz-z-tui/jakosc-tui Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 00:32 Byłam w tym hotelu dokładnie rok temu. Co do parkingu nie wypowiadam sie, bo leciałam samolotem. Wczasy wykupiłam z biura Atur. Co do wyglada hotelu i całego kompleksu nie mam zastrzezen. Jest ogromny, ładnie połozny, bardzo duzo miejsca do spacerowania. Plaza przy hotelu ( zejscie z basenu praktycznie) bardzo ładna. Problemów z lezakami nie zauwazyłam, a bywałam i na duzym i na mniejszym basenie na palzy oczywiscie tez. Co do jedzenia, nie było złe, choc juz co do samej restauracji faktycznie czasem był bałagan na stołach, obsługa np w porównaniu z turecką ruszała sie jak muchy w smole, wczasowicze mieli w zwczyju przychodzic na posiłki prosto z basenu w mokrych strojach czego nikt nie pilnował. W okolicy hotelu nie ma nic do zwiedzania, wiec trzeba wybrac sie dalej na wycieczke. Chyba, ze ktos nie bedzie sie ruszał z resortu to atrakcji na jego terenie w sumie nie barkuje. Zaznaczam, ze nie naleze do "pieniaczy" jakich wiele na kazdym forum, gdzie stanie w kolejce do baru po piwo itp. 5 min. stwarza, że wakacje udaje sie za bardzo nie udane, nie fotografuje także takich rzeczy jak klimatyzacja, ubikacja itd., żeby potem wrzucac na forum :) Zycze udanego wypoczynku, pogoda raczej jest tam zawsze bardzo dobra, czasem ok. gdz 16 zbierało sie na deszcz ale było to chwilowe zachmurzenie dla odpoczynku:) Odpowiedz Link Zgłoś
skowron77 Re: Elenite - Hotel Andalusia 13.07.11, 22:00 My wyjeżdżamy za 2,5 tygodnia. Dojazd własny, więc jak będzie "ch....wo" a ja będę się tłukł przez pół Europy, żeby stracić cholerne 2 tygodnie na beznadziejne wakacje, o na pewno tego nie popuszczę. Oczywistą sprawą jest że TUI będzie grało na zwłokę, bo jest środek sezonu i żadne biuro podróży nie będzie chciało stracić przychodu przez jakiś hotelik w Bułgarii. Moja propozycja jest taka. Trzeba założyć oddzielny temat o nazwie TUI - nie uczciwe biuro" lub coś w tym stylu, i pojechać na Tym forum po Nich, tylko takie rzeczy działają na Biuro Turystyczne, powtarzające się negatywne opinie o danym biurze są potężną bronią. Jeśli się zawiodę na Andalusi, to już nigdy ich nie wybiorę, i będę odradzał korzystanie z ich usług (takie wpisy po nieudanych wakacjach też powinny zaistnieć w internecie). Przekonam się jak jest za 3 tygodnie, a na razie polegam na opinni człowieka, który spędził tam rok temu w raz z rodziną najlepsze wakacje swojego życia i w tym roku też tam jedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 213.76.128.* 14.07.11, 08:04 Prosty test na jakość hotelu Andalusia: Ilu widzieliście tam Niemców? ........... no właśnie ............. TUI pozwala sobie na różnicowanie standardu w zależności od narodowaści klientów. Mam koleżankę która kupuje wycieczki przez intenet w TUI ale w biurach niemieckich. Twierdzi, że ceny są podobne albo i nizsze a standard nieporównanie lepszy. Ninusem jest to, że wylot jest np. z Berlina ale to nie jest aż taki wielki problem. Odpowiedz Link Zgłoś
