Dodaj do ulubionych

Tuvanna Apart.

IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.05.07, 17:00
Czy ktoś już wrócił z tego hotelu? Jeżeli tak, to proszę o krótką relację.
Dzięki!
Obserwuj wątek
    • czerwien_flamenco Re: Tuvanna Apart. 06.05.07, 23:21
      kiedy sie tam wybierasz?
      • magda685 Re: Tuvanna Apart. 07.05.07, 12:37

My jedziemy 13 czerwca.
        • Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:13
          my 6 czerwca na 2 tyg więc sie spotkamy na miejcu:)
      • Gość: jumper Re: Tuvanna Apart. IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.07, 13:00
        18. września z Poznania
        • Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:59
          15 sierpnia na 2 tyg.
    • Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 22:14
      Hej może ktoś coś napisać jeszcze o tym hotelu i o okolicy. My lecimy do niego
      15.08.
    • kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 19.05.07, 14:42
      Opowiem ci wsztsyko co wiem o tym hotelu bo niedawno z niego wróciłem. Jeśli
      bedziesz miał dodatkowe pytania wal śmiało :) A więc:
      W Tuvannie byłem od 2.05 do 16.05. Hotel położony jest około 4km od centrum w
      dzielnicy Oba. Do plaży jest jakieś 300 metrów. Znajduje się on w spokojnej
      okolicy. Obok w innym hotelu trwają prace budowlane ale nie jest w ogóle głośno.
      Jedyne co jest wkurzające (ale po jakimś czasie)to imam (ksiądz) który 5 razy
      dziennie a czasami więcej śpiewa modlitwe z pobliskiego meczetu.
      Sam hotel jest wspaniały-czysty, schludny, dobrze urządzony. Sprzątaczka
      codziennie sprząta w pokojach a co 3-4 dni wymieniana jest pościel i
      ręczniki.Nie ma co się obawiać o kradzieże ze strony sprzątaczki. My na początku
      zamykaliśmy wszystkie cenne rzeczy w torbie, ale potem wystarczyło komórke czy
      portfel schować do szuflady i byliśmy pewni że nikt tego nie weźnie. Na stole
      możecie zostawić mniej drogocenne rzeczy ale i tak bądzcie pewni że sprzątaczka
      nic nie weźnie a nawet nie przesuniete!!!
      Pokoje wyglądają tak jak w katalogach. Czyli jest pokój z TV, lodówką, stołem i
      krzesłami, wersalkąi aneksem kuchennym gdzie blat i umywalka są zrobione z
      MARMURU!!! Tam większośc rzczy jest w marmurze bo jest BARDZO tani. Jest atkże
      sypialnia z dwoma łóżkami, kilkoma małymi szafkami i jedną dużą szafą,
      indywidualnie sterowana klima; łazienka z prysznicem (wanny chyba nie maw innych
      pokojach) oraz balkon. W niktórych pokojach są nawet 2 balkony (jeden mniejszy a
      drugi większy). Fajne pokoje z 2 balkonami i super widokiem na góry są te które
      mają 5 na końcu, czyli 105, 205,305. Ale numery tych pokoi tyczą sie budynku
      gdzie jest recepcja.
      Basen jest czysty, woda ciepła, troche za mały ale w sąsiedztwie znajdują sie
      gorsze baseny. Ten jest dobrze rozplanowany bo wokół całego basenu można się
      opalać(co nie można powiedzieć o innych hotelach).
      Co do obsługi to jest po prostu boska-przemili ludzie, życzliwi, można z nimi
      porozmawiać i pożartować, jesli macie problem to idziecie i mówicie i problem
      macie z głowy. Super kelner (nazywa się Sulima)po kilku dniach będzie np.
      wiedział że jak idziecie na basen to od razu pusci wam muzyke jaką chcecie. A
      jak chcecie żeby nalał wam takiego drinka czy wodke jak przed chwilą piliście
      wystarczy powiedzeć "To samo". Zrozumie bo sam go tego nauczyłem :) Jak my
      byliśmy był jeszcze jeden kelner - taki sztywniak i lekko nadgorliwy ale to
      chyba dlatego że ja my byliśmy to dopiero zaczął prace.
      All inclusive obejmuje : śniadanie, obiad i kolacje oraz napoje soft i
      alkoholowe lokalne(czyli raki, turecki gin i wódkę). Pozostałe importowane
      alkohole są płatne.
      Śniadanie składało się z: chlebo-bagietka bo tak wygląda ich chleb ale jest
      bardzo dobry, masło, dżem, miód,kilka rodzai wędlin, ser żółty i biały, pomidor,
      ogórek, płatki śniadaniowe z mlekiem i chyba to wszystko
      Obiad i kolacja:z zamkniętmi oczami możecie wziąć każdą zupę bo są pyszne a poza
      tym jest ryż, kus kus, zapiekane ziemniaki z dodatkiem oliwy lub bez, pieczone
      lub gilowany kurczak, kurczak w panierce, pizza taka jak u nas lub ich lokalna,
      gotowane mięso, mięso mielone w bakłażanie, parówki, sałatki chyba z 8 różnych
      rodzai, surówek podobna ilość, a na deser są ich ciastka nasączone w syropie(jak
      dla nmie troche za słodkie), ciasto ryżowe (bardzo dobre) w polewie czekolawowej
      lub truskawkowej, coś podobne do rafaello z orzechami włoskimi w środku(mniam),
      małe bajaderki ale nie tak słodkie jak u nas, babki w czekoladzie(też pycha)oraz
      bardzo odbre puddingi. Oczywiście nie dają tego wszystkiego naraz tylko
      wymieniłem wam wszystko to co jedliśmy przeż 2 tygodnie.
      Co do herbaty to jest strasznie mocna (to chyba jest esencja) więc radze wlać
      troche na dno do filiżanki a reszte dolac wody. Kawę z mlekiem jest pyszna.
      Oprócz tego były 2 rodzaje soków, woda i napoje typu fanta, cola.
      Nie ma problemów też ze zrobieniem jakieś małej imprezki ale trzeba o tym
      powiedzieć wcześniej jednemu panu(skapniecie się któremu).
      Aha nie bierzcie wycieczek fakultatywnych od rezydentki bo strasznie zdziera
      kase tylko idzcie do biur lokalnych, których jest tam pełno. Ja brałem z biura
      CAY Tours gdzie pracuje sympatyczny facet(nazywa sie Roma). Np. za wycieczkę do
      Kapadocji płaciłem 40 euro a u pani rezydent jest za 89!! i polecam też rafting
      - płaciłem 16 euro, nie pamiętam ile z biura. Targujcie się bo cena którą wam
      propoują jest ceną wyjściową. Dają też zniżki gdy weźnie się od razu kilka
      wycieczek. I nie obawiajcie się że was wyrolują. Przyjadą pod hotelo umówionej
      godzienie klimatyzowanym autokarem , zawiozą na miejsce i przywiozą pod hotel.
      W Kapadocji mieliśmy świetnego przewodnika Oktaja a na raftingu warto bys w
      pontonie razem z Maxem!
      Jeśli macie jeszcze jakieś pytania odnośnie hotelu lub Alani piszcie! :)
      • Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.07, 18:17
        Hej Kuba mam pare pytań :)
        Przede wszystkim jaką mieliście pogodę? Czy warto brać coś z długim rękawem?
        Czy wieczorem można posiedziec z drinkiem przy basenie? Czy byliscie na Nocy
        Tureckiej jeśli tak to czy Wam sie podobała? Czy korzystaliscie z plaży? jeśli
        tak to jak ona wygląda, ile kosztuje wypożyczenie leżaka i czu potzrebne są
        specjlane buty do chodzenia aby sie nie pokaleczyć czy poprostu mozna boską
        stopą? Czy byliscie na własną rekę w aquaparku? jesli tak to jak wrażenia?
        Pozdr
        kika
        • kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 19.05.07, 18:36
          Pogoda była świetna (no oprócz 4 dni kiedy było pochmurno) ale i tak było ciepło
          bo z krótkim rękawem chodziłem.Najchłodniej było może ze 22 C a najcieplej -
          ponad 30, ja nie mogłem na basenie się długo opalać bo było tak upalnie. Jedna
          osoba z hotelu mówiła że w słońcu było ponad 40!!
          Co do długiego rękawa to przydał mi się może ze 2 razy (raz w Kapadocji bo na
          pierwszym postoju w górach o 7 rano jest troche zimno), a tak naprawde to jest
          on potrzebny jak się leci tam i z powrotem bo w Polsce było troche zimno :)
          Na basenie można posiedzieć ale do 23 natomiast w basenie można się kąpać do 18.30.
          Noc turecka z biura jest cienka! Lepiej pojechać na nią podczas pobytu w
          Kapadocji jeśli się wybieracie. Można wtedy obejrzeć taniec (a raczej modlitwe)
          derwiszy.
          Na plaży leżaki z parasolami kosztują 1 euro na dzień, ale my poznaliśmy kolege
          Turka i mieliśmy free. Możesz spróbować pójść na plaże numer 7 i zapytać o
          chłopaka imieniem Isa. Spróbuj powołać się na mnie i powiedz że byłem z 3
          koleżankami a jedna z nich to Ania- powinien pamiętać. Plaż ajest w zasadzie
          piaszczysta. Kamienista robi się dopiero jakieś 5 metrów od morza i wtedy
          wystarczą zwykłe klapki. Tam gdzie my się kąpaliśmy było troche kamieni więc
          radze iść troche dalej w strone centrum tam prz takich pomarańczowych leżakach
          (są one jakieś 100 metrów za znakiem JetSki) jest piasek i można bez obaw o
          skaleczenie kąpać się.
          W aquqparku nie byliśmy . Zamiast tego pojechaliśmy na rafting i wcale nie
          żałujemy- było po prostu świetnie.
          Jak chcesz moge ci przesłać mapke z zaznaczonym biurem podróży z którego
          wykupowaliśmy wycieczki. Przesłać ci go na maila??
          Piszcie jeśli jeszcze czegoś chcecie się dowiedzieć :)
          Pozdro
          :)
          • Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.05.07, 20:01
            Mam jeszcze parę pytań, a w związku z mapką odezwę sie do Ciebie na agzetowego
            @.
            Czy leciałeś do Turcji liniamii Sun Express? Jesli tak to jak wygląda sytuacja
            z wnoszeniem picia do samolotu i czy podczas lotu jest posiłek i napoje?
          • Gość: jumper Re: Tuvanna Apart. IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.05.07, 06:36
            jak wygląda kwestia dojazdu z Tuvanny do centrum Alanyi? Jaki koszt?
            Równiez proszę o mapkę biura:lookingforyou@tlen.pl
            • kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 21.05.07, 07:25
              Jeżeli chodzi o linie Sun Express to na pokładzie nie ma darmowego posiłku, za
              free jest tylko kawa i herbata. Pozostałe napoje są płatne, można kupić jakieś
              jedzonko za 5 euro ale nie bierz bo się nie opłaca.

Co do dojazdu to od rana tak do 23-24 jeżdżą dolmusze a w nocy tylko taksówki.
              Koszt dolmuszem to w zależności 0,75 lub 1 lira od osoby. Za taxi 5-10 euro!
              Dolmusze nie mają rozkładu jazdy ale jest ich sporo więc długo się nie czeka.
              Nie trzeba nawet czekać na przystanku bo można go zatrzymać gdzie się chce. A z
              resztą to oni będą na was trąbić :) Jeżeli jedziesz do hotelu z centrum to na
              dworcu szukaj dolmuszy z napisem Banana, ANannas, Ibo lub Oba. One jadą bardzo
              blisko Tuvanny a czasami trzeba tylko dojść 50 metrów i jest się na miejscu.
              Dobrze jest zapytać czy jedzie przez Ibo bazar, to wtedy wysiądziecie bardzo
              blisko hotelu :)
              • Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: 217.153.164.* 21.05.07, 08:20
                Na pokład nie można wnosić butelek do 100 ml., czyli jak masz równe 100 ml. to
                nie wniesiesz!! Tak jest na Okęciu natomiast w Antaliyi można wnieść ile się da :)
                Własne jedzenie można wnosić
    • Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:25
      A teraz przyjemne pytanie ... Jakie drinki polecasz serwowane w hotelowym
      barze? :)
      • kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 21.05.07, 13:05
        Polecam wódkę z colą bądź z fantą, sama wódka też jest dobra mimo że jest ciepła
        nie piecze tak jak nasza polska :) Jeśli chodzi o wino to nie bierz białego-
        straszny smak, natomiast dobre jest wino czerwone z tym że jest wytrawne. Raki-
        jak dla mnie ochyda - wylałem tak szybko jak spróbowałem. Mają jeszcze lokalny
        gin ale nie miałem przyjemności.
        Aha- jeszcze jedna informacja odnośnie telefonowania do Polski- darujcie sobie
        komórki ( ja za odbieranie telefonów płaciłem 5 zł/min., a jeśli zadzwonisz na
        turecki numer komórkowy to 10zł/min :( ) a smsy kosztuja niecałe 2zł. Polecam
        kupić karte w sklepach post office albo z napisami phone cards. Za 50 impulsów
        płaci się 5 lirów a za 100 - 10 lirów. Jak sobie przeliczyłem to koszt
        połączenia do POlski na telefon stacjonarny wynosi 25gr.!!!!! nie wiem jak jest
        z komórką. Pozdro
    • Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:47
      Kuba masz moze jakies zdjecia tego hotelu?
      • Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: 217.153.164.* 21.05.07, 14:16
        Mam kilka ale pokoju w którym mieszkaliśmy, natomiast mam filmik 12mb calego
        hotelu. podaj maila to prześle i ustaw sobie możliwość odbierania tak dużych
        plików a jeśli nie to spróbuje go podzielić albo spakować.
        • Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:50
          Kuba masz wiadomość na gazetowym @
          Pozdro
    • Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:58
      Hej kubaa6 czy ja bym mogła również poprosić o przesłanie zdjęć na maila
      agunia.kow@wp.pl.
      Mam jeszcze pytanie czy wiesz może jak jest z wypożyczeniem samochodu i czy są
      jakieś miejsca które się tym zajmują. Bo planujemy wypożyczyć auto i zwiedzać
      samemu.
      pozdr.
      Aga
      • kubaa6 Re: Tuvanna Apart. 21.05.07, 19:44
        Jasne że można wypożyczyć auto. Miejsc gdzie można to zrobić jest dużo. O ile
        pamiętam to koszt wypożyczenia małego jeepa(4-0s.) to 19 euro dziennie. Ale
        przed podpisaniem umowy dowiedz się dokładnie czy auto ma ubezpieczenie i czy
        nie ma dziennego limitu kilometrów. Bo czasami tak robią i po przyjeżdzie trezba
        dopłacać jeśli zrobiło się więcej.
        Zdjęcia już wysyłam :)
        • Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:31
          Dzięki serdeczne za info. Jak coś jeszcze mi się przypomni to dam znać.
          • magda685 Re: Tuvanna Apart. 25.05.07, 11:29

Hej Kuba! Dzięki za cenne informacje.Mam jeszcze kilka pytań:
            - jak wygląda sprawa zwiedzania Alanii (baszta,jaskinie)można to zrobić na
            własną rękę czy lepiej wykupić tzw.wycieczkę?
            - jak wygląda sprawa napiwków w hotelu - ręczniki są wymieniane bez względu na
            zostawiane napiwki?
            - w ofercie all inc. mamy podany jeszcze jeden posiłek tzw.podwieczorek około
            17:00 - (kawa,ciastka,lody)U WAs tego nie było?
            - i jeszcze plaża - czy jest możliwość otrzymywania tam czegoś do picia
            (niektóre hotele mają na plażach swoje budki),czy można wynosić ręczniki
            hotelowe czy lepiej zabrać swoje,czy jest przydzielone konkretne miejsce dla
            tego hotelu?
            - jak oceniasz Kapadocje - trud podróży,atrakcje (oprócz wiadomych)
            - i jeszcze wrócę do wyżywienia - czy spokojnie to co było można dawać małym
            dzieciom?Nie mieliście żadnych kłopotów żołądkowych?
            - bazar -coś interesującego, wartego uwagi?
            Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i rady.Pozdrawiam Magda
            • Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: 89.174.171.* 31.05.07, 13:29
              Sorki że nie odpowiadałem ale nie było mnie przez jakis czas.
              -Alanie można zwiedzić na własną rękę, jeśli nie wiecie gdzie znajduja sie
              rzeczy warte zobaczenia to zapytajcie rezydentki.
              -napiwki są twoja indywidualna sprawą. Ręczniki i pościel i tak są wymieniane co
              3-4 dni.
              -ten powieczorek był ale nie byliśmy na nim bo nie przesiadywaliśmy wtedy akurat
              w hotelu.
              -wiem że plaża nr.13 jest w jakimś porozumieniu z Tuvanną i tam trezba powidzieć
              że jest się z tego hotelu i leżaki są free. Ręczników hotelowych natomiast nie
              można wynosić na plaża a nawet na basen. Trzeba mieć swój. Drinki można kupic na
              plaży bo przy każdej gdzie są leżaki jest budka z napojami itp.
              -Kapadocję warto odwiedzić mimo trudów wycieczki. Co do samej podróży to rano
              się śpi natomiast później rozmawialiśmy z naszym przewodnikiem i pytaliśmy o
              Kapadocje oraz o inne sprawy związane z Turcją. Dla mnie atmosfera była
              wspaniała!! A widoki wynagrodzą czas podróży
              -wyżywienie jest dobre nie mieliśmy żadnych problemów żołądkowych(większe miałem
              po przyjeździe jak przyzwyczajałem się do naszego jedzenia :) ). Podczas naszego
              pobytu była chyba ze 2 razy inspekcja sanitarna i nie mieli żdanych zastrzeżeń.
              - bazar- no cóż - dużo ubrań butów itp. trzeba się przyjżećale my nic nie
              kupowaliśmy. Aha wszystkie ubrania z napisami typu adads, puma... to podróby,
              więc nie sugeruj się ceną!

Ps. Nie chcielibyście mnie wziąć ze sobą bo ja tam bym z chęcią wrócił(np. w
              bagażu ale jakimś sporym bo ja wysoki jestem ;) miłego wypoczynku
              • Gość: olka Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 13:48
                Witam. My wybieramy sie do Tuvanny 11 lipca, tkże jakby co możemy Cie zabrać;)
                Dzięki za informacja, pozwoliłam sobie tez poczytać
                • magda685 Re: Tuvanna Apart. 31.05.07, 14:08

Dzięki za wszystkie informacje,bardzo mi pomogły.Chętnie zabierzemy Cię ze
                  sobą, bo pewnie dozwolonego ciężaru bagażu nie osiągniemy.No,chyba że przez te
                  nieplanowane wcześniej ręczniki kąpielowe...
                  Pozdrawiam:)
                  • Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:39
                    Magda kiedy jedziesz do Tuvany?
    • Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 14:40
      oj sorki juz przeczytałam :) ja wybieram sie 6 czerwca, spotkamy się na
      miejscu :)
    • anna19481 Re: Tuvanna Apart. 09.06.07, 13:31
      Czy w tym hotelu są suszarki do włosów?Dzięki za informacje.
      • Gość: calypso Re: Tuvanna Apart. IP: 87.105.22.* 09.06.07, 13:40
        taaaaa - są suszarki, a specjalnie dla Ciebie - w jednej z szuflad znajdziesz
        komplet wałków do włosów i papiloty :)
        • magda685 Re: Tuvanna Apart. 09.06.07, 16:29

Suszarka w hotelu to żaden specjalny luksus,bo w większości właśnie tam są. Nie
          wiem po co Calypso taaaaakie złośliwości.Czyżby dopadła Cię nuda? A może to coś
          zupełnie innego?!Pozdrawiam wszystkich używających suszarki!!!
          • Gość: calypso Re: Tuvanna Apart. IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.06.07, 18:20
            owszem, dopadła mnie nuda, ale jak widzę takie posty, to mi się scyzoryk w
            kieszeni otwiera - kobieto, zastanów się - czy suszarka jest najważniejszą
            rzeczą w Turcji? A jeżeli aż tak Tobie na niej zalezy, to kup taką małą
            turystyczną za kilka złotych i po krzyku. Poza tym wątpię, czy w tamtejszym
            klimacie jest ona niezbędna do życia :) Pozdrawiam i życzę udanych suszarkowych
            wakacji!
            • Gość: kubaa6 do calypso IP: *.lodz.msk.pl 12.06.07, 07:41
              z tym scyzorykiem to uważaj żebyś sobie co nieco nie pochlastał, a co do pytania
              o suszarke to widać że nie znasz kobiet- one pytają o takie rzeczy bo jest to
              dla nich ważne. Nawet takie błahostki!
              A jak chcesz się powyżywać to nie na forum bo tylko posty nabijasz, tylko idź
              powal głową w mur podobno przechodzi!!
    • Gość: kika Re: Tuvanna Apart. IP: 88.226.160.* 11.06.07, 19:02
      Magda jak przygotowanıa do wylotu? pozdrowienia z Tuvany :)
      • Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: *.lodz.msk.pl 12.06.07, 07:37
        Nie ma suszarek w hotelu.
        • Gość: PmK_13 Re: Tuvanna Apart. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.07, 12:14
          Witam mam dwa pytania
          - Czy jest czysta woda
          - I czy jest sens amatorskiego nurkowania tam
          Pzdro
          • Gość: kubaa6 Re: Tuvanna Apart. IP: *.lodz.msk.pl 19.06.07, 14:44
            Woda jest bardzo czysta, widoczność to kilka ładnych metrów. Czasami jednak jak
            są większe fale to woda jest wzburzona co przekłada się na bardzo ograniczoną
            widoczność. Nurkować można wystarczy sprzęcik ABC i nie ma problemu. Ale
            niestety nie ma jakiś super widoków, no może jeśli popłyniesz do jaksini
            fluoroscencyjnej(wejście jest od strony cyplu od zachodniej strony), ale to
            kawałek jest do przepłynięcia!
            • Gość: PmK_13 Re: Tuvanna Apart. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.06.07, 16:03
              Aha spx dzieki za szybka odpowiedz. Mam jeszcze pytanie czy szbyko robi sie
              głeboko czy mozna isc i isc a dalej woda do kolan ??
              • Gość: agunika Re: Tuvanna Apart. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.07, 20:09
                hej czy ktoś już wrócił z Tuvanna Apart i może wyrazić swoją opinię. Z góry dzięki
                • Gość: PmK_13 Re: Tuvanna Apart. IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 13.07.07, 10:17
                  Ja wrocilem co chcesz wiedziec dokladnie?
                  • Gość: Marcus Re: Tuvanna Apart. IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.07.07, 17:30
                    Witam!
                    Mozesz napisać jak jest z dojazdem do centrum miasta? Jak z urozmaiceniem
                    posiłków, co wchodzi w opcję All ( z Itaką), jak sprawuje się
                    rezydent/rezydentka i o której godzinie byliście na miejscu po przylocie oraz
                    kiedy (godzina) Was wykwaterowano. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka