Dodaj do ulubionych

Zaczynać od seksu ?

26.04.08, 21:30
Czy każdy facet na początku znajomości ciągnie kobietę do łóżka ? Czy to
zbliży ich do siebie ? Czy wogóle jest możliwe stworzyć udany związek
zaczynając od łóżka, bez bliższego poznania ? Faceci, powiedzcie cos na ten
temat. On wytrwale zabiega o mnie, a ja wciąz się wymiguję.
Obserwuj wątek
    • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 26.04.08, 23:24
      Strasznie to banalne ale prawdziwe aż do bólu: łatwo przyszło - łatwo poszło.
      Niech się potrudzi trochę, pomęczy... Jeśli wymięknie, to znaczy, że i tak by
      nic nie było na dłuższą metę a tak jest szansa, że jednak. Choć oczywiście
      należy zaznaczyć, iż różnie bywa bo ludzie są różni :)
      • saame Re: Zaczynać od seksu ? 27.04.08, 20:55
        Jesteś nim czy nią ?
        • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 28.04.08, 07:49
          On - jeśli to ma znaczenie.
          PS. Mężczyzna, to taki myśliwy :) Daj mu trochę "zapolować".
          • saame Re: Zaczynać od seksu ? 28.04.08, 16:15
            Zgadłam. Daję polować. Świadomie. Ale też nie chciałabym przegiąć i za długo
            uciekać. Jak wyczuć ten właściwy moment do ustrzelenia.... :-)
            • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 28.04.08, 18:33
              Nie patrz tylko na niego. Równie ważne jest kiedy Ty będziesz gotowa. W takich
              sytuacjach zdrowy egoizm na prawdę dobrze wpływa na relacje między partnerami.
              Zdaj się na swoją kobiecą intuicję :)
              • saame Re: Zaczynać od seksu ? 28.04.08, 19:01
                OK. Dzięki. Jeśli będziesz ciekaw, jak nam poszło i czy wogóle, to zaglądaj tu.
                Odezwę się, ale kiedy - nie wiem :-)
                • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 28.04.08, 19:52
                  Jasne :)
                  Powodzenia.
                  • saame Re: Zaczynać od seksu ? 28.04.08, 20:13
                    Dziękuję. Pozdrawiam :-)
        • mallard Re: Zaczynać od seksu ? 29.04.08, 10:42
          saame napisała:

> Jesteś nim czy nią ?

A nie umiesz sprawdzić?
          • saame Re: Zaczynać od seksu ? 29.04.08, 14:38
            Jak nie wiesz o co chodzi, to lepiej nie zabieraj głosu.
          • saame Re: Zaczynać od seksu ? 29.04.08, 14:42
            mallard, jak nie wiesz o co chodzi, to lepiej nie zabieraj głosu !
            • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 29.04.08, 14:49
              W sumie, to zawsze lepiej się upewnić :) Choć w necie wszystko jest możliwe...
              • saame Re: Zaczynać od seksu ? 29.04.08, 15:32
                endrjusz, moje dwie ostatnie wypowiedzi odnoszą sie do mallarda.
                Faceta, którego dotyczyła nasza dyskusja, poznałam w necie, ale widujemy się
                już w realu. Dzięki za troskę :-)
                • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 29.04.08, 19:41
                  tak właśnie myślałem :)
                  PS zorientuj się czy nie żonaty i czy nie prowadzi ożywionej działalności
                  "internetowo-erotycznej"
                  • saame Re: Zaczynać od seksu ? 29.04.08, 21:18
                    Mówi, że jest w separacji. A to drugie...jak mam się w tym zorientować... ? W
                    zachowaniu jest dość swobodny, lubi "treści" erotyczne, ale nie wulgarne. Nie
                    jest nachalny, ale wytrwały i konsekwentnie, powoli dąży do celu :-) Jak
                    wiesz, podpowiedz, jak sie zorientować w tej "działalności" :-)
                    • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 29.04.08, 23:42
                      A wiesz co to za separacja? Mieszkają oddzielnie? A może żona nic nie wie o tym
                      :) zwłaszcza gdy "kładą się spać" do jednego łóżka. Chyba wiesz o nim tylko
                      tyle, ile sam Ci powiedział, jak sądzę.
                      Jeśli chodzi o działalność internetową, to sama najlepiej wiesz jak się
                      poznaliście. Na czacie czy w inny sposób... porozglądaj się, poszukaj bo może
                      cały czas tak wyławia "okazje".
                      Wiesz, nie o to chodzi by prawić morały jeśli Ci to wszystko nie przeszkadza
                      ale gdybyś miała potem czuć się skrzywdzona i oszukana, to może warto zachować
                      minimum przezorności.
                      • saame Re: Zaczynać od seksu ? 30.04.08, 07:20
                        Myślałam i nadal myślę dokładnie tak samo jak Ty ! Nie mieszka z żoną.
                        Poznaliśmy się na jednym z portali zapoznawczych 5 miesięcy temu. Trochę
                        poszperałam w necie tak, jak mówisz, ale nic. Tak, wiem tylko to co sam mi mówi
                        (oprócz oddzielnego mieszkania) i dlatego tak długo zachowuję to minimum
                        przezorności i wymiguję się...Za nic nie chcę zostać skrzywdzona i oszukana, tym
                        bardziej, że nie zależy mi wyłącznie na sexie. Ciągnie mnie mnie do niego,
                        oj.... Praw mi morały, nie zaszkodzi mi to, a może pomóc :-)
                        • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 30.04.08, 18:56
                          Pewnie nadal ma tam swój profil :)
                          Jeśli zależy Ci na tym i chcesz mieć pewność, to możesz zawsze spróbować
                          zaczepić go jako inna dziewczyna i sprawdzić jego reakcję. Tylko pytanie - czy
                          warto psuć sobie miłą "zabawę" jeśli okaże się, że lubi działać na wielu
                          frontach? Czasami lepiej nie wiedzieć za dużo...
                          • saame Re: Zaczynać od seksu ? 30.04.08, 20:13
                            Sprawdzałam, ani razu go już od stycznia nie było. W tym przypadku akurat lepiej
                            wiedzieć za dużo :-))
                            Zobaczymy co czas pokaże.
                            Pozdrawiam serdecznie. Odezwę się.
                            • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 30.04.08, 21:49
                              No to wygląda całkiem rozsądnie :) choć pewności nie ma do końca. Jeśli widzisz,
                              że stara się i zależy mu - a Tobie też, to pewnie można przejść do bardziej
                              zażyłych form kontaktu ;) Powiedz mu tylko jasno, że nie traktujesz tego w
                              kategoriach przygody - pomóc nie pomoże ale być może będzie miał w razie czego
                              później wyrzuty sumienia :) A może będzie z tego coś więcej?
                              • saame Re: Zaczynać od seksu ? 01.05.08, 00:26
                                Czuję, że zależy mu. Chyba zacznę przechodzić do tych bardziej zażyłych form
                                :-) (to ekscytujące) . O kategoriach już wspomniałam jemu wcześniej. Co z tego
                                będzie - zobaczymy. Wciąż dmucham na zimne, ale zaczynam być gotowa. Iskrzyło
                                od początku... to chyba ta sławetna chemia w ktorą nigdy nie wierzyłam .
                                Miłego, długiego wekeendu :-)
                                • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 01.05.08, 09:52
                                  Ekscytujące? :) Rzeczywiście, te początkowe fazy są najciekawsze i najbardziej
                                  ekscytujące. Zorganizujcie to z głową. Nie wiem jakie są Twoje doświadczenia ale
                                  chyba dobrze sobie radzisz - pamiętaj tylko by w ważnych dla Ciebie kwestiach
                                  nie zdawać się na jego intuicję ale śmiało mu komunikować (nawet w trakcie)
                                  jeśli coś jest nie tak... lub bardzo "tak".
                                  Baw się dobrze :)
                                  • saame Re: Zaczynać od seksu ? 01.05.08, 10:14
                                    Ok. Dzięki. Świetny z Ciebie facet ! Można sobie i innym kobietom życzyć jak
                                    najwięcej takich jak Ty :-)
                                    Do niedzieli mnie nie będzie.
                                    Przyjemnego wekeendu :-)
                                    • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 01.05.08, 10:47
                                      :)) Muszę częściej zaglądać do netu - wielu interesujących rzeczy o sobie można
                                      się tu dowiedzieć.
                                      • nereus1 Re: Zaczynać od seksu ? 02.05.08, 14:23
                                        Lepiej zo zycia chlopakom niz po smierci robakom!
                                      • saame Re: Zaczynać od seksu ? 11.05.08, 22:52
                                        Witaj, endrjusz, jeśli jeszcze tu bywasz czasem. U mnie wciąż podchody, już nie
                                        tak intensywne, jak na początku. Być może przeginam, ale nie jestem gotowa .
                                        Chcę, ale coś mnie blokuje , a staram się słuchać swego wewnętrznego głosu , on
                                        mnie nigdy nie zawiódł.
                                        Pozdrawiam ciepło.
                                        • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 12.05.08, 20:51
                                          Tak trzymaj :)
                                          Jeśli nie czujesz się gotowa, to znaczy że nie jesteś - proste :) nie rób nic na
                                          siłę. Zakomunikuj mu to jasno żeby wiedział. Możesz spróbować na początek tych
                                          bardziej "nieśmiałych" form miłości - zobaczysz na ile jesteś w stanie
                                          zaakceptować jego pieszczoty. Ale ustalcie to wcześniej, że dochodzicie tylko do
                                          pewnej granicy bez względu na rozwój sytuacji... chyba, że bardzo wyraźnie
                                          stwierdzisz sama iż chcesz więcej.
                                          PS. Możesz napisać maila - jak by co :)
                                          • saame Re: Zaczynać od seksu ? 13.05.08, 08:53
                                            O tym samym, co napisałeś, myślałam. Tydzień temu powiedział, że zakochał się we
                                            mnie. Czy po 3 spotkaniach facet może się zakochać czy to taktyka, żeby mnie
                                            zmiękczyć ? Na to odpowiedziałam, że potrzebuję czasu i muszę się dobrze
                                            zastanowić. Chciałam, żeby to był też rodzaj testu dla niego. Na razie nie
                                            kontaktujemy się ze sobą w żaden sposób. Poradź, jak się zachować, czekać na
                                            jego krok czy odezwać się pierwsza ?
                                            W razie czego pisać na mail przez Google ? Jeszcze nie robiłam tego.
                                          • saame Re: Zaczynać od seksu ? 13.05.08, 12:42
                                            Wiesz...zastanawiam sie też, dlaczego on tydzień milczy. Nie ustalaliśmy, że
                                            będzie zero kontaktów i gdyby był naprawdę zaangażowany tak jak deklarował (ja
                                            cały czas nie ukrywałam przed nim, że to jego taktyka do seksu), to by się
                                            odezwał... Chyba, że jego urażona duma na to nie pozwala....i czy pozwoli ?...
                                            Jak długo facet jest w stanie do skutku zdobywać upatrzoną kobietę ? Facet
                                            konkretny i pewny siebie. Myślę też, ża za mało było spotkań w
                                            realu,przynajmniej dla mnie, ale po pierwszym on już był ugotowany ! Może
                                            jestem jakaś dziwna....
                                            • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 13.05.08, 16:58
                                              Może czeka aż Ty się odezwiesz pierwsza?? Najlepiej zapytać :)
                                              Akurat w tych sprawach nie ma czegoś takiego jak norma - zdaj się na swoją
                                              intuicję. Jeśli potrzebujesz więcej osobistych kontaktów, to zasygnalizuj mu
                                              to... w końcu to nic dziwnego.
                                              • saame Re: Zaczynać od seksu ? 13.05.08, 20:07
                                                Tak zrobiłam. Nabieramy rozpędu :-)
                                                Pozdrawiam.
                                                • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 13.05.08, 23:34
                                                  Szybko wam się zmienia :)
                                                  • saame Re: Zaczynać od seksu ? 14.05.08, 07:39
                                                    Spokojnie :-)) Najpierw będzie więcej spotkań, degustacja , smakowanie, na deser
                                                    przyjdzie czas :-)
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 14.05.08, 14:34
                                                    Delektuj się chwilą, smakuj :) początki są najpiękniejsze...
                                                  • saame Re: Zaczynać od seksu ? 14.05.08, 15:44
                                                    Dzięki. Nie wiem, jaki jest Twój status, ale kobieta , która jest z Toba lub
                                                    będzie , powinna być szczęśliwa.
                                                  • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 14.05.08, 19:42
                                                    Rzeczywistość jest bardziej skomplikowana - na subiektywne odczucie szczęścia u
                                                    innej osoby wpływ ma tak wiele czynników, że nie zawsze to od nas zależy, choć
                                                    czasami udaje się :)
                                                  • saame Re: Zaczynać od seksu ? 21.05.08, 21:06
                                                    endrjusz, wysłałam, tzn. próbowałam wysłać do Ciebie maila, ale chyba nie
                                                    doszedł, pewnie coś źle robię. Tu już nie chce wracać do tej sprawy, ale jest
                                                    fiasko . Pozdrawiam :-))
                                                  • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 22.05.08, 00:23
                                                    Hmmm... to chyba nic skomplikowanego. Wystarczy zobaczyć login, który jest
                                                    obowiązkowy na tym forum i napisać na adres: login@gazeta.pl Ciekaw jestem co
                                                    się stało? Ja wysłałem Ci maila jakiś czas temu na pocztę Gazety.
                                            • lukrecjafilm Re: Zaczynać od seksu ? 21.05.08, 13:37
                                              Cześć zastanawia mnie to co napisałaś - że znacie się od 5ciu
                                              miesięcy a widzieliście się dopiero 3 razy? a tak poza tym to jestem
                                              chyba w podobnej sytuacji tylko u mnie czas jest krótszy bo dwa
                                              tygodnie 3 spotkania, ostatnie bardzo miłe z bardzo delikatnym
                                              nieśmiałym przytulaniem a teraqz on milczy, niby pisze smsy że się
                                              odezwie potem bo jest zawalony pracą ale jakoś mam wrażenie że po
                                              tym ostatnim spotkaniu coś się zmieniło niestety na gorsze :(
                                              zastanawiam się czy to dlatego że nie dostał nic więcej pomimo że
                                              nawet nie próbował przejść dalej??
                                              • saame Re: Zaczynać od seksu ? 21.05.08, 20:35
                                                Cześć. Jeśli on milczy, to lepiej poczekaj troche, nie próbuj nawiązywać
                                                pierwsza kontaktu. Faceci są tacy, że jak im się kobieta podoba, to podtrzymują
                                                częsty kontakt, jeśli nie, to wymyślają różne powody. Poczekaj 7 -10 dni i
                                                zadzwoń. Nie jest łatwo nam, kobietom, cierpliwie przetrwać ten czas, ale
                                                możliwe do wykonania. Jak wyczujesz niechęć , albo wcale nie będzie odpowiedzi,
                                                to nie masz po co go naciskać. Przykre, ale tak bywa. Powodzenia.
    • a.part Re: Zaczynać od seksu ? 13.05.08, 12:43
      piszesz zę zaczynać od seksu potem zę wytrwale zabiega znaczy że ile się znacie?
      Już chyba zaczęliście skoro ma mozliwosć zabiegania
      • nereus1 Re: Zaczynać od seksu ? 13.05.08, 17:36
        W milosci i polityce wszystko jest dozwolone, co prowadzi do celu.
        • agiee1988 Re: Zaczynać od seksu ? 14.05.08, 12:56
          hmm, ja poznalam swojego chlopaka, jakos 3 dni przed rozpoczeciem wspolzycia.
          uprawialismy seks, a w drodze do domu mialam obawy czy jednak nici czy nie. i
          za kilka dni mnie poprosil " o chodzenie". jestesmy razem 5 miesiac :), a on
          powiedzial ze to jest mily dodatek w zwiazku :)

mialam tez przypadki, dla ktorych seks oznacza "nic dalej".

takze to nie jest regula
          • saame Re: Zaczynać od seksu ? 14.05.08, 17:15
            Wszystko zależy od tego , na kogo się trafi, prawda ? Ludzie są różni. Zyczę
            Wam długiego lub całkiem trwałego związku :-)
    • a.part Re: Zaczynać od seksu ? 21.05.08, 22:44
      Czy wogóle jest możliwe stworzyć udany związek
      > zaczynając od łóżka

jesli 4lata bycia razem to udany związek to odp brzmi tak :)
    • endrjusz Re: Zaczynać od seksu ? 23.05.08, 11:20
      Dzięki za newsa :)
      • tedepes co mam zrobić z Panem Panie Sliezak ? 03.06.08, 07:38
        zwyczajnie bądź ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka