gerv.azy 11.08.12, 13:19 Sporo się nasłuchałem i naczytałem o tej luksusowej wyspie, ale czy te pochwały nie są zbyt przesadzone. Ktoś był i napisze parę słów od siebie? Na jaką pogodę można liczyć na przełomie sierpnia i września? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mair Re: Na deszcz, wiatr i chlod a moze i slonce 13.08.12, 07:58 Nie myl luksusu z pogoda. Pogoda nie ma nic wspolnego z luksusem. Na wyspe moze pojechac kazdy ale nie kazdy moze tam mieszkac czy cos wynajac ale jak masz "te drobne" to czemu nie. Na pierwszy rzut oka nie ma tam nic luksusowego. Piasek jak piasek, wydmy jak wydmy tak jest na calym zachodnim wybrzezu polwyspu Jutland za darmo. Sylt mozna spokojnie zaliczyc do Jutlandii. Luksus polega na tym, ze ma tam swoje domki kilku prominentnych Niemcow, jest kilka dobrych hoteli no i jest deczko drozej niz w innych miejscach. Ot i wszystko. Ale ja nie wiem co ty rozumiesz przez "luksus". Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Pytales o Sylt, odpowiedzialem 13.08.12, 08:21 ale to wszystko, deczko taniej mozesz "przezyc" na sasiedniej wyspie Rømø. Wielu, bardzo wielu Niemcow tak robi. Nie wiem czy tylko ci, ktorych nie stac na Sylt czy tak lubia ale jest ich tam masa. Sa dni, kiedy niemalze cala plaza jest dokladnie zastawiona samochodami. I to wszystko jest tam darmo. Fakt, zadnej prominentnej twarzy tam jeszcze nie widzialem, poza twarza mojej zony. W cieple, sloneczne dni jest tam super. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ulcia Re: Pytales o Sylt, odpowiedzialem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.13, 10:48 Witam Mam do was ogromne pytanie. Poszukuję osoby, która znajduje się obecnie na Sylcie i zna troche firmy, które tam działają. Dokładnie chodzi mi o firme Danielle która zajmuje się sprzątaniem różnych obiektów. Chce się coś wiecej dowiedziec na temat tej firmy, gdyż dostałam propozycję pracy i chciałabym poprostu wiedziec czy z nią jest wszystko wporządku. Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Wybralas zle forum 05.04.13, 10:23 zwroc sie z tym na forum praca w EU PS. jestem sklonny rozumiec "turystyke" w bardzo szerokim zakresie ale akurat to z turystyka nie ma nic wspolnego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: izi Re: Pytales o Sylt, odpowiedzialem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 17:01 mieszkałam na sylt'cie ok 4 lata, znam dużo firm sprzątających (sama sprzątałam u trzech) jest ich b. dużo ale o takiej nie słyszałam, minimalna płaca to 10 euro za godz, max możesz wyciągnąć 16 euro ale to musisz sama wystawiać rachunek musisz otworzyć tam gewerbę. jeśli sama znajdziesz sobie sprzątanie to do 40-50 euro dają za godz, sprzątania na rękę od właścicieli Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Pytales o Sylt, odpowiedzialem 05.06.13, 19:54 jeśli sama znajdziesz sobie sprzątanie to do 40- > 50 euro dają za godz, sprzątania na rękę od właścicieli Gość portalu: izi napisał(a): Co prawda, Sylt nie jest w Danii ale to blisko. Musialas czytac duzo bajek H.C.Andersena Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Sylt... 16.10.12, 22:43 > czy te pochwały nie są zbyt przesadzone. Nie. > Na jaką pogodę można liczyć na przełomie sierpnia i września? Mając szczęście, na taką: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,138322814,139673434.html i następne posty... Pozdrawiam bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Sylt... do bah77 17.10.12, 12:09 Byles tam kilka dni czy tylko ot tak "przejazdem" ? Byles na Rømø ? Mieszkam 1½ godziny jazdy od Rømø, "czesto" sie tam opalamy. Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Re: Sylt... 19.10.12, 16:34 Na Mandø i Rømø przejazdem, na Sylt kilka dni. bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Sylt... 21.10.12, 17:03 Mam nadzieje, ze pomimo plaskiego charakteru i polcnego klimatu, spedziles mile te kilka dni. Czasami i w tej czesci Europy bywa slonecznie i cieplo. Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Dla ciekawych 18.07.13, 10:58 Polecam tez inne, bardzo popularne miejsce nad Morzem Polnocnym w Niemczech, troche przed Sylt. Sant Peter-Ording. Troszke taniej niz na Sylt. Niestety, dla jednodniowych turystow, wejscie i wjazd na plaze platne. 6 euro od samochodu i 3 euro od osoby. W dni cieple i pogodne ludu jak mrowkow. www.stpeterording-travel.de/ www.google.dk/search?q=sant+Peter-ording&site=webhp&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=Rq3nUaSVLYTQtAbKsIGABQ&ved=0CFYQsAQ&biw=1680&bih=922 Odpowiedz Link Zgłoś
bah77 Sankt Peter-Ording... 25.07.13, 07:51 A wygląda tam tak: fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,138322814,140250575.html i następne posty... bah77 Odpowiedz Link Zgłoś
tess1956 Re: Sankt Peter-Ording... 26.07.13, 09:18 Plaża całkiem ładna, ale ludzi tam rzeczywiście zagęszczenie, co szczególnie widać to w strefie namiotów plażowych. Chyba nie chciałabym tam odpoczywać w sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Polecam Danie 26.07.13, 11:24 szczegolnie w te lato. Jest poprostu super. No coz, pod tym wzgledem Dunczycy sa bardziej wspanialomyslni i nie rzadaja zapalaty za polezenie na piasku. Plaze maja ladniejsze a i woda jest bardziej slona. Klimat podobny by nie powiedziec taki sam. Mysle, ze maja cos takiego zapisane w ich konstytucji, ktora gwarantuje wolny dostep do morza dla kazdego. Mnie takie oplaty mierza. Mozna brac oplaty za wszelkie udogodnienia przed plaza, OK ale dostep do wody jest "wlasnoscia narodu". Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Polecam Danie 01.08.13, 18:44 Przez ostanie kilka dni spedzalem czas nad Jammer Bugt´em, miedzy Lønstrup a Blokhus. Niesamowicie ciekawe miejsce nie tylko dla plazowiczow ale i szukajacych piekna natury. Piekne, szerokie i dlugie plaze. Piasek jak maka. Cudowne morze. Wysokie, wedrujace wydmy piaskowe, gory piaskowe siegajace ponad 60 npm i spadajace prosto do morza. Ciekawostka - parkingi i plaze darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Polecam Danie 05.08.13, 09:44 Ogladalem w niemieckiej TV program o niemieckich kurortach nad morzem polnocnym. Wedle reporterow, Sylt jesli jeszcze nie jest, to ma byc polnocnym Saint-Tropez a St.Peter-Ording podazac w jego slady. Jest to kiepska wiadomosc dla normalnego turysty-urlopowicza, poprostu nie przewiduja dla takich tam miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Polecam Danie 05.08.13, 09:49 W Danii tez sa miejsca dla rownych i rowniejszych ale poki co, nieograniczony dostep na plaze maja wszyscy. I tu nie chodzi o pieniadze ale o pryncypia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiki Re: Polecam Danie IP: *.netcologne.de 07.08.13, 08:18 polecam Römo w Dani mozna poplynac na Sylt statkiem na wycieczke Sylt ladny ale straszne wiatry ale jak jest goraco to jest super mozna wynajac mieszkanie autopoociag tez fajnie sie przejechac ale drogo wlasciwie to jeden dzien na Sylcie wystarczy Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: jolka Re: Polecam Danie IP: *.netcologne.de 07.08.13, 08:30 na Sylt mozna sie przejechac na jeden dzien pociagiem auto pociag ok 80 euro w obie strony tez fajnie ale po co ? mozna wynajac na Sylcie mieszkanie - ale mozna pojechac na Romo i przeplynac statkiem na Sylt niemcy maja jeszcze kilka wysp na morzu poln super jest Borkum -plecam Odpowiedz Link Zgłoś
mair Re: Polecam Danie 07.08.13, 10:00 > na Sylt mozna sie przejechac na jeden dzien pociagiem auto pociag ok 80 euro w > obie strony tez fajnie ale po co ? sluszny znak zapytania, po co ? no chyba, ze ktos koniecznie chce zobaczyc > ale mozna pojechac na Romo ....... no wlasnie, z tym, ze poczawszy od Rømø, plaze w Danii ciagna sie na przestrzeni okolo 300 km, az po Skagen, przyplywy sa jeszcze ciekawsze, wydmy, gory piaskowe zasypujace koscily i latarnie morskie, jesli jest dobra pogoda jak np. w tym roku jest tu SUPER Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiki Re: Sankt Peter-Ording... IP: *.netcologne.de 07.08.13, 08:21 mnie sie st peter podoba zwlaszcza odplywy plaze bardzo szerokie mozna znalezdz miejsce gdzie mniej ludzi trzeba pojechac bardziej na polnoc albo na poludnie w centrum troche ciasno ale czysto brak chinszczyzny zjesc mozna tez dobrze i nie zadrogo Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kiki Re: Dla ciekawych IP: *.netcologne.de 07.08.13, 08:24 tysiac lepiej jak nad baltykiem plaze szerokie trzeba pojechac troszke dlaje od centrum super odplywy czysciutko jedzonko tez niezadrogie Odpowiedz Link Zgłoś