bg-pl Re: Elenite - Hotel Andalusia 14.07.11, 09:49 Niemcy są, ale w Royal Park i Atrium - to komplexy na tym samym terenie, pisałem o tym powyżej Gość portalu: :-) napisał(a): > Prosty test na jakość hotelu Andalusia: Ilu widzieliście tam Niemców? > ........... no właśnie ............. > TUI pozwala sobie na różnicowanie standardu w zależności od narodowaści klientó > w. > Mam koleżankę która kupuje wycieczki przez intenet w TUI ale w biurach niemieck > ich. Twierdzi, że ceny są podobne albo i nizsze a standard nieporównanie lepszy > . Ninusem jest to, że wylot jest np. z Berlina ale to nie jest aż taki wielki p > roblem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opinia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 14.07.11, 19:38 czy wlasciciele tego hotelu oraz TUI nie widza co sie dzieje na holidaychac bookincom wakacje pl oceniaczu itd CZy uwazaja nadal ze wszystko jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
bg-pl Re: Elenite - uwagi o kompexie 04.07.11, 18:33 czytam wszystkie wpisy dot. Andaluzji W Elenite od jakiegos czasu, więc postaram się w krótkich, konkretnych słowach odnieść się do uwag i opinii tam zawartych: 1. Andaluzja - to jeden z obiektów olbrzymiego komplexu w skład którego wchodzą jeszcze: Royal Park, Royal Bay, Negresco, Royal Castle, Atrium i kilkadziesiąt domków. Komplex zamknięty, chroniony z chyba 7 basenami, własnym Aqua parkiem kortami tenisowymi, spa, amfiteratrem, bezpośrednio przy plaży, ładnej, lecz niezbyt szerokiej, jak na taką ilość turystów, zbyt wąską. Leżaki i parasole są w ramach AL bezpłatne, ale ich ilość jest zbyt mała, więc kto pierwszy ten lepszy, nic tu nie jest przypisane jak ktoś napisał. Owszem jest odcinek plaży z leżakami dla VIP ale za dodatkową opłatą - tu miejsca są zawsze wolne. Komplex b. ładny,, dużo zieleni, alejki spacerowe, etc. 2. Nie buduje się żaden basen. Owszem na końcu komplexu powstaje nowy budynek, ale jest odgrodzony od reszty,a poza tym w Bg w trakcie sezonu jest zwyczaj przerywania prac budowlanych. 3. Parkingi - zawsze płatne - nie wiem co wypisują biura - a własciwie chyba tylko TUI , koszt 15 lv za dobę i alternatywy w zasadzie nie ma, bo znalezienie wolnego miejsca poza parkingiem graniczy z cudem, a nawet jak się takie miejsce znajdzie, to można zostac pozastawianym przez inne pojazdy. Nikt tu na nic nie zwraca uwagi. 4. Jedzenie - monotonne, często rzeczywiście brakuje pod koniec. Tu pewna uwaga - mimo, że na całym komplexie obowiązuje AL umożliwiające korzystanie z całego obiektu, to główne posiłki należy spożywać w swoim obiekcie - każdy ma własną stołówkę - decyduje tu kolor opaski na ręku. I rzeczywiście stółówka w Andaluzji nie należy do największych, a właśnie tu jest kwaterowana znaczna większość turystów z Tui. Dlaczego ? - sami sobie odpowiedzcie. 5. Generalnie obiekt ładny, usytuowany u podnóża gór, w większosci opanowany przez turystów z krajów b. ZSRR - by nie wyliczac wszystkich nacji. Nasi turyści są w większości z Tui, oraz część która wynajmuje prywatne apartamenty. Kompex ma obiekty hotelowe oraz prywatne apartamenty. Generalnie jest godny polecenie, trzeba jednak pamiętać o mankamentach wskazanych powyżej. Sądzę, że za pieniądze, które płaci się w Tui można znaleźć inne, może i lepsze alternatywne rozwiązanie. Do Słonecznego Brzegu jest ok. 6 km, można dojechac autobusem linii 8, który kursuje co 40 minut - bilet 3 lv. Obok komplexu, zaraz za bramą jest duży market dobrze zaopatrzony z przyzwoitymi cenami. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakieś pytania to +359 876 757 366 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 06.07.11, 14:57 a moze wszyscy ktorzy tam sie wybieraja podejma jakis zbiorowy protest Co wy na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szminka Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.11, 23:00 tak sobie czytam ten wątek i się zastanawiam, czy miałam szczęście, czy też wymagająca nie jestem, bo byłam w ubiegłym roku końcówka sierpnia i początek września i było SUPER !!! 