Dodaj do ulubionych

Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler?

IP: *.promax.media.pl 02.06.09, 22:24
Witam ! W poniedzialek wylatujemy do Icmeler ! Poprosze o namiary na
jakies fajne bazarki lub sklepy ,wiadomo jak to my babki lubimy
zakupy :),A do tego jakby jeszcze niedrogo bylo to juz super
calkowicie ! Z gory serdecznie dziekuje !! POZDRAWIAM
Obserwuj wątek
    • Gość: paryżanka Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.gdynia.mm.pl 03.06.09, 21:35
      W Marmaris w czwartek jest bazar taki "mydło i powidło" dla
      miejscowych. Popytaj jak tam dojść bo nie pamietam za bardzo jak tam
      krecilam. Najlepiej isc kolo godziny 13-14 bo ok. 16 sie zwijają
      wiec ceny spadają.
      Nie bylo tam nic ciekawego, ale mozna cos wylapac. Np. fajne
      wyszywane płocienne ozdobne poszewki na poduchy. Reczniki. Sweterki
      u jednego chlopaka fajne dorwalam ale nikt nigdzie takich nie mial.
      Reszta to szajs. Na dole za to tanie owoce.

Poza tym w Marmaris jest kryty ogromny bazar ze sklepami i tam juz
      jest fajniejszy towar.
      • Gość: mag Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.promax.media.pl 03.06.09, 22:39
        Serdeczne dzieki za odpowiedz ! Chyba raczej i z pewnoscia wybiore
        sie na ten kryty bazar ze sklepami! Pamietasz moze gdzie on sie
        znajdowal albo obok czego? Ja lece do hotelu Marmaris Palace !!
        Dzieki za odp. POZDRAWIAM
        • amelka1974 Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler 04.06.09, 11:18
          Ja też polecam ten bazar a wlasciwie sklepiki po dachem. To taka
          sieć przeszklonych sklepików tuż obok portu w Marmaris, wejście
          jakby prawie na przeciwko stojącego Atatiurka. Targujcie się tylko
          na maxa bo ceny winduja ile sie da za te podróbki wszystkie. Jakośc
          słaba oj słaba. Fajne sklepiki z pamiątkami też tam są.

Ten czwartkowy jest wg mnie przepełniony starszną tandetą, owoce i
          warzywa faktycznie różne też są. Do tego bazaru trzeba dojść uliczką
          obok supermarketu Tansas - łatwo rozpoznać.

Miłego pobytu i udanych zakupów.
          • Gość: mag Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.promax.media.pl 04.06.09, 11:46
            Witam ! Dziekuje za odpowiedz! Mysle ze tam trafimy! A zeby kupic
            jakies fajne i jakosciowo dobre ciuchy ,torebki itp. jest wogole
            taka szansa w Marmaris badz w Icmeler ???! Bedac w Alanyi
            przywiozlam sobie pare lepszych ciuchow i skory fajne -kupowalam w
            lepszych sklepach gdzie cena no nie byla az taka mala ale i tak
            jestem zadowolona ,bo sa to rzeczy ktore super sie nosza i sa
            niepowtarzalne ! Myslalam ze tu w Marmaris tez cos takiego sobie
            znajde !? Jeszcze raz wielkie dzieki za odp.! Wszystkiego dobrego !
            pozdrawiam
            • amelka1974 Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler 04.06.09, 12:01
              Na pewno znajdziesz... jest tyle tych sklepików że na pewno coś
              satysfakcjonującego znajdziesz.

O jedym tylko jeszcze wspomnę..
              Jeśli będziecie jeździć na jakieś lokalne wycieczki to one
              zawsze "przy okazji" zabieraja swoich wycieczkowiczow na 'okazyjne"
              zakupy np do centrum skór. Sklep wypasiony, wielki wybór towarów i
              ceny wg nich super okazyjene, daja rabaty na dzień dobry .... Nie
              dajcie sie wrobic. W tym sklapikowym centrum w Marmaris kupisz te
              same rzeczy w znacznie lepszych cenach.

Pozdr. serdecznie.
              • Gość: mag Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.promax.media.pl 04.06.09, 16:01
                Dziekuje za info.i czas jaki poswiecilas na pisanie! naprawde te
                wiadomosci sie przydadza ! Nie dam sie naciągnąc ,bede od nich
                sprytniejsza :) ! Mam nadzieje tak jak piszesz ,ze sobie cos fajnego
                przywioze!! Pozdrawiam
                • Gość: paryżanka Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.gdynia.mm.pl 04.06.09, 18:19
                  Do bazaru krytego dojdziesz od pomnika Ataturka, ktory znajduje sie
                  na rondzie - musisz kierowac sie w strone mariny i zaraz po lewej
                  stronie jest wejscie. Ostrzegam, ze mozna sie zakrecic pozniej z
                  wyjsciem. Ja trzy razy z niego wychodziłam raz i nie mogłam trafic
                  na moje wejscie ;) Zobacz sobie sklep z zegarkami na tym bazarze.
                  Mają bardzo ładne modele i dosc tanie.
                  tak wyglada wejscie do niego:
                  www.empikfoto.pl/albumy7/77231/94562/previews/18750409_bazar.j
                  pg
                  i poczytaj moje wspomnienia z Marmaris, moze sie przydadzą ;)
                  • Gość: mag Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.promax.media.pl 04.06.09, 19:52
                    Do paryżanka -Dziekuje za wszystkie info.Teraz po tych informacjach
                    napewno tam trafie:) !Oczywiscie zegarki tez sobie zobacze a nawet
                    moze na jakis sie skusze:) Wszystkiego dobrego !POZDRAWIAM
                    • Gość: paryżanka Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.gdynia.mm.pl 04.06.09, 21:01
                      Tylko o linku zapomniałam:
                      www.karawana.fora.pl/turcja,9/marmaris,380.html

