malami34 17.05.14, 17:34 Witam, czy ktoś był w tym hotelu w tym sezonie? www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Medblue-Lardos.html?tripFrom=5&tripRoom=1&tripBoardDb=3 niestety biuro nie ma zdjęć jak wygląda po remoncie a hotel nie odpowiada na maile Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Beta Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.mlyniec.gda.pl 17.05.14, 19:45 Ja również szukam informacji na temat tego hotelu. Nikt nie jest w stanie udzielić informacji czy już NA PEWNO skończyli remont. Hotel który był w tym miejscu przed remontem nie miał dobrych opinii. A w tej chwili nie ma żadnych zdjęć oprócz wizualizacji komputerowych. Może ktoś wie coś więcej...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALAMI34 Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.14, 11:40 I to powinno dać nam do myślenia i odpuścić temat - skoro nawet hotel nie odpisuje ma maile i nie chce wysłać zdjęć to jest to co najmniej podejrzane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro travel Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.zax.pl 30.05.14, 10:46 witam przesyłam adres do filmiku www.bluegr.gr/main.html#seven Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.mlyniec.gda.pl 30.05.14, 19:43 Super, dziękuję :) A może ktoś był w tym sezonie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.nfosigw.gov.pl 09.06.14, 07:33 Chyba jeszcze nikt nie był. My tam pojedziemy 27.06 i damy znać co i jak na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: damian Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 09.06.14, 13:35 na facebooku pojawilo sie kilka fotek. ja lece 14 lipca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.centertel.pl 09.06.14, 16:08 A my lecimy 16 - damy znac jak najszybciej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.14, 12:32 też lecimy 16 z Gdańska a wy skąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 25.06.14, 13:34 no niestety.. remont jak wyjeżdżaliśmy z tego hotelu w poniedziałek nie był skończony- zdjęcia, które są na stronie, do której podano link nie są z tego hotelu. Ten w Lardos ( a raczej Pefki) ma zewnętrzne ściany czarne ( !!) - i z całą pewnością nic nie wygląda tak jak na załączonych obrazkach. Odpowiedz Link Zgłoś
edytatutak Re: Medblue Lardos Rodos 25.06.14, 14:34 Aga, ale widziałaś te ostatnie zdjęcia ze strony Grecos czy tylko tą wizualizację? Bo na tych nowszych zdjęciach hotel też ma czarne ściany zewnętrzne. mam nadzieję, że do 7 lipca już wszystko ogarną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 25.06.14, 22:39 Właśnie je sobie pooglądałam - piękne zdjęcia - mnie udało się zrobić nawet ładniejsze :) . Ale mam też całą masę nieco innych..takich mniej katalogowych niestety. Odpisałam przedstawicielowi Grecosa tam na dole .. Hotel naprawdę położony jest pięknie, może w połowie lipca, w sierpniu będzie tam znośnie - jak oczywiście poprawią kuchnię - i zamiast cateringu będą coś robić na miejscu, podawać ciepłe posiłki i zaserwują coś bardziej urozmaiconego ( chyba, że bardzo drobnym drukiem na n-tej stronie umowy jest informacja o turnusie odchudzającym i diecie jajecznej... może nie doczytałam po prostu tego..). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.stargard.mm.pl 25.10.15, 16:38 hotel proszę omijać bardzo szerokim łukiem i nie wierzyć w dobre opinie o nim, poza położeniem same wady jedzenie straszne , plaża okropna a kelnerzy ..szkoda gadać , ktoś napisał , że są fajni bo grają w karty i piją z gośćmi no chyba nie są tam po to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.kielce.vectranet.pl 09.06.14, 18:37 W hotelu trwa remont. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.14, 18:40 skąd wiesz o tym remoncie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.nfosigw.gov.pl 10.06.14, 15:03 Ubiegłoroczna nazwa hotelu to Nautica Blue (pięć gwiazdek). Hotel wymagał remontu a grecy jak to grecy... luuuz... Dostali trochę niepochlebnych opinii w ubiegłym roku (w związku ze stanem i pięcioma gwiazdkami) i został sprzedany. Nowy właściciel robił remont i właśnie skończył i zaczyna przyjmować gości. Nowa nazwa i nowy standard :) My jedziemy w końcu czerwca to pewnie damy znać co i jak... P.S. Jedzie ktoś z Was tam jeszcze w czerwcu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.mlyniec.gda.pl 10.06.14, 18:18 A czy to nie jest przypadkiem były ....Hotel Lindos Sunset Beach ? Też był z Grecosa i też w miejscowości Lardos. Nautica jest ( była?) w Fanes i zupełnie tego hotelu nie przypomina - ale może się mylę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.nfosigw.gov.pl 11.06.14, 09:12 Masz rację.... Tak się zadziało w Fanes.... W Lardos się pogubiłem. Na pewno to nie Sunset Beach bo lokalizacja się nie zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.nfosigw.gov.pl 11.06.14, 09:34 Zwracam honor.... współżędne w mapie mi sie nie odświeżyły. Medblue w Lardos to dawny Sunset Beach i jeszcze dawniejszy Flora Beach :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 11.06.14, 18:18 Witam! Ja lece 23 czerwca i troche sie stresuje. Na FB jest pare zdjec ale tylko z zewnatrz. Nie ma niestety zadnych zdjec pokoji...pierwszy turnus z Pl leci chyba 13 czerwca teraz...moze ktos da znac jak to naprawde wyglada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.nfosigw.gov.pl 13.06.14, 11:55 Hejka... No to będziemy razem.... My (2+1) od 23 na dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.syrion.pl 13.06.14, 21:04 My z mężem tez będziemy od 24 na tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosha Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.retsat1.com.pl 15.06.14, 20:13 my też na tydzień od 23-go, a właściwie 24-go, liczę na taki komfort jak na zdjęciach:))))))))) Gosia i Jacek z Łodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.icpnet.pl 15.06.14, 20:19 Witam!!! My lecimy od 30 z Poznania ... sprawdzamy facebook'a hotelu średnio co 15 min :D ... też jesteśmy ciekawi jak tam będzie ... piszcie proszę gdy tylko się czegoś dowiecie ;););) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.14, 23:30 Noooo.... to trochę nas będzie :) Może jakaś imprezka zapoznawcza wieczorem? Z pewnością damy znać. Zobaczymy ile liczą za internet? Jak za dużo to sobie zakupimy kartę z internetem na miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radzio Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.14, 23:35 Czemu nie? Będzie ktoś z Was z dziećmi? My mamy 5-latkę i fajnie by było jakby miała z kim się bawić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.14, 23:42 z synem - 6lat. 23.06-7.07 Odpowiedz Link Zgłoś
czere-pach Re: Medblue Lardos Rodos 17.06.14, 17:35 na facebooku Grecosa pojawiły się niepochlebne opinie na temat tego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.static.chello.pl 17.06.14, 18:54 My lecimy 20.06 w dwie rodziny 2+2 i 2+3, będzie dwójka 5-latków:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.icpnet.pl 17.06.14, 18:54 No to raczej średnio widzimy te wakacje...moze nie będzie aż tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.centertel.pl 17.06.14, 18:55 Widzialam wlasnie,ale mam nadzieję ze to są opinie na wyrost niepochlebne,mam taka nadzieje bo lecę tam 30.06 i mam nadzieje ze nie jest tak źle :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.icpnet.pl 17.06.14, 19:00 My też lecimy 30.06 maja jeszcze prawie 2 tygodnie...może do tego czasu skończą...do zobaczenia pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.icpnet.pl 17.06.14, 19:27 Witam ponownie...dzwoniłem na infolinie grocos i pani zapewniala że problemy remontowe były na początku czerwca teraz podobno jest wszystko skończone...czekam jednak na informacje z działu serwisu który ma nawiązać kontakt z hotelem... Odpowiedz powinna być jutro...jak tylko dostane odpowiedz bedę informować...pozdrawiam paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 23:15 Przeszukałem co możliwe i znalazłem jeszcze takie 2 opinie plus fotki: www.fostertravel.pl/opinie/hotele/grecja/rodos/lardos/medblue-lardos/ hmmm .... ja zadzwonię, żeby uspokoić sumienie, ale cóż... Pojedziemy, zobaczymy i ew. zażądamy przeniesienia. Mam prośbę... jak pierwsi urlopowicze dojadą, dajcie znać jak jest... Druga rzecz... w hotelu działa WI-FI? Na plaży są leżaki, materace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.centertel.pl 17.06.14, 20:19 Nie nakręcajmy sie negatywnie!Ja dzis dzwonilam do bp,gdzie kupilam wycieczkę i pani obiecala ze sprawdzi co i jak:)hotel dop ruszyl wiec moze to początkowe trudności miejmy nadzieję i za dwa tygodnie dojdą do ladu ze wszystkim ,a ci co polecieli wcześniej porostu mieli pecha:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karina Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.slupsk.vectranet.pl 17.06.14, 20:46 Właśnie wróciłam z mężem z pierwszego tygodnia po otwarciu hotelu. Trochę mialam obawy bo także widziałam tylko wizualizację. Moje wątpliwości się potwierdziły, na miejscu w nocy, na recepcji która zupelnie nie przypominała recepcję hotelową przyjął nas jedyny w hotelu ciemnoskóry Pan, który zaglądając z pokoju do pokoju ulokował nas w możliwie wyposażonym, choć bez drzwi do toalety i bez kabiny prysznicowej (natrysk jedynie był przymocowany). Rano się okazało że jest nas garstka. Do samego wyjazdu z Lardos trwały w 2 pozostałych budynkach prace budowlane typu wiercenie, stukania młotkiem, chodziły fleksy a leżąc przy basenie z każdej strony chodzili robotnicy z farbami, deskami, kłócąc się i wykonując ciągłe rozmowy telefoniczne. Nie było żadnego wieczoru greckiego, nie ma tam na tę chwilę żadnego boiska do siatkówki, biladu ani tenisa, nie mówiąc o jakimś SPA, poprostu żadnych rozrywek, żadnych animacji (były 2 dziewczyny które miały się zająć częścią rozrywkową ale okazało się że nie mają żadnego sprzętu muzycznego). Jedyne co się potwierdziło to słodka woda przy basenie i leżaki. Masakra. Może w przyszłym sezonie ten hotel będzie nadawał się do polecenia jako 4 gwiazdkowy, choć wątpię. Jeśli na chwilę kiedy my byliśmy ten tydzień w hotelu byłoby pełne obłożenie to niestety o miejsce przy basenie trzeba by było walczyć a plaża nie była na tę chwilę wogóle przygotowana, mocno kamienista, brudna aby popływać trzeba było iść dalej na teren innych hoteli (choć nie należy się spodziewać cudów, bo plaże na wyspie rodos są kamieniste a pływanie w wodzie niebezpieczne ze względu na liczne skały pod wodą, mąż wrócił do kraju z rozwalonym kolanem). Na koniec może jeszcze wspomnę o jedzeniu, które nie należało do zbyt urozmaiconych, nie jesteśmy z gatunku tych ludzi co tylko narzekają, ale np. śniadanie przez tydzień skladało się z jajka na twardo, jajka sadzonego, na kolejnej paterze postawiono bekon, no i centymetrowo ukrojony ser żółty (ten sam gatunek codziennie) i równie grube kawałki wędliny która przypominała naszą martadelę. Obiady i kolacje już niezłe, choć nie spróbowałam żadnego dania z owoców morza bo nie było, ogólnie myśleliśmy że chociaż w kwestii wyżywienia będzie rekompensata tych wszystkich niedogności ale i tu nie poposali się organizatorzy. Ależ się rozpisałam ale to dlatego abyście narazie nie wyrzucali ciężkiej kasy na ten hotel, bo ja jutro idę składac reklamację do biura (dodam że parę osób zażądało zmiany hotelu w trakcie pobytu i pojechali do innych hoteli, my byliśmy tylko tydzień ale Ci którzy mieli 11 czy 14 dni wykupione to już mieli o co się kłócić). Naprawdę ten hotel narazie to kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 22:52 Toś nas pocieszyła ... Cholercia.... i ja jutro dzwonię do biura niech ustalą co będzie za tydzień... Na razie mam jednak ochotę zaryzykować... Jakby co, zobaczą tradycyjną polską zadziorność w czystej postaci :) P.S. Dacie linka do opinii na facebooku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.icpnet.pl 17.06.14, 22:57 Ostatnia opinia jest adekwatna do stanu obecnego... Ja juz dzwoniłem do grecosa i jutro dzwonie rano punt 9 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.icpnet.pl 17.06.14, 23:03 To jest opinia grecos facebook ... Wakacje w Grecos Holiday na Rodos. W hotelu praca wre. Widać, że "starają się o cztery gwiazdki". Powinni dać radę... na przyszły sezon. A w tym Polacy się jakoś przemęczą. Pokrzyczą na rezydenta i im przejdzie. Śniadanie rodem z hotelu robotniczego w Liverpoolu to też egzotyka, a wybór owoców między jabłkami a... jabłkami czyni atmosferę bardziej domową. Brak wody w prysznicu? Od czego jest morze?! Z góry dziękuję za udany urlop w hotelu, co do którego zapewnialiście, że "jest gotowy na przyjęcie gości". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.14, 23:18 Przeszukałem co możliwe i znalazłem jeszcze takie 2 opinie plus fotki: www.fostertravel.pl/opinie/hotele/grecja/rodos/lardos/medblue-lardos/ hmmm .... ja zadzwonię, żeby uspokoić sumienie, ale cóż... Pojedziemy, zobaczymy i ew. zażądamy przeniesienia. Mam prośbę... jak pierwsi urlopowicze dojadą, dajcie znać jak jest... Druga rzecz... w hotelu działa WI-FI? Na plaży są leżaki, materace? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.icpnet.pl 18.06.14, 00:20 Ja też jutro dzwonię ... jak tylko bede cos wiedziec dam znać...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Medblue Lardos Rodos IP: 83.142.207.* 18.06.14, 08:51 Proszę o info co do stanu hotelu, my wyjeżdżamy 20/06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaajaa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.14, 10:36 No to masakra...a tak mi sie wydawalo, ze cena w stosunku do przedstawionych tam warunkow jest duzo za niska :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.nfosigw.gov.pl 18.06.14, 11:39 Spokojnie :) Też dzwoniłem do biura z prośba o wyjaśnienie sytuacji. Maja oddzwonić jak tylko coś ustalą. Poza tym... znalazłem jeszcze 2 całkiem pochlebne opinie, więc zobaczymy co ustalą. Może tam są budynki całkiem ok i inne które wymagają wykończenia? Trzeba poszukać tez następnych opinii... Jak tylko oddzwonią, dam znać co i jak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.182.21.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.14, 11:43 Dzwoniłem wczoraj, dzisiaj juz konkretnymi zastrzeżeniami i mają dać mi odpowiedź do 12 co i jak a nie jak wczoraj sugerowano że w ciągu 48 h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaajaa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 18.06.14, 12:05 Mnie tylko zastanawia dlaczego te 2 opinie dotyczace wyjazdow w majju sa tak skrajnie rozne od opini Karoliny, ktora dopiero co wrocila z urlopu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.182.21.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.06.14, 15:41 Czeski film ... Wieczorem dam znac bo caly czas czekam na odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.icpnet.pl 18.06.14, 17:14 Podaję maila paw.krysz@gmail.com jakby ktos miał ochotę porozmawiać nie na forum tylko moze mailowo lub telefonicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.14, 19:13 No i wszystko jasne... Dzwoniłem do swojego pośrednika, by dowiedzieć się co i jak. W przypadku dalszych prac remontowych chciałem otrzymać hotel zamienny. Niedawno zadzwoniła do mnie bardzo miłą Pani z Grecosa i poinformowała mnie, że faktycznie wiedzą co się stało. Hotelarz nieuczciwie zgłosił hotel jako gotowy dokonując na bieżąco korekt i wyposażenia. Po wizytacji z Grecosa zaoferowali wszystkim skarżącym się hotel zamienny. Nie wszyscy chcieli, gdyż około 1/3 pokoi była rzeczywiście gotowa. Pani z pełną odpowiedzialnością poinformowała, że nie mamy się czego obawiać Prace wykończeniowe mają się skończyć do piątku. Piątek i ew. sobotę rezerwują na sprzątanie i rozstawiani sprzętu. Od soboty hotel ma być tip top gotowy. Powiedziałem, że jeśli nie dotrzymają słowa zażądam hotelu zastępczego na miejscu, ale nie chciałbym abym ja i moja rodzina miały spierniczone wakacje. Obiecała, że wszystko będzie ok. Na to wygląda, że jak ktoś wcześniej powiedział.... Ci co polecieli tam pierwsi - mieli niefart... Dajcie znać co Wam odpowiedziano... Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dml Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.14, 06:44 Leci ktoś z Warszawy 23.06? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaaa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.14, 09:27 Ja lece mezu...razem z Toba :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.14, 09:55 My jutro! Też mam obawy, oby słońce grzało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.static.chello.pl 19.06.14, 11:04 My też jutro lecimy z W-wy, do zobaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażony Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.14, 12:04 To dajcie info czy jest tak strasznie jak to opisuje koleżanka wyżej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.gigainternet.pl 19.06.14, 12:31 Ktoś powyżej dodał link do bardzo pochlebnych opinii o hotelu.. zwróćcie uwagę, że obydwie osoby podają, że były tam w maju.. podczas gdy hotel przyjmował gości od czerwca.. ale wał na skwał.. ja lecę w sierpniu i mam nadzieję, że do tego czasu będzie git. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.14, 16:21 Tak, zauważyliśmy to. Niestety nie ma żadnych innych opinii na portalach oceniających hotele. Paweł przycisnął pracownice Grecosa i okazało się, że w piątek mają tam być na inspekcji. Ocenią standard i warunki panujące w hotelu. Na razie trzeba czekać na dalsze info. Jak dojedziecie jutro na miejsce, dajcie znać w sobotę co i jak? 23 widzę jedzie sporo osób.... My lecimy z Poznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.play-internet.pl 20.06.14, 15:07 mam świeże wiadomosci z bp u którego kupowałam wyieczkę.Podobno,ze od poniedziałaku hotel ma działać sprawnie:)miejmy nadzieję,ze tak będzię i nasz wypoczynek będzie udany:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzamella Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.swidnica.mm.pl 20.06.14, 20:38 Witam, my wylatujemy 30.06 z Katowic w podróż poślubną ;) Mam nadzieje, że hotel będzie już po remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vick Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.14, 22:19 To robimy ustawke we wtorek i imprezujemy? ;););) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.gigainternet.pl 20.06.14, 22:56 bo nie ma WiFi nawet odpłatnie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.182.59.117.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.06.14, 11:27 Kolejna zła opinia na fostertravel "porażka nie polecam, plac budowy" Odpowiedz Link Zgłoś
edytatutak Re: Medblue Lardos Rodos 21.06.14, 13:20 Kurcze, my wykupiliśmy wczasy od 7 do 21 lipca - wylot z Łodzi. Mam nadzieję, że do tego czasu hotel będzie gotowy :) Niecierpliwie czekamy na jakieś informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.14, 16:11 W odpowiedzi na Pana wątpliwości wynikające z negatywnych opinii z ostatnich 2 tygodni pragnę poinformować, że w czwartek zostały zakończone ostatecznie wszystkie prace budowlane (obejmowały 1 budynek). W odniesieniu do sytuacji Klientów przebywających w ostatnim tygodniu pragnę podkreślić, ze podjęliśmy natychmiast działania zmierzające do poprawy jakości wypoczynku. Wszystkim została zaproponowana zmiana zakwaterowania. Z takiej możliwości skorzystała tylko część osób. Pragnę dodać, że największym problemem były trwające prace wykończeniowe (hałas pracującego sprzętu, rozładunek materiałów itp.) Tego problemu już nie ma. Wszyscy Klienci, którzy aktualnie przebywają w hotelu Medblue Lardos mają w pełni wyposażone i ukończone pokoje. Aktualnie na bieżąco monitorujemy sytuację w hotelu Medblue Lardos. Ostatnie prace wykończeniowe i porządkowe potrwają jeszcze przez weekend (dziś, jutro). Nasi przedstawiciele będą na bieżąco kontrolować posiłki oraz stan prac wykończeniowych, tak by mieć pewność, że pobyt Klientów z kolejnego przylotu (w poniedziałek) będzie przebiegał bez żadnych zakłóceń. W dniu jutrzejszym zarówno na naszym fanpage’u na Facebooku oraz na forach internetowych z opiniami na temat hotelu Medblue Lardos zamieścimy informacje o stanie hotelu po dzisiejszej wizytacji. Pojawią się także aktualne zdjęcia przedstawiające stan faktyczny. W poniedziałek uzupełnię informacje – tak by mógł Pan w spokoju oczekiwać na wakacje. Zrobimy co w naszej mocy, by Pana urlop przebiegł w atmosferze relaksu. W przypadku pytań lub wątpliwości proszę o kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.14, 16:12 Przesłałem info otrzymane z bok Grecos , pozdrawiam tez tam będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MagdaRudowlosa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.eaw.com.pl 21.06.14, 22:01 Ja tez lece z mezem 23 z gdanska. MAm obawy po przeczytaniu tego co tu napisaliscie.Jesli bedzie cos nie tak to bedziemy chcieli najwyzej o przneiesienie do innego hotelu. Integracja we wtorek wieczorem? :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaaa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.14, 23:15 Ale jak we wtorek? Integracje zaczynzmy od poniedzialku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wdaniel1 Re: Medblue Lardos Rodos 21.06.14, 23:24 Hej . Jak włączyli Wam wi-fi , :) , czy w hotelu mają wypożyczalnie samochodów ? czy tylko w opisie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vick Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.14, 23:43 No to poniedziałek czy wtorek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zatroskany Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 21.06.14, 23:52 Na stronie grecos są zdjecia z hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.lodz.mm.pl 22.06.14, 09:27 Trochę mi ulżyło...wygląda całkiem dobrze. Wylot z Łodzi 7 lipca na dwa tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.14, 11:19 Integracja będzie trwała cały pobyt :) My wylatujemy z Poznania po 12stej, więc na miejscu będziemy około 17. P.S. Apropos nowych fotek na stronie Grecosa: zauważyliście te tłumy w hotelu, przy basenie, na plaży i w restauracji? Odpowiedz Link Zgłoś
bsrtol Re: Medblue Lardos Rodos 22.06.14, 14:35 Witam wszystkich. Ja wylatuje z katowic 7 lipca z żoną i córką. Myślę że będzie ok. Wszystko zmierza w dobrym kierunku. Dzieki Waszemu zaangażowaniu i interwencjach. No to będzie nas tam troche. Do zobaczenia na miejscu. Pozdrawiam bartol. (bsrtol tylko dla tego że źle kliknąłem hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 25.06.14, 15:16 Niestety to nieprawda- w poniedziałek 23 czerwca prace budowlane trwały w najlepsze. Wyjeżdżaliśmy z hotelu o 22.35 i naprawdę wiem, co piszę ... być może dzisiaj ( środa) jest już lepiej, nie wiem.. ale my składamy reklamację. Wakacje za 4460/2 os na placu budowy to dla mnie zbyt drogo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Focur Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.play-internet.pl 22.06.14, 17:44 Witam, to i ja dorzucę coś od siebie...czyli kolejną informację z BOK Grecosa: Szanowny Panie, W nawiązaniu do Pana pytania odnośnie możliwości zmiany hotelu pragnę poinformować, że możemy zaproponować taką zmianę bez dodatkowej opłaty manipulacyjnej wynikającej z Ogólnych Warunków Uczestnictwa. Zmiana bez opłaty możliwa do wtorku tj. 24.06.2014. Cena nowej oferty zostanie skalkulowana według aktualnie obowiązujących cenników. Jednocześnie chciałabym zapewnić, że wszystkie prace wykończeniowe w hotelu Medblue Lardos zostaną zakończone w poniedziałek tj. 23.06.2014. Informację tą mogę dodatkowo potwierdzić we wtorek. Dodam też, że od poniedziałku w hotelu na swoich wakacjach będą przebywać także moi znajomi, zatem będę posiadała też wiarygodną informację z punktu widzenia Klienta. My z Żoną lecimy 7 lipca z Katowic, pod warunkiem, że wcześniej nie zmienimy jednak hotelu ale wydaję się, że sytuacja w Medblue zmierza w dobrym kierunku:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaaa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.14, 18:34 Wszystko fajnie tylko pare postow wyzej ktos dostal info, ze prace remontowe wszelkie mialy sie zakonczyc w piatek...teraz, ze w poniedzialek...no nic jutro o wszystkim przekonam sie na wlasnej skorze... Odpowiedz Link Zgłoś
wdaniel1 Re: Medblue Lardos Rodos 23.06.14, 18:37 Jakieś nowe wieści, mnie biuro uspokaja, że wszystko jest już ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.centertel.pl 23.06.14, 19:19 Czekamy na wieści od dzis przybyłych do hotelu,może dadzą znać co i jak:) Odpowiedz Link Zgłoś
bsrtol Re: Medblue Lardos Rodos 23.06.14, 21:56 Remont remontem, ale ciekawe czy wyjaśniła się sprawa tych śniadań rodem z hoteli robotniczych?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.gigainternet.pl 24.06.14, 17:36 Pojechali i się nie oddzywają.. Odpowiedz Link Zgłoś
edytatutak Re: Medblue Lardos Rodos 24.06.14, 18:07 Miejmy nadzieję, że tak dobrze się bawią ,że nie mają czasu na pisanie :) Ja jestem dobrej myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.centertel.pl 24.06.14, 20:19 Dzis mieli się integrować :)ja tez jestem dobrej mysli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 25.06.14, 15:39 śniadania .. tak.. okoliczni sprzedawcy i właściciele tawern trochę na nas zarobili :) prawdę mówiąc każdy posiłek był ciekawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasyl Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 25.06.14, 16:13 a jak plaża ?? rzeczywiście taka beznadziejna jak na zdjęciach ?? ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 25.06.14, 16:36 Jak się siedzi na tarasie restauracji to plaża wygląda całkiem nieźle - niestety cały urok pryska po zejściu na nią. Ja uwielbiam morze, ale niekoniecznie muszę się kapać w nim. Tam i plaża hotelowa i wejście do wody nie zachęcają do kąpieli.. dodatkowo brak przebieralni i prysznica zewnętrznego - zarówno na plaży jak i obok basenu to kolejny kłopot.. Odważni, którzy weszli do morza szli się opłukać w basenie, bo inaczej sól wżerała im się w skórę :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grecos Holiday Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.06.14, 17:11 W odpowiedzi na pojawiające się wątpliwości wynikające z negatywnych opinii z ostatnich 2 tygodni, pragniemy poinformować, że na terenie hotelu Medblue Lardos zostały zakończone wszelkie prace budowlane. Nie są też prowadzone już żadne prace wykończeniowe, powodujące jakąkolwiek uciążliwość dla wypoczywających Gości. Hotel jest oddany do dyspozycji Gości. Restauracja, bary, basen funkcjonują prawidłowo.. Wszyscy Goście mają w pełni wyposażone pokoje.Zdjęcia przedstawiające aktualne realia hoteloweznajdują się na naszej stronie: www.grecos.pl/Wakacje/Grecja/Hotel-Medblue-Lardos.html W odniesieniu do sytuacji Klientów przebywających w ostatnim tygodniu- pragniemy podkreślić, ze podjęliśmy natychmiast działania zmierzające do poprawy jakości wypoczynku. Wszystkim została zaproponowana zmiana zakwaterowania. Z takiej możliwości skorzystała tylko część osób. Aktualnie, na bieżąco monitorujemy sytuację w hotelu Medblue Lardos.Nasi przedstawiciele kontrolują, czy ustalone z hotelem zmiany (w tym, m.in.,w ofercie śniadaniowej) są na trwałe zaimplementowane Mamy nadzieję, że wszystkim wybierającym się na Rodos,wakacje w Medblue Lardos dostarczą wyłącznie przyjemnych wrażeń i będą źródłem satysfakcji i relaksu. Zespół Grecos Holiday Odpowiedz Link Zgłoś
wdaniel1 Re: Medblue Lardos Rodos 25.06.14, 18:16 Czy w hotelu jest wypożyczalnia samochodów ? Czy lepiej rezerwować w Lardos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 25.06.14, 22:31 tak.. zdjęcia na Waszej stronie są super- u siebie mam nawet ładniejsze :) . Ale jednocześnie posiadam te pokazujące hotel z nieco innej perspektywy :( . Widać na nich brud, pracowników prowadzących prace, przechadzających się między gośćmi , betoniarkę zalewającą dziurę i jakiś słup, pana z obsługi czyszczącego basen w godz. 11-13 ( z kąpiącymi się dziećmi w tle ), brudną restaurację, piach na dnie basenu.. i wiele wiele innych . Ja rozumiem, że każdy hotel musi być kiedyś wybudowany czy odnowiony, ale nie powinniście tam wysyłać w tym czasie klientów na wakacje. To jest po prostu chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.14, 19:47 ale tu cisza ... Ludziska nawijajcie jak wygląda sytuacja , zmieniło się coś ?? jak z tym jedzeniem ? alkoholem ? animacjami ? na plaży dalej taki syf ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.4.52.91.dsl.dyn.forthnet.gr 29.06.14, 22:49 Jestem tu od tygodnia... Niestety sytuacja nie jest idealna. Internet dziala tu dopiero od dzisiaj. Jedzenie jest takie sobie. Wybor raczej kiepski. Pokoje zdarzaja sie jakk moj - idealne, ale sa takze nie do konca wykonczone. Ajgorzj wyglada sytuacja z basenem. Brak jakkiegokolwiek prysznica przy basenie czy przy plazy powoduje, ze goscie obmywaja sie pod spryskiwaczami do trawy, albo wogole. Efekt jest taki, ze woda w basenie jest metna od potu, olejkow i soli. Czyszczenie basenu polega na wsypaniu wiiadra chloru wprost do basenu i finito. Dopiero od dzisiaj basen jestt w miare filtrowany. Raz na 4 dni wpada klient i czysci basen odkurzaczem z piachu i kamieni z plazy, czego potrafi byc penie i z kubel. Olejna rzecz to parasole. Lezaki na plazy. Sa darmowe alle jest ich tylko 16?!?! Obslug za to jest bardzo mila i uczynna. Manager, barmani, animatorki robia co moga, ale z gowna smietany nie ubija.... W hotelu sa braki i oni nie moga nic poradzic. Prad wysiiada kilkanascie razy na dobe i posttawiono pana ktory wrzuca korki do gory jak wyskocza i pilnuje ichh non stop. Nie jest prawda o awariach ogolnych bo pradu nie ma tylkow hotelu medblue.... a z okna widze ze obok jest.... wiele sie tu jeszcze dzieje i remontuje i wykancza nadal. Awarie i braki w sprzeciie i wyposazeniu powoduja ze ten hotel moze spelnic standardy maxymalnie 2 gwiazdek... Grecos nie pozwala zamienic hotelu niby z braku miejsc i proponuje podpisywanie ugod za 30 euro na wyciczke.... To tyle.... Szerzej to opisze jak wroce bo tez chce wypoczac..... A mam tu jeszcze tydzien wypoczynku :-) Pozdrro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.szczecin.mm.pl 29.06.14, 23:09 no to rzeczywiście sytuacja nie wygląda za ciekawie, a tak obiecywali, że juz wszystko jest dopięte na ostatni guzik...Mam nadzieje , że do 1 sierpnia się ogarną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.14, 08:28 Czas pokaże jak to będzie się rozwijać ... ja dopiero w sierpniu jadę a już mnie to wszystko niepokoi . Liczę na wasze opinie i wyczerpujące wypowiedzi w sprawie MBL :) Odpowiedz Link Zgłoś
wdaniel1 Re: Medblue Lardos Rodos 30.06.14, 09:33 My za chwilę lecimy, będzie relacja. Jak będzie prąd: ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.14, 11:08 To udanych wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Medblue Lardos Rodos IP: 195.234.8.* 30.06.14, 18:38 Witam,wybieram się do tego hotelu 4 lipca jak w tym momencie wygląda sytuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
malami34 Re: Medblue Lardos Rodos 30.06.14, 19:41 17 maja założyłam ten wątek bo szukałam wczasów - nie zdecydowałam się na ten hotel bo : Hotel nie odpowiada na maile , biuro nie miało zdjęć i tak do końca nie wiadomo było o co w tym wszystkim chodzi. Pojechałam do innego hotelu na Krecie - byłam , wróciłam było super. Ludzie wybieracie hotel patrząc na wizualizacje komputerowe, nie czytając opinii (bo ich nie ma) i sugerując się jedynie ceną więc nie dziwcie się, że łakomiąc się na nie sprawdzony hotel 5 gwiazdowy dostajecie badziew. Co roku ten sam problem . Myślenie przede wszystkim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
4basia2014 Re: Medblue Lardos Rodos 30.06.14, 22:17 Sorry że popsuję Ci humor ale zobacz co piszą inni na: www.fostertravel.pl › Hotele › Grecja › Rodos › Lardos › Medblue Lardos A w zasadzie to lepiej zostań w domu.Nie zabieraj dzieci i starszych ludzi.Jeżeli jeszcze nie masz depresji to w tym hotelu napewno się jej nabawisz(przewaga czarnego kolorui brudu gdzie tylko się da) Kolorową Grecję zobaczysz tylko na pocztówkach.Stracony urlop nie mówiąc o kosztach.Szkoda że biuro Grecos coś takiego dopuściło do sprzedaży Odpowiedz Link Zgłoś
lenka2008 Re: Medblue Lardos Rodos 30.06.14, 22:28 Ja wszystko rozumiem...rozgoryczenie, żal straconej kasy ...ale czy Grecja to naprawdę tylko hotel Medblue?,, Kolorową Grecję zobaczysz na pocztówkach" - to urlop masz zamiar spędzać w hotelu? Fakt Grecos się nie popisał, sama wykupiłam wczasy w tym hotelu i czekam na wyjazd ale postanowiłam mimo wszystko miło spędzać czas i to nie w hotelu ale zwiedzając piękną wyspę Rodos . Zostaje nam tylko złożenie reklamacji i to wszystko. Wszystkim, którzy wykupili już wczasy w tym hotelu życzę mimo wszystko udanego pobytu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leniwiec Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pppoe.lantech.com.pl 30.06.14, 21:45 Dodatkowo brak wifi, nawet platnego, brak sniadan dla spiochow, brak wieczoru greckiego, 6 parasoli na plazy, przekaski w formie 2 rodzajow ciasteczek z marketu. Dodatkowo pan siedzacy 24/7 przy skrzynce elektrycznej i wlaczajacy bezpieczniki gdy tylko wyskocza. Po tygodniu pobytu tam mam wstret do jajek w kazdej formie. Hitem turnusu bylo chlorowanie basenu granulatem z wiaderka, podczas gdy kapaly sie dzieci. Lecialam na lasta ale 4 * przyznane przez Grecos to jakas farsa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 01.07.14, 10:42 Czyli z tego co piszecie nic się nie zmienia w tym hotelu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.14, 15:57 Ja byłam w tym hotelu od 17.06 i na szczęście udało nam się zmienić hotel na inny. Spędziłam w tym hotelu 3 dni - wyjechaliśmy w czwartek 19.06. To co mogę powiedzieć o tym pobycie, to jednym słowem koszmar. Przyjechaliśmy przed 2 w nocy już we wtorek 17.06 i pan z recepcji poszukiwał dla naszej grupy pokoi, które w miarę będą przygotowane do przyjęcia gości. Po długim poszukiwaniu (a to nie było nic w pokoju - pusto i cement, a to braki w wyposażeniu - np. brak łóżka) w końcu otrzymaliśmy pokój, który był z widokiem na ścianę drugiego budynku, z cementem pod prysznicem, bez TV (ok - w sumie nie jest potrzebny na urlopie, ale mimo wszystko - miał być a nie było), z kablem wystającym z płytki tuż obok natrysku pod prysznicem (po co??). Położyliśmy się spać z nadzieją, że o poranku otrzymamy inny pokój. Śniadanie było okropne - po wejściu do "restauracji" miałam ochotę odwrócić się na pięcie i uciekać jak najdalej... Mortadela, ser pokrojony na centymetrowe kawałki, resztka pomidorów, chleb tostowy, jajka na twardo i jajka sadzone (nie wiem jak długo leżały w tym tłuszczu). Herbata najtańsza z możliwych (można porównać do Minutki z Biedronki), a kawa.... nie wiem czy to coś szaro-brązowego leżało obok kawy. O normalną bułkę czy chleb, masło, cukier itp. codziennie trzeba było poprosić. Generalnie - jeśli brakowało talerzy, szklanek czy czegokolwiek, to nikt z obsługi sam nie zadbał o uzupełnienie braków - zawsze trzeba było za wszystkim chodzić i prosić. Obiady i kolacje w miarę... ale ogólny brud i brak zachowania czystości odbierał jakąkolwiek radość posiłków - rzeczywiście tak jak ktoś już wspomniał widok z tarasu, na którym można było usiąść i zjeść posiłek był piękny, aczkolwiek widoki nie mogły mi zrekompensować jakości jedzenia. O basenie, hałasie i brudzie "budowlanym" wszyscy powyżej już pisali. Plaża jak dla mnie tragiczna - leżaki w ciągłym nieładzie, brudne, plaża również brudna - wszędzie niedopałki papierosów, papierki, zejście do morza uniemożliwiało bezpieczne korzystanie z kąpieliska. Jeśli już tam Państwo pojedziecie, to ok 100 m w prawą stronę jest ładna plaża również z leżakami no i łagodnym zejściem. Całe szczęście wybłagaliśmy (i wypłakaliśmy) zmianę hotelu. Nie wiem dlaczego Grecos nadal wysyła tam swoich klientów. Hotel nie zasługuje na 4* a pisanie, że "hotel oczekuje na certyfikat standardu 4*" wprowadza klientów w błąd - równie dobrze może oczekiwać na 5*! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.static.chello.pl 01.07.14, 19:36 Witam, Właśnie wróciłam z 11 dniowego pobytu w tym hotelu. Żadnych betoniarek, wiertarek, hałasu związanego z remontem nie widziałam nie słyszałam. Byłam tam od 20.06-01.07. Jedzenie ok, dla każdego coś, jeżeli ktoś zaspał na śniadanie mógł pójść do małej restauracji greckiej przy basenie. Faktyczne jajek mieli dużo ale było też inne jedzenie więc nie rozumiem tego wybrzydzania. Pokoje w porządku, codziennie jakieś pokazy, animatorzy super, dla dzieciaków dużo atrakcji. Jedyny minus to brak placu zabaw, niby jest ale moim zdaniem nie nadaje sie do niczego. Można korzystać z internetu przy recepcji - płatny. samochód można wynając w hotelu, najtanszy 30euro/dzien. jak dla mnie był ok, droższe tez chcą dla wolących luksusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.szczecin.mm.pl 01.07.14, 21:57 Pocieszyłaś mnie trochę, jednak skoro Ty nic nie słyszałaś, to skąd takie skrajne opinie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.31.27.93.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 01.07.14, 23:18 Witam wszystkich. Spędziliśmy z mężem tydzień w hotelu Medblue Lardos (23-30.06.2014r.). Nie wiem skąd te negatywne opinie na temat hotelu.. Widocznie dla niektórych ludzi to chyba sposób na życie. Nowo wyremontowany mały hotel składający się z trzech budynków. Bez problemu dostaliśmy z mężem pokój z pięknym widokiem na morze, byliśmy pierwszymi użytkownikami pokoju, czysto, nowe wyposażenie, nie zastanawiałam się kto przede mną spał na łóżku i co może "znajdować się" w materacu, pokój pachniał nowością. Obsługą robiła wszystko by goście czuli się jak najlepiej. Jedzenia dużo, każdy znajdzie coś dla siebie, donoszone na bieżąco niczego nie brakowało . Restauracja nie była zamykana punktualnie, a przebywający goście nawet poza wyznaczonymi godzinami nie byli wypraszani.Śniadanka w stylu angielskim, tj. jajka, bekon (kiełbaski, parówki), fasola, mnóstwo warzyw, oliwek, ser feta, wędlina możliwość zrobienia tostów i oczywiście płatki, dżemy, i coś słodkiego do kawki. No cóż to nie wina hotelu, że tradycyjnie w na Rodos je się dużo jajek i jak by dobrze poczytali o regionie to w większości hoteli na śniadanie jest dużo jajek. Obiad i kolacja także duży wybór... makarony, ziemniaki, frytki i faszerowane papryki, pomidory, kurczak, ryby i ciemne mięso. W barze pełna barwa alkoholi nie tylko lokalnych, a wyobraźnia barmanów nie miała końca. Animatorki cały czas zabawiały dzieci. Plaża mała, faktycznie 5 parasoli i ok. 16 leżaków ale dla mnie to zaleta, gdyż bezpiecznie trzymałam rzeczy na leżaku, a idąc na obiad nie musieliśmy niczego z plaży zabierać gdyż posiłki spożywa się na tarasie z widokiem na plażę i może..cudownie. W morzu przy hotelu można snurkować, wiadomo to nie Egipt, ale można popływać z kolorowymi rybkami. ok. 500 m od hotelu można popływać w głębszym morzu z delikatnym piaszczystym dnem a także skorzystać z atrakcji sportów wodnych. Ok. 5 min od hotelu uliczki z tawernami, barami i sklepikami. Praktycznie codziennie w hotelu był rezydent z Grekosa. Podsumowując urlop uważamy za udany, niczego nam nie brakowało. Czysto, świeżo, nowo, zero "grzybów" na ścianie i robactwa. Ludzie nie potrafią docenić tego co mają, i są tacy co wiecznie będą narzekać, że hotel zbyt star, że zbyt nowy, że woda za słona itd. Lardos to mała wioska, a hotel jest kameralny ok. 200 pokoi. Więc jeśli ktoś nie lubi kameralnych hotelików i małych miejscowości, to nie powinien jechać do Lardos do hotelu Medblue. Natomiast opis hotelu i miejscowości w ofercie jest zgodny z prawdą. Więc jeżeli ktoś kupuje nocleg w domkach letniskowych w Sianożętach, nie powinien oczekiwać że znajdzie się w 5 gwiazdkowym hotelu Kołobrzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 02.07.14, 14:01 Do " para" - nie bardzo rozumiem , w którym miejscu opis hotelu zgadzał się z rzeczywistością. Poza położeniem ( przy plaży i w spokojnej okolicy) oraz wielkością hotelu ( 125 pokoi ) tak naprawdę nic się nie zgadzało. To, że hotel jest w spokojnej okolicy należy czytać : wszędzie daleko. Ale my takiego czegoś szukaliśmy. Mieliśmy dosyć wielkich molochów- chcieliśmy wyłączyć telefony i cieszyć się ciszą i szumem morza. Wiedzieliśmy, gdzie jedziemy- poczytaliśmy o rejonie, o kulturze i zwyczajach. Nastawiliśmy się na zwiedzanie wyspy, wynajęliśmy samochód, pojeździliśmy po wyspie. Ale nie byliśmy przygotowani na zimne jajka sadzone, zimne parówki i czerstwe pieczywo oraz inne atrakcje w hotelowej restauracji. Gdybyśmy chcieli spartańskich warunków- wzięlibyśmy namiot i pojechali na biwak. To, że Rodos jest małą wyspą, Lardos to wioska nie musi oznaczać, że wysyła się klientów na plac budowy, gdzie panuje brud i ogólny nieład. Nikt nas nie uprzedził, że trafimy na TAKIE 4* ... Swoją drogą ten hotel w Kołobrzegu jest naprawdę niezły- polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: para Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.204.70.87.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 02.07.14, 18:34 do "Aga" .. Chyba byliśmy w różnych hotelach, my mieliśmy smaczne jedzonko, a jedna taczka w rogu trawnika nie oznacza od razu placu budowy. A poza tym chyba lepiej spędzić czas w miejscu gdzie faktycznie jeszcze "nie do końca dotarli silikon", niż w starym brudnym z karaluchami i grzybem na ścianach. Faktycznie prace wykończeniowe niektórych pokoi jeszcze trwają, ale odbywa się to tak, żeby nie zakłócić spokoju wypoczywających w hotelu gości. Wszystkich którzy się tam wybierają uspokajamy, będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 07.07.14, 10:46 Taczka w rogu z pewnością by nam nie przeszkadzała- chociaż z drugiej strony jadę do hotelu kat.4 i mam prawo spodziewać się, że jej nie będę widziała nawet jeżeli tam jest- jednak pracująca betoniarka, cięcie flexem i pracujące wkrętarki i wiertarki to już pewien dyskomfort, prawda? Pod domem ma rozkopaną ulicę, więc chcieliśmy uciec od remontu.. nie udało się niestety.. Nie chcę na razie prezentować zdjęć i filmów, którymi dysponujemy- czekamy na to co zrobi GRECOS w odpowiedzi na naszą reklamację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Medblue Lardos Rodos IP: 195.234.8.* 02.07.14, 20:30 i jak teraz wygląda sytuacja? trochę się polepszyło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.14, 23:29 Jak to skąd??? Po prostu... Jedne osoby były tam i wróciły przed zmianami które opisałem dzisiaj tutaj (wróciliśmy wczoraj): www.fostertravel.pl/opinie/hotele/grecja/rodos/lardos/medblue-lardos/ Opinia na holidaycheck się jeszcze nie pojawiła (a jest nieco inna i porusza też inne kwestie, bo ten portal pyta o coś innego). Opinia Michała odnosi się do jego sytuacji kiedy to wrócił jeszcze przed zmianami (znamy się ze wspólnego pobytu) :) Tak jak napisałem w opinii przeszłość odgrodziłem bardzo grubą kreską i oceniam stan faktyczny w momencie wyjazdu. Wyszedłem z założenia, że nie warto opisywać co było, bo sobie niektórzy włosy z głowy powyrywają. Coś tam opiszę, ludzie sobie dopowiedzą co chcą i wyjdzie, że hotel to syf, kiła i mogiła.... Tymczasem naprawdę nie jest tak źle. Najgorzej mieli ci, co byli na początku... Ja miałem nieco lepiej. A dochodzenie swoich praw do nieco spierniczonych wakacji zostawiam sobie i Grecosowi. Uważam, że to co Grecos robi i mówi to jedno wielkie oszustwo. Nieprawdą jest jak nam wmawiali na infolinii o tych rzekomych wizytacjach. Bo jak pojechałem na miejsce to prawda okazała się zupełnie inna. Poważne biuro podróży nie powinno oszukiwać klientów i opowiadać bajek. Co tu dużo mówić - wprost po prostu oszukiwała klientów zapewniając jak to nie będzie super... Zresztą jeśli było tak różowo, to dlaczego wiele osób nie otrzymało zezwolenia na zmianę hotelu, lub też duża część osób podczas mojego drugiego tygodnia pobytu została przeniesiona do hotelu Princessa (po rzekomej wizycie szefa Grecosa)? Skoro wszystko jest tak turbo cyk cyk, dlaczego już na 2-gi dzień Pani Rezydent oferowała wszystkim klientom zniżkę 30Euro na osobę dorosłą na wycieczkę fakultatywną? Warunkiem było oczywiście podpisanie ugody i przyjęcie do wiadomości faktu, że hotel ma pewne niedociągnięcia. Wiele osób się na to nabrało i w efekcie wyczerpali limit dochodzenia swoich praw przez zmianę hotelu czy żądanie odszkodowania po powrocie. W momencie mojego wyjazdu nadal nie było prysznic y na plaży i przy basenie przez co basen można nazwać balią do mycia.... Chlorowanie wody podczas gdy ludzie się kąpią w basenie, chlor na podłodze basenu w tabletkach, wyszczerbione ostre i połamane płytki na obrzeżu basenu i schodach, plac zabaw (nieogrodzony) dla dzieci w pełnym słońcu wyposażony w dwa mierne domki. Nie wiem kto to to nazwał placem zabaw? Braki leżaków i parasoli na plaży, ciągłe wysiadanie prądu (po montażu agregatu szczególnie w porze sjesty a nie całą dobę, no i wisienka na torcie.... jedzenie monotonne, mało urozmaicone, często jeden rodzaj mięsa i koniec, no i sławna baranina.... niezjadliwa od której można się otruć... Wołowina była raz i niestety była stara, bardzo twarda. Sorki, ale hotel 4 gwiazdkowy nie może mieś wyboru na śniadanie jajko sadzone, jajecznica (okrutna), jakiiś kisz jajeczny, jajko na twardo i tosty... do tego warzywa mleko i dwa rodzaje płatek... Kurde... Ja w domowej lodówce mam 3 razy taki wybór i nie funkcjonuję bez mięsa.... Jem je codziennie i kilka razy dziennie. Wychodzę z założenia, że od jedzenia jarzyn to mi zęby i uszy urosną jak u królika. A ja się sobie podobam taki jaki jestem. Choć żona była zadowolona, że przez 15 dni nie jadła mięsa a same jarzyny... Ja i mój syn mięso jadamy i jadaliśmy je po tawernach. I gdzie tu logika? skoro Grecy są znani z zamiłowania do świeżej i dobrej kuchni? Dlaczego nie zobaczycie obsługi jedzącej coś innego niż jarzyny, ciastka i spaghetti (co drugi dzień carbonara lub bolonese i oczywiście bez mięsa). Zapytajcie ich gdzie się stołują.... Dlaczego żaden z pracowników Grecosa nigdy nie zszedł zjeść i skosztować tych delicji??? Dlaczego jarzyny w 95% są z puszek??? Sama chemia w środku lata! Na moje pytanie Pani Rezydent odpowiedziała nie wiem... może jest susza? No i co? Wszystko opada nie? No i do tego dorzucę fakt, że klima w restauracji była włączona tylko dwa razy podczas mojego pobytu. a moje prośby o jej włączenie odpowiadano mi, że nie można.... P.S. Karaluchy to akurat luzik. Są wszędzie gdzie jest jedzenie. Mój syn znalazł jednego jak latał na po stole czy barze. Utłukłem dziada i tłumacze synowi bo się dopytuje dlaczego i wywiązała się ogólna polemika :) Sam mieszkam na wsi i wiem, ze te dziadostwo żyje na dworze i czasem próbuje dostać się do domu przez drzwi, czy moskitiery... Są plusy :) Pokoje są wyposażane na bieżąco, Dzień przed wyjazdem pierwszy raz posprzątano kamyczki i piasek naniesiony przez turystów z nad plaży, woda w basenie poprawiła nieco swój wygląd, ale do pełnej przejrzystości jej jeszcze trochę brakuje, dorzucono leżaków na plaże i nad basen, po kilkukrotnych prośbach do managera Alexa wstawiono wieżę z głośnikami i podłączono TV do telewizora w barze (nie trzeba było chodzić już do baru na każdy mecz. Zmieniono managera hotelu na bardzo uczynnego, profesjonalnego i bardzo przyjacielskiego i wiecznie uśmiechniętego Michalisa, postawiono kosze na śmieci, wydłużono allinclusive do 12 w nocy, zaczęto respektować śniadania dla śpiochów (najpierw dwie tace ciasteczek, a potem dwie tace ciasteczek, taca kanapek i taca pieczywa francuskiego.... no cóż wiele się zmienia na lepsze. Ot... np. internet zaczął działać na 2 dni przed wyjazdem. Z każdym dniem jest lepiej i sądzę, że jak się wezmą za robotę to za 1-2 tygodnie powinni dać radę... Polacy by to zrobili w 1 tydzień. To tyle.... Grunt to się nie nakręcać i nie nastawiać na nie... Z problemami iść do Managera a jak nie daje rady to do Rezydenta. Spisać u niego raport ze zdarzenia i po powrocie ew. dochodzić swoich praw. Choć można dzwonić do Grecosa do Polski, wtedy można coś dostać na miejscu. Ja nie miałem klimy cały dzień niemal od ok 12 do ok 20, potem nad ranem obudziliśmy się koło 4tej w upale jak cholera.... Następnego dnia zgłosiłem to rezydentowi i okazało się ze 3 osoby, które zgłosiły tow Polsce otrzymały samochód na jeden dzień gratis....Co, co jak i ja nie mieli prądu a nie zgłosili tego na infolinię usłyszeli zdanie - bardzo mi przykro, ale Państwa nie ma na liście. Przykro mi za te niedogodności, ale sami Państwo wiedzą ze hotel się stara to naprawić... i tyle.... Ale jest teraz agregat i korki wywala zazwyczaj w dzień w sjestę :) W nocy nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maamcia25 Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.214.42.65.coditel.net 10.07.14, 12:47 Spedzilam w tym hotelu 2 dni z grupa znajomych i zostalismy przeniesieni do PRINCESS ANDRIANA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: 195.150.8.* 16.07.14, 12:41 Wczasowiczko! Czekam za tem na relacje ze stanu faktycznego!! Bardzo Cię proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacich Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.14, 23:56 Karolina mam pytanie o basen, czy jest tam wydzielona część dla dzieci, brodzik. I jak z plażą, bo pisali, że brudna i mało leżaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.14, 00:46 widzę pierwsze pozytywne opinie o tym hotelu ... :) może rzeczywiście coś się zmienia , oby na dobre . Mam tylko pytanie związane z plaża a mianowicie zmienia się coś w tym kierunku ?? i czy ta plaża co jest 100 m dalej to z innego hotelu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.static.chello.pl 02.07.14, 12:54 Coraz więcej słabych opinii www.fostertravel.pl/opinie/hotele/grecja/rodos/lardos/medblue-lardos/ Chyba muszę zmienić jednak hotel.. ciekawe co na to grecos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krk Re: Medblue Lardos Rodos IP: 195.234.8.* 02.07.14, 07:53 Witam, a jak wygląda sytuacja czystości hotelu, obsługi baru olu ? jedziemy tam 4,07 jest się czego bac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszek777@tlen.pl Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 21:53 Hotel z 4 gwiazdkami to musi być na wysokim poziomie Do Daniel jeśli dobrze odczytałam byłam tam 2 tygodnie w Grecji 4 raz ale nigdy nie widziałam ,aby żywność dla gości hotelowych wożono na brudnych taczkach budowlanych Jestem pielęgniarką nie mogłam na to wszystko spokojnie patrzeć. W budynku ,który nazywa się restauracja panuje potworny brud smród, w temp. 35 stopni musieliśmy jeść posiłki .KOSZMAR UPODLENIE POLAKóW i PONIżENIE Uczymy się o hotelarstwie w szkołach, a w żywym organiżmie pracuje się tak jak obowiązujące standardy nakazują ,a pracuje się z żywymi organizmami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 02.07.14, 11:04 Dziwne, że się nie spotkaliśmy..a może tak zarobieni byliśmy, że nie zauważyliśmy, że remont się skończył? Z 20 czerwca mam zdjęcie pracującej betoniarki , o śniadaniach nie wspomnę.. grecka restauracja przy basenie? codziennie pokazy? może to był inny hotel? Dobra.. rozumiem praca w GRECOS? Odpowiedz Link Zgłoś
edytatutak Re: Medblue Lardos Rodos 02.07.14, 11:15 Aga, może faktycznie po licznych interwencjach już jest lepiej? ,,Para", która napisała ten post była w innym terminie , od 23.06 do 30 Ty wtedy wyjeżdżałaś. Chyba próbuję się sama pocieszyć hahaha. Ja lecę dopiero 7 lipca na dwa tygodnie. Zostaje nam tylko mieć nadzieję, że będzie ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 02.07.14, 13:47 Mam nadzieje, że coś się zmienia na lepsze- sama uważam, że za rok ten hotel może być hitem GRECOSA - ale dopiero wtedy, Muszą dużo dopracować, sporo poukładać ( chociażby te nieszczęsne prysznice i system czyszczenia basenu, kłopoty z zasilaniem..itp. ). Chciałaby wierzyć, że wreszcie na miejscu jest kuchnia, a nie dowożą posiłków " dostawczakami" - przydałaby się chociaż chłodnia, a w hotelu porządne urządzenia podgrzewające te potrawy. Położenie - pomimo nie najpiękniejszej plaży - jest wspaniałe, wielkość hotelu też jest ok. więc może uda im się to ogarnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.home.otenet.gr 02.07.14, 13:48 Z kazdym dniem jest coraz lepiej. Wczoraj zamontowali agregat i jest prad.... rzadko go wywala. Niestety woda w basenie nadal nie ma zadnej przejrzystosci i czyszczenie polega na wlaniu chloru i paru innych substancji. Uciazliwy jest brak prysznicy, a wczoraj rezydentka i genel manager na wizytacji obiecywali wymiane wody i gruntowne czyszczenie. Szkoda tylko ze filtracji nie ma bo w basenie jest poziom wody o 10 cm nizszy i nie wlewa sie woda do skimmera :-) ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszek777@tlen.pl Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 22:48 Ja też wróciłam wczoraj po 2-tygodniowej męce w tym hotelu. Dziwi mnie taka głupia opinia o tym ,ze było fajnie. Wielki koszmar za duże pieniądze Byli tacy co zapłacili 3.000 za 1 tydzień Brud smród wszędzie walające się deski śmieci na froncie wejścia na teren wokół budynków stoi zielony śmierdzący śmietnik+ Pokazy codziennie to samo animatorka z kupką dzieci skacząca' 'kaczuchy' Upokorzenie nas Polaków przez biuro Grecos nie dotrzymanie zawartej z nami umowy 'która oznaczała inne oferty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wasyl Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.14, 08:01 No to się porobiło ... skrajne opinie . Mam jeszcze pytanko czy po kontroli grecosa nic się nie zmieniło ? Odpowiedz Link Zgłoś
wdaniel1 Re: Medblue Lardos Rodos 03.07.14, 09:24 Hotel, zaczyna funkcjonować . Jest on przeznaczony dla osób szukających spokoju, co do animacji miało ich nie być ale widocznie na prośbę rodaków zaczęto puszczać głośna muzykę przy basenie. Teren hotelu jest posprzatany, z tego co wiem nie wszystkie pokoje są wykończone. Plaża jak w opisie zwirowa~ mogliby ja uprzatnac. Wczoraj Grecos zaproponował hotele zamienne, kilka osób zdecydowało się na przeniesienie . Jeżeli szukasz zabawy to ten hotel tej opcji nie spełnia . Ja mu daję 3 gwiazdki, na więcej muszą jeszcze popracować. Posiłki ok . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.14, 10:49 wiecie może jakie to hotele proponują na zamiane ?? w podobnym standardzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.szczecin.mm.pl 03.07.14, 16:11 Właśnie... jakie hotele proponują w zamian... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.static.multimetro.pl 03.07.14, 16:52 wybieram się tam dopiero od 8 września , ale czarno to widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.play-internet.pl 03.07.14, 21:54 pojawiły się nowe opinie, na temat hotelu, jeszcze bardziej dobijające - że kalaruchy, jaszczurki, brudne ręczniki, braki pościeli, proszę napisac czy to prawda, bo jadę tam na początku sierpnia z dwójką małych dzieci i nie wiem czy lepiej nie zrezygnować:-( Odpowiedz Link Zgłoś
wdaniel1 Re: Medblue Lardos Rodos 04.07.14, 21:24 Karaluchy, Jaszczurki nic nowego na tej wyspie, ale w pokoju nie miałem. Jeżeli dzieci potrzebują rozrywki, to nie jest hotel dla nich. Jest to hotel oddalony od głównych rozrywek, jednym na tym zależało inni narzekają, że za spokojnie. Ja szukałem spokoju i prawie go znalazłem: ). Od dwóch dni jest główny menager i wszystkimi trzęsie. :) . Podsumowując ten hotel to wciąż żywy organizm, Oni się wszystkiego uczą, moje oczekiwania spełnił, ale może nie jestem zbyt wymagający, pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruszek777@tlen.pl Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 04.07.14, 22:30 Do Wdaniel Hotel w trakcie remontu nie może być dopuszczony do ruchu turystycznego Tak mówią przepisy W tym hotelu byłam przez 2tygodnie i był to koszmar łamano wszystkie przepisy bhp i standardów obowiązujących w hotelarstwie.Upodlenie Polaków przez organizatora Do Ani Szczerze odradzam ten hotel,polecam inny, w którym byłam u znajomych toPrincess Lindos itam są nareszcie 4 gwiazdki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maamcia25 Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.214.42.65.coditel.net 11.07.14, 14:36 Jesli masz taka mozliwosc to zrezygnuj z MBL to co ludzie pisza to jest prawda moi znajomi ktorzy przyjechali dzien po nas mieli goscia w postaci KARALUCHA ktorego bylo ciezko ukatrupic bo byl tak duzy.......co do recznikow to tez prawda jesli sie nie upomnisz to ci nie zmienia....moja kolezanka upomniala sie to dostala reczniki uzywane po kims i w dodatku jeszcze mokre....wybierasz sie tam z dziecmi to uwazaj i zabezpiecz sie w leki bo jedzenie na stolowce jak to wogle mozna nazwac jedzeniem jest nie za specjalne i czasami jak masz parowki na sniadanie to pozniej na obiad masz kapuste z parowkami tak bylo w naszym przypadku jak tam bylismy jedzenie monotonne owoce cieple talerzy filizanek brak trzeba sie upominac .....a co do czystosci basenu to tez trzeba uwazac bo basen i maly basen nie za specjalnie swiecily czystoscia woda metna i brudna......a do tego dorosli przychodzac z plazy plucza nogi w malutkim baseniku dla dzieci a pozniej ida sie kompac do duzego to widzialam na wlasne oczy powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANIA Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.play-internet.pl 03.07.14, 21:56 www.fostertravel.pl/hotele/grecja/rodos/lardos/medblue-lardos/#opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ygly Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.play-internet.pl 05.07.14, 16:10 Jak 8 września to w czym problem?Wolałbym poświęcić zaliczkę lub sprzedać komuś mnie wymagającemu tracąc na tym niż spędzać wakacje w warunkach które mi nie odpowiadają.Nie chce być tutaj złośliwy ale ....internet to taka kopalnia wiedzy że chcąc wydać parę tysięcy warto chyba trochę poszukać i poczytać.Druga sprawa odszkodowania ,jeśli nie chcecie być wiecznie traktowani jako II kategoria ludzi i ,,murzyni Europy'' to proponuje nie odpuszczać.Zdjęcia opisy,zebrać grupę paru osób i wystapić o odszkodowanie.Biuro pomocy nie chce sie dogadać?Wystarczy grupa 10 osób i kancelaria adwokacka (są zajmujące się typowo takimi sprawami) ogarnie temat a pieniążki biorą PO uzyskaniu odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlena Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.212.166.80.krosoft.pl 09.07.14, 23:17 Witam, czy są jakieś nowe informacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelina Re: Medblue Lardos Rodos IP: 193.110.85.* 23.04.15, 14:30 czy ktoś wybiera się w czerwcu 2015?:) Odpowiedz Link Zgłoś
travellover Re: Medblue Lardos Rodos 07.07.14, 16:58 greckie wyspy dlaczego warto intopassion.pl/top-10-greckie-wyspy/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.14, 23:35 Źle mi się wkleiło.... daję jeszcze raz Dlacyego nasze opinie s tak skrajne_ Po prostu... Jedne osoby były tam i wróciły przed zmianami które opisałem dzisiaj tutaj (wróciliśmy wczoraj): www.fostertravel.pl/opinie/hotele/grecja/rodos/lardos/medblue-lardos/ Opinia na holidaycheck się jeszcze nie pojawiła (a jest nieco inna i porusza też inne kwestie, bo ten portal pyta o coś innego). Opinia Michała odnosi się do jego sytuacji kiedy to wrócił jeszcze przed zmianami (znamy się ze wspólnego pobytu) :) Tak jak napisałem w opinii przeszłość odgrodziłem bardzo grubą kreską i oceniam stan faktyczny w momencie wyjazdu. Wyszedłem z założenia, że nie warto opisywać co było, bo sobie niektórzy włosy z głowy powyrywają. Coś tam opiszę, ludzie sobie dopowiedzą co chcą i wyjdzie, że hotel to syf, kiła i mogiła.... Tymczasem naprawdę nie jest tak źle. Najgorzej mieli ci, co byli na początku... Ja miałem nieco lepiej. A dochodzenie swoich praw do nieco spierniczonych wakacji zostawiam sobie i Grecosowi. Uważam, że to co Grecos robi i mówi to jedno wielkie oszustwo. Nieprawdą jest jak nam wmawiali na infolinii o tych rzekomych wizytacjach. Bo jak pojechałem na miejsce to prawda okazała się zupełnie inna. Poważne biuro podróży nie powinno oszukiwać klientów i opowiadać bajek. Co tu dużo mówić - wprost po prostu oszukiwała klientów zapewniając jak to nie będzie super... Zresztą jeśli było tak różowo, to dlaczego wiele osób nie otrzymało zezwolenia na zmianę hotelu, lub też duża część osób podczas mojego drugiego tygodnia pobytu została przeniesiona do hotelu Princessa (po rzekomej wizycie szefa Grecosa)? Skoro wszystko jest tak turbo cyk cyk, dlaczego już na 2-gi dzień Pani Rezydent oferowała wszystkim klientom zniżkę 30Euro na osobę dorosłą na wycieczkę fakultatywną? Warunkiem było oczywiście podpisanie ugody i przyjęcie do wiadomości faktu, że hotel ma pewne niedociągnięcia. Wiele osób się na to nabrało i w efekcie wyczerpali limit dochodzenia swoich praw przez zmianę hotelu czy żądanie odszkodowania po powrocie. W momencie mojego wyjazdu nadal nie było prysznic y na plaży i przy basenie przez co basen można nazwać balią do mycia.... Chlorowanie wody podczas gdy ludzie się kąpią w basenie, chlor na podłodze basenu w tabletkach, wyszczerbione ostre i połamane płytki na obrzeżu basenu i schodach, plac zabaw (nieogrodzony) dla dzieci w pełnym słońcu wyposażony w dwa mierne domki. Nie wiem kto to to nazwał placem zabaw? Braki leżaków i parasoli na plaży, ciągłe wysiadanie prądu (po montażu agregatu szczególnie w porze sjesty a nie całą dobę, no i wisienka na torcie.... jedzenie monotonne, mało urozmaicone, często jeden rodzaj mięsa i koniec, no i sławna baranina.... niezjadliwa od której można się otruć... Wołowina była raz i niestety była stara, bardzo twarda. Sorki, ale hotel 4 gwiazdkowy nie może mieś wyboru na śniadanie jajko sadzone, jajecznica (okrutna), jakiiś kisz jajeczny, jajko na twardo i tosty... do tego warzywa mleko i dwa rodzaje płatek... Kurde... Ja w domowej lodówce mam 3 razy taki wybór i nie funkcjonuję bez mięsa.... Jem je codziennie i kilka razy dziennie. Wychodzę z założenia, że od jedzenia jarzyn to mi zęby i uszy urosną jak u królika. A ja się sobie podobam taki jaki jestem. Choć żona była zadowolona, że przez 15 dni nie jadła mięsa a same jarzyny... Ja i mój syn mięso jadamy i jadaliśmy je po tawernach. I gdzie tu logika? skoro Grecy są znani z zamiłowania do świeżej i dobrej kuchni? Dlaczego nie zobaczycie obsługi jedzącej coś innego niż jarzyny, ciastka i spaghetti (co drugi dzień carbonara lub bolonese i oczywiście bez mięsa). Zapytajcie ich gdzie się stołują.... Dlaczego żaden z pracowników Grecosa nigdy nie zszedł zjeść i skosztować tych delicji??? Dlaczego jarzyny w 95% są z puszek??? Sama chemia w środku lata! Na moje pytanie Pani Rezydent odpowiedziała nie wiem... może jest susza? No i co? Wszystko opada nie? No i do tego dorzucę fakt, że klima w restauracji była włączona tylko dwa razy podczas mojego pobytu. a moje prośby o jej włączenie odpowiadano mi, że nie można.... P.S. Karaluchy to akurat luzik. Są wszędzie gdzie jest jedzenie. Mój syn znalazł jednego jak latał na po stole czy barze. Utłukłem dziada i tłumacze synowi bo się dopytuje dlaczego i wywiązała się ogólna polemika :) Sam mieszkam na wsi i wiem, ze te dziadostwo żyje na dworze i czasem próbuje dostać się do domu przez drzwi, czy moskitiery... Są plusy :) Pokoje są wyposażane na bieżąco, Dzień przed wyjazdem pierwszy raz posprzątano kamyczki i piasek naniesiony przez turystów z nad plaży, woda w basenie poprawiła nieco swój wygląd, ale do pełnej przejrzystości jej jeszcze trochę brakuje, dorzucono leżaków na plaże i nad basen, po kilkukrotnych prośbach do managera Alexa wstawiono wieżę z głośnikami i podłączono TV do telewizora w barze (nie trzeba było chodzić już do baru na każdy mecz. Zmieniono managera hotelu na bardzo uczynnego, profesjonalnego i bardzo przyjacielskiego i wiecznie uśmiechniętego Michalisa, postawiono kosze na śmieci, wydłużono allinclusive do 12 w nocy, zaczęto respektować śniadania dla śpiochów (najpierw dwie tace ciasteczek, a potem dwie tace ciasteczek, taca kanapek i taca pieczywa francuskiego.... no cóż wiele się zmienia na lepsze. Ot... np. internet zaczął działać na 2 dni przed wyjazdem. Z każdym dniem jest lepiej i sądzę, że jak się wezmą za robotę to za 1-2 tygodnie powinni dać radę... Polacy by to zrobili w 1 tydzień. To tyle.... Grunt to się nie nakręcać i nie nastawiać na nie... Z problemami iść do Managera a jak nie daje rady to do Rezydenta. Spisać u niego raport ze zdarzenia i po powrocie ew. dochodzić swoich praw. Choć można dzwonić do Grecosa do Polski, wtedy można coś dostać na miejscu. Ja nie miałem klimy cały dzień niemal od ok 12 do ok 20, potem nad ranem obudziliśmy się koło 4tej w upale jak cholera.... Następnego dnia zgłosiłem to rezydentowi i okazało się ze 3 osoby, które zgłosiły tow Polsce otrzymały samochód na jeden dzień gratis....Co, co jak i ja nie mieli prądu a nie zgłosili tego na infolinię usłyszeli zdanie - bardzo mi przykro, ale Państwa nie ma na liście. Przykro mi za te niedogodności, ale sami Państwo wiedzą ze hotel się stara to naprawić... i tyle.... Ale jest teraz agregat i korki wywala zazwyczaj w dzień w sjestę :) W nocy nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 09.07.14, 16:22 Szkoda, że biuro podróży dalej wysyła tam swoich klientów wiedząc, że nie wszystko jest ok.. Współczuję trochę rezydentom, bo są zmuszeni do ciągłych tłumaczeń uspokajania klientów. Mam mimo wszystko nadzieję, że Grecos stanie na wysokości zadania i w jakiś sposób nam zrekompensuje te niedogodności urlopowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.szczecin.mm.pl 09.07.14, 20:49 No i najbardziej zmartwiła mnie teraz kwestia jedzenia, pierwszy raz jadę do Grecji,i bo jestem miłośniczką greckiej kuchni... a tu się okaże, że będzie to najgorszy aspekt wyjazdu. Naprawdę jest aż tak źle, ktoś składał jakiekolwiek skargi w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maamcia25 Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.214.42.65.coditel.net 10.07.14, 12:43 Moge Ci tylko powiedziec i ostrzec nie jedz do tego hotelu zainwestuj kase w inny hotel np.PRINCESS ANDRIANA 5 GWIAZDEK na prawde warto Nam tez mowili ze hotel jest super po remoncie nie daj sie zwiesc i nie jedz tam a zdjecia sa poszukaj tylko troszke to zobaczysz jaki tam jest luksus moja opinia to 0 Z biura podróży nic sie nie dowiesz albo cie oklamia MEADBLUE LARDOS jedna wielka PORAŻKA,bylam tam tylko 2 dni i zostalismy przeniesieni do wyżej wymienionego hotelu i ten hotel jest na prawde super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.nfosigw.gov.pl 10.07.14, 14:55 pewnie, że wiedzą... a jakże.... Jednak zdziałać mozna cos tylko poprzez notoryczne narzekanie i chodzenie do managerów. Rezydenci nic Wam nie poradzą. Pogadają z Managerem i wszystko. Sami to możecie zrobić. Czasem przekażą wasze opinie do Polski i jak się robi bardzo gorąco, to przekazują sprawę do Polski. Wtedy następuje przeniesienie tych głośniejszych. Niemniej jednak myślę że potrzeba tam jest nowego kucharza i tydzień porządnej pracy... a wszystko będzie ok... Jak widać po przysłaniu kierownictwa sieci, zaczęło się stopniowo poprawiać. Z tego co zauważyłem główne przyjazdy i powroty są w poniedziałki i piątki. Trzeba podpytać ludzi co tam są teraz. Bo zmiany mogą być bardzo duże. Kto wrócił i się zintegrował z załogą ma mejle do pracowników obsługi. Oni mogą dać znać co i jak... Moje dane i wystawione opinie są z przed 4 dni. Obecnie największe zarzuty to basen, prysznice i straszna kuchnia.... bo obsługa hotelu jest pierwsza klasa i goście bardzo w porządku. Gdyby nie oni z pewnością wyjechalibyśmy wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.14, 16:06 Do Kasia Jeśli nastawiasz się w tym hotelu na greckie jedzenie to się pomylisz Jesteście ludżmi młodymi i nie chcecie wierzyć starszym nie wybieraj się do tego hotelu na tej samaj plaży jest piękny hotelPrincess lindos naprawdę piękny widziałam MEDBLUE to naprawdę koszmar sama zeznajomymi napisałam reklamację iczekam na odpowiedż w razie złej zainteresuję problemem gazety warszawskie które lubią takie tematy z życia wzięte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.szczecin.mm.pl 10.07.14, 16:58 Dzięki za informacje, mam juz dosyć negatywnych opiniii... jestem właśnie w trakcie załatwiana zmiany hotelu na Princess Andriana. To jednak bedą udane wakacje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 10.07.14, 19:15 Do Kasia Słuszna decyzja Wspaniałych wakacji i udanego urlopu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P&P Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.home.otenet.gr 10.07.14, 19:32 Dobra decyzja o zmianie hotelu ... Mieliśmy w nim być i z ciekawości pojechaliśmy do Medblue ... Po powrocie zajmę się tematem bo brudów nie zamiata się pod dywan ... Pozdrawiam z Kiotari Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maamcia25 Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.214.42.65.coditel.net 10.07.14, 21:03 Kasiu ciesze sie ,że zmienilas decyzje i wybralaś ten hotel na pewno nie bedziesz zalowala :) wrociłam z tego hotelu dwa dni temu jestem bardzo zadowolona jak i moja rodzinka :) hotel jest wart polecenia :) pracuja tam tez polacy animatorzy,kelnerzy na stołówce i w barze :) jedzenie jest rewelacyjne,desery,owoce,kawa,lody, drinki masz wszystkiego pod dostatkiem nie przejesz i nie przepijesz tego wszystkiego :) zdjecia ktore promuja hotel sa w 100% autentuczne nie ma zadnych wizualizacji komputerowych :) Jeszcze taka mala rada jesli wybierasz sie z cala rodzinka to panowie na kolacje nie wejda w szortach i klapkach potrzebne sa dlugie spodnie moga byc sandaly aby nie klapki bo nie wpuszcza :) z dziecmi nie ma problemu :) sniadanie i obiad tak moga byc szory i klapki :) kolacja nie. Pokoje sa codziennie sprzatane,napoje w pokoju w lodowce gratis codziennie dostawiane. Ciesze sie,ze zostalismy przeniesieni do tego hotelu bo tamten hotel jak go wogole mozna nazwac hotelem byl totalna porazka :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.szczecin.mm.pl 11.07.14, 10:47 Dziękuje Wszystkim za informacje . Na urlop jadę z chłopakiem, przekażę mu informacje co do stroju na kolacje, gdyż on w wakacje z klapkami się nie rozstaje :D Pozdrawiam :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacich Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.14, 16:58 Mam pytanie, czy przy zmnie hotelu musieliście dopłacać, bo ceny w Princes i Medblue są nieporównywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.szczecin.mm.pl 11.07.14, 18:17 Tak trzeba dopłacić różnicę, oraz opłatę manipulacyjną 120 zł za osobę...Jakby to z naszej winy wynikała chęć zmiany hotelu...Po prostu człowiek chce spędzić wakacje w warunkach za które uważał, że płaci...a wyszło tak, że w MedBlue po prostu nie da się wytrzymać. Pierwszy raz jadę z Grecosem i ostatni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maamcia25 Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.214.42.65.coditel.net 11.07.14, 20:52 Powiem tak my jak zaczelismy walczyc o zmiane hotelu a bylo nas 22 osoby z MBL to nic nie doplacalismy zaczelismy telefonowac do rezydentki do swoich bior w pl i zesmy wywalczyli ze przeniesli nas do PRINCESS bez zadnej doplaty.....nigdy wiecej wakacji z GRECOS nam pozniej powiedzieli ze bylismy poinformowani ze jest tam remont gó... prawda nikt nic nie wiedzial i nie slyszal a rzeczywistość była inna jak tam zajechalismy JESLI MACIE TAKA MOZLIWOSC INFORMUJCIE LUDZI ABY NIE JECHALI DO MBL MOZE ZA ROK DWA TEN HOTEL BEDZIE SIE NADAWAL DO UZYTKU ALE NA PEWNO NIE TERAZ DZIWIE SIE ZE SA LUDZIE KTORYM ODPOWIADA ATMOSFERA TEGO HOTELU BO JA POJECHALAM ZEBY ODPOCZAC A NIE KLOCIC SIE I WALCZYC O COS LEPSZEGO NIE ZALUJE ZE PODJELISMY O ZMIANIE BO BYLO WARTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maamcia25 Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.214.42.65.coditel.net 11.07.14, 20:56 No niestety Kasia bedzie musiał na kolacje bo nie wpuszczą na pewno w klapka ,przed wejsciem do sali jest monitor i pokazuje jak mozna byc ubranemu co mozna miec na sobie a czego nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.szczecin.mm.pl 12.07.14, 11:04 Zmiana hotelu załatwiona pozytywnie :) To jednak będą cudowne wakacje w hotelu Princess Andriana. Musieliśmy sporo dopłacic i nie na 10 dni ale tylko na 7...Ale i tak jest to lepsze niż 10 dni w nędzy. Dziwi mnie jedynie to, że oferta z ktorej zrezygnowaliśmy w MedBlue kosztuje teraz o wiele więcej, niż jak ją zamawialiśmy. NIECH NIKT NIE DA SIĘ NA TO NABRAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oni Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.31.79.120.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 14.07.14, 09:00 Taki syf jaki jest w Medblue to rzadko spotykane mieliśmy pecha i tam trafiliśmy na kilka dni bo pózniej nas przeniesiono do Princess, jak przyjechaliśmy do medblue to czekaliśmy w nieklimatyzowanej recepcji na pokój, jedzenie śmierdzące , w jadalni (cieżko nazwać stołówka) gorąco i smród nie do wytrzymania, jedzenie wożone w brudnych taczkach budowlanych, wybór żenujący , chlor dodawany podczas kąpieli, brak przekąsek, woda w basenie brudna i mętna, w pokojach kiepska klimatyzacja która i tak co chwile się wyłączała, kiepski program animacyjny, obsługa z bardzo kiepskim angielskim, plac zabaw to jakaś kpina, brak prysznica przed basenem, pokoje kiepsko sprzątane i awanturujace się sprzątaczki pod drzwiami (7-9) odnośnie animatorki się starały ale ogólnie leniwe i bez szału i zapału itd itd, porównując do Princess to przepaść jak możecie zmieniajcie na inne hotele bo tam urlop nie bedzie udany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.gigainternet.pl 15.07.14, 16:45 Makabrycznie skrajne opinie.. wszędzie, nie tylko tutaj. Lecimy z końcem sierpnia i pozostaje mi się modlić żeby było średnio bo aktualnie zmiana na hotel 3* to koszt plus 1200 zł. Może będzie dobrze a może survival... Odpowiedz Link Zgłoś
expertour Re: Medblue Lardos Rodos 15.07.14, 17:34 W Grecji 3* to w Hiszpanii góra 1 lub 2 słabe. Pomyśl dlaczego najtaniej, a i na śniadaniach brak owoców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 15.07.14, 19:32 do vanilova Naprawdę szczerze współczuję ,że będzie Pani w Medblue. Byłam tam 2 tygodnie i był to koszmar radzę zmienić hotel przyjedzie Pani niezadowolona tak jak ja, a na urlop czekałam 11miesięcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wczasowiczka :) Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.icpnet.pl 16.07.14, 01:05 Witam wszystkich :) Wybieram się tam pod koniec lipca.. w biurze zapewniają mnie że remonty są już na 100% skończone. Chciałabym wiedzieć jak faktycznie jest.. ale od osoby która jakoś na dniach wróciła. Sprawa ciągnie się widzę już dłuugo a nie widać rezultatów, aż ciężko uwierzyć że ciągle tyle biur ma ten hotel w ofercie, przecież to i biuro traci na wiarygodności. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 18:19 Widzę, że nie za bardzo się tam coś zmienia..... Musicie załatwiać wszystko sami. Rezydentka Wam nie pomoże. Jedynie Pan Ozga potrafi pogadać z kierownictwem.... ino nie bardzo chcą go słuchać... Bierzcie aparaty, dokumentujcie uchybienia. Składajcie oficjalne skargi u rezydentów na miejscu a w przypadku braku reakcji hotelu po powrocie piszcie reklamację i żądajcie jak my zwrotu za wczasy plus nawiązki za zmarnowany urlop... To się nam należy zgodnie z prawem. Acha... Skoro mówią Wam, na infolinii, że jest ok - przydało by się przed wyjazdem poprosić o mejla lub pismo, w którym Grecos twierdzi, że wszystko jest super cacy lala... Jeszcze nigdy żadne biuro tak nam nie nałgało... a od 17 lat corocznie jeździmy za granicę. I Zawsze w przypadku problemów(2 razy) biuro dzwoniło z propozycją zmiany hotelu lub oddania pieniędzy ... Grecos ma inną politykę... Wysłać polaczków i dać im po kilkanaście euro w zamian za podpisanie ugody na miejscu.... O NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.14, 18:44 Oczywiście zgadzam się z Kasą. GRECOS jest wielkim kłamcą Ktoś wziął łapówkę za ofertę hotelu greckiego, którego właścicielem jest gruby Grek ,który przyjeżdzał PORSCHE i ciągle krzyczał na personel przy gościach hotelowych Jednym słowem wielki koszmar.Dziwię się osobom które nadal sa zainteresowane tym hotelem.Nawet już zapłacili za ten koszmar Jest jeszcze osoba ktora, leci tam pod koniec lipca Kobieto jeśli chcesz aby jedzenie cateringowe przywożono na brudnych taczkach budowlanych jeść ciągle to samo ,zimne ,niedogotowane bez zup na obiad bez masła, wszystko to podawane w tragicznym pomieszczeniu, brudnym śmierdzącym rozkładającą się żywnością to wybórjest trafny i na miejcu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.gigainternet.pl 17.07.14, 19:40 Do lidii Tak się składa, że czy Wczasowiczka czy ja, która lecę trochę później nie mamy już mozliwości manipulacji, no chyba, że miałybyśmy luźnego tysiaka od osoby, bo tyle kosztuje zamiana na hotel 3*.. jedyne co nam pozostaje to czekać na przełom, chociaż minimalny lub rozpętać piekło na miejscu Do Wczasowiczki Bardzo liczę na Twoją relację po powrocie :) Do reszty.. Wiem, że opinie tutaj znajdujących się osób są w większości fatalne, ale jest nas garstka w porównaniu z ilością co tydzień wylatującą tam na wakacje. Poza tym ludzie w dalszym ciągu wykupują tam wakacje za 3 i 4 tysiące od osoby. Byłam już w hotelach gdzie opinie były jeszcze gorsze, a okazało się, że ludzie piszący te opinie lub będący tam z nami wczasowicze, przepraszam za określenie.. "wyżej s**** niż dupsko mają" i totalnie niczego nie potrafią docenić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trinity Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.14, 21:26 Chciałabym, żebyście wszyscy wrócili z Medblue zadowoleni. Ja niestety byłam tam od 16 czerwca - na szczęście przenieśli nas do innego hotelu. Z powyższymi opiniami jak najbardziej się zgadzam, a nie należę do osób baaaardzo wymagających. Dla mnie najważniejsza jest czystość - a tego standardu ten hotel póki co nie spełnia. Napisałam już reklamację do Grecosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 18.07.14, 16:04 do Vaniliova: bardzo mnie dziwi, kiedy ktoś tak jak Ty nie wierzy naocznym świadkom.. Co do wymagań : to nie są wymysły, ale z całej oferty GRECOS dot. tego hotelu zgadzało się tylko położenie ( przy plaży) oraz niewielka ilość pokoi ( w chwili, gdy tam byliśmy to było może ok 40 ). Całą resztę można między bajki włożyć . MY nie mamy pretensji, że woda była za ciepła, czy słońce świeciło zbyt mocno. Nie dyskutujemy nawet z tym, że porządek był średni (!) - w końcu to Grecja i ktoś kto się decyduje na urlop tam musi się z tym liczyć. Ale naprawdę : plac budowy!!??! , albo brak kuchni,i podstawowego wyposażenia zaplecza kuchennego czy już wielokrotnie na tym forum "wyciągana" kwestia basenu i prysznicy...no przepraszam, ale to hotel kat 4 !! Chciałabym Ci życzyć- zresztą wszystkim, którzy się tam zdecydowali jednak pojechać- wspaniałego urlopu. Oby faktycznie biuro wysyłając teraz klientów miało sprawdzone wiadomości dot. stanu faktycznego i oby był ob jak najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka2008 Re: Medblue Lardos Rodos 22.07.14, 19:25 Wczoraj wróciliśmy z wczasów w Med Blue i ......pojechałbym tam jeszcze raz. Położenie hotelu przepiękne, parę kroków do morza. My mieliśmy pokój z widokiem na morze, zresztą większość gości ma taki widok. Owszem są jeszcze niedociągnięcia chociażby pracujący non stop agregat i mało parasoli nad morzem (6), jedzenie...jak dla mnie może być, zawsze coś się wybierze. Co do reszty czyli obsługi, basenu, pokoi to naprawdę nie mogę narzekać. Michalis (manager hotelu) przesympatyczny, kompetentny człowiek. Widać , że bardzo mu zależy żeby goście byli zadowoleni - odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku. Obsługa też w porządku, codziennie mieliśmy sprzątnięty pokój, wymienione ręczniki. Kelnerzy też ok. Animatorki - na stałe były dwie Słowaczki Brigite i Dada (zdrobnienie) potem doszła jeszcze Ela też słowaczka - dziewczyny super. Rano prowadziły zajęcia sportowe: stretching, rzutki, fitness w wodzie i piłkę wodną. Wieczorem mini disco dla dzieci, wspólne zabawy trwały godzinę, malowanie twarzy. W sobotę zorganizowały pokaz tańców irlandzkich - fajnie im wyszło. Dziewczyny przesympatyczne, oby więcej takich. Ktoś pytał o brodzik dla dzieci...jest i to nawet spory jak dla maluszków. Jeśli ktoś ma jakieś bardziej konkretne pytania proszę pytać mogę również przysłać zdjęcia ze stanu obecnego hotelu. Acha plaża piaszczysto - kamienista do wody należy zakładać buty ochronne bo sporo jest głazów i większych kamieni. Można też przespacerować się troszkę dalej i jest ok. Z wycieczek proponowanych przez biuro nie skorzystaliśmy, wypożyczyliśmy na 3 dni samochód i zwiedziliśmy kawałek wyspy na własną rękę. Polecam LIndos przepiękne miasteczko 4 km od hotelu - byliśmy tam dwa razy. Raz taxi (15 euro - powrót 13 euro a więc nie każdy kierowca bierze jednakowo) drugi raz samochodem z wypożyczalni i wtedy zaliczyliśmy wejście na Akropol - 6 euro. Po południu pojechaliśmy na parę godzin na przepiękną plażę Prassonissi. W następnym dniu pojechaliśmy do Doliny Motyli (wstęp 5 euro ale niektórzy migali się przed kupnem biletu i nikt ich nie zatrzymywał?!!!) a potem do Rodos zwiedzać Stare Miasto. W trzecim dniu ,,zaliczyliśmy" jezioro Gadura, 7 wodospadów (nie polecam, źle nam przetłumaczono to nie wodospady tylko mini źródełka) i zatokę Anthonyego Quina - parę godzin plażowania (komplet leżaków 8 euro). To chyba tyle i tak jak pisałam na początku ...ja pojechałabym tam jeszcze raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.14, 20:44 Do Lenka Naprawdę współczuję miernego gustu i smaku. Jak można polecać taki koszmar za takie duże pieniądze? Gdzie jedzenie jest potworne przewożone na brudnych taczkach budowlanych .Pani chyba to odpowiadało.Proszę sobie jechać i 10razy, ale nie pisać głupstw. Za takie luksusy ludzie PISALI TYLKO SAME REKLAMACJE Hotelu nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lenka2008 Re: Medblue Lardos Rodos 22.07.14, 21:00 Byłam tam 2 tygodnie i ani razu nie widziałam żeby jedzenie przywożono taczkami. To jest moja opinia i nikomu jej nie narzucam ani nie polecam wyjazdu, przedstawiłam swoje zdanie i tyle. Ja skargi nie będę pisała bo nie mam takiego powodu a zmyślać bzdur nie zamierzam. Zgodzę się z opiniami ludzi, którzy byli tu w czerwcu, że hotel miał (i ma nadal niedociągnięcia) ale jest coraz lepiej i kiedy ja byłam było naprawdę ok. I proszę mi nie współczuć bo wypoczęłam i cieszyłam się urlopem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacich Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.14, 21:17 do lenka2008.Dzięki za dobre wieści. Cieszę się, że jest coraz lepiej. Mialam taką nadzieję. My wybieramy się do Medblue 18 sierpnia. Byłabym wdzięczna za aktualne fotki. Ja też nie zamierzam narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 23.07.14, 19:13 Cieszę się, że w tym momencie ludzie wracają z tego hotelu nie rozczarowani. Być może jest to efekt przygotowania na to, co ich mogło spotkać. Mam jednak nadzieję, że hotel jako taki po prostu zaczyna funkcjonować w miarę poprawnie. Wczoraj minął miesiąc od momentu kiedy my wróciliśmy z urlopu. Nie narzekałam na położenie hotelu - jest według mnie fantastyczne ! Poza tym wielkość hotelu ( ta docelowa) też była dla nas odpowiednia. Problemem było tylko to, że biuro podróży ( żadne - nie tylko GRECOS) nie powinno wysyłać gości do hotelu, w którym trwają prace . Zwłaszcza na taką skalę, której doświadczyliśmy. Cieszę się, że obecnie ktoś może wrócić ze swojego urlopu zadowolony, bez poczucia zmarnowanych pieniędzy i bez frustracji z powodu zmarnowanego urlopu. Czekamy ( jeszcze tydzień ) na odpowiedź biura na naszą reklamację. Bo im udostępniliśmy nasze zdjęcia z wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka2008 Re: Medblue Lardos Rodos 23.07.14, 19:33 Podaj mi swój adres e-mail chętnie wyślę Ci zdjęcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.gigainternet.pl 23.07.14, 20:11 Lenko! Ja też poproszę zdjęcia vaniliova@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacich Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.14, 22:03 Do vaniliova. kiedy lecicie. może będziemy w tym samym terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacich Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.14, 21:58 Mój adres e-mail katarzynacichocka@onet.com.pl Czekam Lenko na zdjęcia. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lenka2008 Re: Medblue Lardos Rodos 23.07.14, 22:17 Zdjęcia i filmik wysłany. Życzę udanego urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: 195.150.8.* 24.07.14, 08:00 Do kacich: mamy lecieć 25.08 z Krk jeśli nie zamienimy na inną lokalizację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacich Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.14, 09:37 My lecimy 18 sierpnia z Warszawy. Zmiany nie planujemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.14, 11:17 Lenka - również proszę o przesłanie zdjęć-mój email karo.smile@interia.eu Z góry dziekuję Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.internetia.net.pl 24.07.14, 13:44 Do Lenka2008. Też bardzo proszę o zdjęcia. Mamy jechać rodziną w sierpniu i jestem pewna obaw. Mój adres- alpina5@interia.pl Będę bardzo wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja tez jade :/ Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.static.chello.pl 24.07.14, 14:44 Hej @ lenka - możesz je dodać tutaj www.fostertravel.pl/opinie/hotele/grecja/rodos/lardos/medblue-lardos/ to będzie łatwiej oglądać niż do każdego wysłać osobno mailem - ew. do holidaychecka.. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
edytatutak Re: Medblue Lardos Rodos 24.07.14, 14:53 Do hoilidaycecka juz dodałam wczoraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananke Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 21:00 Witaj Lenko, Lecimy za kilka tygodni - czy również moglibyśmy prosić o wysyłkę zdjęć na adres panasiuk.kamilla@gmail.com Z góry dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ananke Re: Medblue Lardos Rodos IP: 212.160.172.* 25.07.14, 10:17 Witaj Lenko, Lecimy za kilka tygodni - czy również moglibyśmy prosić o wysyłkę zdjęć na adres panasiuk.kamilla@gmail.com Z góry dziękujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 25.07.14, 11:28 Szczerze powiem, że trochę mnie to wszystko wkurza.. Co chwila ktoś twierdzi, że już wszystko jest ok- a potem jakiś Pan od swojej żony będącej w Medblue dostaje informację, że jednak syf.. Niby nie powinno mnie to już interesować, ale szkoda następnych klientów, którzy mogą się dać nabrać :( . Albo następuje jakieś przekłamanie na linii hotel - Grecos, albo to Grecos wprowadza w błąd biura podróży .. bo nie chce mi się wierzyć, że nie są w stanie zweryfikować naszych opinii. Zwłaszcza tych negatywnych- przecież taka opinia uderza w nich bezpośrednio. Żadna reklama nie jest tak skuteczna jak negatywna :) zwłaszcza jeżeli ma się dowody na istnienie nieprawidłowości :) . Pozdrawiam wszystkich wyjeżdżających i życzę im udanych wakacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Def300 Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.bauer.pl 24.07.14, 16:18 Osobiście nie byłem w tym hotelu, ale obecnie jest tam moja kobita z dzieckiem i znajomymi.. Codziennie dzwoni do mnie z płaczem, że jest masakrycznie..że dramat..syf..malaria.. Próbują zmienić hotel.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.gigainternet.pl 24.07.14, 16:54 Otórz.. zmieniłam dziś hotel.. nie wiem czy dobrze czy źle ale jednak! Cały rok ciułam na wakacje i kurcze nie chce się stresować... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacich Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.14, 18:40 do vaniliova. jesli to nie tajemnica to na jaki hotel zmieniliście ? i na jakich warunkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidiado vanilova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 20:51 do Vanilova Nareszcie ktoś jest mądry wśród młodych ludzi. Byłam tam 2 tygodnie i piszę to w tym miejscu kolejny raz. Nie wybierajcie się do tego hotelu to jest koszmar za duże pieniądze Tak jak pisząca Aga z którą chyba byłam sąsiadką przez ścianę napisałyśmy obszerną reklamację i czekamy na pozytywną odpowiedż. Przeżyłyśmy tam koszmar na naszych wielkich greckich wakacjach.Wybierzcie sobie piękny hotel na tej samej plaży to Priicess Lindos i to sa dopiero prawdziwe 4 gwiazki Odpowiedz Link Zgłoś
expertour Re: Medblue Lardos Rodos 24.07.14, 20:57 Cała Grecja to jeden wielki syf oprócz tawern typu family restaurant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidia Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 24.07.14, 21:11 Grecja jest piękna, ale nie w Medblue Lardos gdzie jedzenie wwożono na brudnych taczkach budowlanych. Widziałam to każdego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
expertour Re: Medblue Lardos Rodos 24.07.14, 21:13 To proszę jedź do Hiszpanii lub Włoch, w Grecji nawet w 5* hotelu nie spuścisz papieru w kiblu bo rury o małej średnicy. Brudasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.gigainternet.pl 24.07.14, 22:05 A tu Was zaskocze ;) ponieważ zależało mi na niemalże (bo kilkudziesieciozłotowej) bezkosztowej zamianie :P lecę na Kretę!!!!!! Też 4* i bdb opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Margo Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.internetia.net.pl 24.07.14, 22:33 Do vaniliova. Jak pani się udało? Bo nam nie chcą zamienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vaniliova Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.gigainternet.pl 24.07.14, 22:53 Hmm.. no pisałam elaboraty ale ostatecznie zamiane załatwiała agencja w której kupiłam wycieczkę.. nadmienię, że do naszego wylotu był miesiąc a to zapewne ma znaczenie. Z tego co wiem to nikomu nie utrudniają zamiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nas dwoje Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.home.otenet.gr 26.07.14, 16:16 Wszyscy na tym forum zastanawiają się, jak jest w Medblue-fajnie, nieciekawie...a my właśnie wylecieliśmy do tego miejsca i dwa dni czekamy, żeby tam dotrzeć, gdyż biuro bez żadnej wcześniejszej informacji i naszej wiedzy oraz zgody zmieniło nam na lotnisku w Rodos hotel z powodu braku wolnych miejsc w Medblue!!! Dotarliśmy do nory, którą przypominał nasz pokój w zupełnie innym mieście. Wczasy wykupiliśmy w marcu! Nie byliśmy jedynymi, których to spotkało-i nie dotyczy to tylko powyższego hotelu. Wczasy z Grekosem to takie "jajko niespodzianka", więc nie ma co się zastanawiać nad hotelem, bo jak widać, mogą Państwo dostać zupełnie coś innego niż wykupiliście za wcale niemałą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 28.07.14, 09:33 do Nas dwoje : szczerze współczuję niedogodności. Jednak być może w ostateczności ta zamiana wyjdzie na dobre i traficie Państwo do dobrego hotelu. Proponuję ( jeżeli macie taką możliwość) wynająć samochód i objechać wyspę- a jak będziecie obok Medblue - to go sobie obejrzeć. Można bez problemu wejść na teren hotelu, dotrzeć na plażę i samemu sobie wyrobić zdanie o warunkach tam panujących. Mimo wszystko życzę udanego urlopu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.pl 29.07.14, 14:03 właśnie na www.holidaycheck.pl dodałam kilka zdjęć. Były one zrobione w czerwcu 2014 roku. To oczywiście tylko wybrane zdjęcia- mam też piękne z tego hotelu i chciałabym wierzyć, że jeżeli zdecyduję się na urlop z Grecosem to nie wyślą nas w podobne warunki :) Odpowiedz Link Zgłoś
ank.a71 Re: Medblue Lardos Rodos 30.07.14, 21:34 Ja chyba zwariuję! W poniedziałek wylatujemy z mężem z Katowic. Próbowaliśmy "bezkosztowej"zamiany hotelu, niestety nie udało się . Biuro twierdzi , że nie ma podstaw do takiej zamiany, ponieważ wszystko jest już ok. Ale czy na pewno??? Jakoś nie jestem przekonana czytając wcześniejsze wpisy. Czy ktoś wrócił może niedawno, np. wczoraj:D Tak bym chciała w końcu przeczytać, że:" hotel świetny, jedzenie pyszne, a woda w basenie czysta..." itp.:D Odpowiedz Link Zgłoś
lenka2008 Re: Medblue Lardos Rodos 30.07.14, 21:37 Spokojnie...byłam wróciłam , wszystko jest ok. Przeczytaj sobie mój wcześniejszy wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
ank.a71 Re: Medblue Lardos Rodos 30.07.14, 21:54 Dzięki:) A czy mnie również mogłabyś wysłać choć kilka zdjęć i jakiś filmik? Będę bardzo wdzięczna:) anna.dorota@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.14, 10:45 do Lenki Jadę tam w sierpniu Mogłabym prosić o zdjęcia ,dziekuję kruszek777@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ank.a71 Re: Medblue Lardos Rodos 31.07.14, 11:08 Lenka, dziękuję bardzo za zdjęcia. Prawdę mówiąc, uspokoiłam się:) Został tylko strach przed lataniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
lenka2008 Re: Medblue Lardos Rodos 31.07.14, 11:10 Do ank.a71 hahahahaha .....ja też tak mam. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.wroclaw.mm.pl 31.07.14, 22:14 Również będę mocno wdzięczny za zdjęcia. Wylot mam 11.08 davids01@vp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.torun.mm.pl 03.08.14, 10:56 Spokojnie, pare dni temu wrocilam. Nie ma juz zadnego remontu. W pkojach codziennie sprzataja, jest klima. Nie mieliśmy lodówki, mimo monitów. Na plazy za malo lezakow (6) i dobrze miec klapki, albo specjalne buty do wody, bo kamieniscie. Blisko basen i barek z dobrymi drinkami. Obsluga bardzo mila i bardzo sie stara. Darmowe drinki od rana do nocy. Najgorzej z jedzeniem, ale tez widac poprawe. Najesc sie mozna, bo jest wybor. Czasami czuc smrod popsutego jedzenia. Najgorsza ryba, nie mozna wbic widelca. Sa surowki. makarony, ziemniaki, golabki, mieso. Ogolnie bylo dobrze. Neckermann sie nie popisal, bo obiecal darmowy parking i nic z tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.14, 18:59 do Ala Czytając opis można zwątpić i zadać pytanie. Czy tak ma wyglądać hotel 4*,śmierdzące jedzenie, na plaży aż 6 leżaków,makarony,ziemniaki- to ma być greckie jedzenie?I stwierdzenie że było ok.czegos tu nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.31.3.200.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.08.14, 23:34 Jak chcesz greckie jedzenie to idź do lokalnej tawerny.W hotelu z all inclusive masz masówkę i nie ma tradycyjnej kuchni. Jedziesz do Grecji czy do hotelu? Zarezerwuj sobie hotel bez wyżywienia i codziennie idź na prawdziiwą ucztę do tawern. Wyjdzie taniej niż all incl. i poznasz trochę kultury i tradycji miejsca do którego jedziesz a nie basen, all i drinki. Większość jest zbyt leniwa, bo all, bo zapłacone, bo alkohol i potem wraca z wakacji i nawet nie wie czy to Grecja czy Turcja czy może coś innego bo przez zapłacenie za all nawet nosa poza hotel nie wystawił. I wszystko źle! Tacy to właśnie są wiecznie niezadowoleni Polacy na wakacjach...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.nfosigw.gov.pl 04.08.14, 10:49 Cześć! Tak się zastanawiałem co zmieniło się w Medblue Lardos od mojego powrotu (to już niemal miesiąc). W oczekiwaniu na odpowiedź na moją reklamację z żądaniem satysfakcji finansowej od Grecosa postanowiłem podpytać się najlepiej poinformowanych (czyli pracowników hotelu) - Co się zmieniło na lepsze :). Jako, że zawarliśmy całkiem sporo znajomości (także z pracownikami hotelu) to postanowiłem napisać i poprosić o referencje... Wczoraj dostałem mejla z odpowiedzią i tak: Remont jest zakończony na amen, zamontowano prysznice (wiwat higiena!), poprawiono pracę zespołu service room. Z zakresu zatrudnienia to Johnny wrócił do baru, Michalis pracuje w kuchni...(?!? to najlepszy barman hotelu, a do tego po zwolnieniu managera, sam został zarządzającym hotelem..jak dla mnie to strzał we własne kolano???)... Woda w basenie jest już naprawdę czysta - no i to by było na tyle.... Jedzenie poprawiło się w stopniu może minimalnym, a za każdym razem kiedy będzie na obiad baranina, to około 11-12 możecie ja poczuć po wydobywającym się z kuchni fetorze gnijącego mięsa. Dla tych co mięsa nie jadają dieta będzie w miarę ok (bo rzadko jest wtedy też kurczak). Na plaży dalej jest 6 parasolek i około 20 leżaków (na ponad sto pokoi) i niestety dalej są ostre krawędzie po ułamanych, pękniętych i odpadnietych płytkach na schodach i brzegach basenu. Plac zabaw dla dzieci to taki mały domek na 2-je dzieci w wieku 2-3 lata stojący na największym słońcu. Jednym słowem... wystarczy zmienić kucharza, dokonać pewnych napraw i po 3 dniach hotel będzie super.... Musicie tylko wymóc te zmiany. Bo położenie hotelu, jego obsługa i pracownicy są naprawdę świetni. Chętnie Wam pomogą. Niestety zmiany w zatrudnieniu czy inwestycjach musi wymóc touroperator. Aby wszyscy byli zadowoleni z hotelu - potrzeba naprawdę niewiele. Niestety... trzeba przede wszystkim chcieć! :) Wystarczy przy okazji objazdu i zwiedzania wyspy pojechać do Medblue w Fannes.... Toż to inny świat. Ta sama sieć - a różnica widoczna jest jak diabli... P.S. Mam prośbę do jadących do Medblue! Pozdrówcie pracowników hotelu od Bartka. Będą wiedzieli o kogo chodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.torun.mm.pl 04.08.14, 12:09 No właśnie , jak już ktoś napisał, to nie jest greckie jedzenie, tylko hotelowe. Pocieszam Was tylko, ze najeść się można. Na plaży, ok 100 m dalej jest wiecej piasku i nie tak kamieniste dno. Leżak i parasol kosztują 4 euro. Zawsze są wolne miejsca. Jest tez opcja zostawienia na noc np. ręcznika i rano ma sie miejsce zagwarantowane. To z przymrużeniem oka, ale wielu tak robiło:) Teraz trzeba sie tylko nastawić, ze będzie ok. i wrócicie zadowoleni. Byli tam tez tacy, którzy zostali przeniesieni z innego hotelu, bo mieli jeszcze gorzej. Hotel jest ładny i ładnie położony. On nie jest 4*, tylko oczekuje na 4*. Do miasteczka blisko. Dwa piwa w kawiarni kosztują 7 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Medblue Lardos Rodos IP: 212.180.203.* 06.08.14, 18:37 Hej, jedziemy 15 sierpnia na tydzień, macie jakieś nowe wieści? A może zajrzy tu ktoś kto też leci w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacich Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.14, 19:53 do agata. my ze znajomymi lecimy 18 sierpnia, więc się spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Medblue Lardos Rodos IP: 212.180.203.* 06.08.14, 21:36 W takim razie do zobaczenia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.14, 11:40 Cześć,, Wiadomo czy coś się faktycznie zmieniło ? Troche przerażają mnie te komentarze. W biurze Podróży Grecos dostałem pisemne potwierdzenie że Hotel Jest wykończony i że jest to standard 4 * Więc to mnie pociesza. Jeśli ktoś mógłby się podzielić wrażeniami pobytu w tym hotelu to byłbym bardzo wdzięczny. Lecimy 8.09 z Gdańska. Ma to być podróż poślubna także mam nadzieję ze będziemy zadowoleni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Medblue Lardos Rodos IP: 212.180.203.* 22.08.14, 12:09 My właśnie wrócilismy, najchętniej nie rozpakowywałabym walizki i wracała z powrotem! Hotel super, pięknie położony, jedzenie rzeczywiście niespecjalne, ale zawsze znajdzie się coś na ząb. Niczym się nie przejmuj! Pros w recepcji o pokój z widokiem na morze :-) Są tam jakieś niedomówień, trochę brudu gdzieniegdzie, ale na prawdę położenie rekompensuje wszystko! Kupcie w Polsce buty do morza i maskę do nurkowania bo to mus, nie bierzcie wycieczek z grecos tylko wynajmij samochód na 1/2 dni i obiedzie wyspę dookoła! Jest magiczna, przepiękna i bajeczna. Miłego urlopu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Medblue Lardos Rodos IP: 91.224.29.* 22.08.14, 13:10 uff to mnie pocieszyłaś. buty kupione sprzęt do nurkowania spakowany :) . Mamy zamiar wynająć skuter jeśli będzie taka możliwość i zwiedzać. Jak wygląda kwestia otoczenia hotelu są tam jakieś knajpki miasteczko coś w tym stylu żeby wieczorem pójść się przejść czy tylko opcja spaceru po plaży wchodzi w grę?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Medblue Lardos Rodos IP: 212.180.203.* 22.08.14, 18:51 Są Przemku, w lewo skręcamy zaraz za hotelem (nie aż za recepcją) w taką wąską drozke i po około 100 m zaczyna się Lardos. Wszystkiego pełno! Ze skuterem jest o tyle słabo ze trzeba w kasku a sam zobaczysz jakie są temperatury :-) najtańsze auto 50eur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 22.08.14, 23:16 OK mam nadzieję że wszystko co napisałaś się sprawdzi :) Dzięki za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacich Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.14, 11:26 Witaj Agatko. my też właśnie wróciliśmy i najchętniej byśmy wracali. Wieczoru greckiego rzeczywiście nie było, ale trudno. Przemku nie martw się opiniami, Rodos jest przepiękne, pogoda wymarzona. Hotel rzeczywiście ma trochę niedociagnieęć, ale zapewniam cię, że w żaden sposób nie zepsuje ci to wakacji. Pokoje są ładne, nowoczesne, niczego nie brakuje. Najgorsze jest jedzenie, ale głodny nikt nie chodzi. Trzeba pamietać , że to jest mały, kameralny hotel, więc nie będzie takiego dużego wyboru jedzenia jak w ogromnym kompleksie, ale atmosfera wszystko wynagradza. Życzę wszystkim miłych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Medblue Lardos Rodos IP: 212.180.203.* 30.08.14, 11:42 Kasiu pozdrawiam Was, szkoda że tak krótko mieliśmy okazję razem pourlopować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Medblue Lardos Rodos IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.14, 09:03 Agata czy mógłbym Ciebie prosić o wysłanie zdjęć jak wygląda faktycznie ten Hotel na mojego maila??? z góry dziękuje Mail : przemekkakol@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
edytatutak Re: Medblue Lardos Rodos 23.04.15, 16:59 Wygląda dokładnie tak jak na zdjęciach w folderze. Odpowiedz Link Zgłoś