IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 12:56
czy był ktoś może hotelu Sunberk w Side z Itaką?
chciałabym pojechać w sierpniu ale nie wiem czy warto wybrać właśnie ten hotel.
Interesują mnie ***all
Obserwuj wątek
    • Gość: bas Re: sunberk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 16:48
      ja tez go wybrałem i też na sierpień,poczytaj forum na wakacje .pl-ma dużo
      pozytywów,w zasadzie same pozytywne,poza jednym lub dwoma wyjątkami-kiedy lecisz?
      • Gość: justyna Re: sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 17:07
        mam wstępną rezerwacje na 1.08 ale jeszcze się waham...wolałabym Side ale C.Big
        Blue ma lepsze opinie,tylko,że w Alanii a to miasto
        • Gość: bas Re: sunberk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 17:30
          ja trochę później na 15.08
          • Gość: justyna Re: sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 18:02
            to raczej sie nie spotkamy.A może ktoś z Twoich znajomych był w Sunberku?Masz
            jakieś opinie bo nam poleciło go BP Itaka
            • Gość: bas Re: sunberk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.07, 18:13
              tylko te na www.wakacje.pl
              • Gość: wojtek g Re: sunberk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.07, 19:52
                też mam rezerwacje tam na lipiec
                masz jakieś ciekawe opinie na temat tego hotelu?
          • Gość: Antek Re: sunberk IP: *.devs.futuro.pl 29.06.07, 06:52
            ja też 15.08 do zobaczenia
            • Gość: bas Re: sunberk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 08:06
              a kolega to skąd wylatuje?
        • Gość: n0092 Re: sunberk IP: 213.227.108.* 24.06.07, 14:48
          Hotel bardzo mile mnie zaskoczył.Bardzo dobre położenie hotelu,pokoje
          przestronne,b.dobra kuchnia i przemiła obsługa.Chciałbym szczególnie
          podkreśclić obsługę hotelu,która nie traktuje turysty z buta /w przeciwieństie
          do biura podróży nie chcę się wypowiadać jakiego bo może to chwilowa słabość/ i
          to rekompensuje ewentualne braki/które były niewątpliwie ale to przecież nie
          Hilton/.Uśmiech i grzeczność personelu mogą naprawdę sprawić cuda i człowiek
          widzi nawet krowę pasącą się obok hotelu,nie mówiąc o koniu.Samochodem
          objechałem kawałek turcji/min.Kapadocja/ ale z miłą chęcią spędziłbym w tym
          hotelu tydzień nie ruszając się z niego,bo 2 tygodnie to jednak trzeba gdzieś
          wyruszyć.W ogóle to polecam Turcję.Każdy coś dla siebie tu znajdzie.
          • Gość: Janika Re: sunberk IP: 80.54.108.* 24.06.07, 18:06
            O fajnie , że to kolejna dobra opinia o Sunberku ( lecę w środę ) :)) MAm
            pytanie , czy w pokojach są elektryczne czajniki i czy klimatyzacja jest
            sterowana indywidualnie .
        • Gość: keti Re: sunberk IP: *.85-237-186.tkchopin.pl 29.06.07, 23:52
          stanowczo big blue
    • etrusek Opinie Sunberk 31.01.07, 22:42
      Opinie o Sunberk
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=31108309
      jak wrócicie dopiszcie swoje
      • Gość: justyna Re: Opinie Sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 22:21
        www.sunberk-hotel.de
    • Gość: candy Re: sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 23:26
      www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=2391
    • aas.ia Re: sunberk 06.04.07, 20:47
      Witam,
      w zeszłym roku pod koniec sierpnia byliśmy w Sunberku. Hotel naprawdę super,
      pokoje sprzątane-co dwa dni, czyściutko, jest lodówka, suszarka, nawet szafki
      kuchenne, klima niby sterowana indywidualnie, ale tak na prawdę ustawiona na
      sztywno, sejf płatny chyba 5 EUR za tydzień (mały, laptop lub duży aparat nie
      zmieści się....)

Z pokojami trzeba uważać, aby nie trafić na taki pod (nry 7xx) lub vis a vis
      jadalni. My mieszkaliśmy w pok. tuż obok schodów (chyba 810), widok na basen i
      cały kompleks, tylko jak ktoś w nocy tupał - było słychać...W soboty turecki
      wieczór (tylko do 23, więc spoko).

W ciągu dnia przy basenie jest trochę tłoczno, więc warto idąc na śniadanie
      położyć ręcznik na leżaku... Muzyczka przez cały dzień leci z głośników
      (zakochałam się w tureckim popie:).

Obsługa hotelu niesamowita. Barman Gukhan i Fatih dowcipni, uśmiechnięci.
      Alkohole miejscowe, mimo że zamknięte oryginalnie to rozcieńczone. Tylko wódka
      anyżowa, u nich to się nazywa: raki (w Grecji Ouzo) jest 40%. Recepcjonistka
      tzw. Dzidzia (ma na imię Gulfiz) również niesamowita, wesoła i pomocna. Chętnie
      bym tam jeszcze pojechała....
      Jedzenie urozmaicone, ale i tak się coś się czasem powtórzy. I co ważne nie
      mieliśmy problemów żołądkowych (wiemy, że niektórym się to zdarza, ale w naszym
      hotelu nie)

Byliśmy z Itaką, bb polecam. Warto od nich wykupić Kapadocję (2 dniową)
      polskojęzyczny przewodnik Jalczin (Jacek) duużżoooo opowiada o Turcji,
      obyczajach, ale przede wszystkim ciekawie i dowcipnie. Byliśmy za zgodą całego
      autokaru u garncarza który sprzedawał wazy za 500 EUR!! i w fabryce onyksu. Do
      wytrzymania...
      Niestety mały minus należy się za plażę. Nie ma co liczyć na piękną plażę jak
      nad Bałtykiem. Niestety płatne leżaki. Warto jednak pójść trochę dalej koło
      głównego postoju dolmuszy na plaże, szeroka duża i naprawdę fajna.
      Polecamy:
      - Pammukale tylko podróż trochę męcząca (bardziej niż do Kapadocji mimo, że
      krótsza);
      - rafting duży fun (polecamy biuro tuż za narożnikiem jak się idzie do plaży
      głównej, koło fryzjera, właściciel ma na imię Omer, jest wysoki jak na Turka i
      jeździ skuterem)
      - łaźnia turecka, do której warto iść pierwszego lub drugiego dnia przed
      opalaniem też z jakiegoś ulicznego biura.
      Jak będziecie wyjeżdżać z hotelu na wycieczkę to trzeba poprosić, żeby dawki
      suchego prowiantu dali trochę większe.

Poza tym we wszystkich biurach ulicznych trzeba się targować !!! Nie macie się
      czego bać, nawet jak Was wywiozą to jest bezpiecznie. Pierwszego dnia nas
      wywieźli gdzieś poza miasto do łaźni i wszystko było tak jak mówili i odwieźli
      pod hotel.
      Wszyscy są generalnie przyjaźnie nastawienie i pomocni (mnie trochę drażnili
      sprzedawcy), jak zabłądzisz to można zawsze się podpytać gdzie do plaży itp.
      Mówią głównie po angielsku i oczywiści po niemiecku.

Pozdrawiam
      Jajowych świąt
      Bawcie się dobrze
      • kiper.sc Re: sunberk 12.07.07, 21:32
        Jacka znamy od 2002 roku, kiedy to odwiedziliśmy Turcję po raz pierwszy. Super z
        niego przewodnik. Wówczas pracował dla Alladyna (biuro upadło zaraz po naszym
        powrocie). W 2004 roku byliśmy w Alanyi z Itaką i były to jedne z naszych
        najlepszych wakacji. Z Jackiem utrzymujemy kontakt do dzisiaj, byliśmy razemw
        Kapadocji i Pamukale.
    • Gość: justyna Re: sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 21:31
      po powrocie prosimy o szczegółowe info.Życzę Ci udanych wakacji.Pozdrawiam
      • Gość: Janika Re: sunberk IP: 85.99.86.* 29.06.07, 19:27
        Jestem tu i jest fajnıe, co tu duzo mowic - szczegoly po przyjezdzıe - na zywo
        z goracego Sıde pozdrawıa Janıka
        • Gość: justyna Re: sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 19:35
          bardzo się cieszę że jesteś zadowolona i życzę udanych wakacji.Pozdrawiam i
          czekamy na gorące relacje po powrocie
    • Gość: andriej Re: sunberk IP: *.85-237-186.tkchopin.pl 29.06.07, 22:08
      Nie polecam byłem tam w zeszłym roku prowincja jak cholera-kawałek do side nie
      ciekawą drogą gdzie diabeł mówi dobranoc, można w łeb dostac w godz wieczornych-
      kelnerzy nastawieni na napiwki nie dasz to wode dolewają -sam widziałem.z rana
      szczury sambe tanczyły na parterze.Sporo rusków pijanych drących morde do
      północy ,obsługa zero reakcji -ponieważ napiwki ruski dawali aby dostac wóde po
      godz obsługi baru.Pokoje duze-ale nie ciekawe troche zajeżdzało komuną.Hotel
      klasy turystycznej a nie 3* -te gwiazdki to pomyłka.Pozdrawiam
    • dorotawilk1 Re: sunberk 30.06.07, 10:36
      Hotel Sunberk ma juz 17 lat za soba.Pokoje owszem spore,ale dosyc prymitywne.
      Maly basenik z niewielka iloscia wolnych lezakow.80% glosnych zwlaszcza
      wieczorem zapijaczonych ruskow przy ktorych kelnerzy biegaja do poznej nocy
      serwujac czysta wodke,bo ruski daja im "soczyste" napiwki. Nam serwowano
      rozwodnione drinki. Jedzenie monotonne wielokrotnie przerabiane i niesmaczne.
      Widzialam kilkakrotnie szczury zywiace sie odpadkami.Czystosc w "restauracji"
      araczej stolowce daje wiele do zyczenia. Do nieciekawej plazy trzeba isc 10
      min.Sama okolica Side-Kumkoy jest bardzo nieciekawa a do Centrum Side trzeba
      isc 15-20 min.
      Nie polecam tego hotelu.
      • Gość: Janika Re: sunberk IP: 88.254.125.* 01.07.07, 20:41
        No dobra po takich opınıach odezwe sıe znowu na zywo z Sunberka . Po peırwsze w
        tym hotelu w ogole nıe ma Rosjan - sa Polacy Nıemcy Anglıcy ı Turcy. Po tych
        drınakch to moım przedmowcom szczury z kotamı sıe pomylıly :))) . Sprzatane
        jest codzıennıe - kelnerzy uwıjaja sıe jak mroweczkı, jedzenıe jest pyszne,
        snıadanıa moze monotonne ale taka juz specyfıka turecka- kto tego nıe wıe czy
        nıe rozumıe to juz jego problem. Obsluga jest przemıla z usmıechem na ustach od
        rana do wıeczora. Nıe pıszcıe bzdur , bardzo prosze. Okolıca samego hotelu moze
        nıe jest najcıekawsza ( szutrowa droga, jakıes nıewykoszone zıelsko, ale to nıe
        rejon hotelı 5*****) Za to blısko do sklepow, centrum , zabytkow, plazy. Te
        molochy 5**** stoja najczescıej w szczerym polu , anı to mıasto anı wıes. Tak
        wıec cos za cos. A za atmosfere dalabym 5*
        • dorotawilk1 Re: sunberk 01.07.07, 21:09
          ja nie mylilam po drinkach jak to napisalas szczurow z kotami,bo ich obrzydliwej
          wody raki do ust nie wzielam,a ruskow bylo sporo dzien w dzien zechlani na maxa
          dracy mordy co noc. hotel z 17 letnia kariera nadaje sie do kapitalnego remontu.
          okolica z zielskiem po pas moze i komus odpowiada natomiast mnie stanowczo nie.
          • Gość: Janika Re: sunberk IP: 88.254.125.* 02.07.07, 13:03
            Trzeba bylo tam nıe jechac. Po powrocıe zaınteresowanym przesle zdjecıa ı ınfo
            na prıv. Dorotawılk jak wıdac nalezy do tej grupy ludzı o ktorych mowılı we
            wczorajszych wıadomoscıach czy jakıms ınnym programıe ınformacyjnym. Dla nıch
            nawet Tatry sa za wysokıe, jedzenıe wszedzıe nıedobre, ludzıe nıe tacy jak
            powınnı byc. Jak to dobrze , ze cıe w tym roku tu nıe ma. Rosjanıe tez sıe
            wynıeslı do 5***** hotelı - tym lepıej dla Sunberka :))))
            • dorotawilk1 Re: sunberk 02.07.07, 14:20
              No wlasnie rosjanie wyniesli sie do hoteli 5*,bo w takim hoteliku o klasie
              turystycznej i majacym prawie 20 lat dzialalnosci coraz mniej gosci chce
              mieszkac.Coz pozostaje tylko nam rodakom nabijanie kabzy wlascicielowi Sunberka.
              • aas.ia Re: sunberk 12.07.07, 14:40
                niestety są zawsze tacy którym się nic nie podoba, może trafiłaś na kiepskie
                towarzystwo i ze złym nastawieniem, albo po prostu wcześniej byłaś w Egipcie ,
                gdzie standard jest troszkę wyższy. po prostu kolejność jest niewłaściwa ...
                zresztą co tu się będe rozpisywac skoro i tak opinie są głównie pozytywne to
                jedna lub dwie osoby niezadowolone toż to przecież nic :) poza tym Rosjan tam
                nie widziałam no może 1 parka mega elegancka i grzeczna z Syberii :)...
            • halswron Re: sunberk 17.07.07, 09:21
              Wybieramy się do Sunberk i po pPanstwa opiniach już sama nie wiem.... Czy mogę
              poprosić o zdjęcia w Państwa wczasow? Mój mail
              kazbat@wp.pl. pozdrawiam
    • Gość: justyna Re: sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 08:23
      czy są jakieś nowe opinie????
      • Gość: Janika Re: sunberk IP: 80.54.108.* 12.07.07, 08:29
        Hej Justyna , podaj mi swój adres mailowy , to wyslę Ci zdjęcia . moja opinia
        nt. hotelu nie zmienila sie, wczoraj dodalam swoja na stonie wakacji. Zajrzyj
        sobie tam . Pozdrawiam serdecznie
        • toicha Re: sunberk 12.07.07, 12:26
          również proszę o zdjęcia : toicha@wp.pl
          • Gość: justyna Re: sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 16:40
            witaj Janiko!mój adres justus67@op.pl oprócz zdjęć dorzuć też proszę trochę info
            o hotelu ,wycieczkach,plaży itp.pozdrawiam
            • Gość: grzegorz Re: sunberk IP: 83.168.96.* 24.07.07, 11:33
              Jeśli można by prosić o jakieś zdjęcia oraz co polecilibyście na wycieczki
              fakultatywne lub atrakcje ( razem z cenami przybliżonymi) . Wyjeżdżam 22.08 moj
              mail grzesiek@tstd.pl. Pozdrawiam
        • Gość: bas Re: sunberk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 14:59
          ja również bardzo bym prosił o zdjęcia,i jakby koleżanka jeszcze dopisała coś o
          all to byłbym bardzo wdzięczny,mój adres bas001@gazeta.pl,pozdrawiam!
        • Gość: Janika Re: sunberk IP: *.chello.pl 13.07.07, 15:10
          Czesc.Lecimy 18.07.Prosze o zdjecia i informacje.Leo.dan@WP.PL
          • Gość: LEO Re: sunberk IP: *.chello.pl 13.07.07, 15:13
            > Czesc .jANIKA Lecimy 18.07.Prosze o zdjecia i informacje.Leo.dan@WP.PL
    • Gość: Janika Re: sunberk IP: 80.54.108.* 17.07.07, 09:43
      Wszystkim zainteresowanym wysłałam juz zdjęcia i opisy na maila. Pozdrawiam i
      życzę miłych wakacji. Janika
      • Gość: hesia Re: sunberk IP: 212.244.198.* 17.07.07, 13:36
        witam planuje wyjazd do tego hotelu.Była bym wdzięczna za zdjęcia i
        opis.Wielkie dzięki hesia89@wp.pl
    • Gość: zbyszek Re: sunberk IP: 62.29.253.* 17.07.07, 11:20
      Witam
      wrocilismy z Sunberka 4.07 po 7 dniowym pobycie, z Itaki. Wrazenia mieszane.
      Co do ogolnych wrazen dotyczacych tego kawalka Turcji.
      Brudne ogolnodostepne plaze: opony, plastikowe butelki, czesto kawalki cegiel i
      gruzu, (podobno hotelowe sa lepsze)szaro-brudny kolor piasku powoduje ogolnie
      nieszczegolne wrazenie, brak koszy na smieci powoduje, ze trzeba samemu
      smiecic, zaczepki handlarzy - priviet- ale mozna sie przyzwyczaic. Zwiedzanie i
      zabytki - to jest rzecz, ktora mnie najbardziej rozczarowala. Tak naprawde nie
      ma co ogladac. Amfiteatr w Side - robi wrazenie, pozostale atrakcje - wlasciwie
      wiecej szumu marketingowego i raklamy.
      Side - wiecej ruin i oznak dewastacji niz kontaktu z historia. Odnosilem
      wrazenie, ze Turcy bardziej skoncentrowali sie na handlu podrobami niz na
      pokazaniu swojej historii, tradycji i kultury. Moze jest to zwiazane z
      nakladami finansowymi jakie trzeba poniesc na renowacje zabytkow. Porownijac z
      Rodos - gzdie bylem w zeszlym roku - przepasc.
      Pozostale atrakcje - nie wierzcie przewodnikom.
      Jaskinie w Alanyi:
      - jaskinia fosforowa kawalek dziury w scianie wymiary 1x20, zrobiony przez
      fale. Po posilku jaki jest serwowany na statku obsluga od wielu lat w tym
      miejscu wyrzuca chleb do wody.Podplywaja ryby, woda sie blyszczy - ot cala
      atrakcja. Jesli jestes ....nastym z koleii statkiem to nawet nie podplywaja bo
      sa juz najedzone.
      - grota kochankow - na wysokosci 10 metrow nastepna dziura w scianie (z trudem
      koc sie zmiesci) i.............nic.
      - grota piratow - duza dziura, na upartego mozesz wplynac malym "baczkiem" ale
      juz bedziesz mial problem aby sie wycofac.

A teraz co do hotelu.
      Turcy mili ludzie i wrazenie jakie wynioslyem z pobytu w tym hotelu troche mi
      zrekompensowalo chyba jednak lekkie uczucie zawodu.
      Nie jest to Marriott - jak ktos napisal. Wyposazenie pamieta lepsze czasy ale w
      pokoju tylko spimy. Jest dobra wydajna klima ale huczy w nocy (jednak cos za
      cos).
      Basen (160 na calej dlugosci) i brodzik wg mnie ok.
      Wyzywienie dla mnie nawet bardziej niz ok, dla mojej zony troche monotonne
      (kwestia gustu i zamilowan kulinarnych). Kolega chcial ich "zrujnowac" i jadl
      za czterech i starczylo. Drinki i napoje miejscowe ok, pod tym wzgledem nie
      mielismy szczegolnych wymagan.
      Obluga super mila i sprawna - w zasadzie moza sie dogadac chociaz niekiedy
      troche to trwalo, ogolnie naprawde duzy plus.
      Jednak do tej beczki miodu 1 ale za to duza lyzka dziegdziu - bardzo glosna
      muzyka ( nam to nie odpowiadalo) i brak zdecydowanej postawy wobec zabawy jaka
      urzadzilo nam pewnej nocy towarzystwo polsko-niemieckie. Krzyki, gorzala,
      spiewy i skoki do basenu do 5 rano (przy jednoczesnej bardzo duzej barierze
      jezykowo-komunikacyjnej tych osob).

IITAKA
      - Prima Charter - wszystko ok, bez problemu. Loty w miare o czasie ( 1,5
      godziny w Polsce i 2 w Turcji). W zeszlym roku Rodos Centralwingsem odpowiednio
      5 i 8 godzin.
      - Noc turecka - w cenie - jak ktos lubi sped w starym magazynie przerobionym na
      restauracje to ok.
      65 stolow po 12 osob - ok 700 osob i wyobrazcie sobie posilek w formie stolu
      szwedzkiego. Nie wykupujcie od przewodnikow talonow na napoje. Zaplacicie 10
      euro od osoby. Wypijecie z 3 euro i to jak bedziecie mieli szczescie i kelner
      zaszczyci wasz stol swoja obecnoscia. Zreszta w trakcie i tak nikt nie patrzyl
      kto mial talon a kto nie. Nie napijesz sie. Masakra.
      Ale wystepy artystyczne uratowaly wieczor. W szczegolnosci taniec w wykonaniu
      faceta. Myslelismy ze wystepy: bebniarzy, tance, spiewy i taniec brzucha w
      wersji kobiecej to bylo TO. Guzik.
      Nie bede sie rozpisywal.Jak zatanczyl ten facet to wszystkim opadla szczeka i
      zapanowala cisza. REWE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla tego wystepu warto bylo
      przyjechac do Turcji.

Po tej wyprawie wiem - Turcja chyba nie dla mnie.

Sa to moje subiektywne wrazenia, dla moich przyjaciol wszystko bylo ok. Tak
      wiec zeby wiedziec jak jest, trzeba tam pojechac. Mimo wszystko chyba warto.
      pozdrawiam wszystkich
      zbyszek

• Gość: Janika Re: sunberk IP: 80.54.108.* 17.07.07, 15:53
        W kwestii zwiedzania i zabytków do ktorych moj przedmowca osniósł się , jak
        odniosłam wrażenie nieco po macoszemu, może z tego powodu , że mimo wszystko
        niewiele zobaczył a może z takiej ogólnej niewiedzy . Krótko rzecz ujmując,
        każdy to wytknie nos z hotelu i rozpocznie zwiedzanie tego pięknego kraju
        napewno ulegnie czarowi wszech otaczającej go historii. To w jaki sposób te
        wspaniałości starożytne są konserwowane to już inna para kaloszy. Ważne jest
        to , że dane jest to nam zobaczyć , dotknąć . Na Rodosie , który pan wspomina ,
        również pzreszedł mnie dreszcz emocji gdy stałam w miejscu kolosa rodyjskiego ,
        choć po nim samym nie ma śladu. No ale nieco zboczyłąm z tematu.
        Co do muzyki w hotelu , to mnie , mimo czterdziechy na karku nie przeszkadzała
        jej głośność, jak również nie przypominam sobie incydentu ( a byłam od 27.06)
        ze skakaniem do basenu do 5 rano , bo przecież od 19 jest zakaz kąpieli w
        basenie . Być może mocno spałam i nic nie słyszałam. Pamiętam natomiast jak
        którejś nocy mocno wstawieni Polacy faktycznie chcieli skakać i biedny szef
        kelnerów dwoił się i troił ,żeby ich od tego powstrzymać. Być może dlatego
        zorganizowano w następnym tygodniu party basenowe i można było kąpac się w
        nocy . Pozdrawiam Janika
        • Gość: kam98@gazeta.pl Re: sunberk IP: *.subscribers.sferia.net 18.07.07, 23:09
          Jesli chodzi o taką cenę za pobytu w Sunberku...hmmm...porównanie do Mariottu
          jest tutaj zbędne- ale wiadomo- Polak ja to Polak- zawsze znajdzie powód do
          narzekania (snobizm). Ja dzisiaj wróciłam z Sunberka zauroczona generalnie
          fantastycznym podejściem Turków do turystów- a przede wszystkim atmosferą
          panującą w samy hotelu Sunberk. Dla mnie i mojej Rodzinki wielka 6 za wszystko.
          Nic dodać- nic ując...Jeśli chodzi o jakieś detale- pytajcie...chętnie
          odpowiem.Pozdrawiam i gratuluje trafnego wyboru, jeśli chodzi o wybór Sunberka.
          • Gość: grzegorz Re: sunberk IP: 83.168.96.* 24.07.07, 11:34
            Jeśli można by prosić o jakieś zdjęcia oraz co polecilibyście na wycieczki
            fakultatywne lub atrakcje ( razem z cenami przybliżonymi) . Wyjeżdżam 22.08 moj
            mail grzesiek@tstd.pl. Pozdrawiam :)
            • resz_ka Re: sunberk 08.08.07, 18:08
              Też jedziemy 22.08. :-) Skąd lecisz?
          • resz_ka Re: sunberk 08.08.07, 18:05
            Mam pytanko o dostęp do Neta. Jest może w hotelu? Jak nie, to gdzie
            i za ile?
            • Gość: Janika Re: sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.07, 18:46
              W hotelu jest dostęp do internetu - płątny 1euro / godz
              • Gość: kama Re: sunberk IP: *.subscribers.sferia.net 12.08.07, 10:47
                ...albo 1 L- ta opcja jest korzystniejsza:)
                • resz_ka Re: sunberk 06.09.07, 16:12
                  Wróciłam właśnie z Sunberga. Jest wi-fi i jak sie ma pokój nie
                  daleko recepcji to da się korzystać w pokoju.
    • Gość: dana Re: sunberk IP: *.gorzow.insant.pl 14.08.07, 10:19
      Nie polecam tego hotelu ze wzgledu na położenie (pełno krzaków i
      zarosli wokół niego i brudu. Ja byłam w Czerwcu w hotelu San Club
      Side z Itaki i ten hotel to jest rewelacja. Duzo miejsca i
      przestrzeni wokół basenu, dużo trawy, na której mnóstwo wolnych
      leżaków.
      Przechodzilam obok Sanberku i jak zobaczyłam tą ,,przestrzeń,, przy
      basenie to dziękowałam Bogu,że nie wybrałam tego hotelu.
      • frantz.maurer Re: sunberk 03.09.07, 21:39
        My (prawie 5 letni Klon, Małżowina i ja) wybieramy się do Sunberka 12/09 mam
        nadzieję, że będzie OK. Jeśli ktoś ostatnio wrócił i może podzielić się
        wrażeniami (o fotkach nie wspomnę) te czekam z niecierpliwością.
        • frantz.maurer Re: sunberk 05.09.07, 14:44
          Ponawiam pytanie - czy ktoś oststnio wrócił z Sunberka i mógłby na
          gorąco podzielić się wrażeniami? Wylatujemy 12/09 i wolebiśmy
          wiedzieć czego możemy spodziewać się na miejscu.
        • Gość: Ewa C Re: sunberk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 20:10
          Do zobaczenia na lotnisku, opinie o hotelu są OK, pogoda też Ewa i
          Wojtek ( dziadkowie)
          • frantz.maurer Re: sunberk 11.09.07, 20:47
            Do zobaczenia. Pogoda z tego co patrzyłem przez najbliższy tydzień ma być ok
            (29-33stopnie)
            • frantz.maurer Re: sunberk 12.09.07, 14:39
              na razie mamy mało zachęcający początek -ze względu na poranną mgłę wylot
              przesunięto z 15:25 na 22:00
              • frantz.maurer Re: sunberk 27.09.07, 13:29
                no i wróciliśmy. Co prawda mieliśmy godzinne opóźnienie przy starcie i ślimacze
                tempo na Okęciu ale nie zepsuło to ogólnego bardzo pozytywnego wrażenia.
                Wspominane wcześniej przez niektórych chaszcze wokół hotelu jakoś nam nie wpadły
                w oko (widocznie zostały wykarczowane). Okolica za to cicha i spokojna a co
                najważniejsze z Sunberka wszędzie jest blisko. Zaangażowanie i chęć współpracy
                obsługi na prawdę zasługuje na wielkie brawa. Jedzenie takie, że po tygodniu
                musiałem zrezygnować z deserów po kolacji, bo w żadne portki bym się potem nie
                wcisnął - czerwona kapusta na ciepło paluszki lizać ;)
                Pokoje bardzo przytulne i całkiem spore -na parterze mieliśmy dwa pokoiki z
                łazienka i czymś w stylu aneksu kuchennego je oddzielającego (blat ze zlewem i
                szafkami) - polecam dla osób z dziećmi. Hotelowy basen i ilość leżaków jest w
                zupełności wystarczająca.
                Za cenę z oferty last minute był to przysłowiowy strzał w dziesiątkę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka