Gość: Magda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.08, 12:14 Hotel Side Prenses w Side. Proszę o opinie tego hotelu. Wybieram się tam w lipcu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swittom Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.telpol.net.pl 02.03.08, 10:01 ja też jadę w lipcu do tego hotelu, a z informacjami dość cienko. jedynie na stronach niemieckich trochę opinii, z tego wniosek że będzie tam przewaga Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Opinie n/t Side Prenses IP: *.lucent.com 20.03.08, 18:10 Opinie n/t Side Prenses: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20943&w=76626877 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: 212.160.172.* 04.06.08, 14:47 Byłam tam w maju. Hotel jest super, obsługa bardzo fajna. Jedzenia jest dużo ale prawie co dzień taki sam wybór. Pokoje hotelowe sprzątane są codziennie, ładny duży basen, bar przy basenie. Codzienna animacja: gimnastyka wodna, siatkówka, dart, tenis stołowy. W hotelu sauna, łaźnia turecka, masaże (bardzo polecam szczególnie łaźnię). Hotel znajduje sie na wzniesieniu z pięknym widokiem na morze, do plaży 10 minut. Przy hotelu znajduje sie dyskoteka. Do centrum plażą ok. 15 minut spacerkiem. Ja jestem bardzo zadowolona i zamierzam wrócić tam we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
edi.net Re: Hotel Side Prenses w Side. 05.06.08, 13:15 Czy rzeczywiście leżaki i parasole na plaży są płatne? W ofercie Itaki jest odwrotnie - BEZPŁATNE. Dzięki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: 212.160.172.* 10.06.08, 08:33 Tak, leżaki i parasole są płatne. Niestety nie pamiętam ile bo nigdy nie korzystałam. Zdecydowanie lepiej było przy basenie, muzyczka, bar, gimnastyka wodna, siatkówka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 12.06.08, 20:03 Tak zdecydowanie lepiej przy basenie, chociaż w sezonie na plazy moze byc ciekawie, o pogode nie ma co sie martwic bo zapewne bedzie pieknie, polecamy goracą hotel side prenses jest naprawde bardzo ładny i super połozony, czekamy na Wasze opinie może wymienimy sie ciekawymi informacjami...prawda jola? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:54 Naprawde leżaki i parasole są płatne? W ofercie Itaki było napisane inaczeej. Ile kosztuje wypożyczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_guapo Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.aster.pl 21.06.08, 17:26 Leżaki na plaży są BEZPŁATNE; płatne jest wypożyczenie materaca na leżak i wynosi 0,5E za materac. Pełną opinię o hotelu dodałem na www.wakacje.pl pod pseudonimem el_guapo. Gdyby ktoś miał jakieś pytania to jest tam też adres e-mail do mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kateczka05 Re: Hotel Side Prenses w Side. 19.08.08, 19:41 Witam :) mam pytanko jeśli można....Mianowicie jutro lecimy do tego hoteliku :) i w związku z tym, ze muszę zabrać ze sobą laptopa mam pytanie do sejfu, który jest podobno dostępny w każdym pokoju za opłatą :) interesują mnie jego wymiary...a dokładniej czy zmieści sie tam właśnie laptop....troche bałabym sie go zabierać w sytuacji, kiedy musiałby zostawac bez jakiegoś zabezpieczenia w pokoju a jest mi naprawde niezbędny :)będę wdzięczna za odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.ptim.net.pl 19.08.08, 20:40 witam, u nas w pokoju sejf byl maly, laptop by nie wszedl, chociaz nasz to tylko 14 cali. My swojego przypinalismy taka specjalna linka do laptopow i pozostal caly :) dodatkowo mielismy malego palmtopa, komorke, aparat. nic nie zginelo, ale jak nie chcecie sie martwic to polecam cos takiego: www.allegro.pl/item413666340_linka_zabezpieczajaca_do_notebooka_z_kodem_cyfr.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 21:14 Niestety laptopa tam nie zmieścisz. Sejf jest mały. Zmieści sie tam aparat i mała kamera, no i paszporty, ale bez obaw w pokoju nic ci nie zginie, więc spokojnie laptopa możesz zabrać ze sobą, pozdrawiam udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
kateczka05 Re: Hotel Side Prenses w Side. 20.08.08, 10:38 Dziekuję bardzo za odpowiedzi :) jestem spokojniejsza :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 08:13 Czy lepiej do Turcji zabrać euro czy dolary? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 08:15 A jeżeli chodzi o wycieczkę do Kapadocji i Pamukale czy jest jakieś biuro na mieście, żeby pojechać taniej niz z hotelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 15.06.08, 13:02 Jeżeli chodzi o walute to bez roznicy, ale wymien sobie czesc pieniedzy na liry tureckie bo lubia oszukiwac jeśli chodzi o przelicznik, a jesli chodzi o wycieczki to najlepiej brac z plazy jak sie dobrze popytasz to na plazy jest turek który dobrze mówi po polsku i on oferuje bardzo tanie wycieczki dla porónania w biurze delfinarium kosztowało 40 euro a na plazy 20 euro wiec roznica jest ogromna, jest taka knajpa Al remu na plazy tam własicicielem jest kuzyn tego urka który dobrze mówi po polsku mozna go spytac Jak bedziesz miała pytania to chetnie odpowiem... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 22:27 Czy są potrzebne buty do chodzenia po wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: Hotel Side Prenses w Side. 16.06.08, 22:43 Do chodzenia PO wodzie trzeba więcej niż butów, jak uczy nas Pismo :) A na serio: butów chroniących stopy w wodzie nie potrzeba, ale potrzebne są klapki chroniące bose stopy przed gorącym piaskiem na plaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: 212.160.172.* 18.06.08, 09:55 Plaża jes piaszczysta, więc bez obaw......Jedynie jezeli chodzi o rafting to najlepiej mieć sandały, bo ja w klapkach zaliczyłam niezły wypadek......a raczej upadek, a co do Raftingu to trzeba tam byc COS NIESAMOWITEGO ADRENALINKA OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.08, 08:51 Mam pytanie czy leżaki i parasole na plaży są płatne dla gości hotelu,oraz jak wygląda opcja all. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.ver.airbites.pl 19.06.08, 21:30 Ja jade z 6-letnim dzieckiem,czy sa tam jakies atrakcje dla maluchów? Był ktos z Was moze na wycieczce w Kapadocji? Jak długo trwa przejazd i czy taka wyprawa nie bedzie zbyt mecząca dla dziecka Z gory dziekuje za odpowiedzi :))Moze moglabym prosic o jakies fotki z hotelu? moj mail : kinia1975@interia.pl pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 20.06.08, 20:33 witam, Dla dzieciaków jest jedynia basen (brodzik) a wieczorem mini disco, ale jak ja byłam w maju to było duzo dzieciaków takze spokojnie... A kiedy sie wybierasz? Acha jest jescze mini plac zabaw gdzie dzieciaki mogą sie pobawic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 20.06.08, 20:36 leżaki na plazy sa platne ok 1 euro za cały dzien, jesli chodzi o all to spoko rano sniadanie zawsze to samo he he he he....obiad zawsze ten sam he he he.....podwieczorek znaczy kawa i ciastka ok 16.00 i kolacja zawsze ta sama....napoje typu cola sok wisniowy i alkoholowe od10.00 do 23.00 non stop POLECAM RADLE piwko z tonikiem super ozeźwia w upał.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 08:03 Jakie alkohole wchodzą w opcje all i czy lepiej jest na plaży czy przy basenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: 212.160.172.* 21.06.08, 09:05 Ja na plaży byłam raz ok 1h, byłam w maju więc nie było jeszcze tyle ludzi i na plazy było troche nudno, natomiast na plazy nie ma sensu kupowac drinków bo to wyjdzie drogo, przy basenie gra muzyka , bar obok basen jest super, woda czysta i cieplutka....jesli chodzi o alkohole to gin z tonikiem,rakia, wino białe i czerwone, piwo,whisky, wybór nawet spory wszystko bez limitu do 23 na terenie hotelu, a Ty jedziesz większa paczką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 09:26 Jadę z chłopakiem, ale mam nadzieje że poznamy kogoś i będziemy super się bawić ;-)) Wylot mamy 16 lipca. Dyskoteki są jakieś w pobliżu? Co warto kupić w Turcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 09:46 Jeszcze jedno pytanko do Basi: masz moze jakieś zdjęcia basenu hotelowego, plaży i miejscowości Side? Jak tak to może możesz przesłać mi kilka fotek na mojego meila: magdas354@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 21.06.08, 16:54 Ok nie ma problemu, dyskotek jest pełno my poznałysmy pewnych chłopców i jezdzilysmy poza Side ale przy hotelu jest dyskoteka jest super na plazy jest pełno dyskotek....wycieczki kupujcie tylko na plazy nie z biura, ciuchy beznadziejne ale Side jest piekne zwłaszcza centrum nocą, pełne romantyzmu......zdjecia wysle napewno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_guapo Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.aster.pl 21.06.08, 17:30 Wróciłem z Side Prenses 19.06.2008. Chętnie odpowiem na pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 21.06.08, 17:34 I jak ci sie podobal Hotel, jak wrazenia, jak nocne zycie? Ja bylam w maju, ale chce wrócic w to samo miejsce we wrzesniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.08, 18:00 A jak wyglądają pokoje? Czy wszystkie są z widokiem na morze i basen, a jeżeli nie to jak to mozna załatwić: dać do paszportu z 2 euro przy meldunku w recepcji :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 21.06.08, 18:13 Wysałam ci kilka fotek, pokoje czyste wszystkie z widokiem na morze, widok piekny....my byłysmy zakwaterowane w bungalowach, ale tez przyjemnie, pokoje sa czyste i codziennie sprzatane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_guapo Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.aster.pl 21.06.08, 18:32 Basia: podobało mi się bardzo. Już 2 raz byłem w Turcji i ponownie się nie zawiodłem. Sam hotel też bardzo ładny (poprzednio byłem w Beldibi w hotelu Golden Sun), obsługa rewelacyjna. Z przyczyn losowych byłem tylko z żoną; gdybyśmy byli większą grupą było by jeszcze lepiej. Side przepiękne, zarówno antyczne ruiny, jak i pozostała część miasteczka na cyplu. Mieszkałem na 4 piętrze w budynku głównym (pokój 407) ale też 1 noc w bungalowie B-13. Pokój był maleńki, w bungalowie zdecydowanie większy (no i łazienka z wanną podczas gdy w pokoju tylko prysznic), ale jednak ponownie wybrałbym budynek główny - dla widoku z okna. Magda: 5$ czyni cuda, więc zdecydowanie warto włożyć je do paszportu z tym że w recepcji dogadasz się raczej tylko po niemiecku. Do wyboru masz pokoje 2 osobowe w budynku głównym (5 pięter, widna dojeżdża tylko do 4go), apartamenty z aneksem kuchennym w budynku głównym (rozmieszczone na skrzydłach hotelu) oraz wspomniane bungalowy z tarasami (osobiście mi się bungalow nie podobał). Są jeszcze pokoje na poziomie ziemi a nawet lekko poniżej poziomu (oznaczone od B1 do B9 z tego co pamiętam)- raczej nie polecam, bo widoku z nich nie ma żadnego a jedyną zaletą jest wyjście bezpośrednio do ogrodu i na basen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 21.06.08, 18:40 my bylismy większą paczką i tez byo super, jechalismy pełni obaw, ale okazały sie bezsazadne....a jak animacje troche mało aczkolwiek panowie super....bardzo sie wszyscy zaprzyjaznilismy, mimo tej sympatii do panów animacje troche kiepskie i wiecznie jedno i to samo...ale i tak super teraz nie wyobrazam sobie co tam sie dzieje jak Turcja tak desperacko gra w piłkę w mistrzostwach Europy....ja osobiscie narzekałam na jedzenie ale polecam Madzia KEBABY w restauracji Al Remu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 10:40 Basiu nie doszły do mnie fotki, jak możesz spróbuj jeszcze raz przesłać magdas354@wp.pl Dzięki za opisy hotelu, już nie moge się doczekać wyjazdu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 22.06.08, 12:43 Zdjęcia wyslalam, napewno nie bedziesz żalować.....A wszyscy na forum jedziecie bądź byli z ITAKI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el_guapo Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.aster.pl 22.06.08, 18:47 Tak, ja byłem z ITAKI i organizację całego wyjazdu mogę tylko pochwalić. Tak jak pisałem, ostatniego dnia wykwaterowano nas o 12:00 a transfer na lotnisko mieliśmy dopiero 1:00 w nocy. W międzyczasie okazało się że samolot będzie opóźniony i ITAKA załatwiła nam pokój w hotelu za który oczywiście zapłaciła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 22.06.08, 19:53 Pytam dlatego bo chciałabym jechac znowu we wrzesniu a niewiem czy tylko Itaka miala w swojej ofercie ten hotel.... Ja tez byłam bardzo zadowolona z itaki i spokojnie jako biuro moge polecic....... Podobno w 5 gwiazdkach jest bardz duza roznica jezeli chodzi o all,o animacje, o personel moze kiedys bedzie mi dane zobaczyc chociaz naprawde na ten standard to było super, a było duzo Polaków jak byłes? Braliscie udział w wieczornych imprezach i konkursach?, ja raz w bingo wygrałam mnóstwo nagród.....fryzure w salonie, paraseling, photo, drinka i zestaw jakis owoców he he he he Czyli Madzia smiało mozesz grac nie oszukują ,chociaz niewiem czy nadal sa tam ci sami panowie animatorzy?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.08, 21:11 Dziekuje Wam za zdjecia. Są śliczne. Ja też jadę z Itaki. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.08, 19:09 Jeszcze mam jedno pytanko: lepiej wziąść ze sobą dolary czy euro bo ja juz sama nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 23.06.08, 20:31 Magda naprawde nie ma to znaczenia...wymien sobie troche pieniędzy na liry tureckie ale to juz na miejscu ja miałam euro i przelicznik jest taki sam czy płacisz w dolarach czy w euro!!!!Boże jak ci zazdroszcze mam nadzieje ze po powrocie podzielisz sie wrazeniami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.mokotow.waw.pl 04.07.08, 11:40 czy bardzo uciążliwe są schodki którymi sie schodzi na plaze? czy jedzenie w hotelu jest naprawde takei monotonne? co dokladnie jest podawane na sniadanie/obiad/kolacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.ptim.net.pl 05.07.08, 11:49 a ja mam pytanie: czy w pokoju dostepna jest bezplatna butelkowana woda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: 212.160.172.* 05.07.08, 12:55 Schody ta się pokonać bez obaw....aczkolwiek dają wycisk nie powiem....jedzenie zależy co kto lubi, ale z głód nikomu nie grozi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.ptim.net.pl 05.07.08, 15:26 a czy sa przekaski typu frytki/hamburgery/pizza/kebab ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 06.07.08, 08:08 W hotelu bardzo często sa podawana frytki, raz nawet był kebab...sniadania typowo europejskie, bardzo dobry chleb!!!!na obiad zupki ponoc dobre ja nigdy nie jadlam, ryby, mięsko, bardzo często kurczak, na podwieczorek standardowo zawsze ciasteczka raz była pizza, wędliny bardzo niedobre,trzeba zwrócic na date masła....hotel naprawde fajny ale za cene 1900 zł, za 3500 lub 2800 nie pojechałabym do niego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.ptim.net.pl 06.07.08, 10:00 Basia, bylas na tydzien? czy na dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 06.07.08, 18:00 Ja byłam 15 dni i lece jeszcze raz we wrześniu do tego samego hotelu...spokojnie polecam ten hotel, bez obaw.jak masz jakies pytania to pytaj chętnie odpowiem...a Ty kiedy lecisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.mokotow.waw.pl 07.07.08, 11:36 do Basi: mam pare pytan: 1. czy w hotelu daja bezplatnie butelkowana wode? (spotkalam sie z tym w Egipcie ze byla w lodowce w pokoju za darmo) 2. jaka jest mniej wiecej cena napojow na plazy? 3. czy sa problemy z zajmowaniem lezakow na plazy/przy basenie? 4. czego lepiej nie jesc? :)) dzieki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.chello.pl 07.07.08, 19:13 Wody w pokojach nie ma (przynajmniej jak ja bylam to nie było)ale od 10.00 jest czynny bar i wode mozna zamawiac. W lodowkach w pokoju napoje sa platne, jeśli chodzi o ceny na plazy to naprawde nie wiem bo byłam raz ale oni te ceny sobie wymyslaja wiec trzeba sie targowac, po prostu przy basenie zawsze sie cos działo muzyka, gimnastyka itp, lezaki najlepiej zajmowac rano bo potem moze byc problem, ja bym nie polecała wędlin fuuuuu....naprawde niedobre, a tak trzeba probowac jedzenie raczej dobre ale zdarzaly sie jakies wynalazki......a kiedy lecisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alaaa ręczniki+kontakty IP: 81.210.117.* 10.07.08, 07:41 proszę o informacje, czy nalezy zabrac ręczniki, Do suszarki potrzebna mi będzie przejściówka, czy kontakty sa "europejskie". Wybieram się 23 lipca. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też tam jedziemy Re: ręczniki+kontakty IP: *.chello.pl 10.07.08, 22:02 Kontakty w Turcji są Europejskie ale produkowane w Chinach :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.177.124.124.algrim.pl 11.07.08, 15:36 Witam wszystkich ;) W czwartek właśnie co przyleciałem z Turcji właśnie z tegosz hotelu. I powiem tak na wstępie- jestem zadowolony. Akurat Nam się trafiło że nie było wolnych pokoi i za niewielką dopłatą mieliśmy apartament który jest naprawde duży i wygodny. Piękny widok z balkonu - pokój nr. 401. W łazience wanna z hydromasażem! Bajka po prostu:) Co do wcześniejszych opinii że są sami niemcy to nieprawda niemcy są przed sezonem teraz gdy odjeżdżałem była około połowa polaków. Ale głównymi goścmi są niemcy (lub tak zwani polscy-niemcy), polacy, turków mało tak samo rosjan. Czasem jakiś holender sie trafi. Fakt faktem gdy jest wiecej niemców jest większa kultura i miałem wrażenie że jest wiecej słodkości do wyboru na stołówce. Wszyscy z obsługi mówią po niemiecku, jak również po angielsku. Kelnerów trzeba sobie wyszkolić najlepiej na początku dać jakis napiwek to sami będą już czekać na Ciebie na stołówce z napojami ;) Jedzenie całkiem całkiem - zawsze są przynajmniej 2 rodzaje mięs do wyboru plus makarony i inne wynalazki ;) Bardzo duża ilość sałatek-miejscami nawet chyba z 20! Z owoców to akurat w tym okresie to arbuz, melon, brzoskwinie i morele. Pokoje sprzątaja codziennie chyba że ktoś nie chce to wystarczy zostawić wywieszke. Ręczniki, pościel też codziennie zmieniają. Barek czynny od 10 rano do 23, z tym ze niestety po pierwszym tygodniu (gdyż odjechała wiekszość niemców), napoje zaczęły być reglamentowane! tzn. między godziną 22:30 a 23:00 wydawany jest tylko jeden napój na osobę. Jest to niedopuszczalne, i wydaje mi się że jest to spowodowane tym, iż niestety polacy masowo po prostu wynosili tacami drinki czy piwa na leżaki czy do pokoi przed zamknięciem barku. I szef widząc to zareagowal jak zareagował. Tak więc prosze Was- przyszłych gości o nie psucie nam dalszej opinii jako polaków-pijaków. Co jeszcze mogę dodać- nie podobało mi sie rezerwowanie leżaków ręcznikami wieczorem by rano nie trzeba było isć z ręcznikami. JEst to totalny brak wyczucia smaku i taktu (niestety tyczy się to głównie polaków). W regulanimie wyrażnie pisze że jest to zabronione jak również używanie ręczników hotelowych na plaży i przy basenie. Obsługa powinna zareagować i upomnieć ale niestety tegoż nie robi. Z hotelu do plaży jest dość kawałek a to za sprawą trochę męczących schodów krótymi trzeba zejść jak i wejść spowrotem. Teren zielony hotelu jest dość dobrze utrzymany, regularnie podlewany. Na terenie zieleni hotelowej przechadza się paw, perliczka i królik co jest czasami niezła atrakcją ;) Jedyny minus iż animacje i animatorzy prowadzą wszystko po niemecku bądź czasami po angielsku. Mnie to nie przeszkadza ale jednak małym dzieciom tak. Poza tym, odniosłem wrażenie ogólne gdy było więcej niemców to animatorzy się bardziej starali- ale to tylko moje odczucie. Gdy ktoś ma jeszcze jakies pytania to proszę pisać dalej w tym temacie. Będe tutaj zaglądał i postaram się Wam pomóc ;) Ps. Byłem tam dwa tygodnie więc myślę, że moje opinie będą obiektywne. Pozdrawiam wszystkich i życze miłego wypoczynku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.ptim.net.pl 11.07.08, 17:39 ja mam pytanie na temat napojow na plazy? czy kupowalscie na plazy, czy gdzie po drodze w sklepie? (jakie sa ceny? tu i tu), czy na plazy jest tlok? czy korzystales z lazni tureckiej w hotelu? jezeli tak to jak wrazenia? czy korzystales z jakis sportow na plazy? (tez prosze o opinie). z gory dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.177.124.124.algrim.pl 12.07.08, 19:58 Do swittom: Mi gość zaproponował 3 euro za dobę od głowy. Było nas 3-je, a policzył nam jak za 2 ;) Facet był miły i próbował sie wytłumaczyć z tej pomyłki i myśle że dlatego zapłaciliśmy tą symboliczną sumę. Przypuszczam że normlanie cena z katalogu jak i dopłata na miejscu w normalnej sytuacji wyniosła by o wiele więcej. Do agnieszka: Napojów na plaży nie ma trzeba sobie kupować z restauracji z innego hotelu tuż obok. Z tym że ceny są dość duże od 1,5 Euro wzwyż zależy co kto chce ;) Ja osobiście kupowałem napoje po drodze z hotelu na rogu vis'a vi takiej budki z ochrony chyba z hotelu obok - Sirma(czy jakoś tak). Woda mineralna niegazowana z lodówki 1,5l płaciłem 40 centów wiec cena bardzooo atrakcyjna. Cała zgrzewka 6 sztuk - 2 Euro. Co do plaży to zazwyczaj są jakieś wolne leżaki i zaraz ta babka w chuście do nas przyjdzie i sie zapyta czy chcemy materac czy bez (materac koszutje 0,50 E za dzień). Ja normalnie zostawiałem wszystko na leżaku tzn. ręcznik, olejki gazety i inne rzeczy i np. szedlem sobie na obiad. Nie ma się co obawiać że coś zginie lub ktoś nam zajmie leżak. Z łażni tureckiej w hotelu nie korzystałem ale na mieście jest dużo taniej niż 25 E które gośc z hotelu proponuje. Wiec troszke wystarczy poszukać i za 15 E można spokojnie jakiś masażyk znaleźć ;) Sporty na plaży-praktycznie co kawałek stoi budka. Parasailing, jet ski, ringo, banana. Cen już nie pamiętam ale dość droga to jest zabawa, bodajże 50 euro za 10 minut parasailing'u na 2. Ale jak to w turcji wszystko można negocjować ;) Jeśli jeszcze macie pytania to pisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alcia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: 81.210.117.* 15.07.08, 09:49 Doradź proszę, czy jadąc do tego hotelu warto zabrać dolary czy euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: Alcia - jaka waluta? IP: *.177.124.124.algrim.pl 15.07.08, 20:31 Ja miałem Euro. Choć słyszałem od innych że bardziej opłaca się dolar, inni znów mówią że lira. Cóż z tego co zaobserwowałem-zostawiłem tam ładnych pare Euro na ubrania wiadomo ;) Szczerze mówiąc, to zależy. Jedni liczą Euro w stosunku do liry 1.5 inni 1.6 czy nawet 1.8 W kantorach są również bardzooo rózne kursy. Wiadomo w Turcji wszystkie ceny są umowne. Jedyne co mogę powiedzieć że rosjanie którzy tam handlują wolą dolary. Tureccy handlarze różnie, zależy od humoru ;) Ogólnie jak nam ktoś zaproponuje już swoją cenę to nieradze zchodzić poniżej połowy jego ceny gdyż nas wyśmieje ;) Polecam połowę plus pare euro do tego i na pewno się dogadacie. Widziałem przypadek że handlarz wyrzucił osobe ze swojego sklepu. Hehe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.eranet.pl 21.07.08, 20:10 Witam, wybieramy się do tego hotelu na przełomie sierpnia i września. Prosimy o informację na temat wysokości napiwków, płatności za sprzątanie pokoju, itp. Czy mógłby ktoś nam powiedzieć ile trzeba wziąść ze sobą dolarów na dwa tygodnie dla dwóch osób, żeby coś zobaczyć i przywieść parę pamiątek? Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swittom Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.telpol.net.pl 11.07.08, 18:33 mam pytanie ile wynosiła dopłata do apartamentu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: 212.160.172.* 12.07.08, 08:58 Witam, Ja tez byłam dwa tygodnie ale w maju i fakt jest taki że generalnie byli sami Niemcy. Nie było takiej masakry z drinkami każdy mógł brac ile chciał niezależnie czy była 22.30 czy też 22.55. Widzę się troche pozmieniało. Co do animatorów to może troche monotonne te animacje natomiast animatorzy świetni i nie powiedziałabym że bardziej sie spoufalili z niemcami MY jako duża grupa mieliśmy bardzo duże fory puszczali nam Polską muzykę i było super, chyba że animatorzy sie zmienili. Ja wracam we wrzesniu i mam nadzieje ze sie to uspokoi.Polacy tez nie są skłonni tak jak Niemcy do dawania napiwków więc różnbie to czasami bywa. Ale pocieszmy się bo i tak słyszałam że najgorzej jest w hotelach gdzie mieszkają goście z Rosji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 14:56 Witam Mam pytanie jak wygląda przydzielanie pokoi w hotelu, czy sa jakieś lepsze lub gorsze ? I co zrobić by dostać (jeśli jest róznica) ten lepszy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.08, 12:20 Witam Mam pytanie czy może wie ktoś jakimi liniami lotniczymi lata Itaka z Katowic do tego hotelu-wylot 23,30 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: 212.2.115.* 23.07.08, 13:21 air italy polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.mokotow.waw.pl 23.07.08, 13:27 a z warszawy jakie linie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kali74 Re: Hotel Side Prenses w Side. IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.08, 21:05 W regulaminie "pisze"... JEST NAPISANE !!! Warto posłuchać i pooglądać Cejrowskiego na TVN Style,tak sugestywnie naucza Polaków poprawnej polszczyzny.Miodzio ;)) Odpowiedz Link Zgłoś