Dodaj do ulubionych

Jakie wycieczki z regionu Side - Hotel Club Nena ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.11.08, 08:58
Myślimy o wczasach we wrześniu 2009 w Hotelu Club Nena czy ktoś może
odpowiedzieć jakie wycieczki fakultatywne odbywają się z tego
regionu Turcji? Chodzi nam konkretnie o wycieczki na wyspę Rodos i
Pammukkale ale prosze o podpowiedź co jeszcze można zobaczyć z tego
regionu. Prosze o określenie ile czasowo trwają takie wycieczki bo
wybieramy się tam z 2 letnim synkiem. A i jeszcze jedno czy po
wyjściu z terenu hotelu można gdzieś pospacerować coś zobaczyć w tej
miejscowości?

Pozdrawiam Magda mama Alanka
Obserwuj wątek
    • minkapinka Re: Jakie wycieczki z regionu Side - Hotel Club N 26.11.08, 21:15
      byłam w sąsiednim hotelu, spacerować nie ma gdzie, są tylko hotele. Byliśmy na
      dwudniowej wycieczce w Kapadocji, córka miała 5,5 roku, z dwulatkiem raczej nie
      miałoby to sensu. Na kilka godzin można wybrać się do Side.
      • andy322 Re: Jakie wycieczki z regionu Side - Hotel Club N 27.11.08, 13:18
        ja własnie dzis zarezerwowałam ten club.. jestem zadowolona. jedziemy z
        roczniaczkiem, 9 i 13 latkiem.. mam nadzieję ze bedzie fajnie
        • Gość: alan.magda Re: Jakie wycieczki z regionu Side - Hotel Club N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 13:31
          Podbijam pytanie.
          Jakie konkretnie wycieczki fakultatywne można odbyć z Side - co
          warto zobaczyć będąc w tym regionie.

ps. andi331 gratuluję wyboru - mam nadzieję że i ja spędzę udane
          wakacje właśnie w tym clubie
          • Gość: alan.magda Re:Jakie wycieczki z regionu Side-Hotel Club Nena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.08, 13:37
            Podbijam pytanie.
            Jakie konkretnie wycieczki fakultatywne można odbyć z Side - co
            warto zobaczyć będąc w tym regionie.

ps. (oczywiście chodziło o andi322 a nie 331 sorry)
            gratuluję wyboru - mam nadzieję że i ja spędzę udane
            wakacje właśnie w tym clubie
            • Gość: Gość Re:Jakie wycieczki z regionu Side-Hotel Club Nena IP: *.icpnet.pl 28.11.08, 14:05
              dobry hotel
              • andy322 Re:Jakie wycieczki z regionu Side-Hotel Club Nena 28.11.08, 17:11
                na pewno warto z side wybrac sie do manavgat.. to z neny niedaleko, a wodospady
                sa wspaniałe.. my planujemy tam pojechac.. świetny jest rafting ale ze starszymi
                dziecmi, no i oczywiscie pamukkale (mnie niestety ominie tym razem bo z maluchem
                nie dam rady, ale tatę ze starszakami wyekspediuję bo to niesamowite magiczne
                miejsce)bedac w alanii płynęliśmy statkiem.. podejrzewam że i w side takie
                wycieczki są.. bardzo fajnie spędzony czas.. wszystko zależy od tego na ile sie
                jedzie, od wieku dzieci oraz od zasobności portfela ale każdy znajdzie coś dla
                siebie..
                • Gość: Barbapapa Re:Jakie wycieczki z regionu Side-Hotel Club Nena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 17:36
                  No wlasnie w okolicach Side nie ma wiele do zobaczenia, szczegolnie
                  z takim maluchem - Manavgat i w zasadzie to wszystko. Okolica to
                  hotel na hotelu, sklepy, zarlodajnie i tyle. O wiele ciekawszym
                  miejscem jest wybrzeze Morza Egejskiego - i mozna poplynac
                  stateczkiem wokol wybrzeza (widoczki takie, ze hej!) i mozna obrac
                  kurs wodolotem na Rodos czy Kos, i mozna wybrac sie do wspanialego
                  wawozu Saklikent i mozna poplywac w czysciutkiej przezroczystej
                  wodzie wsrod rybek (a nie w cieplej metnej zupie jak na Riwierze).
                  Zaliczylem oba miejsca (niestety, najpierw Egejskie), Riwiera to
                  byla porazka.
                • Gość: gość Re:Jakie wycieczki z regionu Side-Hotel Club Nena IP: *.icpnet.pl 28.11.08, 18:29
                  do andy 322

- jakie wodospady
                  - słyszałem o raftingu (jest jakiś w okolicy, koszt mniej więcej ,
                  jak z poziomem pływaniem osób-trzeba mieć pływać)
                  - co z teatrem w side warto
                  • Gość: Barbapapa NIe do mnie, ale odpowiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 20:06
                    Manavgat to miasto (calkiem spore zreszta) nad rzeka o tej samej
                    nazwie - na szlaku tejze sa te "wodospady" - miejsce malownicze, ale
                    wielkich atrakcji spodziewac sie nie nalezy. Ladniejsze miejsca
                    widzialem (chocby w naszych Sudetach), zreszta mozna wrzucic nazwe
                    miejsca w google i zobaczyc zdjecia.
                    Rafting - bardzo fajna impreza rodzinna - duzo zabawy, chlapania i
                    troszeczke adrenaliny (ale tylko dla "pierwszakow"), mozna wziac
                    male dzieci (ale bez przesady, tak od 5 lat wzwyz). Nie trzeba umiec
                    plywac (dostaje sie odpowiednie ubranka i kaski). Najlepszy nasz
                    wypad (a do tego gratis od naszego biura :-)))
                    Teatr - warto zobaczyc, w ogole warto zobaczyc zabytki w Side,
                    szczegolnie wieczorem nad morzem. Tym bardziej, ze wokol Side (w
                    szerokim tego slowa znaczeniu) ciekawszych zabytkow brak (jednak to
                    nie wybrzeze M. Egejskiego). I a'propos teatru - mysmy nie byli, ale
                    znajomi tak - w Aspendos (ale nie w starozytnym teatrze, tylko w
                    nowym miejscu) wystawiaja widowiska o Troi i Turcji. Wystepy ponoc
                    sa bardzo efektowne, ale... cala infrastruktura (organizacja,
                    dojazd, wyjazd) przez zle pomyslana architekture miejsca (zbyt maly
                    parking, ciasne drogi, malo toalet) calkowicie niweczy ich smak.
                    Wszyscy (dokladnie!), z ktorymi rozmawialismy byli mocno wk...eni.
                    • voyager747 Re: NIe do mnie, ale odpowiem 28.11.08, 20:18
                      Witam, my byliśmy w Side dawno temu. Byliśmy ma wycieczce statkiem, wodospady
                      Manavgat. To była bardzo tania,kosztowała chyba z 10 marek niemieckich ( wtedy
                      były jeszcze marki). Byliśmy też na wycieczce do Aspendos, Prege i Antalya.
                      Aspendos i Perge jest bardzo fajne i dość blisko Side. To była wycieczka
                      wykupowana w lokalnym biurze, jednodniowa, też dość tania. Jak dla mnie Side
                      jest ok, polecam znajomym i wracają zadowoleni.
                      • Gość: boryska Re: NIe do mnie, ale odpowiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.08, 17:51
                        Byłam w Nenie w sierpniu 08. Rezydentka oferuje około 10 wycieczek.
                        Natomiast należy mieć na uwadze, że większość wycieczek to siedzenie
                        w autoarze przez kilka godzin, co przy temperatyrze 40- 45 stopni (a
                        na taka trafiliśmy) to średnia przyjemność mimo klimatyzacji. My
                        byliśmy z małymi dziećmi, więc taksowką wybraliśmy się do Side
                        (taksówkarz czeka ile się chce, placi sie dopiero po powrocie do
                        hotelu)i do Manavgatu ( w poniedziałek jest bazar do 17), można też
                        poprosić o zawiezienie do centrum.
                        • andy322 do boryska 21.12.08, 17:54
                          odezwij sie na priv mam pare pytan.. jedziemy 24.06.09 do neny moj priv
                          andy322@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka