Dodaj do ulubionych

Czy Ktoś wrócił z Incekum?

IP: 212.244.249.* 21.05.07, 11:18
Kochani,
jeśli ktoś wrócił z tegorocznego wyjazdu do Incekum Beach niech wrzuci kilka
słów. Jak bylo, jak warunki, jak wrazenia? Dzięki z góry i pozdrowienia.

Obserwuj wątek
    • beataz4 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 23.05.07, 11:55
      Ja także dołączam się do prośby Alinki.
      Bardzo miło byłoby usłyszeć, jak minęła podróż (i z pierwszej ręki o warunkach
      w samolocie - catering, bagaż podręczny itd.), jak jest na miejscu (ceny etc.) -
      o pogodę nie pytam, bo nastawiam się na pełne słonko!

Alinko,
      czy ruszasz do Incekum niebawem?
      • Gość: Alinka Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 212.244.249.* 23.05.07, 12:28
        Tak 13.06 fizycznie bo duchem to już tam jestem. A Ty Beatko?
        • beataz4 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 23.05.07, 13:03
          Hej,
          ja już 30 maja, więc 13 czerwca będę już po wszystkich przyjemnościach, w
          drodze powrotnej do domu i pewnie z wielkim żalem po utraconym słońcu i
          cieplutkiej wodzie.
          Pozdrawiam i życzę Ci fanatstycznego wypoczynku
          Beata
          • Gość: keitii1 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.07, 14:08
            Też dołączam się do prośby, my też od 13.o6( wylot z W-wy). Alinko a Wy skąd
            startujecie?
            • Gość: Alinka Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 212.244.249.* 23.05.07, 16:25
              Też z Wawy Witaj. A w jakiej konfiguracji lecisz? My 2 +1 (9 lat) Pozdr
              • keitii1 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 24.05.07, 15:06
                My też 2+1 (2.5 roku synek)pozdrawiam
                • Gość: gosc Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.chello.pl 24.05.07, 22:30
                  witam wrocilam z Incekum tydzien temu!bylo super!co chcecie wiedziec?
                  • Gość: jacek Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.centertel.pl 24.05.07, 22:41
                    hej , czy mogłabyś powiedzieć w jakim stanie jest hotel, pokoje? Czy jest duży
                    wybór jedzenia , czy są posiłki dla małych - 6 letnich dzieci ? Jak z obsługa
                    hotelową ? Czy plaża jest odpowiednia dla dzieci ? Czy trzeba sie nastawic na
                    jakieś niedogodności ? Jak długo trwał tranfer na i z lotniska?Pozdrawiam
                    • Gość: gość 2 Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.icpnet.pl 25.05.07, 06:49
                      Poczytaj informacje wstecz
                      Wszystko już było napisane.
                    • Gość: aga Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.chello.pl 25.05.07, 13:45
                      hotel jest 5+ ale wg mnie 4gwiazdki,pokoje ladne ,ale skromne,plaza dla
                      maluszkow super- moj maly synek bawil sie caly czas.
                      Jedzonko bardzo smaczne ,hotel idealny dla dzieci!-plac zabaw,brodzik z ciepla
                      wada.polecam!
          • Gość: kamyk Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 62.233.185.* 25.05.07, 14:49
            Hej Beata,do zobaczenia w Incekum - tez bedziemy w tym terminie 2+1 :) W takim
            razie moze nawet do zobaczenia.Miejmy nadzieje,ze bedzie super
            • Gość: lidka Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 213.31.180.* 25.05.07, 16:02
              Hej.My z męzem i 4-letnim synkiem lecimy 13.06. Juz nie moge sie doczekać. Mam
              pytanie jeszcze czy w tym czasie wieczory sa jeszcze chłodne .Czy trzeba brać
              coś cieplejszgo jeszcze?
        • Gość: jarek Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.limes.com.pl 05.06.07, 23:41
          hej, też naszą 2 wyjeżdzamy 13.06. z 3miasta
    • Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 194.181.196.* 25.05.07, 10:11
      Byłem w I połowie maja z żoną i 2 dzieci (1,5 roku i 4,5 roku). Warunki OK,
      choć trzeba pamiętać, że to Turcja. Miła obsługa, czysto, smacznie. Niestety
      leżaki na basenie trzeba zajmować z samego rana i pamiętać o zwrocie ręczników
      kąpielowych do 16.30. Zjeżdzalnia na basenie czynna była tylko ok. 2+2 godzin.
      Jeżeli ktoś nie toleruje klimatyzacji w pokojach jest zmuszony otwierać okna, a
      wtedy atakuje go rój komarów. Hotel oddalony jest od najbliższego centrum
      turystycznego w Avsallar o ok. 3-4 km; istnieje możliwość przejazdu małymi
      autobusami, które jeżdżą non-stop na trasie Manavgat-Alanya (opłata 1 EUR lub 1-
      2 YTL). Choć usytuowany jest przy dwupasmowej drodze Antalya-Alanya, to
      zupełnie nie odczuwa się tego. Uwaga dotyczące ogólnie Incekum - nie każda
      wypożyczalnia samochodów jest gotowa wypożyczyć samochód na 1 dzień w celu
      odbycia wycieczki do Pamukkale lub Kapadocji.
      • Gość: eluniaa1 Molo!!! IP: 213.17.170.* 25.05.07, 10:24
        Witam!!! Mam pytanko , czy molo które jest na zdjęciu na stronie incekum beach,
        rzeczywiście istniej??? pytam ponieważ w zeszłym roku byłam tam i nie było
        molo ....
        i czy są sporty wodne?

z góry dzięuje za odp....
        pozdrawiam
        • Gość: trebor Re: Molo!!! IP: 194.181.196.* 25.05.07, 11:01
          Sporty wodne są na pewno. Jest kilka niskich pomostów przy "skalnym brzegu" ora
          wysokie molo na jednej z plaż (przy hotelu są dwie, po obu stronach "półwyspu").
          • Gość: eluniaa1 Re: Molo!!! IP: 213.17.170.* 25.05.07, 11:19
            Dzięki.., czyli dużo się zmieniło , bo w zeszłym roku był mały pomościk,,,

mam jeszcze jedno pytanko , czy wiesz może czy w pobliskim mieście jest
            bankomat na maestro ??

• Gość: trebor Re: Molo!!! IP: 194.181.196.* 25.05.07, 11:50
              Są co najmniej dwa bankomaty (przypominające kioski, do których się wchodzi).
              Ja korzystałem używając MasterCard, ale z pewnością obsługują jeszcze Visę,
              Maestro i inne karty.
              • Gość: eluniaa1 Re: Molo!!! IP: 213.17.170.* 25.05.07, 12:02
                czy one są w miejscowości Avsallar? to już ostatnie pytanie:)
                • Gość: trebor Re: Molo!!! IP: 194.181.196.* 25.05.07, 12:17
                  tak
      • beataz4 pytanie o klimatyzację 25.05.07, 13:13
        Piszesz, że trzeba otwierać okna w przypadku, gdy nie znosi się klimatyzacji
        (mój przypadek :)) czy to znaczy, że nie można ustawić sobie łagodniejszego
        chłodzenia indywidualnie?
        I jeszcze jedno niewinne pytanko - o suszarki do włosów - czy są w pokojach?
        Pozdrawiam
        • Gość: trebor Re: pytanie o klimatyzację IP: 194.181.196.* 25.05.07, 13:29
          klimatyzacja jest z regulacją (pilot), łazienki są wyposażone w suszarki
      • Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 13:21
        A co się stanie jak nie zwrócę ręcznika do 16:30?
        Piszesz, ze trzeba sobie wcześnie rezerwować leżaki. Jest ich tak mało, czy masz
        na myśli dobre miejsce przy basenie?
        Czy korzystałeś może z masaży? Ile kosztują?
        • Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 194.181.196.* 25.05.07, 13:38
          Jeżeli ktoś chce mieć ręcznik kąpielowy, to musi pobrać w recepcji specjalny
          kupon, który oddaje w momencie otrzymania ręcznika. Przy zwrocie ręcznika
          otrzymuje się taki sam kupon, z którego trzeba się rozliczyć w recepji;
          oczywiście można dostać ręcznik i nie oddawać go kilka dni - najważniejsze to
          na koniec trzeba być rozliczonym z kuponami.
          Cały brzeg basenu jest zastawiony leżakami, ale to bywa za mało w stosunku do
          ilości chętnych. Z punktu widzenia rodziców z dziećmi w grę wchodzi tylko jeden
          płytki brzeg baseny, stąd też wybór miejsca na leżak jest ograniczony.
          Wiem, że w każdej chwili jest możliwość skorzystania z masażu, sauny, łaźni
          tureckiej ... (kilkadziesiąt EUR)
          • Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:05
            Dzięki za info. Napisz mi proszę jeszcze jak wygląda plaża. Konieczne są buty do
            wody? Dla dzieci pewnie tak, a czy dla dorosłych? Czy tam też trzeba polować na
            leżaki? I jeszcze jedno pytanko, kulinarne tym razem:-) Czy są w barach lody?
            • Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 194.181.196.* 25.05.07, 14:21
              Piasek jest specyficzny, ale ok. Gorzej z dnem morza, które zdaje się być
              bardzo kamieniste i uciążliwe do chodznia (do miejsca, w którym można się
              przyzwoicie zanurzyć). Generalnie na plaży byłem rzadko więc nie wiem jak jest
              z leżakami.
              Lody nie są dostępne w ramach pakietu AI, ale na terenie hotelu (w budynku
              głównym i przy placu zabaw) są sklepiki m.in. z Algidą.
              • Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 14:28
                Dzięki trebor:-) Nawiasem mówiąc fajny masz nick [mój mąż ma taką nazwę firmy]:-)
                Szkoda, ze lodów nie ma. Na Krecie były i to był strzał w 10. Drogie są lody w
                sklepiku?
                • Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: 194.181.196.* 25.05.07, 14:36
                  chyba od 0,5 EUR
                  • Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 17:16
                    Trebor, a czy w restauracji jest klimatyzacja? Wiesz może jakie alkohole
                    wchodziły w all?
                    • basia_bydgoszcz Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 25.05.07, 21:38
                      Trebor, czy miałeś jakiś wpływ na wybór pokoju? Jeśli tak, to może jakieś
                      sugestie. Co z tymi komarami? Naprawdę były tak uciążliwe? Czy rzeczywiście
                      hammam jest w cenie?(tak jest napisane w reklamówce). Z góry dzięki na info.
                      • Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.07, 23:47
                        Lokalizacja pokoju była wspaniała (ostatni rząd budynków od plaży, przy placu
                        zabaw, niedaleko basenu) i być może wynikała z sugestii przekazanych jeszcze w
                        Polsce w biurze Scan Holiday. Nic nie wiem o żadnym Hammam.
                    • Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.07, 23:43
                      Klima chyba jest, ale i tak wszechobecne są zapachy z grilla, na którym zawsze
                      coś jest przygotowanego (naprawdę kuszący zapach). Wszystkie tureckie wersje
                      światowych trunków są bezpłatne (piwo oczywiście też choć Tuborg).
                      • Gość: mysia Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.07, 14:47
                        Trebor- prośba!!!!
                        Jeśli możesz i masz jakieś fajne zdjęcia z hotelu ( basen, plaża, pokój, okolice
                        hotelu)- podeślij. Z góry dziękuję! :-)))))))))))
                        Korzystałeś z wycieczek?
                        mchbox@poczta.onet.pl
                        • Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.07, 21:58
                          Do Alanyi i wodospadów w Manavgat wybrałem się publicznymi autobusami (UWAGA!
                          wodospady mocno przereklamowane), a do Pamukkale wypożyczyłem samochód.
                          Przepraszam, ale wszwlkie zdjęcia jakie mam są raczej o osobistym charakterze.
                          Z drugirj strony, wszelkie zdjęcia na jakie się natknąłem na stronach biur
                          podróży są prawdziwe, bez żadnych tricków i upiększania.
                      • Gość: beba Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.07, 21:05
                        mam pytanie czytałam, że w zeszłym roku było dużo zachorowań na anginę i
                        zapalenie ucha a jak w tym roku zdarzyły się takie zachorowania?
                        • Gość: trebor Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.07, 21:50
                          nic mi o tym nie wiadomo
                          • Gość: mysia Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.07, 22:19
                            Trebor- rozumiem sprawę zdjęć!
                            Ja będąc w jakimś hotelu robię takie "poglądowe" zdjęcia - i dlatego moja prośba...
                            • Gość: eluniaa1 Grill!!! IP: *.chello.pl 27.05.07, 06:48
                              znów jestem zaskoczona:)
                              w tym hotelu jest grill??? i gdzie on stoi ??? i co na nim było???
                              • Gość: trebor Re: Grill!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.05.07, 16:22
                                Grill stoi w restauracji i jest wykorzystwany przy każdym lunchu i obiedzie-
                                kolacji. Swoją drogą wszelkie ryby i drób (dominują) są bardzo pyszne.
                                • Gość: Obaś Re: Grill!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 17:52
                                  trebor, a co serwują do jedzenia w barach przy basenie i na plaży?
                                  • Gość: trebor Re: Grill!!! IP: 194.181.196.* 28.05.07, 10:00
                                    Od 12-tej są hamburgery, spaghetti, frytki, pizza (pita zapiekana z serem),
                                    sałatki, surówki. Od 17-tej są ciasta, napoje oczywiście cały czas.
                            • Gość: alexs_sx Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 20:09
                              Właśnie wróciłam! jakieś pytania?
                              • Gość: Obaś Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 20:33
                                Zadowolona jestes?:-) Jak z tą klimą w restauracji, jest? Wiesz może ile
                                kosztują masaże?
                              • Gość: beba Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.07, 20:42
                                hejka a jak z przydzieleniem pokoju? są szanse na zmiany gdyby ci coś nie
                                odpowiadało np za "drobna opłatą"?
                              • agakz Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 27.05.07, 21:08
                                Jak rezydent(ka) w tym roku? Inna czy ta beznadziejna z ubiegłego?
                                Jak zachorowania (uszy, zatrucia)?
                                Napisz moze co Cię zaskoczyło negatywnie, no chyba że nic;-)
                              • basia_bydgoszcz Re: Czy Ktoś wrócił z Incekum? 27.05.07, 22:07
                                Witam! No właśnie, jak tam tegoroczna rezydentka (rezydent)? Czy rano osiągalne
                                jest ciepłe mleko dla dzieciaków? I co z tymi komarami. Są czy nie?
      • lensa Re: pytanie o kafejkę internetową 27.05.07, 11:21
        nie wiesz czy można zgrać zdjęcia z aparatu na płytkę??
        • alexs_sx Re: pytanie o kafejkę internetową 28.05.07, 12:27
          Wiem że jest na terenie hotelu taka kafejka ale gdzie dokładnie -tego nie
          zbadałam. Jeśli chodzi o pozostałe ptyania:
          Hotel super, czysty, zadbany, bardzo miła obsługa.
          Na śniadanie znajdziecie mleko dla dziecka. Raczej nie ma szans na zamianę
          pokoju ale zawsze warto próbować!
          Niestety nie wiem jaka rezydentka była w ubiegłym roku- obecna bardzo miła i
          pomocna. Dużo komarów ale OFF załatwia sprawę. Nic nie wiem o bakteriach w
          basenie- bo moje dziecko nic nie złapało. Ale Scan ma podpisaną umowę z
          tubylczym szpitalem i w razie czego nieodpłatnie przyjżdza lekarz.
          • lensa Re: pytanie o kafejkę internetową 28.05.07, 12:31
            co do kafejki, sprawdziło mi to biuro podróży i nioe będzie podobno problemu,
            opłata jak za korzystanie z internetu czyli około 1 - 2 Euro.
            pozdrawiam,
            16 dni do godziny zero ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka