galiuszka Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 11:46 Gosieńko - tak po prostu :) Odpowiedz Link Zgłoś
laverne Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 11:53 A mój Łobuzie do mnie woła. A Misiu (i to baaaaaardzo specyficznym tonem) jak chce mnie rozchmurzyć. A tak na co dzień to po imieniu. I to w cale nie w jego najbardziej zdrobniałej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonceiplaza Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 12:15 a do mnie mowi - króliczku :-) a wzielo sie to z tego ze mam krolika i jakos mu to przypadlo do gustu... Odpowiedz Link Zgłoś
kiczer Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 12:30 piciunia, kochanie, maleńka (179cm ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.kania Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 13:32 Mój były mazywał mnie Skarbusiem, a obecny Misiaczkiem, ale zdecydowanie wole mówienie po imieniu....Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
annka Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 13:54 Moje kochanie zwraca sie do mnie: koti (skrót od kotku),słoni (skrót od słoneczko);-) Wiem, ze to naduzywane ale uwielbiam gdy mówi do mnie słoneczko. Niedawno obudził sie, podszedł do okna i powiedział: "o, słoneczko juz wstało!", a ja na to: " to JA jestem słoneczko!!!" ;-) Ja mówie do niego: słoneczniku. Jako męski odpowiednik wyrazu słoneczko ;-) A z jego repertuaru jest jeszcze: moja wariatko, i moja dziewczynko. Odpowiedz Link Zgłoś
ewciamarchewcia Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 12:39 moj mowi do mnie PIESZCZOSZKU ladnie, prawda?? Odpowiedz Link Zgłoś
karoladrena Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 14:12 moj ukoffany mowi na mnie "kociaku", "aniolku", "cholero ty moja", "diabelku", "moja ksiezniczko", "krolewno" i "kochanie". najbardziej lubie aniolka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
shawney Re: czyli jak mój mówi "stara" to mam sie martwic 10.08.06, 14:23 hehe, moj tez tak czasem mowi..najczesciej jak robie problem z niczego, bo zawsze po tym zaczyna sie smiac i mnie to juz totalnie rozbraja ;) a poza tym maniakalnie mowi do mnie per "kociak" ewentualnie "słonecko" z takim fajnym dzieciecym seplenieniem (zastrzegam ze nie sepleni i bynajmniej nie wyglada jak dziecko,co nie zmienia faktu ze czasem jest jak duze dziecko, ale to chyba kazdy facet tak ma;)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
audi seplenienie 10.08.06, 14:53 nienawidzę seplenienia-dramat jak robi to dorosły, ale wkurzające jest też sepleniące dziecko,które potrafi już mówić bez tego (uwielbiam dzieciaczki-żeby nie było!) Odpowiedz Link Zgłoś
karoladrena Re: czyli jak mój mówi "stara" to mam sie martwic 10.08.06, 15:04 tez nie lubie seplenienia - denerwuje mnie to. u dzieci to jest slodkie, ale u doroslych zalosne. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 16:10 Kiedyś dawno ktoś: skało tarpejska. Odpowiedz Link Zgłoś
basiapietrzak Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 17:51 < A ja najbardziej lubię, gdy mój najmilszy < mówi do mnie poprostu - po imieniu < nie cierpię żadnych misiaczków,kociaczków, kwiatuszków itp. < uwielbiam jak się zwraca do mnie: Basiu, Basieńko, Barbarko,Barbaro, Barbórko itd.:) < i ja odmieniam Jego imię przeróżnie :) < np.od Marian: Marianek, Maryjanek, Manieczek,Maniusiek, Maryjanie!;) Odpowiedz Link Zgłoś
demonologia.stosowana Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 20:56 po imieniu i "light of my life" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
basiapietrzak Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 11.08.06, 19:55 > dokładnie tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
graar Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 10.08.06, 19:31 Mój mąż jest bardzo twórczy w tej dziedzinie, nie sposób wymienić wszystkich słów, którymi mnie nazywa ale najbardziej lubię "Królową" Odpowiedz Link Zgłoś
norma78 Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 12.08.06, 00:40 mój mąż mówi do mnie skarbelku, skarbku a czasem zapałka lub zapałeczka i chlastaku - ale nie myślcie sobie - mówi to z ogromnym uczuciem i traktujemy to z przymrużeniem oka :) Odpowiedz Link Zgłoś
me_too Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 18.08.06, 23:11 a mój chłopak mówi do mnie "moja dupa" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tini83 Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 22.08.06, 14:32 ksiezniczko,aniolku,kasienko,kochanie,żonuś. jak jest zly to katarzyno. a czasem lubimy siepowyzywac,wtedy: kachulcu, torbo, kachulec-krogulec;-)kanalio Odpowiedz Link Zgłoś
sotie Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 23.08.06, 19:16 najbardziej to lubie zdrobnienie mojego imienia, ale mój mąż nigdy go nie używa :[ Odpowiedz Link Zgłoś
zlotooka Re: Jak lubicie być nazywane przez swoich mężczyz 25.08.06, 19:51 a mój Misio (vel Niedźwiedź) mówi do mnie "Króliku" ;) czasami jak powiem coś niemądrego to także "Baranku" ;) Lubię to :) Odpowiedz Link Zgłoś