Dodaj do ulubionych

wróciłam z Turcji

IP: 80.72.196.* 14.06.06, 17:28
Byłam z rodziną (mąż i dziecko)w Konakli w hotelu TIMO *****.
Do Alanyi mieliśmy ok 14 km, z dojazdem nie było problemu, co 15 minut jezdzi
bus który za opłatą 1,5 $ (osoba dorosła)i 1$ (dziecko)zawozi do
centrum.Busem jedzie się do samej pętli (tzw końcowy)i tam znajdują się
sklepy i restauracje, dyskoteki i ładny deptak.Wycieczkę wykupiliśmy w
Wezyrze,wylot z Poznania, cena bardzo przystępna,organizatorzy spisali się
bardzo dobrze,do wycieczki podstawowej dostaliśmy jeszcze darmowy wyjazd na
zakupy do Antalii i Rafting dla całej rodziny.Jeśli macie pytania to chętnie
odpowiem.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: wróciłam z Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 09:24
      wybieram sie do hotelu timo
      nic o nim nie piszesz. Z tego co wiem
      to nowy hotel - jakie wrażenia
      z pobytu w nim.
      • Gość: gość Re: wróciłam z Turcji IP: 80.72.196.* 15.06.06, 20:06
        O hotelu mogę napisać, że ja byłam zadowolona.Owszem obok jest budowa jednak
        jeśli nie masz pokoju od tej strony to naprawdę to nie przeszkadza.Nam
        zamienili pokój na drugą stronę i nic nie dopłacałam.W samym hotelu wszystko
        jest nowe i ładnie urządzone.Pokoje są czyste, łazienka ok.Jeśli chodzi o
        jedzenie to śniadania się powtarzały, obiady i kolacje były bardzo
        smaczne.Przekąski polecam na plaży są lepsze niż na basenie, jednak jeśli
        chodzi o napoje to jest odwrotnie ,na basenie są szkalnki, a na plaży
        plastikowe kubki i głupio pije się piwo z takiego kubka.Jeśli będziesz w tym
        hotelu to pamiętaj, że w opcji ALL jest restauracja Ala Carte tylko trzeba
        zarezerwować miejsce w recepcji tam zamówisz sobie jedzenie takie jak
        chcesz.Nie zwlekaj, tylko już w pierwszy dzień zamów stolik, chętnych jest
        dużo, a restauracja czynna jest tylko od 19.W hoteli jest dyskoteka czynna od
        23 do 02 i tam teą możesz pić lokalny alkohol, jednak muzyka jest typowo pod
        rosjan, radzę zabrać swoje plyty.Jeśli chodzi o darmowe wycieczki,to nam Wezyr
        zorganizował (chyba standardowo)wycieczkę do Antalii na zakupy, my jednak z
        niej nie skorzystaliśmy szkoda nam było całego dnia.Druga wycieczka(darmowa
        przy wylocie z Poznania) na rafting była super, moja córka 7 lat mówi że to
        była jej najlepsza wycieczka.Naprawdę polecam, spływ pontonem z dziećmi jest
        bezpieczny, jeśli chodzi o kajak to bez dziecka bo się wywraca, a woda ma 8
        stopni.Dzieci dostają pianki, wszyscy kapoki i kaski, naprawdę warto.Po
        dopłynięciu do końca organizatorzy sprzedają zdjęcia (drogo) ale są fajne,
        natomiast płyta DVD jest beznadziejna i szkada kasy.
        • janan2 Re: wróciłam z Turcji 17.06.06, 17:30
          Ciekaw jestem co jest w takim przypadku bardziej przykre.Hałas i
          betoniarki,wszechobecny kurz,czy poranną porą błoto bo napewno kurz polewali.Ale
          nie wątpię że było świetnie.Też znosiłem pewne niedogodności w czasie
          pobytu,tylko ja tak sam wybrałem więc nie było zaskoczenia.
          • turhotel Re: wróciłam z Turcji 17.06.06, 17:42
            Ja po zamianie pokoju na drugą stronę nie słyszałam hałasu, zresztą w pokoju
            bywaliśmy mało, kurz też mi specjalnie nie dokuczał. Bardziej odczuwałam
            duchotę związaną z tym klimatem.Największy minus tego hotelu to brak ogrodu i
            zieleni.
            • janan2 Re: wróciłam z Turcji 17.06.06, 18:43
              turhotel napisała:

> Ja po zamianie pokoju na drugą stronę nie słyszałam hałasu
              Troszkę współczuję,brak zieleni to istotna wada.Pzdr.
    • janan2 Re: wróciłam z Turcji 15.06.06, 10:20
      Gość portalu: gość napisał(a):

> Byłam z rodziną (mąż i dziecko)w Konakli w hotelu TIMO *****.
      Ja też wróciłem 9 czerwca.Do Wezyra z którym byłem nie mam zastrzeżeń ale do
      zamalowanych autobusów tudzież niektórych przewodników owszem.Sprostowanie do
      wycieczek tych które odbywają się w niedzielę do Antalii.To są wycieczki
      sponsorowane przez zakłady skórzane złotnicze i inne w tej miejscowości.Tylko
      kilka chwil można po obiedzie widzieć i spędzić czas nad wodospadem,to była
      jedyna atrakcja.Do atrakcji nie należy pokaz mody, złoto czy srebro droższe niż
      u nas,choć niektórzy kupują.Ich wola i pieniądze ale wozić drzewo do lasu to
      trochę dziwne.Ceny kurtek w fabryce są 100% droższe (conajmniej) takie same
      można kupić na pokazach hotelowych czy w sklepikach.Przekonałem się o tym
      targując kurtkę z 500 euro na 220 tylko już nie dało stargować się na220$.To
      jest skala porównawcza.Na następnej takiej wycieczce byłem z lokalnym biurem
      Pach Tour i dla mnie przynajmniej było więcej atrakcji.Fabryki tylko inne choć
      towar ten sam,ale za to zwiedziłem Aspendos,wodospad Corsulu i park oraz
      Side,wycieczka tylko częściowo sponsorowana 10$ kosztowała,ale bardzo
      forsowna.To co zachwalają jako darmową wycieczkę przy zakupie w lutym np. jest i
      tak za darmo z polskim biurem,jedzie na nią kto chce.Istotna jest ta druga,bo
      jeśli nie ma się zastrzeżeń w umowie,może być niespodzianka bo opłacana jest
      przez biuro.Nauczony doświadczeniem z ubiegłego roku nie dałem się wymanewrować
      i byłem za friko na rzece Manawgat.Naprawdę świetny program i przepłynięcie
      morzem do Side.Straciłem tylko czapkę bo wiało i huśtało.
      • Gość: goss Re: wróciłam z Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 10:39
        z tymi wycieczkami na zakupy
        to tak wszędzie.
        prosze troszke informacji
        o hotelu timo.
        • janan2 Re: wróciłam z Turcji 15.06.06, 11:40
          Gość portalu: goss napisał(a):
          Nie znam tego akurat hotelu.Ale przy wyborze kieruj się zasadą,że lepiej
          mieszkać w mieście lub większej miejscowości znosząc niekedy nidogodności,niż
          gdzieś na bezludziu w jakiejś dziurze bo można znależć się na budowie,a budują
          bardzo dużo.Ilość gwiazdek nie ma tak istotnego znaczenia przynajmniej w moim
          przypadku,bo mało mieszkam czy jem w hotelach spędzjąc czas aktywnie na
          wycieczkach do których faktycznie i tak dopłacają złotoklamkowcy bo cena jest
          jedna a na wycieczkach jeść dają jednakowo i jednakowa jest cena.Poza tym hotele
          różnią się tylko częstotliwością posiłków i wyborem w asortymencie.Wybierz hotel
          conajmniej z 5 letnim okresem od wybudowania wtedy będziesz miał gwarancję że
          nie trafisz na budowę choć nie ma zasady.Pozdr.

• Gość: gh Re: wróciłam z Turcji IP: *.jmdi.pl 15.06.06, 12:49
            akkurat koło IMO jest budowa nowego obiektu, koleżanka gość zapomniała o tym
            dodać
            • janan2 Re: wróciłam z Turcji 15.06.06, 18:46
              Gość portalu: gh napisał(a):

> akkurat koło IMO jest budowa nowego obiektu, koleżanka gość zapomniała o tym
              > dodać
              No właśnie!!!I tu jest pułapka
              • Gość: matti Re: wróciłam z Turcji IP: *.elb.vectranet.pl 17.06.06, 16:33
                przecież pisała o budowie...ej okularki pozakładać na noski jak nie widzicie...hehehehehhe
                • janan2 Re: wróciłam z Turcji 17.06.06, 17:31
                  Gość portalu: matti napisał(a):

> przecież pisała o budowie...ej okularki pozakładać na noski jak nie widzicie...
                  > hehehehehhe
                  Jak było?
      • turhotel Re: wróciłam z Turcji 17.06.06, 17:44
        Nie bardzo wiem o jakie pomalowane autobusy Ci chodzi.
        • janan2 Re: wróciłam z Turcji 17.06.06, 18:49
          turhotel napisała:

> Nie bardzo wiem o jakie pomalowane autobusy Ci chodzi.
          O te z Wezyra wycieczkowe.Wymalowane w reklamy podobne jak u nas miejskie
          ograniczają widoczność.Doszło prawie do rewolty na wycieczce do Kapadocji bo nie
          można było filmować ani robić zdjęć co jest istotnym celem wycieczek.
          • Gość: turhotel Re: wróciłam z Turcji IP: 80.72.196.* 17.06.06, 19:46
            Jak jechaliśmy na rafting, to autokar był ok, owszem miał przyciemnione szyby
            ale to akurat było zaletą, a nie wadą.
            • janan2 Re: wróciłam z Turcji 17.06.06, 21:43
              Gość portalu: turhotel napisał(a):

> Jak jechaliśmy na rafting, to autokar był ok, owszem miał przyciemnione szyby
              > ale to akurat było zaletą, a nie wadą.
              Dzięki.Ale mnie nie chodziło o przyciemnione bo to wszystkie mają tylko takie co
              z zewnątrz nic nie widać a z wewnątrz niewiele więcej,w kropki i malunki.Masz
              szczęście bo autobus dobry i chyba wielkie zadowolenie ze spływu,to nie nasz
              galar na Dunajcu.Też byłem.Pozdr.
              • Gość: gosc Re: wróciłam z Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:12
                wczoraj wróciłam z hotelu timo- pokoje w porządku,
                zresztą cały budynek robi wrażenie, jest nowoczesny.
                Akurat nie miałam okazji mieszkac od strony budowy,
                więc było ok. Jeden poważny minus tego hotelu - 90%
                gości to Rosjanie, więc animacje głównie po rosyjsku i
                dla Rosjan. Pod koniec pobytu udało nam się wywalczyc
                to, że wspomnieli raz o Polakach podczas wieczornej
                animacji - i wszystko. Ale Polaków z tygodnia na tydzień
                coraz więcej więc może się to zmieni - oby.
                Jak na hotel dla ok 600 gości zdecydowanie za mały basen
                i teren wokół niego, ludzie leżą prawie jeden na drugim,
                leżak przy leżaku - porażka. Lepiej pójśc na plaże, która
                po naszych spacerkach po okolicy okazała sie jedna z lepszych.
                Ogólnie nie ma co narzekac, wiem że można trafic gorzej.
                Myśle że ten hotel to jakies 4+* no i w Wezyrze cena za niego
                jest w miare przystepna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka