Gość: margaretka IP: *.adsl.inetia.pl 03.02.08, 20:03 Zastanawiam się, czy pojechać do "Utopii" ?! Proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: robek Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya IP: *.skynet.net.pl 14.03.08, 18:31 hej, jade tam w ciemno, jedyny problemik to bar przy basenie platny, a reszta bez zarzutu Odpowiedz Link Zgłoś
roza.2 Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya 30.03.08, 09:11 Hej!! Byliscie na stronie tej utopi???? www.utopiaworld.com.tr Hotel wyglada na niesamowicie luksusowy!!! zobaczcie koniecznie i sami ocencie! moze ktos tam był?bo tez sie nad nim zastanawiam ale nic nie moge znaleźć!!! cena STRASZNIE niska- alfastar w maju ok 1500!!!! (sezon ok 1900) musi tam byc jakis haczyk...moze to jakies odludzie???? proszę o opinie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya IP: *.gliwice.pik-net.pl 01.04.08, 09:11 Ja tm jade w czerwcu.czytałam sporo o tym hotelu.Na razie wyglada super.A jezeli chodzi o ten płatny bar to jest on parku wodnym a nie przy normlnym basenie hotelowym(przynajmniej ja tak mam w ofercie, a jade z TUI).jAK BEDZIECIE MIEC JESZCZE JKIES INFORMACJE, TO DAJCIE ZNAC. Odpowiedz Link Zgłoś
roza.2 Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya 02.04.08, 08:46 My wybieramy się w pażdzierniku tak więc proszę o opinie po powrocie!! a czy wiesz coś o tej miejscowości? Odpowiedz Link Zgłoś
roza.2 Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya 02.04.08, 08:53 i jeszcze jedno! z jakim biurem lecisz?? Alfa Star? Odpowiedz Link Zgłoś
marioz67 Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya 02.04.08, 09:17 Pod wskazanym linkiem jest pare opinii (j. angielski) na temat Utopii ... . Być może będą przydatne. www.tripadvisor.de/Hotel_Review-g297961-d677125-Reviews-Utopia_World_Hotel-Alanya.html Odpowiedz Link Zgłoś
roza.2 Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya 03.04.08, 07:49 przeczytałam te opinie,no w sumie niewiele wad wytykają Ci turyści,ale jednak ten hotel jest z dala od miasta,tak jak sie obawiałam... Może ktoś poleci jakiś hotel bliżej cywilizacji,najlepiej w Side bo tam podobną są piaszczyste plaże no i to niedaleko od lotniska a my jedziemy z małym dzieckiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasolka Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya IP: *.cust.tele2.pl 06.04.08, 00:52 W zeszlym roku mialam okzje przejezdzac kolo tego hotelu. Oczywiscie jest luksusowy, ale polozony na kompletnym odludziu, jakis 25km na wschod od alanii... Do tego polozony jest na dosc wysokim wzgorzu, wiec sadze ze dojscie do plazy jest bardzo kiepskie. Ja sama nie wybralabym sie tam, za ta sama kase wolalabym mniejszy hotel w Alanyi z wieloma atrakcjami wokol. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
roza.2 Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya 07.04.08, 12:07 dzięki za info, zgadzam się,jeśli jest tak daleko to nie ma sensu.... lepiej jednak bliżej centrum,sklepów, cywilizacji,pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robek Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya IP: *.skynet.net.pl 12.04.08, 22:23 no coz to ja bede pierwszy lece tam 30.04 opowiem wam jak wroce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSCMAX Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 17:40 a ja własnie dzisiaj wróciłam z gorącej Turcji..uważam,że polożenie hotelu jest cudowne..na skarpie, z której rozciąga się przepiękny widok na pełne morze i masywy górskie...mieszkałam z moim kochanym mężczyzną nie w hotelu lecz w willi otoczonj laskiem iglastym.zejście do morza jest ekstremalne ale w tym cały urok. wokół hotelu rozciągają się plantacje bananowców. jest to ekskluzywny hotel położony z dala od zgiełku ulicznych handlarzy..do miasta można dojechac tradycyjnie(busem) ale niesamowitym przeżyciem jest jazda wzdłuż wybrzeża skuterem wypożyczonym w hotelu...można popląsac po uliczkach Alanyi..zobaczyć jak mieszkają tubylcy..jestem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSCMAX Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 18:58 jestem pod wrażeniem tego hotelu...przede wszystkim powstal z myślą o ludziach lubiących luksus i kntakt z przyrodą...można również wypożyczyż samochód terenowy i przeprawić się przez góry ...niezapomniane przeżycie..jadąc przez wsie górskie gdzie mieszkają sami turkowie...życzę miłych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TakiJeden Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.08, 21:46 No prosze, to w Turcji mieszkaja sami Turkowie? Myslalem, ze tam zyja Eskimosi! Odpowiedz Link Zgłoś
mscmax Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya 25.04.08, 16:56 NO PROSZĘ JAK MAŁO WIESZ.... Odpowiedz Link Zgłoś
mscmax Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya 25.04.08, 17:03 POZA TYM NIE ESKIMOSI TYLKO INUICI...POCZYTAJ TROCHĘ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya IP: *.ibd.gtsenergis.pl 25.04.08, 13:42 Wszystkich ktorzy maja jakiekolwiek obawy doradzam spokoj ....Hotel jest naprawde odjazdowy. Na plaze kursuja busy o pelnej godzienie (10-17), tak samo mozliwy powrot - wcale nie trzeba sie wspinac :)) Jedzonko bardzo urozmaicone, mnostwo ziol do kazdego posilku, przepyszne desery wszystko godne 5*:)) Barki w pokojach do dyspozycji gosci, w cenie. Nawet dwukrotnie drink control sie pojawil coby uzupelnic zapasy:)) Jesli chodzi o zakwaterowanie w domkach to tam rowniez kursuja dolmusze dowozace gosci na posilki...przy takim bogatym menu zalecam jednak ruch :)) Bardzo bardzo sympatyczny pobyt. Super wspomnienia Przemila obsluga, na miejscu oczywiscie disco, ale organizuja rowniez wyjazdy na lokalne disco do Alanyi, swietny zespol animatorów Naprawde polecam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robek Re: "Utopia" w Kargicak rejon Alanya IP: *.skynet.net.pl 27.04.08, 19:05 Ela, a mozesz powiedziec jak to tam jest z tzw. wybranymi alkoholami? czy sa tam tylko te perfumowane ala alkohole? thx Odpowiedz Link Zgłoś