1. W moim pokoju nie było grzyba, ani jednego zarodnika :P 2. pokoje były schludne, codziennie sprzątane 3. łazienka czysta; 4. jedzenie dobre (chociaż letnie) - o czym pisałam kilkadziesiąt postów wyżej. Byłam potem w Hotelu 5* w Złotych Piaskach cieszącym się b. dobrą opinią i pomiędzy wyżywieniem w obu hotelach nie było wielkiej różnicy (ten 5* hotel był 60 % droższy od Andalusii) 5. zawsze były wolne stoliki w stołówce; 6. Owoce szybko się kończyły, ale innych potraw nigdy nie zabrakło; 7. Z obsługą porozumiewaliśmy się wyłącznie w jęz. angielskim i NIGDY nie było najmniejszych problemów z porozumieniem się; 8. przychodziliśmy na plażę ok. godz. 10.30 (po śniadaniu) i zawsze były wolne leżaki (ale nie w pierwszym rzędzie od morza). 9. Cały kompleks ogromnie mi się podobał, a zwłaszcza aqua park. 10. na 100% wrócimy jeszcze do Elenite. Na koniec dodam, że nie jestem pracownikiem biura podróży :))) Dodam jeszcze, że sporo jeżdżę wraz z rodzinką i moje wnioski są takie: najwięcej pretensji i wymagań mają osoby z przerostem ambicji i własnego ego, które pod wpływem siedzącego w kieszeni węża dokonują najmniej kosztownych wyborów. Pozdrawiam Szminka :) Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-dwa Re: Elenite - Hotel Andalusia 07.07.11, 11:43 Witam ja juz zgłosiłam do tui zobaczymy co zrobia prosze zglaszajcie jak nas bedzie wiecej to moze cos zrobia z tym hotelem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 07.07.11, 14:32 I co powiedzieli w TUI na temat hotelu A moze udali ze pierwszy raz slysza Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-dwa Re: Elenite - Hotel Andalusia 07.07.11, 21:07 tak powiedzieli w TUI ze jeszcze nie mieli zadnych skarg i pierwszy raz słyszą o takich warunkach,ale trzeba cos robic,zglaszac wlasnie do nich, my lecimy poczatek wrzesnia maja jeszcze sporo czasu na poprawe,czy jeszcze ktos do nich sie zwracał???????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.11, 22:16 Wylatujemy jutro, jak wrócimy opiszemy, a także zamieścimy aktualne filmiki z tego hotelu na holiday lub youtube. Odpowiadając na Twoje pytanie, to także dzwoniliśmy do Tui, i otrzymaliśmy identyczną odpowiedź, także zobaczymy. aha jak jedziesz we wrześniu to masz możliwość zmiany rezerwacji do 31 dni przed wylotem, i jak doczytałem się w regulaminie, jeżeli kupiłeś u nich bezpośrednio przez infolinię lub neta, to robisz to za darmo, a jak przez pośrednika to za 128zł od osoby. Ja osobiście po tych informacjach aktualnych chciałem zmieniać, ale policzyli mi 4tys. kosztów. Także jutro sprawdzimy, te negatywy. TY masz ewentualnie czas, do końca lipca na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szela Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 07.07.11, 23:05 To skandal Mamy21 wiejk jesli nie zrobia ztym bajzlem porzadku to rezygnujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryla Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 08.07.11, 14:17 Wybieram sie do tego hotelu z rodzinka i tak sobie mysle czy aby czasami te negatywne opinie o Andalusi nie sa sprawka konkurencji Ps Jak myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
megi1979 Re: Elenite - Hotel Andalusia 08.07.11, 19:16 wylot mamy za tydzień... sama jestem ciekawa, jak to wygląda w rzeczywistości. Ja tam jadę wypocząć, z dobrym nastawieniem i mam nadzieję, że urlop będzie udany :) Czy ktoś się orientuje jaka tam teraz pogoda? Czy warto wziąć ze sobą długie spodnie i cieplejszą bluzę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasias83 Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.204.104.11.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.11, 23:17 Gęsiej skórki dostłam jak przeczytałam wszytskie posty. Podobnie jak megi 1979 wylatujemy za tydzien w piątek z rocznym Bąblekiem. Zależało nam na czystości hotelu, serwowanych posiłkach ze względu na Maluszka, który będzie z nami podróżował. Dodatkowe atrakcje raczej nas nie ineteresowały. Czy ktoś orientuje się czy bez problemu dostaniemy w markecie pieluchy i obiadki dla Maleństwa w słoiczkach??? Czy konieczne jest zabranie ich z sobą z Polski??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasias83 Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.204.62.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.07.11, 23:29 Ze względu na czystość hoteli, Pani w biurze podróży odradziła nam Grecję, na którą byliśmy zdecydowani. Gwarantowała wysoką jakość i standard wypoczynku z TUI w opcjii all. Na szczęsci wykupiliśmy wakakcje z możliwością rezygnacji więc na pewno rozważymy zmianę m-ca wypoczynku. Jedziemy z Małym dzieckiem więc warunki zakwaterowania maja dla nas ogromne znaczenie. Mam jeszcze prośbę do osób, które podróżowały z Maluszkami. Czy zabieraliście ze sobą wode mineralną i jedzenie w słoikach?? Jak jest z dostępnościa tych produktów w kompleksie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `meg Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.lukman.pl 09.07.11, 15:28 nam sie przydały zaróno długie spodnie jak i bluzy, może Wam nie będą potrzebne- czego Wam życzę. Rozmiawialiśmy z ludzmi, którzy w zeszłym roku również tam spędzili swój urlop- i dlatego , że było oki to wrócili, ale już to nie był ten sam hotel... W markecie kilkaa kroków od hotelu są piluchy jak i jedzenie dla dla maluszków. Życzymy udanego wypoczynku...nam sie jednak nie udał . I nie należe do kapryśnych ludzi. MY równiez jechaliśmy z myślą o odpoczynku, ale jeszcze wtrącę, że mamy porównanie do innych hoteli i tym samym standardzie ....pozdrawiamy ! Odpowiedz Link Zgłoś
megi1979 Re: Elenite - Hotel Andalusia 09.07.11, 16:13 `meg a powiedz jeszcze czy ręczniki na plażę trzeba mieć własne, czy jak to wygląda w Andalusi? Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-dwa Re: Elenite - Hotel Andalusia 09.07.11, 20:50 bardzo prosze powiedz czy faktycznie warunki sa takie jak opisuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riki Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.146.1.95.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.07.11, 15:39 jesli ktos obecnie przebywa lub wrocil z andalusi prosimy o informacje ps czy cos sie zmienia na lepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bal55 Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 11.07.11, 13:29 wylatujemy 18 07 Opinie na tym forum sa fatalne Jesli ktos wroci to b prosimy o opinie na temat tego hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
megi1979 Re: Elenite - Hotel Andalusia 11.07.11, 15:02 nie tylko na tym forum opinie są koszmarne... sprawdzałam na holidaychack`u i tam jest to samo. Mąż dzwonił w sobotę do BOK Tui, i tam Pani stwierdziła, że nie mieli żadnych zgłoszeń. Może niech każdy, kto się tam wybiera w najbliższym czasie, weźmie do ręki telefon i zgłosi ten fakt. A najlepiej zgłosić reklamację, ale to już w rękach tych, którzy wrócili i mają zastrzeżenia... a jak widzę po postach to mało ich nie jest. Może to coś da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bal55 Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.play-internet.pl 11.07.11, 15:58 Wiec mam pytani czy ktos juz reklamowal pobyt wtym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-dwa Re: Elenite - Hotel Andalusia 11.07.11, 20:59 ja juz zgłaszalam do tui,prosze dzwoncie niech cos robia do jasnej cholery człwoek cały rok czeka na urlop i co....koszmar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuban Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 23:19 Też niedługo lecę do Andalusi. Czytam i jestem wściekła. Apeluję do wszystkich, którzy już byli i czują się zawiedzeni, aby pisali skargi, zażalenia występowali o rekompensatę finansową, nagłaśniali sprawę - niech TUI poczuje konsekwencje chociażby w postaci zmniejszenia liczby klientów w przyszłości. Zaś do wszystkich, którzy się tam wybierają w tym sezonie - zgłaszajcie wątpliwości w biurach (najlepiej na piśmie) z żądaniem dostosowania warunków w hotelu do wykupionej oferty. Niech wyślą tam swoich pracowników i działają. Odpowiedz Link Zgłoś
megi1979 Re: Elenite - Hotel Andalusia 11.07.11, 23:40 właśnie to nie jest takie proste, ja mailowałam, mąż dzwonił i za każdym razem twierdzą, że nic nie wiedzą na ten temat i nie mieli dotąd żadnych zgłoszeń. Babka powiedziała mężowi, że możemy jedynie złożyć reklamację po powrocie... więc siła w tych, którzy przetrwali i wrócili a są niezadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: 213.76.128.* 12.07.11, 07:13 "Mąż dzwonił w sobotę do BOK Tui, i tam Pani stwierdziła, że nie mieli żadnych zgłoszeń" HAHA, typowe! Jak zgłaszaliśmy na miejscu nasze uwagi rezydentowi (kompletna pierdoła albo raczej takiego udaje bo wygodniej) odpowiadał tak samo: "jesteście pierwsi którzy coś zgłaszają". Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-dwa Re: Elenite - Hotel Andalusia 12.07.11, 11:40 ja ponownie zadzwonilam do TUI i naciskałam babke zeby cos zrobili,powiedziala mi ze zgłosi to dalej,dzwoncie bedzie nas wiecej to napewno cos sie polepszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: `meg Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.lukman.pl 12.07.11, 12:35 wystosowaliśmy odpowiednie pismo do Tui, o zwrot poniesionych kosztów odnośnie płatnego parkingu. Czekamy na odpowiedż. Pozrawiam Ps, nie jestes sama .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 12.07.11, 15:08 Wlasnie przed chwila dzwonilam do TUI a oni mowia ze nic nie wiedza o jakichkolwiek problemach w hotelu Andalusia Aha i ze nie maja zadnych sygnalow ani reklamacji Odpowiedz Link Zgłoś
megi1979 Re: Elenite - Hotel Andalusia 12.07.11, 21:07 Jasne... tak chyba najłatwiej, zbywać wszystkich po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc-dwa Re: Elenite - Hotel Andalusia 13.07.11, 09:24 to oni sa juz śmieszni ja sama dzwonilam dwa razy i co powiedzieli bo mi ze zajmna sie tym Odpowiedz Link Zgłoś
megi1979 Re: Elenite - Hotel Andalusia 13.07.11, 11:41 nam powiedzieli, że nie mieli dotąd żadnych zgłoszeń, a w przypadku niezadowolenia z pobytu mamy notować uwagi i zgłosić reklamację po powrocie. Najlepsze, że za dwa dni wylot :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADKO Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.slupsk.vectranet.pl 13.07.11, 18:11 a TAK NA MARGINESIE TO CHYBA NIE JEST AZ TAK ZLE SKORO TAK MALO OSTATNIO NEGATYWNYCH OPINI MIEJMY NADZIEJE ZE JUZ WSZYSTKO JEST OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melba Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.11, 18:47 Niestety negatywne uwagi są prawdziwe, a Szminka oględnie mówiąc mija się z prawdą. Wróciliśmy 8 lipca, po tygodniowym pobycie (od początku nie zapowiadało się dobrze - 6 godzin opóźnienia samolotu). Tylko tydzień na szczęście. Potwierdzam ,że architektura hotelu jest ładna. Pierwsze wrażenie jest ok., potem tylko gorzej. Pokój do przyjęcia , najgorzej jest na stołówce (bo nazwa restauracja byłaby nadużyciem) zawsze brakuje stolików, jak już się w końcu jakiś dopadnie to jest brudny . Obsługa sobie nie radzi , wszystko trzeba pokazać im palcem, to może sie ruszą. Jedzenie fatalne, kuchrz smaży koltlety kupione w markecie (rozpakowuje je z tacek i foli przy gościch) . W holu niby panie sprzatają , a raczej przcierają podłogę mopem, ale nigdy nie widziałam ,żeby ten mop był wypłukany. Najpierw wycierają podłogę w toalecie , potem tym samym mopem jadą hol. Szklane blaty stolików do kawy w holu lepią się od brudu już w południe, potem jest tylko gorzej. A panie sprzytajace są w holu ciągle obecne, tylko jakoś nie doostrzegają brudnych szyb. Rezydent z TUI jest kompletnie bezradny. Może to taka bułgarska mentalność. Wydaje się ,że on po prostu nie rozumie o co chodzi tym Polakom. Winda nie czynna? Ale przecież można skorzystać ze schodów, prawda? Na plaży można znaleźć leżaki raczej z rana, od 11. z coraz większym trudem. Ewentualnie można poratować sie strefą płatną ( tu leżaki mają miękkie maty). Przy basenie leżaki są wygodniejsze, na plaży bardzo twarde, plastykowe , niestety nie ma na nich żadnych mat . Trzeba mieć grube plażowe ręczniki. Woda w morzu jest ciepła, raczej czysta . Wśród gości hotelowych dominują rodziny z małymi dziećmi, często z niemowlętami. Polaków jest sporo, ale dominują Rosjanie. Normalne młode rodziny , świetnie zajmują sie swoimi dziećmi. I tak samo im doskwierają mantakenty tego hotelu. Z personelem najlepiej rozmawiać po rosyjsku, z angielskim mają kopoty, chociaż dziewczyna na racepcji radziła sobie nieźle. Podsumowując niezbyt przyjemnie (szczególnie przy jedzeniu) , ale plaza ładna, otoczenie też wiec odpocząć mimo wszystko da. Jeszce jedno na początku lipca padało ( dwa dni z przelotnymi opadami deszczu- wykorzystaliśmy na zwiedzanie okolicy - Słoneczny Brzeg i Nesebar) i wieczorem było zimno, zdecydowanie przydały się swetry, polary, długie spodnie. Najgorszy horror przeżyliśmy na lotnisku w Burgas . Lotnisko jest kompletnie nie przystosowane do odprawy tylu pasażerów. W holu był straszny tłok, miało się wrażenie ,że ludzie sie zatratują. Dzieci były bardzo wysraszone. Po odprawie tylko troszkę się rozluźniło, brakowało jednak miejsc do siedzenia, ludzie poobsiadali schody . Na szczeście samolot był o czasie. Nie wyobrażam sobie kilkugodzinnego oczekiwania w tych warunkach. Więcej do Bułgarii nie polecę , to już pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melba Re: Elenite - Hotel Andalusia IP: *.szczecin.mm.pl 13.07.11, 18:49 Jeszcze jedno pobyt wykupiliśmy z TUI . I do tego biura mam żal ,że sprzedają Andalusię jako hotel 4.gwiazdkowy. Gdyby były 3 gwiazdki , pewnie i rozczarowanie gości byłoby mniejsze. Odpowiedz