a zegarek kupilam dokladnie taki:
                      tnij.org/di5r

jest naprawde pieknie zrobiony i pieknie wyglada jako bransoletka.
                      Zapłaciłam za niego tylko 20E. W Alanii bym go za tyle nie kupila na
                      pewno.

Udanych zakupów ;)
                      • Gość: mag Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.promax.media.pl 05.06.09, 00:08
                        Fajna lektura :) niezle wychodzi Ci to pisanie !! A taki zegarek tez
                        z checia bym se kupila ,mam nadzieje ze cos podobnego dostane :)
                        Powiem Ci ze cena za niego naprawde dobra ! A i fotki swietne !
                        Teraz juz wiem ze marmaris to b.dobry wybor ! jestem wlasnie na
                        etapie pakowania ,czego nie lubie ,no i musze troszke miejsca
                        zostawic w walizkach na moje tureckie zakupy:)!A Ty gdzie sie
                        wybierasz w tym roku? Dzieki za wszystkie info. Pozdrawiam
                        • pariss1 Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler 05.06.09, 07:41
                          Hej!
                          To, ze Marmaris to dobry wybór to oczywiste. Tym bardziej, ze bylas
                          juz w Alanii. Poczytaj tez sobie tam o kuchni tureckiej i
                          smakołykach.
                          Ja w tym roku zdradzam Turcję na rzecz USA i Meksyku. W nastepnym
                          roku nadrobię sobie ;) No, chyba, ze jakis last sie trafi, ale za
                          bardzo nie moge sie zgrac z koleżanką. Moze, moze...

Pozdrawiam i udanego pobytu w Marmaris.

Pariss
                          • nehti Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler 05.06.09, 08:32
                            Wybieram się w tym roku do Marmaris. Twoją relację z wyprawy do
                            Turcji przeczytałam z wielką uwagą i z przyjemnością. Informacje,
                            które umieściłaś na pewno wykorzystam. Zdjęcia rewelacyjne.
                            Gratuluję "lekkiego pióra".
                            Pozdrawiam cieplutko
                            E.
                          • Gość: mag Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.promax.media.pl 05.06.09, 19:37
                            Rowniez zycze Ci udanego i fantastycznego pobytu za oceanem !
                            POZDRAWIAM
                      • amelka1974 paryżanka 05.06.09, 09:22
                        Strasznie miło mi się czyta Twoje wrażenia z pobytu w Marmaris,
                        ponieważ w zeszlym roku w czerwcu również tam byłam. Potwierdzam iż
                        upały były nieziemskie ale ten wyjazd był absolutnie cudowny.

Również odwiedziłam Dalyan i Rodos, wspomnienia przecudowne, polecam
                        Marmaris wszystkim.

Pozdrawiam.
                        • Gość: paryżanka Re: paryżanka IP: *.gdynia.mm.pl 05.06.09, 18:08
                          Dziekuje za mile slowa i zachecam do poczytania rowniez o Kemer i
                          Antalii oraz kuchni tureckiej.

Pozdrawiam
                          Pariss
      • Gość: rumtum Re: Namiary na fajny bazar w Marmaris lub Icmeler IP: *.ticom.pl 17.07.09, 23:18
        pare dni temu wrocilem z Marmaris. Zdecydowanie polecam, duzo wycieczek do
        wykupienia na miejscu.Na prawde warto! jezeli chodzi o bazary: we wtorek; bazar
        w kierunku na Icmeler (od centrum Marmaris) zarz przy glownej ulicy-typowo
        ciuchy i suweniry-nie polecam, w czwartek nie daleko marketu Tanzas zaraz w
        centrum Marmaris (doslownie 5 minut drogi od w kierunku polnocno zachodnim)i tam
        owoce o50% tansze niz w sklepach -zdecydowanie polecam.
        W przypadku checi zakupow pamiatek(fajki wodne, porcelana,
        lampki,swiecidelka,gry planoszwe itd.)polecam sklepik Istambul Suvenirs
        (pierwsza aleja prowadzaca w glab targu na lewo od pomnika Ataturka[stojac
        twarza do morza])maja wszystko dobrej jakosci i w cenach jakich nie znajdziecie
        nigdzie indziej.dodatkowo ten sam wlasciciel ma sklep ze skurami wiec mozna
        negocjowac,a wlasciwie trzeba negocjowac ceny:).pozdrwiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka