turhotel 08.07.09, 16:04 www.goldsafran.com/alanyaing.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turhotel Re: Gold Safran**** Alanya/Oba Gol 08.07.09, 16:06 Według mnie hotel nie powinien posiadać 4*! Przede wszystkim czasy świetności z pewnością ten hotel ma już za sobą. Polecam go jedynie osobom, które nie są wymagające i nie będą przywiązywać wagi do komfortu wypoczynku w miejscu zakwaterowania. Jedzenie mało urozmaicone i te bardziej smakowite dania są już wydzielane. Pokoje sprzątane powierzchownie i dopiero po interwencji wymieniono nam ręczniki. A największym minusem to brak klimatyzacji w holu i na stołówce. Obsługa w recepcji lekceważy i ignoruje zupełnie swoich klientów. Ogólnie hotel mnie zawiódł i polecam inny, nawet 3*, ale sprawdzony!!! aga Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Gold Safran**** Alanya/Oba Gol 08.07.09, 16:06 Basenu krytego to tam nie ma-skad informacja że jest nie wiem - portal wprowadza w błąd.Tego Hotelu nikomu nie polecam - siłownia to zagrzybiała ruina. Szefa kuchni tego hotelu w Polsce to by nawet z budy z kebabami wywalili.Obsługa to zart i kpina zgłaszane uwagi pani manager skwitowała łamanym angielskim \"jest dużo hoteli możecie sobie państwo zmienic w kazdej chwili\" okazała sie bardzo pomocna szkoda ze już ten hotel miałem zapłacony hehe pan \"głowny\" manager to kpina jeszcze większa niż ona.Ogólnie nie polecam wręcz poważnie odradzam. patryk Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Gold Safran**** Alanya/Oba Gol 08.07.09, 16:07 To jakieś nieporozumienie, ten hotel nie spełnia standartu **** All.Fatalna obsługa, tragiczne posiłki a co gorsze ich brak.Jedzenie \"mięsne i na ciepło\" wydzielane.Omijajcie ten hotel z daleka.Same problemy. Nigdy więcej!!! sk Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Gold Safran**** Alanya/Oba Gol 08.07.09, 16:08 Zaraz po przyjeździe do hotelu ok 5 nad ranem zostałyśmy zakwaterowane w 3 gwiazdkowym hotelu na przeciwko, ponieważ hotel Gold Safran nie miał dla nas wolnych pokoi.(nie byłyśmy jedyne-to samo dotyczyło innych turystów z PL i DE)bardzo ciężko było sie porozumieć z obsługą hotelową, ponieważ ich angielski był na bardzo, ale to bardzo niskim poziomie.3 razy zgłaszałyśmy nie działającą i cieknącą klimatyzacje(woda wylewała się aż na korytarz). ręczniki wymieniane były bardzo rzadko,trzeba było zgłaszać ten problem w recepcji, suszarka w łazience nie działała. turystka Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Gold Safran**** Alanya/Oba Gol 08.07.09, 16:08 NIE POLECAM !! W tym hotelu toczy się regularna bitwa o wszystko. Żeby mieć leżak pobudka przed 6, parasole zabierają spod basenu na posiłki bo jest ich zaledwie kilkanaście, posiłki - brak stolików. Ciągłe przepychanki i udręką są ruscy !!!! Panoszą się wszędzie, brudni poprostu odraza. Byliśmy tydzień i ogólnie cieszyliśmy się z wyjazdu i poznanymch tam ludzi lecz tak na poważnie Turcja jak najbardziej, wrócimy tam lecz NIE DO TEGO HOTELU !!!! andregdy Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Gold Safran**** Alanya/Oba Gol 08.07.09, 16:08 Turcja jest piękna.Polecam Kapadocję i Pammukale. Hotel okropny.Walka o stoliki, leżaki, o wszystko...Zgiełk i harmider.Plaża kamienisto-żwirowa.Kamiene i skały w morzu.Nigdy więcej tu nie przyjadę.Nigdy więcej nie pojadę z Wezyrem.Rezydentki się nami nie interesowały.Jeżeli udało się którąś spotkać to i tak była bezsilna we wszystkim, o co się prosiło. MN Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Gold Safran**** Alanya/Oba Gol 08.07.09, 16:12 bylismy w tym hotelu w trzy dorosle osoby i na poczatku byla mala wpadka hotelu - dostalismy pokoj gdzie byly tylko 2 lozka dla 3 osob. bez balkonu, bez tv i nie dokladnie w tym hotelu tylko w budynku obok. nawet sie nie rozpakowalismy i poszlismy na recepcje. a tam juz chyba na nas czekali bo bez problemu dostalismy naprawde duzy pokoj gdzie pomiescilo by sie nawet szesc osob, wiec milo sie rozczarowalismy. tym bardziej ze czesc osob juz walczyla przy recepcji o zmiane pokoi. chyba nas polubili. co do jedzenia w hotelu to jest ok i pod dostatkiem ale nasi sąsiedzizza wschodniej granicy są w tym hotelu w przewadze wiec radzę dużo wczesniej schodzic na kolację (jakąś godzine wczesniej niż podane godziny posiłków) żeby zająć sobie miejsce przy stoliku, szczególnie w porze obiadowej i kolacyjnej. Jeśli zejdziecie na czas albo chwilę po czasie to może nie być wolnego stolika. Basen w katalogu sprawia wrażenie wiekszego niż w rzeczywistości, ale woda jest czysciutka i cieplutka. Jeśli będziecie chcieli posiedzieć na leżaczkach przy basenie (my nie siedzieliśmy ani razu) to też proponuję bardzo wczesnie zejść i położyć sobie np. ręcznik bo później do samej nocy będą zajęte. Plaża tez jest czysta, leżaki płatne i jest ich sporo. Przejście na plaże pod ulicą - tunelem ale tunel czysty i nie śmierdzi więc spokojnie można tamtędy przechodzić. Barek przy basenie hotelowym zaopatrzony w miarę. Można napić się piwa, jest wódka, soki np. pepsi, choć często ciepła. Cały dzień są przy basenie animacje, choć czasem przypominają wiejskie oczepiny na weselu, ale jak ktoś lubi to czemu nie. Pokoje sprzatane codziennie, codziennie wymiana ręczników, na balkonie stolik i krzesła oraz mała suszarka do suszenia bielizny. agaruta Odpowiedz Link Zgłoś
turhotel Re: Gold Safran**** Alanya/Oba Gol 08.07.09, 16:14 to nie hotel **** tylko surwiwal po 9 dniach udręki wezyr raczył wkońcu znalezc nam inne lokum cisza spokój i zjeść można było w normalnych warunkach. A jeżeli jeszcze chcecie coś wiedzieć to przedewszystkim trzeba się tylko modlić aby nie trafć do ,,obozu karnego,,-tak został nazwany jeden z budynków tego hotelu przez polaków, ja niestety nie miałam tyle szczęścia dostałam brudny zaniedbany pokój moje 11 dziecko powiedziało ze nie spędzi w tym pokoju ani minuty i dzięki temu 1 noc spędziłm na recepcji z spiącym dzieckiem na kolanach, można by tu jeszcze dużo złego pisać na temat tego hotelu radze poprosić biuro które organizuje wyjazd o sprawdzenie co się tam dzieje. Na miejscu nie ma co liczyć na pomoc wezyra rezydenci dwoją się i troją ale są bezsilni a pani Małgosia w biurze obsługi klienta w alani napewno wam nie pomorze. jeżeli macie ochote przezyć niezapomniane wakacje polecam surwiwal w gold safranie. glowka Odpowiedz Link Zgłoś