Dodaj do ulubionych

UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii

30.04.07, 10:04
Nawet znane i podobno kiedyś solidne biuro podrózy Jolcia&Adams z siedzibą w
Alanii popadło w turecką tandetę.
W ostatnia niedziele usiłowali wyslać w grupę polskich turystów na wycieczke
do Kapadocji bez polskiego przewodnika. Turek, który miał przewodzić imprezie
ledwo dukał po angielsku. BRAVO Jolcia tak trzymać to się nazywa
profesjonalizm, wziąć kasę i o reszte sie nie martwić, niech barany jadą 700
km w głąb ląda z tak daleka nic nie zrobią, a po powrocie to może rozejdzie
sie po kościach. To się kochani nazywa OSZUSTWO nawet w Turcji. Ludzie jadą
na urlop za ciężko zarobione pieniądze i oczekuja solidnej, profesjonalnej
obsługi za ktrą przecież płacą. Wiedzcie moi drodzy naciągacze, że takie
prymitywne zbójectwo ma krótkie nogi i ostetecznie odbije się wlaśnie na was.
Pocztą pantoflową i internetem, rozejdzie się wieść, że jesteści niesolidni,
naciągacie ludzi i daj wam Allach popłyniecie z bizneswm, jesli Wasz stosunek
do rodaków i pracy sie nie zmieni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kina Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.gdynia.mm.pl 02.05.07, 20:36
      Ostatnio byłam na wycieczce z biura Jolcia&Adams (Pamukkale) i niestety to
      także nie było zbyt dobrze zorganizowane (delikatnie rzecz ujmując);nie polecam;
      • Gość: iwona Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.07, 21:40
        poza tym są drożsi niż ich konkurencja z którą osobiście byłam i jestem
        zachwycona.
        • Gość: Kr Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.07, 12:00
          a jaka to ta konkurencja jest tańsza w Side, bo ja też się tam wybieram

--------------------
          www.foto.busterpro.com/zoom_image.php?id_phot=168
      • Gość: aga Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.kalisz.mm.pl 04.05.07, 13:54
        Napisz proszę jakieś szczegóły. Co było nie tak? Wybieram się do Alany 09.05. i
        chciałam pojechać z Jolcią właśnie do Pamukkale. Teraz to się zastanawiam.
      • Gość: mariola Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: 212.2.99.* 17.06.07, 11:56
        Bylam w Alanii w maju i natknelam sie na to biuro.Ucieszyłam sie że Polka to
        prowadzi i zaufałam jak to rodakowi.Zapłaciłam za wycieczkę na Pamukkale,ale ta
        wycieczka sie nie odbyła bo bylo za mało ludzi i przez ponad tydzien ŻEBRAŁAM o
        oddanie swoich pieniedzy.Zgroza.Z wielka łaska i po awanturze oddali.To jest
        ochydne co oni robią z klientami.Brak szacunku.
    • Gość: maris Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 13:06
      Też nie byliśmy zachwyceni wycieczką do Pamukkale. Przewodniczka - bardzo młoda
      dziewczyna służyła bardziej za tłumacza niż przewodnika. Turecki przewodnik,
      zresztą bardzo sympatyczny człowiek - przekazywał jej wszystkie informacje po
      angielsku, a ona z różnym skutkiem je tłumaczyła. Czasem tak dukała, że trudno
      było tego słuchać, albo źle tłumaczyła i ludzie ją poprawiali, bo myliła liczby,
      czy nazwy obiektów. A obiad na trasie był w "lokalu", którego czystość
      pozostawiała wiele do życzenia. Przez ponad tydzień pobytu w Turcji i stołowania
      się w mieście oraz hotelu ani razu się nie zatruliśmy, a po tym lunchu już
      następnego dnia dopadło nas zatrucie. Odradzam!!!!
    • kamilpilch Biuro godne polecenia 02.06.07, 00:47
      Nie przesadzajcie prosze.
      ÖPrzyjaciele wrocili z majowego pobytu w Turcji.Byli na 2 dniowej Kapadocji i
      nocleg mieli w 4 *hotelu,przewodnik mowil po polsku wiec zero problemow.
      Jako jedyne biuro spisalo sie na medal.
      • Gość: turystka Re: Biuro godne polecenia ;))) IP: 88.234.48.* 03.06.07, 08:21
        Właściwie, to sobie można wybrać, czy cięzko zarobione pieniądze wydać u Jolci
        płacąc za np. Kapadocję 60 euro i nie zwiedzać miast podziemnych, które
        zobaczyć warto, lecz są płatne i Jolcia tam turystów nie wozi. Za to można
        sobie pooglądać najmniejsze odkryte z miast, ale za to Jolcia płacić nie musi-
        obiekty ogląda się darmo...
        Poza tym, trzeba sobie także wybrać czy chce się obejrzeć Muzeum na Wolnym
        Powietrzu w Goreme ( wstęp płatny, Jolcia nie pokrywa)i kościólki skalne,
        skądinąd super, czy pojechać z Jolcią do obiektu, za wstęp w którym płacić nie
        trzeba- zwykle mierne efefty.
        Róznicę odczują ci, którzy zapłacili więcej, ale za to widzieli Kaymakli czy
        Derinkuyu- miasta podziemne. Na przykład polskie biura podrózy biorą 90 euro,
        ale opłacają tam wstęp, pokazują też kościółki w Goreme, tez płacą za wstępy,
        ubezpieczają was, a nie w razie czego umywają rączki.
        Można przecież zaoszczędzić i popatrzeć sobie na Kapadocję tak z boczku i
        prawdziwego serca regionu nie poznawać; popatrzeć na kominy skalne czy
        pospacerowac jedynie tam, gdzie placić nie muszą.
        Ludzie, wolny kraj, wolni ludzie, zarabiają i wydają tam, gdzie chcą, tak?
        Przecież nikt nas nie zmusi do kupna markowej odzieży, kiedy lubimy szmateksy,
        prawda?
        • zenobia27 Re: Biuro godne polecenia ;))) 03.06.07, 14:44
          turystka napisz proszę jakiego organizatora wycieczki na Kapadocję polecasz. Ja
          osobiście wolałabym zobaczyć jak najwięcej, nawet jeśli wiązałoby sie to z
          wyższą ceną, sadziłam ,że miasto podziemne jest w programie i cenie...
          Dobrze jak ktoś coś tak podpowie, nie sa to małe pieniądze, dlatego chciałabym
          być zadowolona z wyjazdu...
          z góry dziękuję i pozdrawiam,zena
          P.s jeśli nie chcesz pisać na forum np adresów, to bardzo proszę na pocztę.
          • Gość: gosia Re: Biuro godne polecenia ;))) IP: 88.242.24.* 06.06.07, 22:18
            Nie ma nic za darmo w Turcji. Jolcia moze i daje jakies miasto, ale na pewno
            takie, ze placic nie trzeba. Ludzie, od was zalezy co zobaczycie, troche czy
            wiecej niz troche, kwestia ceny, naprawde.
            Jak jedziecie z Itaka, Odeonem, to wezcie od nich Kapadocje, jak z Triada- tez,
            oni pokazuja wazne rzeczy. Albo oszczedzajcie i jedzcie z Jolcia, a wasze
            kobity maz Jolci pod jej wakacyjne wypoczynki w Polsce zaprosi na kolacje u
            brata, a po odmowie kontynuacji wieczoru w milszym miejscu zaszlocha.
            Jolcia, fajna babka z ciebie, zostaw go. Nie wart ciebie. Wiem dobrze;(
            • kamilpilch Re: Biuro godne polecenia ;))) 06.06.07, 23:55
              Gosiu prosze napisz mi jaki jest szczegolowy plan wycieczki do Kapadocji od
              rezydenta np.BP Itaka i jaki jest hotel na miejscu.
              Wole zaplacic wiecej o 20,30 euro,ale miec 100% pewnosci,ze wejde i zwiedze
              naprawde duzo w Kapadocji,a nie powierzchownie.
    • kaziaral Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii 03.06.07, 19:35
      dostalam maila od biura Jolcia&Adams i wynika z programu,ze jest wstep do
      podziemnego miasta
      90 euro za Kapadocje 2 dniowa z BP Itaka czy podobne to lekka przesada,a i tak
      nie mam pewnosci,czy wiecej zobacze niz jadac z Jolcia&Adams czy Pacho Tours.
      • Gość: ZAZU Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.chello.pl 06.06.07, 22:57
        skubańce mi też na tym forum odpowiedzieli a teraz się nie odzywają na pewno to
        czytają. Takie z was przedsiębiorcy to się odezwijcie
    • Gość: drek Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: 212.2.99.* 15.06.07, 11:35
      te biuro to tragiczna pomyłka.Nie rozumiem jak ono jeszcze funkcjonuje i
      nabiera takich idiotow jak ja na wycieczki za naprawde grube pieniadze.Byłem z
      zona i z dziecmi na 2 wycieczkach w Kapadocji i Pamukale.Obiecywali,ze pojedzie
      z nami Polka ktora bedzie wszystko tlumaczyla a okazalo sie ze bylismy z
      Turkiem i nikt z mojej rodziny nie rozumial po turecku bo po angielsku ten Pan
      tez nie mowil za wspaniale.Na drugiej wycieczce byla z nami dziewczyna z
      Polski,lecz nieprzygotowana i niekompetentna poniewaz jej angielski byl
      znacznie gorszy od angielskiego mojego malego synka i generalnie cala grupa
      byla bardzo rozczarowana.Pani Jola mila kobieta lecz chyba przesiakla za bardzo
      ta turcja bo jest strasznie skapa na pieniadze a o mezu lepiej nie
      wspominac....brak slow.Uwazjcie na to biuro!! nie poznalem nikogo zadowolonego
      a tym bardziej polecajacego ta agencje.Lepiej wydac te pieniadze gdzie indziej
      niz jechac z nimi i tylko sie denerwowac.pozdrawiam
      • Gość: j.23 Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: 85.104.92.* 15.06.07, 11:58
        Jakie bzdury wypisujesz człowieku też byliśmy na tych wycieczkach turecki
        przewodnik mówił świetnie po angielsku pilotki i Kasia i Eliza same prowadzą
        grupy tylko podpierają się angielskim kiedy padają pytania ze strony
        turystów.Może powinneś wykupić wycieczkę u swojego rezydenta i zapłacić 100%
        więcej może twoja rodzina byłaby zadowolona.Twoja opinia o p.Joli jest nikomu
        nie potrzebna tym bardziej o p.Adamie może zazdroscisz takiej organizacji ,że
        jechałeś firmowym autobusem Safir z dobrym serwisem i tylko grupą polską ,a
        nie rozklekotanym busem tureckim i spędziłeś noc w hotelu**** bez karaluchów i
        zbędnego brudu.Zawsze się znajdzie czarna owca czepiająca się do wzystkiego,a
        ty do niej należysz.I TAK NA FORUM TRZEBA BRAĆ POPRAWKĘ!!ponieważ każdy może
        sobie wypisywać co chce! to tylko forum.....
        • Gość: adam Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.07, 12:12
          ... no to pani Jolcia się w końcu odezwała
        • Gość: drek Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii do j. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.06.07, 15:56
          wlasnie widze,ze chyba sama pani Jola sie odezwala i chcialaby wybielic troche
          swoja firme.Niestety raczej sie to nie uda,poniewaz osoby ktore faktycznie byly
          z tym biurem wiedza co sa warte te wycieczki przez nich sprzedawane.Poza tym
          nikt kto mial cos wspolnego z tym biurem nie poleci go dalej.Zapomnialem
          jeszcze dodac o jednym rowniez niemilym szczegole...w ocy wyjezdzalismy z
          dwojka dzieci i turek ktory po nas przyjechal spoznil sie 1,5 godziny to moze
          szczegol ale to w tym biurze tez sie zdarza.Napewno juz nigdy nie pojade z tego
          biura.A co do pani Joli to mam prawo sie wypowiadac,bo troszke czasu
          rozmawialem i przesiedzialem w biurze z zona i znajomymi jak wykupywalismy
          wycieczki i widzialem podejscie do klientow.Najwazniejsze,zeby...sprzedac
          czasem na sile,dlatego tak dlugo tam siedzielismy ,bo kto wchodzil to trzeba
          bylo "wyciagnac kase" no ale pani Jola tak jak jej maz za wszelka cene naciaga
          tych "glupich"polaczkow,a my sie dajemy...
      • mia8 Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii 15.06.07, 12:01
        Teraz wiadomo czemu liczą sobie 50% taniej..
    • Gość: Kamila i Kuba Serdecznego podziekowania dla biura Jolcia&Adam!!! IP: *.chello.pl 15.06.07, 18:56
      zastanawia mnie czy osoby ktore pisza te komentarze w ogole byly na jakiejs
      wycieczce zorganizowanej przez pania Jole bo wypisuja niesamowite bzdury!!!
      Bylismy na 2 wycieczkach- w Pamukkale i Kapadocji i obie swietnie wspominamy.
      Autobus byl na czas, nie ma mowy o zadnym spoznieniu, pilotki mile i
      profesjonalne a turecki pilot Osman to doslownie kopalnia wiedzy- odpowiada na
      kazde nawet najdziwniejsze pytania :) co do pobytu w biurze to obsluga jest
      bardzo mila, zawsze proponowano nam herbate i udzielano dokladnych informacji o
      wycieczkach pozdrawiamy cale biuro Jolcia&Adam
      • Gość: kubaa6 A ja polecam CAY Tours IP: *.lodz.msk.pl 15.06.07, 19:31
        Byłem z nimi w Kapadocji. Chcieli 50 euro ale wytargowałem na 40! I było super!
        Zajebisty przewodnik- Oktay(Turek mówiący bardzo dobrze po Polsku). Miał mnóstwo
        info na temat nie tylko samej Kapadocji ale całej Turcji. Wystarczyło zapytać i
        o wszystkim opowiadał. Świetnie się z nim bawiła cała grupa. Jeśli chodzi o sam
        plan wycieczki to oprócz meczetu w Konyi byliśmy wszędzie tam gdzie oferują to
        inne BP(np. Itaka) i nie musieliśmy płacić za wstęp do skalnego miasta czy
        innych obiektów. Hotel był czysty i schludny natomiast trezba było mieć ze sobą
        w sumie 11 euro na 2 obiady w ciągu tych 2 dni, bo śnaidanie i kolacja była w cenie.
        Szczerze ich polecam!!!
        • Gość: monika pomylka IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.06.07, 21:18
          W tamtym roku bylam z nimi na jeep safari i mialam wypadek ZERO POMOCY!! Wzięli
          pieniądze a pózniej chłopak musiał wszystko załatwiać przez rezydenta z naszego
          biura z Triady.Mają tańsze wycieczki ,ale zero wyobrażni jak coś złego sie
          dzieje.Bardzo złe wspomnienia mam z tym biurem i z włascicielami.Dobrze ze jest
          takie forum bo moze to bedzie jakas przestroga dla innych.POzdrawiam
        • mia8 Re: A ja polecam CAY Tours 16.06.07, 09:48
          Weszłam na ich stronę www, czy wiesz może coś więcej o Village Tour? I czy
          pamiętasz może cenę za Pamukkale? Pierwszy raz słyszę o tym biurze z drugiej
          strony o pozostałych są tak skrajne opinie..
          Dzięki i pozdrawiam.
        • maliniakk1 Re: A ja polecam CAY Tours 16.06.07, 11:45
          Ty chyba pomyliłeś się, poniewż Oktaj jeździ na wycieczki od Leny, wiem bo
          byłam z nim właśnie w Kapadocji. Zgadzam się z tobą, że Oktaj to świetny
          przewodnik.
          • Gość: kubaa6 Re: A ja polecam CAY Tours IP: *.lodz.msk.pl 16.06.07, 13:02
            No właśnie nie pomyliłem się , bo nasza grupa jadąca do Kapadocji składała się z
            osób które wykupiły tą wycieczkę z CAy tours (czyli ja i kilkoro moich
            znajomych) i osób z Pacho, (nie wiem czy z innych biur też któś był). O ile było
            mi wiadomo to całą wycieczkę organizowało Pacho a CAY współpracuje z nimi.(za
            szybą autokaru było logo PAcho)
    • Gość: ania Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.devs.futuro.pl 16.06.07, 10:47
      to trzeba było wykupić wycieczkę u rezydenta.
      • kamilpilch Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii 16.06.07, 14:41
        pewnie i zaplacic 100% drozej za to samo
        Jeszcze na glowe nie upadlem.
        Napewno nie wykupie w lipcu wycieczki u rezydenta Itaka tylko z lokalnego biura
        • Gość: tomek Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: 212.2.99.* 16.06.07, 15:26
          Ja również jestem niezadowolony z tego biura.
    • Gość: zizu Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.07, 14:57
      bylem w tym biurze bo chcialem kupic u nich wycieczke,ale ceny sa wcale nie
      takie extra.W innych biurach sa bardziej konkurencyjne.Poza tym to ten Turek
      nie przypadl mi do gustu jak widzialem akcje klotni z zona.Dziwne ze ta Polka
      sobie na to pozwala.Niemila atmosfera spowodowala,ze nie mialem checi z nimi
      jechac.
    • Gość: grażka Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.terminus.pl 17.06.07, 15:52
      ja polecam pania bogusie z pacho tour bylismy w pamukalle, wysłałam esemesa
      dostałam wiadomosc o ktorej wyjazd z pod hotelu i to wszystko . przyjechali na
      czas, zaplacilismy u pilota i wszystko było tak jak w ofercie ,30 euro od osoby
      z kolacja pozdrawiam i polecam
      • Gość: do grazki Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii oszustwo!! IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 17.06.07, 21:07
        grazka a ja zaplcilam 40 e do pamukalle i to pani Jola powiedziala po
        znajomosci i zeby maz nie wiedzial!! i ona ponoc to po kosztach robi! szlak
        mnie trafi.Bylam z nimi w tamtym tygodniu.Pilotem byla dziewczyna ktora miala
        problemy z angielskim i wogole masakra z tym wszystkim.Nie ufajcie tej Pani!!
        • Gość: grażka Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii oszustwo!! IP: *.terminus.pl 17.06.07, 21:14
          u nas pilotem byl turek od 4 lat uczacy sie polskiego, mowil bardzo dobrze
          ciekawe rzeczy nam opowiadał w czasie calej drogi, tak ze jeszcze raz polecam i
          służe numeren telefonu do biura jak by ktos był zainteresowany, a i jeszcze
          tylko napisze ze bylismy na wycieczce8 czerwca wiec ceny sa aktualne
          • Gość: nisia94 Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii oszustwo!! IP: *.tvteletronik.pl 17.06.07, 21:17
            Grażka, a czy byłas z Jolcią w Kapadocji? Czy zwiedzaliscie podziemne miasto?
            Czu mozesz opisac po kolei jak wyglada wycieczka?
            Pzdr.
            Nisia94
    • kamilpilch Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii 17.06.07, 21:16
      to komu to wreszcie ufac? juz mam istny mentlik w glowie jedni pisza tak inni
      znowu inaczej
      fakt jest jeden zawsze znajda sie osoby psioczace na jakies biura i robiace
      antyreklame
      • Gość: grażka Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.terminus.pl 17.06.07, 21:21
        ja osobiscie nie korzystalam z biura pani joli wiec na jej temat sie nie
        wypowiadam ani dobrze ani zle nie mam zadnego w tym interesu opisuje tyklo to z
        czego korzystalam i bylam zadowolona ,syn z meżem byli na raftingu z pacho i tez
        wrocili super zadowoleni
      • Gość: ania Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.devs.futuro.pl 17.06.07, 21:32
        a dokąd jedziesz jeśli można wiedzieć?
        • kamilpilch Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii 17.06.07, 21:35
          jade do Incekum w lipcu i szukam naprawde odpowiedzialnego biura z polskim
          przewodnikiem na 2 dniowa Kapadocje
          • Gość: fiasia Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.gizycko.mm.pl 19.06.07, 21:13
            witam:)
            Tydzien temu wróciłam z mojej cudnej wyprawy do Turcji.Na najciekawszą
            wycieczke czyli do Kapadocji wybrałam się z biurem Jolcia & Adam's.Biuro
            podrózy z którym przyjechałam na urlop miało już komplet i nie było wolnych
            miejsc.W związku z czym musiłam sobie jakoś radzić.Trafiłam do pierwszego
            lepszego biura w Alanyi i kupiłam 2-dniową Kapadocję.Miłe zaskoczenie było już
            na samym wstępnie-cena była 19 euro niższa niż wyjazd proponowany z hotelu.
            Wszytko przebiegało bardzo sprawnie i wróciłam bardzo zadowolona.zwiedzaliśmy
            podziemne miasto w centrum Kapadocji,twierdzę uchisar,19 pietrowy dom wykuty w
            skale,oczywiście dolina Goreme,Pasaba,kościół Węża.Na koniec pierwszego dnia
            mieliśmy jeszcze zabawę na wieczorze tureckim gdzie było bardzo dużo atrakcji
            ale na największą uwagę zasługuje taniec derwiszy.
            Następnego dnia zwiedzaliśmy meczet w Konyi i dla chętncyh za bardzo małą
            opałtą była wizyta w muzeum Mavlany.
            Zupełnie nie wiem dlaczego są tutaj negatywne opinie o biurze Jolcia i
            Adam's.Może dlatego,ze nikt nie jest w satnie zadowolić wszytkich,zawsze opinie
            będą podzielone.W kazdym razie ja bardzo polecam to biuro.Wszytko przebiegało
            zgodnie z planem,w autokarze panowała świetna atmosfera.
            Ze swojej strony mogę z czystym sumieniem polecić to biuro.
            Podczas kolejenj wyprawy do Turcji równiez skorzystam z wycieczek
            organizowanych przez to biuro.
    • Gość: asta Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: 212.2.101.* 18.06.07, 20:07
      JOLA WSPOLCZUJE CI TAKIEGO ZYCIA PRZY TAKIM TURKU
    • Gość: kaziu Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.portnet.pl 20.06.07, 11:02
      Właśnie wróciliśmy z grupą z Alani i cała nasza grupa kupiła wycieczki w biurze
      J. A. Tour, byliśmy grupą z Santany i chcieliśmy powiedzieć, że to co wypisują
      tu ludzie to totalna farsa. Biuro ma może wyższe ceny od innych ulicznych biur,
      ale różni sie zdecydowanie serwisem programy w Kapadocji szczegółowe, miasta
      podziemne nie jak ktoś wypisuje zwiedzanier bokiem Kapadocji. Jestem
      historykiem i trochę poczytałem na ten temat wszystko co by6ło na stronce int
      widzieliśmy ze szczególami. Bardzo bogaty program z 2 pilotami na trasie Osman
      i Eliza baqrdzo duża wiedza na każde pytanie odpowiedz, grupa tylko polska
      świetna zabawa na nocy tureckiej za jedyne 15 EUR allinc Pamukale i pozostałe
      wycieczki wykupione tam w 100% zadawalają nas i finansowo i teoretrycznie.
      Każdy ma prawo wyboru czy pojedzie za 99,60 czy 40 EUr, ale ta środkowa cena
      była dla nas przystępną ceną i uważam, że otrzymaliśmy to czego oczekiwaliśmy,
      a widać konkurencja na tym rynku nie śpi tylko szkoda że wypisują takie
      kłamstwa no cóż reklama dżwignią handlu kto mocniejszy tenh zwycięża my
      dziękujemy całej firmie za 2tyg organizację i będziemy polecać Jolcię i Adamsa
      wszystkim naszym znajomym wybierający6m się do Turcji... Kazimierz
      • Gość: Jola Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.pu.kielce.pl 20.06.07, 13:13
        Ciekawe, że to biuro jakoś cudownie zorganizowało Wam wypoczynek na 2 tygodnie
        (wczasy u nich wykupowaliście,no no), a mnie nie umiała zorganizować wyjazdu na
        2 dni do Kapadocji, wklejając za przewodnika jakiegoś obleśnego Turka nie
        mówiącego po polsku ani słowa, a po angielsku z wielkim trudem. Jestem pod
        wrażeniem, jak szybko zdobyli sobie sympatyków, ale coś Kazimierzu wątpie w
        szczerość Twojej wypowiedzi.
        • Gość: Kate Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.chello.pl 20.06.07, 13:30
          Kto wypisuje te bzdury???waszym zdaniem Pammukale jest warte tej ceny???my
          korzystalismy z ich uslug w zeszlym roku i wiecej nie mamy zamiaru!!!autokar
          bez klimatyzacji,za to ogrzewanie jak nam rano odpalili to ugotowac sie mozna
          bylo.Pani Jolanta juz w biurze nas oklamala jesli chodzi o czas jazdy
          autokarem.Mielismy 1.5hodziny na zwiedzenie Hirapolis i Pammukale,do tego
          jeszcze ta anemiczna blondynka Agnieszka,ktora czytala wszystko z przewodnika!!!
        • Gość: Karola81 Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.chello.pl 22.06.07, 09:48
          Witam :) Niedawno wrocilismy z 2-tygodniowego pobytu w Turcji i jak pewnie
          wiekszośc, skorzystalismy z wycieczek proponowanych przez biura uliczne. Nie
          mielismy porblemu z wyborem biura, z tego wzgledu,ze mielismy juz polecone przez
          znajomych - J.A.Tour's. 2 dniowa Kapadocja na ktora sie wybralismy to naprawde
          miejsce, ktore warto zobaczyc! Ale do rzeczy, zgadzam sie z Kazimierzem,
          wycieczka dobrze zorganizowana, nie bylismy niczym zakoczeni, zreszta,
          wiedzielismy czego sie spodziewac,plan wycieczki byl nam dobrze znany w momencie
          zakupu biletu,ba nawet orientacyjny czas zwiedzania miejsc byl okreslony z
          przyblizeniem(w koncu to branza turystyczna i trzeba brac poprawki) Kwestie
          przewodnika Turka zostawiam na koniec.Jest to chyba najbardziej niedorzeczna
          rzecz jaka mozna zarzucac organizatorom wycieczek..Po pierwsze biuro jest typowo
          polskie ->na wycieczkach jada w 100 proc Polacy,no i pilotka, z ktora jechalismy
          to tez Polka! Tak wiec Turek, nie Turek, obleśny, nieobleśy ...gratuluje
          wyobrazni.. sam poziom jezyka swiadczy o wiarygodnosci tej opini.
          Pozdrowionka :) i przede wszytskim udanych wakacji!
          • Gość: Jola Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.pu.kielce.pl 22.06.07, 13:24
            Do tej pory nie zdarzały mi się wypadki, żeby ktoś zarzucał coś
            mojemu "językowi". Nie ma potrzeby życzyć mi dobrych wakacji, bo miałam bardzo
            udane, bez pośrednictwa Jolci i jej męża.
            A odnośnie Polki pilotki też nie wątpię, że osoba nadzwyczaj kompetentna,
            ponieważ powiedziała mi, że drogi dojazdowe na zamek w Alanii są zamknięte i
            należy iść na piechotę!!!!!!! Dobre, co??????
            Brawo.
            No ale cóż naganiacze też muszą za coś swoje pensje brać
          • Gość: krzysiek Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.kalisz.mm.pl 22.06.07, 21:55
            !3 czerwca wróciliśmy z 2 tygodniowego pobytu w Turcji. Oczywiście pojechaliśmy
            do Kapadocji z biura Jolcia .. Wycieczkę zamówiłem telefonicznie i zapłaciłem
            dopiero w autokarze. Była z nami polska opiekunka i przewodnik turecki Osman.
            Zwiedzilismy Karawansaray (nie jestem pewien czy dobrze napisałem), podziemne
            miasto no i dolinę Goreme. Wieczór turecki był bardzo ciekawy (dodatkowo
            płatny). W drodze powrotnej jeszcze był Konya z meczetem i muzeum Melvany.
            Osman bardzo życzliwy, kulturalny odpowiadający na wiele pytań oraz
            opowiadający o Turcji, ich wierze i tradycjach.
            Możliwe że inne biura organizowały wycieczki ciekawsze ale z tej byliśmy
            zadowoleni. Pozdr
            • ilosternka polecam biuro Pacho 23.06.07, 17:33
              chcieliśmy rownież wykupić wycieczkę i hammam z biuro joli ale polecono nam (
              inni goscie z naszego hotelu) biuro "mariola i wujek ) bardzo miła obsluga, do
              hammamu zabrano nas z pod hotelu i przywieziono pod sam hotel.Jeżeli ktos nie
              chce miec problemów z jolą to polecam mariolke i wujka-inaczej biuro pacho
              • Gość: grażka Re: polecam biuro Pacho IP: *.tktelekom.pl 25.06.07, 06:49
                proszę o namiary na biuro mariolka i wujek
                • ilosternka Re: polecam biuro Pacho 25.06.07, 12:34
                  postaram sie poszukac adresu ,ale było to w centrum,niedaleko portu.
                  Jak znajde adres to ci napisze
                • ilosternka Re: adres do biura marioka i wujek 25.06.07, 12:52
                  przeczytaj tu :

forum.gazeta.pl/forum/73,46481,1540823.html?f=660&w=61598080&wv.x=2&a=64788184&rep=1
                  tam znajdziesz opis drogi , dokladny adres i opinie o biurze
        • Gość: Kazik Re: UWAGA na Jolcia&Adams w Alanii IP: *.portnet.pl 25.06.07, 14:22
          Gosciu : Jolu, dziwią mnie te zagrywki na forum, może rzeczywiście źle
          napisalem , moge sprostowac 2 tyg pobyt wykupiłem w biurze w Polsce, natomiast
          nudzi mnie leżenie na plazy i przy basenie, wiec korzystałem z innych uroków
          Turcji takie jak wycieczki, rejsy itp. , i jeżeli uważasz, że to co napisałem
          nie jest szczere to chętnie z Tobą porozmawiam(prywatnie)jeżeli będziesz miała
          na to ochotę. Pozdrawiam Kazimierz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka