Gość: Nadka IP: *.adsl.inetia.pl 02.06.09, 17:53 Czy ktoś leci w tym terminie do Stella Beach w okolicach Alanii?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mirek Re: Hotel Stella Beach 10 czerwca 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.09, 21:16 Chciałbym!!! Bardzo fajny hotel. Byłem rok temu. Pozdrów Turcję!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadka Re: Hotel Stella Beach 10 czerwca 2009 IP: *.chello.pl 02.06.09, 23:02 Pozdrowię :) Jak Ci się podobał Hotel, pokoje, jedzenie? Jeśli to nie problem to będę wdzięczna za każde info. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Hotel Stella Beach 10 czerwca 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.09, 22:43 Hotel położony w dużym oddaleniu od centrum Alanii, więc cisza i spokój, z jednej strony droga a z drugiej morze, bez konieczności przechodzenia na plaże przez jakies dodatkowe przejścia. Fajne zjeżdżalnie dla dzieci, basen też fajny. W sezonie/byliśmy w lipcu/ trochę tłoczno na basenie, więc była jak zwykle walka o leżaki. My ze względu na upały i dzicko wybraliśmy plażę- fajnie zacieniona na całej długości szerokimi daszkami. Nie ma parasoli ale przez te daszki jest więcej cienia. Z plaży na baseny jest kilkadziesiąt metrów przez ogród , więc jak nam się zachciało ochłodzić w słodkiej wodzie to hop na pół godziny i znowu na leżaki na plażę. All bardzo dobry-nie było żadnych problemów jelitowych. W pobliżu hotelu dwa małe targowiska- możesz kupić wszystko- iść można na nogach tj. ok. 500-800 metrów z tego co pamiętam. tyle że towar raczej cienki. Lepszej jakości rzeczy kupowaliśmy w centrum Alani- to jest jedno duże targowisko. Hotel czysty, sprzątanie w pokojach jak należy, czasami zostawialiśmy jakieś euro na poduszce ale nie codzinnie. Wyposażenie proste i skromne, ale funkcjonalne. Jedynym mankamentem była klimatyzacja wyłączająca się po wyjściu z pokoju. Jak wracaliśmy to trzeba trochę czasu aż sie wychłodziło po włączeniu. Wiekszość pokoi usytuowanych po bokach budynku więc nie ma sensu dawać w pszport bo z każdego okna pierwszy widok to sąsiedni hotel. Jest parę pokoi z widokiem na morze ale podobno wymagana jest do nich dopłata. My byliśmy z Triady- rezydentka bardzo pomocna, troche roztrzepana i zagoniona ale załatwiała wszystko jak trzeba. Mieszkanka Turcji zresztą, więc może i w tym roku być ta sama. Jak masz konkretne pytania t zrób litanię- tak to nie wiem co by Cie interesowało Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nadka Re: Hotel Stella Beach 10 czerwca 2009 IP: *.chello.pl 07.06.09, 21:25 Dzięki wielkie za info. Wszystko bardzo przydatne:) Myślę, że wystarczy:) Chociaż mam jeszcze jedno pytanko: Jak najłatwiej dostać się do Alanyi? Podobno co jakiś czas jeżdżą busy i trzeba łapać jak stopa. Ile coś takiego kosztuje i gdzie zazwyczaj się zatrzymują w Alanyi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Hotel Stella Beach 10 czerwca 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.09, 21:59 W ramach wczasów Triada organizowała wyjazd na zakupy- Alania shopig. Bezpłatny przejazd do Alanii i oprowadzanie po : dywanach, skórach, bawełnie i złocie - z możliwościa zakupów oczywiście. Jak nie chcesz zorganizowanych zakupów to możesz sie w kazdej chwili odłączyć i ew. wrócić dolmuszem. My tak pojechaliśmy pierwszy raz , żeby wiedzieć mniej więcej gdzie co jest. Takie wyjazdy są chyba dwa razy w tygodniu, ale mogę sie mylić. Nastepne wyjazdy już dolmuszem- zawsze stoi jakiś pod hotelem, albo właśnie podjeżdża. Mówisz że chcesz do centrum na zakupy- po angielsku, rosyjsku, niemiecku- wszystko rozumieją i targujesz sie o cenę!!!! Niestety nie pamietam już ile płaciliśmy, ale chyba coś koło 1 €. Powrót- łapiesz dolmusza w jakims miejscu tej ich głównej drogi w kierunku tym razem Antali i mówisz nazwę hotelu i tyle. Oczywiście niestety znowu targowanie! Alania to po prostu główna droga wzdłuż morza zabudowana hotelami i przerywana,targowiskami i miejscami gdzie sie nic nie da wybudować. Ciągnie sie tak podobno 60 km z jednego końca na drugi a w połowie jest port i ta najstarsza część miasta z twierdza i zabudową mieszkaniową , a przy części portowej handel na każdej uliczce. Poleca hamam- super relaks i odpoczynek, to nie tylko sama łaźnia w naszym ujęciu. No i oczywiście rafting i Pamukale. Kapadocję odpuściliśmy- małe dzicko niestety odmówiło wyjazdu. Pozdrawiam i życzę super wakacji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gixera Re: Hotel Stella Beach 10 czerwca 2009 09.06.09, 14:59 Nie musisz łapać żadnego stopa, stop złapie Cię sam:-P Wystarczy wychylić głowę z hotelu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silver Re: Hotel Stella Beach 10 czerwca 2009 IP: *.gl.digi.pl 09.06.09, 12:13 witaj To już jutro lecę z zoną i syneem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oluś Re: Hotel Stella Beach 10 czerwca 2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.09, 23:19 A ja jadę 18.06.2009 . I będę wdzięczna za jakieś wskazówki i porady. A i mam konkretne pytanie : W hotelu są klucze czy karty magnetyczne? (jakoś mnie to ciekawi) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś