Dodaj do ulubionych

Drop Hotel

20.06.09, 21:07
Czy ktoś tam był? W internecie nie ma żadnej opini na jego temat. Może zmienił nazwę?
Obserwuj wątek
    • Gość: iwona Re: Drop Hotel IP: *.kolornet.pl 22.06.09, 21:58
      nie znam ale wybieram się 24.06.2009 na dwa tyg. z biurem sun fan -
      napiszę coś po powrocie.
    • Gość: iwona Re: Drop Hotel IP: *.kolornet.pl 22.06.09, 22:11
      proponuję stronkę turecką www.alanya.tv/en/DropHotel/, tam
      jest przynajmniej więcej zdjęc
      • zaga25 Re: Drop Hotel 22.06.09, 22:44
        Witam
        Oczywiście tę stronę już przejrzeliśmy jak szukaliśmy z mężem opini na temat tego hotelu.
        Skąd Pani wylatuje do Turcji?
        My lecimy z Wrocławia 24.06.09 z tym samym biurem podróży.
        • Gość: iwona Re: Drop Hotel IP: *.kolornet.pl 23.06.09, 13:39
          Wylatuję z mężem i dwujką dzieciaków z Krakowa. Najbardziej
          niepokoję się tym, że przejście do plaży jest przez główną ulicę,
          ale myślę że pogoda, ciepłe morze i fajni ludzie .... to
          zrekompensują. Pozdrawiam
          • Gość: ja Re: Drop Hotel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:30
            My też z Krakowa z 2 dzieci w takim razie do miłego ...:)
    • Gość: L i M Re: Drop Hotel IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.09, 22:05
      HOTEL ODRADZAMY!! Jedzenie jak dla zwierząt,do tego roślinożernych. Do momentu gdy nie wydarlismy się na obsługę tależe były nie brudne, ale wręcz usyfione. Wyżej podane opinie to chyba jakaś ściema, ponieważ praktycznie wszyscy przebywajcy w hotelu Polacy (8lipca-15 lipca) pisali skargi i reklamacje. Robili to nawet Rosjanie. All inclusiwe opierało się na pomidorach i ogórkach,a na kolacje podawano resztki ze śniadania i obiadu zalane octem (pewnie żeby nie śmierdziało). Byliśmy zmuszeni WEZWAĆ SANEPID. Jedyne co zasługuje na 3* to pokoje i basen ( który umyto przedzień spodziewanej kontrolii). ODRAZAMY L i M
      • Gość: Leo Re: Drop Hotel - polecam IP: *.skawsoft.com.pl 17.07.09, 01:29
        Jedzenie - może i monotonne, ale zawsze było z czego wybrać (biorąc pod uwagę, że kuchnia turecka głównie składa się z warzyw) i było świeże. Jak już komuś zbrzydło zawsze mógł pójść 200 m od hotelu do baru i zamówić kebaba za 1,5 TL. Na plaży faktycznie 1 dzień nie było nic zimnego do picia, ale to ze względu na to, że zepsuła się maszyna z napojami którą na drugi dzień wymieniono na sprawną. Skargi pisali Polacy ale Ci, którzy zostali skuszeni famą, że dostaną zwrot części kosztów wycieczki i dotyczyły one głównie daleką odległością hotelu od plaży i niewystarczającą ilością leżaków (co akurat występuje we wszystkich hotelach, nawet 5*, bo nie są w stanie zapewnić każdemu leżaka przy basenie). Na plaży bez znaczenia kiedy się przyszło, leżaki były zawsze i tam ich akurat nie brakowało. Basen sprzątany był codziennie, najczęściej w środku nocy, więc niektórzy mogli tego nie zauważyć. Pokoje zawsze były czyste i wysprzątane, a występujące awarie były szybko usuwane. Jak na 3* hotel to i tak było chyba aż za dobrze. Jeśli ktoś ma zastrzeżenia, następnym razem proponuję wykupić wczasy w 5*, choć wiem że i tam Polakowi nie dogodzi :)
        Pozdrawiam ekipę z turnusu 02-15.07.2009
        • Gość: Gość Re: Drop Hotel - polecam IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.09, 10:16
          Byłem 5 raz a 4 w 3*hotelu w Turcji i jakoś nie zauważyłem żeby kuchnia turecka składała się wyłącznie z warzyw. A jeżeli Tobie nie przeszkadzal brud panujący w kuchni w tym "hotelu" to nie chciał bym jeść niczego w Twoim domu. Twoja wizja tego "hotelu" jest pewnie powodowana ciągłym stanem upojenia jak przystało na "Polaka " na wczasach.
          • Gość: Leo Re: Drop Hotel - polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.09, 08:47
            Jeśli chodzi o kuchnię turecką, to jestem przekonany że przeważają tam warzywa.
            Jeśli chodzi o "Drop" to akurat chyba nie było dnia, kiedy nie było podanego
            mięsa (przynajmniej w porze obiadu). Przypuszczam że to już nie wina kuchni, że
            robili posiłki mięsne najczęściej podawane z warzywami, a to goście wybierali
            kawałki mięsa z całości i później dla innych brakowało.
            Jeśli chodzi o brud w kuchni - nie wiem, nie byłem w kuchni, ale jeśli chodzi o
            stołówkę to tutaj akurat źle nie było. Owszem zdarzyło się sporadycznie, że były
            brudne talerze, ale można było brudny odstawić lub oddać obsłudze, a zabrać lub
            poprosić o czysty. Pozostała część jadalni była czysta, a niestety syf jaki tam
            się pojawiał w trakcie wydawania posiłków można zawdzięczać tylko samym gościom
            hotelowym i pretensje można mieć tylko do nich.
            Odnośnie mojej kuchni wypowiadał się nie będę. Ja nie narzekam i moi goście
            którzy mnie odwiedzają też nie, więc chyba źle nie jest :)
            Ostatnia sprawa czyli stan ciągłego upojenia alkoholowego. Przyznam, że ani razu
            podczas pobytu nie byłem w stanie upojenia ponieważ z reguły i zasady nie
            doprowadzam się do takiego stanu w obcych miejscach i przy obcych osobach. Co
            innego w domowym spokoju i przy znajomych, ale tego już nie będę opisywał, bo
            znowu dostanę uwagę na temat mojego domu. Niestety faktycznie dało się zauważyć
            u niektórych innych Polaków pewne skłonności do picia bez umiaru (tutaj ukłony
            dla J. i D.), ale akurat zachowanie przypisywane często "Polakom na wczasach"
            bardziej w tym przypadku pasowało Rosjanom, którzy często dawali popis swojej
            ułańskiej fantazji.
            Moje osobiste zdanie jest takie, że było fajnie i chętnie bym tam jeszcze
            posiedział. Towarzystwo było miłe (przynajmniej przez cały okres pobytu nie
            miałem z nikim jakiś zgrzytów) i trzeba przyznać że porządnie sobie odpocząłem.
            A to w moim przypadku było najważniejsze. Tych kilka niedogodności na które
            ciągle wielu narzeka, jakoś nie potrafiło mi zepsuć mojego urlopu więc chyba
            tragedii nie było.
            Pozdrawiam.
    • Gość: GAL13 Re: Drop Hotel IP: *.cable.ubr04.tilb.blueyonder.co.uk 19.07.09, 03:06
      Hotel wcześniej nazywał się "Tropicas" i pod tą nazwą można go
      znaleźć. Jako Hotel Drop też już istnieje w internecie. Adres
      internetowy hotelu to www.drophotel.com ale niewiele tam znajdziesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka