Gość: Alinka IP: 212.244.249.* 21.05.07, 11:18 Kochani, jeśli ktoś wrócił z tegorocznego wyjazdu do Incekum Beach niech wrzuci kilka słów. Jak bylo, jak warunki, jak wrazenia? Dzięki z góry i pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beataz4 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 23.05.07, 11:55 Ja także dołączam się do prośby Alinki. Bardzo miło byłoby usłyszeć, jak minęła podróż (i z pierwszej ręki o warunkach w samolocie - catering, bagaż podręczny itd.), jak jest na miejscu (ceny etc.) - o pogodę nie pytam, bo nastawiam się na pełne słonko! Alinko, czy ruszasz do Incekum niebawem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 212.244.249.* 23.05.07, 12:28 Tak 13.06 fizycznie bo duchem to już tam jestem. A Ty Beatko? Odpowiedz Link Zgłoś
beataz4 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 23.05.07, 13:03 Hej, ja już 30 maja, więc 13 czerwca będę już po wszystkich przyjemnościach, w drodze powrotnej do domu i pewnie z wielkim żalem po utraconym słońcu i cieplutkiej wodzie. Pozdrawiam i życzę Ci fanatstycznego wypoczynku Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keitii1 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 14:08 Też dołączam się do prośby, my też od 13.o6( wylot z W-wy). Alinko a Wy skąd startujecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alinka Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 212.244.249.* 23.05.07, 16:25 Też z Wawy Witaj. A w jakiej konfiguracji lecisz? My 2 +1 (9 lat) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
keitii1 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 24.05.07, 15:06 My też 2+1 (2.5 roku synek)pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.chello.pl 24.05.07, 22:30 witam wrocilam z Incekum tydzien temu!bylo super!co chcecie wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.centertel.pl 24.05.07, 22:41 hej , czy mogłabyś powiedzieć w jakim stanie jest hotel, pokoje? Czy jest duży wybór jedzenia , czy są posiłki dla małych - 6 letnich dzieci ? Jak z obsługa hotelową ? Czy plaża jest odpowiednia dla dzieci ? Czy trzeba sie nastawic na jakieś niedogodności ? Jak długo trwał tranfer na i z lotniska?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.icpnet.pl 25.05.07, 06:49 Poczytaj informacje wstecz Wszystko już było napisane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.chello.pl 25.05.07, 13:45 hotel jest 5+ ale wg mnie 4gwiazdki,pokoje ladne ,ale skromne,plaza dla maluszkow super- moj maly synek bawil sie caly czas. Jedzonko bardzo smaczne ,hotel idealny dla dzieci!-plac zabaw,brodzik z ciepla wada.polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamyk Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 62.233.185.* 25.05.07, 14:49 Hej Beata,do zobaczenia w Incekum - tez bedziemy w tym terminie 2+1 :) W takim razie moze nawet do zobaczenia.Miejmy nadzieje,ze bedzie super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 213.31.180.* 25.05.07, 16:02 Hej.My z męzem i 4-letnim synkiem lecimy 13.06. Juz nie moge sie doczekać. Mam pytanie jeszcze czy w tym czasie wieczory sa jeszcze chłodne .Czy trzeba brać coś cieplejszgo jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.limes.com.pl 05.06.07, 23:41 hej, też naszą 2 wyjeżdzamy 13.06. z 3miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 194.181.196.* 25.05.07, 10:11 Byłem w I połowie maja z żoną i 2 dzieci (1,5 roku i 4,5 roku). Warunki OK, choć trzeba pamiętać, że to Turcja. Miła obsługa, czysto, smacznie. Niestety leżaki na basenie trzeba zajmować z samego rana i pamiętać o zwrocie ręczników kąpielowych do 16.30. Zjeżdzalnia na basenie czynna była tylko ok. 2+2 godzin. Jeżeli ktoś nie toleruje klimatyzacji w pokojach jest zmuszony otwierać okna, a wtedy atakuje go rój komarów. Hotel oddalony jest od najbliższego centrum turystycznego w Avsallar o ok. 3-4 km; istnieje możliwość przejazdu małymi autobusami, które jeżdżą non-stop na trasie Manavgat-Alanya (opłata 1 EUR lub 1- 2 YTL). Choć usytuowany jest przy dwupasmowej drodze Antalya-Alanya, to zupełnie nie odczuwa się tego. Uwaga dotyczące ogólnie Incekum - nie każda wypożyczalnia samochodów jest gotowa wypożyczyć samochód na 1 dzień w celu odbycia wycieczki do Pamukkale lub Kapadocji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eluniaa1 Molo!!! IP: 213.17.170.* 25.05.07, 10:24 Witam!!! Mam pytanko , czy molo które jest na zdjęciu na stronie incekum beach, rzeczywiście istniej??? pytam ponieważ w zeszłym roku byłam tam i nie było molo .... i czy są sporty wodne? z góry dzięuje za odp.... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Molo!!! IP: 194.181.196.* 25.05.07, 11:01 Sporty wodne są na pewno. Jest kilka niskich pomostów przy "skalnym brzegu" ora wysokie molo na jednej z plaż (przy hotelu są dwie, po obu stronach "półwyspu"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eluniaa1 Re: Molo!!! IP: 213.17.170.* 25.05.07, 11:19 Dzięki.., czyli dużo się zmieniło , bo w zeszłym roku był mały pomościk,,, mam jeszcze jedno pytanko , czy wiesz może czy w pobliskim mieście jest bankomat na maestro ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Molo!!! IP: 194.181.196.* 25.05.07, 11:50 Są co najmniej dwa bankomaty (przypominające kioski, do których się wchodzi). Ja korzystałem używając MasterCard, ale z pewnością obsługują jeszcze Visę, Maestro i inne karty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eluniaa1 Re: Molo!!! IP: 213.17.170.* 25.05.07, 12:02 czy one są w miejscowości Avsallar? to już ostatnie pytanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
beataz4 pytanie o klimatyzację 25.05.07, 13:13 Piszesz, że trzeba otwierać okna w przypadku, gdy nie znosi się klimatyzacji (mój przypadek :)) czy to znaczy, że nie można ustawić sobie łagodniejszego chłodzenia indywidualnie? I jeszcze jedno niewinne pytanko - o suszarki do włosów - czy są w pokojach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: pytanie o klimatyzację IP: 194.181.196.* 25.05.07, 13:29 klimatyzacja jest z regulacją (pilot), łazienki są wyposażone w suszarki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:21 A co się stanie jak nie zwrócę ręcznika do 16:30? Piszesz, ze trzeba sobie wcześnie rezerwować leżaki. Jest ich tak mało, czy masz na myśli dobre miejsce przy basenie? Czy korzystałeś może z masaży? Ile kosztują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 194.181.196.* 25.05.07, 13:38 Jeżeli ktoś chce mieć ręcznik kąpielowy, to musi pobrać w recepcji specjalny kupon, który oddaje w momencie otrzymania ręcznika. Przy zwrocie ręcznika otrzymuje się taki sam kupon, z którego trzeba się rozliczyć w recepji; oczywiście można dostać ręcznik i nie oddawać go kilka dni - najważniejsze to na koniec trzeba być rozliczonym z kuponami. Cały brzeg basenu jest zastawiony leżakami, ale to bywa za mało w stosunku do ilości chętnych. Z punktu widzenia rodziców z dziećmi w grę wchodzi tylko jeden płytki brzeg baseny, stąd też wybór miejsca na leżak jest ograniczony. Wiem, że w każdej chwili jest możliwość skorzystania z masażu, sauny, łaźni tureckiej ... (kilkadziesiąt EUR) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:05 Dzięki za info. Napisz mi proszę jeszcze jak wygląda plaża. Konieczne są buty do wody? Dla dzieci pewnie tak, a czy dla dorosłych? Czy tam też trzeba polować na leżaki? I jeszcze jedno pytanko, kulinarne tym razem:-) Czy są w barach lody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 194.181.196.* 25.05.07, 14:21 Piasek jest specyficzny, ale ok. Gorzej z dnem morza, które zdaje się być bardzo kamieniste i uciążliwe do chodznia (do miejsca, w którym można się przyzwoicie zanurzyć). Generalnie na plaży byłem rzadko więc nie wiem jak jest z leżakami. Lody nie są dostępne w ramach pakietu AI, ale na terenie hotelu (w budynku głównym i przy placu zabaw) są sklepiki m.in. z Algidą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:28 Dzięki trebor:-) Nawiasem mówiąc fajny masz nick [mój mąż ma taką nazwę firmy]:-) Szkoda, ze lodów nie ma. Na Krecie były i to był strzał w 10. Drogie są lody w sklepiku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 194.181.196.* 25.05.07, 14:36 chyba od 0,5 EUR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:16 Trebor, a czy w restauracji jest klimatyzacja? Wiesz może jakie alkohole wchodziły w all? Odpowiedz Link Zgłoś
basia_bydgoszcz Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 25.05.07, 21:38 Trebor, czy miałeś jakiś wpływ na wybór pokoju? Jeśli tak, to może jakieś sugestie. Co z tymi komarami? Naprawdę były tak uciążliwe? Czy rzeczywiście hammam jest w cenie?(tak jest napisane w reklamówce). Z góry dzięki na info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.07, 23:47 Lokalizacja pokoju była wspaniała (ostatni rząd budynków od plaży, przy placu zabaw, niedaleko basenu) i być może wynikała z sugestii przekazanych jeszcze w Polsce w biurze Scan Holiday. Nic nie wiem o żadnym Hammam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.07, 23:43 Klima chyba jest, ale i tak wszechobecne są zapachy z grilla, na którym zawsze coś jest przygotowanego (naprawdę kuszący zapach). Wszystkie tureckie wersje światowych trunków są bezpłatne (piwo oczywiście też choć Tuborg). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.07, 14:47 Trebor- prośba!!!! Jeśli możesz i masz jakieś fajne zdjęcia z hotelu ( basen, plaża, pokój, okolice hotelu)- podeślij. Z góry dziękuję! :-))))))))))) Korzystałeś z wycieczek? mchbox@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.07, 21:58 Do Alanyi i wodospadów w Manavgat wybrałem się publicznymi autobusami (UWAGA! wodospady mocno przereklamowane), a do Pamukkale wypożyczyłem samochód. Przepraszam, ale wszwlkie zdjęcia jakie mam są raczej o osobistym charakterze. Z drugirj strony, wszelkie zdjęcia na jakie się natknąłem na stronach biur podróży są prawdziwe, bez żadnych tricków i upiększania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beba Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.07, 21:05 mam pytanie czytałam, że w zeszłym roku było dużo zachorowań na anginę i zapalenie ucha a jak w tym roku zdarzyły się takie zachorowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.07, 21:50 nic mi o tym nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.07, 22:19 Trebor- rozumiem sprawę zdjęć! Ja będąc w jakimś hotelu robię takie "poglądowe" zdjęcia - i dlatego moja prośba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eluniaa1 Grill!!! IP: *.chello.pl 27.05.07, 06:48 znów jestem zaskoczona:) w tym hotelu jest grill??? i gdzie on stoi ??? i co na nim było??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Grill!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.07, 16:22 Grill stoi w restauracji i jest wykorzystwany przy każdym lunchu i obiedzie- kolacji. Swoją drogą wszelkie ryby i drób (dominują) są bardzo pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaś Re: Grill!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 17:52 trebor, a co serwują do jedzenia w barach przy basenie i na plaży? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trebor Re: Grill!!! IP: 194.181.196.* 28.05.07, 10:00 Od 12-tej są hamburgery, spaghetti, frytki, pizza (pita zapiekana z serem), sałatki, surówki. Od 17-tej są ciasta, napoje oczywiście cały czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alexs_sx Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 20:09 Właśnie wróciłam! jakieś pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 20:33 Zadowolona jestes?:-) Jak z tą klimą w restauracji, jest? Wiesz może ile kosztują masaże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beba Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.07, 20:42 hejka a jak z przydzieleniem pokoju? są szanse na zmiany gdyby ci coś nie odpowiadało np za "drobna opłatą"? Odpowiedz Link Zgłoś
agakz Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 27.05.07, 21:08 Jak rezydent(ka) w tym roku? Inna czy ta beznadziejna z ubiegłego? Jak zachorowania (uszy, zatrucia)? Napisz moze co Cię zaskoczyło negatywnie, no chyba że nic;-) Odpowiedz Link Zgłoś
basia_bydgoszcz Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 27.05.07, 22:07 Witam! No właśnie, jak tam tegoroczna rezydentka (rezydent)? Czy rano osiągalne jest ciepłe mleko dla dzieciaków? I co z tymi komarami. Są czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lensa Re: pytanie o kafejkę internetową 27.05.07, 11:21 nie wiesz czy można zgrać zdjęcia z aparatu na płytkę?? Odpowiedz Link Zgłoś
alexs_sx Re: pytanie o kafejkę internetową 28.05.07, 12:27 Wiem że jest na terenie hotelu taka kafejka ale gdzie dokładnie -tego nie zbadałam. Jeśli chodzi o pozostałe ptyania: Hotel super, czysty, zadbany, bardzo miła obsługa. Na śniadanie znajdziecie mleko dla dziecka. Raczej nie ma szans na zamianę pokoju ale zawsze warto próbować! Niestety nie wiem jaka rezydentka była w ubiegłym roku- obecna bardzo miła i pomocna. Dużo komarów ale OFF załatwia sprawę. Nic nie wiem o bakteriach w basenie- bo moje dziecko nic nie złapało. Ale Scan ma podpisaną umowę z tubylczym szpitalem i w razie czego nieodpłatnie przyjżdza lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
lensa Re: pytanie o kafejkę internetową 28.05.07, 12:31 co do kafejki, sprawdziło mi to biuro podróży i nioe będzie podobno problemu, opłata jak za korzystanie z internetu czyli około 1 - 2 Euro. pozdrawiam, 16 dni do godziny zero ;-) Odpowiedz Link Zgłoś