Dodaj do ulubionych

Telefonowanie z Turcji

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 10:20
Proszę o podanie mi najkorzystniejszej oferty rozmów telefonicznych z Turcji
do Polski. Chodzi mi zarówno o telefonię komórkową (jaka sieć jest najlepsza
dla polskiego Orange) jak i stacjonarną (nazwy jakiś kart). Ile może kosztować
1 minuta rozmowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: władek Re: Telefonowanie z Turcji IP: *.mofnet.gov.pl 21.05.07, 10:42
      w wakacje powinny byc czesto promocje romingu typu 2 zł za minutę.
    • Gość: Ania Re: Telefonowanie z Turcji IP: 195.94.204.* 21.05.07, 11:41
      Podłączam się pod ten wątek.
      Interesują mnie takie karty do automatów ulicznych, gdzie dzwoni się pod podany
      numer, następnie wstukuje kod z karty i dopiero wybiera numer w Polsce. Czy
      jest coś takiego w Turcji i ewentualnie jak się nazywa? Rok temu w taki właśnie
      sposób dzwoniłam z Rodos do domu w Polsce i kosztowało mnie to 4 euro (za jedną
      kartę, ponad godzina rozmowy z Polską).
    • kubaa6 Re: Telefonowanie z Turcji 21.05.07, 13:12
      Niezależnie od wybranego operatora w Turcji tyle samo płaci się za minute i smsa.
      SMS - 1,95zł
      Połaczenia - za odbieranie połaczeń płaciłem 5 zł/min!!!! tak tak nie pomyliłem
      się a za telefonowanie na turecki numer komórkowy 10zł/min.!!!! Nie dzwoniłem z
      koma do Polski bo po tym jak zjadło mi w sumie 40zł za 5min. dzwonienia wolałem
      nie ryzykować :)
      Natomiast opłaca się (i to nawet bardzo ) kupić na miejscu karte do dzwonienia z
      budki bo wychodzi 25 gr./min. na stacjonarne (na koma niestety nie dzowniłem)
      Za 50 impulsów płaci się 5 lirów(10zł) a za 100 - 10 lirów(20zł)
      • Gość: AB Re: Telefonowanie z Turcji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:54
        kiedy byłeś i tyle płaciłeś za rozmowy?
        • Gość: kubaa6 Re: Telefonowanie z Turcji IP: 217.153.164.* 21.05.07, 14:19
          Byłem od 2 do 16 maja. Najlepiej z budki dzwonić po 22.
          Aha mam koma w Heyah nie wiem czy podobnie jest w innych sieciach.
          • Gość: colin Re: Telefonowanie z Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:34
            Puknij sie w głowe sms tylo co min rozmowy chyba cię słońce przegrzało w Turcji
            • kubaa6 Re: Telefonowanie z Turcji 21.05.07, 18:00
              Troche kultury człowieku, widać rodzice cie nie wychowali!!
              Słońce mi nie przygrzało bo czapke nosiłem a zanim ty coś napiszesz to sprawdź
              sobie strony 3 operatorów w Turcji i zobaczysz że miałem rację.

Ps. Kultury jeszcze raz życzę bo przez takich ludzi jak ty mamy taką opinie za
              granicą jaką mamy!!!
              • Gość: Petros Re: Telefonowanie z Turcji IP: *.vigo.com.pl 22.05.07, 06:57
                colin, polecam przeczytanie tego co jest napisane na tej stronie. Dotyczy to
                Roaming-u z ery www1.era.pl/roaming/roam_prices.php?type=0&sec=0&id=94.
              • des4 bzdury 22.05.07, 08:26
                Mam telefon w Plusie, za sms w sieci Turckcell płaciłem 0,76 zł, za minutę
                rozmowy poza szczytem ok. 3,5 zł...
                • Gość: Gość Re: bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 09:18
                  A więc z waszych wypowiedzi wynika, że najlepiej olać komórki, kupić sobie jakąś
                  kartę telefoniczną i dzwonić z automatu. Będzie na pewno taniej.
                • Gość: Petros Ceny połączeń IP: *.vigo.com.pl 22.05.07, 09:29
                  Ja pokazałem ceny jakie są w Erze, nie wiem jak jest w innych sieciach.
                • kubaa6 do des4 22.05.07, 09:44
                  Każda sieć ma inaczej, więc nie pisz że to są bzdury.Ja mam Heyah więc telefon
                  mam na karte. Oczywiście możesz płacić tyle za sms i połączenia jeśli masz koma
                  na abonament. Ale spójrz sobie w Plusie ile kosztują połączenia w Simplusie!?
                  A przed wisaniem że to są bzdury sprawdź najpierw czy mam rację czy nie??!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka