IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 21:57
Wybieram się z małym dzieckiem do Incekum do Hotelu Alara i chciałabym wybrać
się na wycieczkę do Kapadocj, ale nie wiem czy jest to możliwe. Mam pytanie
ile czasu trwa taka podróż i ile jest tak kilometrów. Dzięki za pomoc
Obserwuj wątek
    • amoniaaa Re: Kapadocja 08.08.06, 09:54
      to jest kawał drogi jakieś 600 km w jedną stronę, ale wycieczka nie jest
      męcząca, bo po drodze jest co chwila przystanek, albo na zwiedzanie, albo na
      jedzienie, albo na siusiu ;) a ile dziecko ma lat? Ja osobiście bardzo polecam
      tą wycieczkę... tam jest pięknie!!!!
      • Gość: AŚKA Re: Kapadocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 16:50
        Dziecko nie jest takie małe bo ma 8 lat, ale wiesz jak to z dziećmi nie można
        ich utrzymać na miejscu a tyle czasu w autokarze na pupie. A ile godzin się tam
        jedzie i z jakiego Biura ty jechałaś może coś mi doradzisz. Dzięki
        • amoniaaa Re: Kapadocja 09.08.06, 09:35
          z nami jechało kilka rodzin z młodszymi nawet dziećmi... nie było żadnych
          problemów bo wycieczka była dwudniowa z noclegiem w Kapadocji więc można
          wypocząć po całym dniu zwiedzania ale u nas nawet nikt się nie zmęczył bo
          wycieczka była super zorganizowana... nikt nikogo nie gonił, ale też nie
          staliśmy godzinę w jednym miejscu. wszędzie podjezdzaliśmy autokarem tak więc
          nie ma się czym zmęczyć. jest przerwa na obiad pierwszego i drugiego dnia
          (płatny dodatkowo 6 euro szwedzki bufet).
          Ja jechałam z Pacho Tours.... wycieczka kosztowała 45 euro a z Triady była ta
          sama po 97 euro <lol> wiec chyba oszaleli...
          Jedno co musisz sprawdzić jak chcesz z nimi jechac, to czy przewodnikiem będzie
          Atilla... tylko tyle bo to jest sukcesem wycieczki. On jest Turkiem ale super
          mówi po polsku i jest rewelacyjny. Bawi wszystkich ludzi i w dodatku szuka żony
          polki co by mu bigos i schabowe gotowała <hahaha> Jakby co to pisz ;)
          • pehr Re: Kapadocja 09.08.06, 11:04
            Atilla już nie szuka żony, znalazł, za rok w sierpniu odbedzie sie ich ślub, tak
            mówił przynajmniej;)byłam na wycieczce w połowie lipca.
            • amoniaaa Re: Kapadocja 09.08.06, 11:59
              a jak ja byłam 19-20 lipca to nadal szukał... nawet mnie pytał czy mam jakieś
              wolne koleżanki ;)
              • Gość: ania w. Re: Kapadocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:10
                może chce mieć kilka w zapasie
                Co do Atilli, czy on naprawdę na wycieczce do Kapadocji opowiadał ciekawie? bo
                w zeszłym roku byłam z nim na KAS to tak przynudzał,że wszyscy spali, albo tak
                jak ja słuchali rosyjskojęzycznego pilota. W kKapadocji byłam parę lat temu i
                przewodnikiem była polka - wiedza ,właściwie przekazywanie wiedzy bez
                porównanaia. Atillę zapamiętałam tylko dzięki zwrotowi jaki cały czas powtarzał
                (niestety te słowa już zapomniałam)
                • Gość: ania w. Re: Kapadocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 12:11
                  nie ujmując jemu - nadrabiał sympatą i życzliwością
                  • amoniaaa Re: Kapadocja 09.08.06, 12:41
                    ja jestem bardzo zadowolona z wycieczki którą prowadził Atilla... super nam się
                    podobało a do tego wygrałam u niego winko w kapadockim grzybie ;)
                    • Gość: Elunia Re: Kapadocja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:50
                      Ja jechałam z 2-ką dzieci z biura Jolcia -Adams świetna organizacja
                      rezerwowałam po przylocie na tel podjechali o umówionej godz po nasz hotel
                      autobus nowiutki komfortowy program wybrałam z ich str int bo mi odpowiadał
                      szczególnie zwiedzanie bez sklepów www.jolcia-adams-tour dzieci nie odczuwały
                      podrózy hotel w Kapadocji o wysokim standarcie i dobrym jedzeniu miło
                      kulturalnie szczerze polecam co prawda to 600km w 1 stronę ale drogi są tam
                      puste.Warto zobaczyć tak piękne miejsce
                      • Gość: AŚKA Re: Kapadocja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 17:34
                        A z którym Pacho Tour byłaś bo wiem, że jest kilka oddziałów.
                        • amoniaaa Re: Kapadocja 10.08.06, 12:32
                          biuro pacho tours jest jedno ale jest kilka agencji które sprzedają ich
                          wycieczki... piszą o tym prawie w każdym wątku na tym forum !!!!!
                      • atakum Re: Kapadocja 13.11.14, 09:54
                        Uslugi indywidualnego przewodnika po Kapadocji - atakum.pw/turkey.php?subaction=showfull&id=1415817560&archive=&start_from=&ucat=2&
                        • Gość: martasu33 Re: Kapadocja IP: *.euro-net.pl 15.11.14, 21:59
                          w poprzednim roku korzystaliśmy z biura AlanyaOnline. Jechała z nami 8-letnia córka. Wycieczka dwa dni z noclegiem. Hotel w Kapadocji bardzo przyjemny. Droga daleka ale przystanki w odpowiednim czasie. Córka była zadowolona,mogła sobie swobodnie pobiegać,było wszędzie bezpiecznie, mało ludzi. Dużo gorzej zniosła wycieczkę do Pamukale - wyjazd o 3 rano, długa droga, mniej przystanków a potem upał. Pierwsza za przewodniczką panią Natalią. W Kapadocji nie jest tak gorąco jak na Riwierze. Kameralny 24 osobowy busik- wszystko na spokojnie. Widzieliśmy nie tylko darmowe ogólnodostępne punkty widokowe. Za posiłki na trasie nie trzeba było płacić - wliczone w cenę.
                          Mam porównanie do wycieczek organizowanych przez Lena Pacho( KAS) i wypadła ona cieniutko pod względem organizacyjnym (oraz samych przewodników) w porównaniu z Kapadocją i Pamukale organizowanym przez AlanyaOnline.
                          • Gość: Turczynka Re: Kapadocja IP: *.229.135.66.dynamic.ttnet.com.tr 16.11.14, 07:39
                            Ciekawa autoreklama, śmiać mi się chce jak czytam te auto zachwalania niektórych biur.
                            • Gość: martasu33 Re: Kapadocja IP: *.euro-net.pl 23.11.14, 18:55
                              autoraklema? nie mam w tym interesu, porównałam i odpowiedziałam na pytanie
                              Marta Sulewska
                              • rydzyna1213 Re: Kapadocja 20.08.17, 11:45
                                Prosze o praktyczne wskazowki: jak sie przygotować do tej wycieczki?
                                • sveiser Re: Kapadocja 20.08.17, 12:01
                                  Braliśmy fakultety z biura wujek i mariolka - wycieczki były z Pacho Turs z polskim przewodnikiem Violą, i organizatorzy przysłali nam wszelkie informacje - Kapadacja jest w górach więc warto mieć małą walizkę do autobusu z cieplejszymi ciuchami i kurtkami przeciwdeszczowymi. My akurat trafiliśmy w pierwszy dzień na zwiedzanie w burzy ..

Witam serdecznie,
                                  A oto i programy wycieczek 😊

KAPADOCJA – 2 DNI
                                  WYJAZDY : poniedziałki , czwartki i soboty
                                  CENA 60 euro
                                  W CENIE: transfer, ubezpieczenie, pilot polski, wejścia na obiekty ( oprócz Goreme-25 tl), nocleg w hotelu 3* z kolacja i sniadaniem oraz dwa obiady ( pierwszego i drugiego dnia)
                                  OPŁATY DODATKOWE: napoje do posiłków ( do sniadania w hotelu napoje są w cenie), noc turecka 25 euro( napoje alkoholowe i bezalkoholowe oraz krótkie przekąski w cenie), lot balonem 140 euro
                                  ZABIERAMY ZE SOBĄ : lunch pakiety dzień wczesniej zamówione w recepcji Waszego hotelu, wygodne buty i cos z długim rekawem – inny klimat ( w dzień gorąco, ranki i wieczory chłodne)
                                  P R O G R A M
                                  Dzień 1:
                                  1. Odbiór turystów z hoteli
                                  2. Przerwa śniadaniowa – Günaydın Restaurant – Seydişehir
                                  3. Zwiedzanie Muzeum Mevlana w Konya
                                  4. Zwiedzanie Podziemne Miasto w Saratlı
                                  5. Przerwa obiadowa – Han Restaurant - Avanos
                                  6. Zwiedzanie Avanos: Czerwona Rzeka (Kızılırmak), znaczenie tej rzeki
                                  7. Zwiedzanie Doliny Pasabagi (Paşabağ Vadisi)
                                  8. Zwiedzanie wioski Cavusin i panorama okolicy
                                  9. Zwiedzanie Doliny Miłości i panorama okolicy (Aşk Vadisi)
                                  10. Wizyta w tajemniczym ogrodzie (Gizli Bahçe) i panorama Göreme
                                  11. Zwiedzanie Muzeum Open Air w Göreme
                                  12. Zapoznanie się z rodzajami onyksu jego właściwościami i mocą
                                  13. Zakwaterowanie w Hotelu Kral w Ürgüp (HB)
                                  14. Udział w Tureckiej Nocy
                                  Dzień 2:
                                  1. Możliwość lotu balonem o wschodzie słońca nad dolinami kapadockimi
                                  2. Zwiedzanie Wzgórza Dobrych Życzeń w Ürgüp (Temenni Tepesi)
                                  3. Zwiedzanie Trzy Piękności (Üç Güzeller Vadisi) i panorama okolicy
                                  4. Zwiedzanie Doliny Gołębiej (Güvercinlik Vadisi)
                                  5. Zapoznanie się z gatunkami wyrabianej w Turcji skóry, udział w pokazie
                                  6. Zwiedzanie Uçhisar
                                  7. Zapoznanie się ze światem tureckich przypraw, orzechów, słodkości
                                  8. Zwiedzanie seldżuckiego Karawanseraju
                                  9. Przerwa na obiad – restauracja w Aksaray (Taptan) lub Sultanhani
                                  10. Powrót do hoteli

GODZINY WYJAZDÓW I PRZYJAZDÓW SĄ UZALEŻNIONE OD TEGO W JAKIM JESTEŚCIE HOTELU. Z CENTRUM ALANYI WYJAZD 05.45, POWRÓT NASTĘPNEGO DNIA OK. 19EJ.
                                  • Gość: ViolaPachoTour Re: Kapadocja IP: 185.79.15.* 29.01.18, 15:25
                                    W 2018 roku program wycieczki fakultatywnej KAPADOCJA 2 DNI jest troszkę zmieniony, dostosowany do maksymalnego wykorzystania tak cennego czasu Turysty, ale realizowany będzie jak zwykle z wielkim entuzjazmem. Pozdrawiam ViolaPachoTour
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka