Gość: fazi IP: 83.238.44.* 12.08.08, 09:02 Czy można zwiedzac tę jaskinię ? Chcę oświadczyc się mojej dziewczynie w Turcji i pomyślałem sobie , że może w tej jaskini ... A może zna ktos jakies inne miejsca w Alanyi lub okolicy ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
des4 Re: Jaskinia zakochanych w Alanyi 12.08.08, 09:09 nie ma takiej jaskini...jest jaskinia kobiet "sprzyjająca" płodności i "lecząca" problemy kobiece...wilgość i zaduch...miejsce raczej malo romantyczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Belian z Ibelinu jest jaskinia zakochanych, ale... IP: 194.42.116.* 12.08.08, 10:00 jest to jaskinia, do której płynie się statkiem a potem wskakuje do morza i po prostu się dopływa, przechodząc przez nią wychodzi się z innej strony gdzie można skoczyć z 8-9 metrów do morza. obecnie statki do niej nie dopływają bowiem już nie wolno skakać. ktoś się wykopyrtnął. statek jedynie przepływa obok niej. Jest jednak jaskinia obok góry (na lądzie), na której jest twierdza i nazywa się Damlatas (Damlatasz), a na wschód od Alanyi jest jaskinia Dimcay, można pojechać dolmuszem. Ja jakbym się zaręczał, a mam to już za sobą, co prawda nie w Turcji, zrobiłbym tak. Podam kilka propozycji: -podczas rejsu statkiem przy jaskini zakochanych (można dogadać się z kapitanem łajby, że chcesz się zaręczyć i na pewno z załogą coś wymyśli). Albo jak pojedziesz na wycieczkę np. Jolcia i Adams ma taką wycieczkę Alanya Tour (wjazd do twierdzy do góry, jaskinia Dimcay, rejs statkiem), pogadaj np. z pilotką, najczęśćiej jest to Eliza i można coś wymyśleć. Ja bym np. włożył pierścionek w jakiś pojemniczek, który unosi się na wodzie, jak z jajek niespodzianek czy takich automatów co się wrzuca zyla czy 2 i wylatują kule z zawartością, że niby go z wody wyciągnąłeś. -można podczas wycieczki na rafting, przy brzegu rosna kwiaty -do Kapadocji, ale to wycieczka na 2 dni -podczas wieczoru tureckiego, jeśli będziesz miał w hotelu, jest tam taka część, któa opowiada o narzyczeństwie i małżeństwie. Ja moje obecnej żonie włożyłem pierścionek do jajka z niespodzianką. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś