agdas 05.05.09, 17:38 kurczę - praca i praca i zaczęłam łapać się na tym, że nie mam do kogo zadzwonić, pójść do kina czy gdziekolwiek. Nie potrafię znaleźć sposobu aby to zmienić a nie chcę robić nic na siłę. Jak wy sobie radzicie z tym kłopotem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
just-for-fun Re: w poszukiwaniu znajomych 06.05.09, 10:00 Bylo juz kilka watkow na forum na ten temat. Ludzie pisali, ze przeprowadzili sie do innego miasta i chca poznac znajomych. Poszukaj dobrze:). I ktos rzucil pomysl, przynajmniej w warszawie, aby sie tak o spotkac, Ci ktorzy chca czasami wyjsc gdzies, poznac ludzie. Ale nie wiem co z tego wyszlo. Jak bedziesz cos wiedziala, podziel sie tutaj. Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
mc76 Re: w poszukiwaniu znajomych 15.05.09, 21:15 Jak widać ...nadal praca i praca.... agdas - nie jesteś odosobniona w tej sprawie... mnustwo z nas nie ma do kogo sie słowem odezwać... no bo tak jakoś głupio sie odezwać,bo nie mamy znajomych,bo coś tam... zacznijmy więc może od słowa pisanego ...bęzie łatwiej ? :) m. Odpowiedz Link Zgłoś
2erida Re: w poszukiwaniu znajomych 15.05.09, 21:44 To rzeczywiście smutne. Wiem, bo też zaczynałam od początku swoje życie w innym mieście i musiałam się sporo napracować i sporo czasu musiało minąć, zanim mogę powiedzieć, że mam znajomych. O-Qrde co za życie ! Odpowiedz Link Zgłoś
mc76 Re: w poszukiwaniu znajomych 15.05.09, 22:01 kiedy wyprowadziłam się do innego miasta - miałam momenty strasznej samotności...ryczeć się chciało... czy to wina czasów w jakich żyjemy ? Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: w poszukiwaniu znajomych 17.05.09, 20:49 Czasow pewnie troche tez, ale nie mozna zwalac na czasy. Po prostu ludzie tak jakos gonia, nie maja czasu dla siebie, wiec co mowic o drugim czlowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mc76 Re: w poszukiwaniu znajomych 20.05.09, 09:18 Ludzie gonią,nie maja czasu dla siebie... też prawda. Najgorzej jest przełamać chyba pierwsze lody. Trudno jest zrobić ten pierwszy krok bo boimy się jak nas odbiorą inni. Jesteśmy też chyba leniwi.Gadamy,marudzimy o samotności a jakoś tak zorganizować spotkania się nie chce ... No chyba,że sie mylę ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: w poszukiwaniu znajomych 22.05.09, 17:23 Nie mylisz się. Ciekawa jestem czy z wątku, który kiedyś był tutaj udało się coś wykombinować? Pisała dziewczyna, że przyjechała do obcego miasta i nikogo nie zna. Chciała poznać ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_32 Re: w poszukiwaniu znajomych 24.05.09, 11:51 Witajcie, jestem tu po raz pierwszy i od razu trafiłam na Wasz wątek ... jakże mi bliski ;) W nowym mieście jestem już od kilku lat ale praca, różne zawirowania, itd. spowodowały że właśnie odkryłam że nie mam się do kogo odezwać. Ale zaczynam teraz nowe życie (trudne ale i podniecające) więc dlatego tu jestem. Co do tego innego wątku to nie mam pojęcia ale co szkodzi jednak przemóc lenistwo/strach/.../.../.../ i zacząć od nowa tu ;) Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
mc76 Re: w poszukiwaniu znajomych 24.05.09, 17:46 Witam :) Co nam szkodzi ?! Nic ! To jak - kawa u mnie czy u Was ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: w poszukiwaniu znajomych 25.05.09, 08:49 A gdzie mieszkasz? I czy masz coś oprócz kawy, ja jej nie lubię:). Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_32 Re: w poszukiwaniu znajomych 25.05.09, 20:50 Jeśli o mnie chodzi to Warszawa - a kawa może być z likierem, albo w ogóle nie być kawą ;) No i jeszcze jest pyszna barcelońska CAVA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mc76 Re: w poszukiwaniu znajomych 25.05.09, 21:46 ...barcelońska CAVA ? Znaczy się jaka ? Że w Barcelonie ? A może być w Poznaniu ? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_32 Re: w poszukiwaniu znajomych 25.05.09, 23:18 Pić ją można wszędzie - w Poznaniu też ;) To taki jakby szampan ale z Katalonii. Polecam gorąco - szczególnie na poprawę humoru! Bąbelki, wytrawny smak a i cena normalna Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: w poszukiwaniu znajomych 26.05.09, 14:00 I juz pojawia się mały problem, dwa różne miasta...i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_32 Re: w poszukiwaniu znajomych 26.05.09, 21:08 tym z nas z innych miast pozostają miłe chwilę z przemyśleniami przesyłanymi wirtualnie - przy dobrej kawie albo cavie ;) Grunt to nie tracić kontaktu z ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
ten.inny Re: w poszukiwaniu znajomych 26.05.09, 17:23 W kazdym razie przebywac wsrod ludzi. Masz racje nic na sile. Wystarczy sie czasem usmiechnac ;) Trudno o jakis schemat, wszystko zalezy od chwili. Innymi slowy ... daj sie poznac innym. Odpowiedz Link Zgłoś
just-for-fun Re: w poszukiwaniu znajomych 29.05.09, 09:49 Ale w wirtualnym świecie nie przebywasz wśród ludzi. Owszem, forum to ludzie, ale jednak wirtualny świat. A kawa na żywo to coś więcej i szybciej możesz dać się poznań innym. Odpowiedz Link Zgłoś
nebs Re: w poszukiwaniu znajomych 29.05.09, 14:39 Ja przed chwilą napisałam podobny post na forum kobieta i delikatnie mówiąc - zostałam wyśmiana... A jest dokładnie tak, jak piszecie: nowe miasto, siedzę w domu z dzieckiem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
oposka Re: w poszukiwaniu znajomych 29.05.09, 14:47 jejciuś nikt cię nie wyśmiał zażartowałam sobie i tyle nie bierz wszystkiego na poważnie . Odpowiedz Link Zgłoś