Dodaj do ulubionych

Najlepsza Kawa.

IP: 195.224.246.* 26.07.05, 11:22
Gdzie w Poznaniu mozna napic sie najlepszej kawy? Do ktorego miejsca mozna by
sie udac ze smakoszem kawowym?
Obserwuj wątek
    • marghot Re: Najlepsza Kawa. 26.07.05, 11:33
      czy smakosz gustuje w kawach typu espresso, cafe lungo robionych ze zwykłych
      kaw nie smakowych?
      czy moze to smakosz napojów kawopodobnych, smakowych itp.?
      • Gość: Lucjan Re: Najlepsza Kawa. IP: 195.224.246.* 26.07.05, 13:45
        Ja kawy nie pijam, wiec dlatego sie pytam. A osoba ktora chce zaprosic na
        kawe, uwaza sie za "kawowego smakosza". Ja o kawie nie mam zielonego pojecia!
        Chcialem tylko sie dowiedziec gdzie moglbym zabrac "kawowego smakosza", tak
        zeby sie nie rozczarowal.
        • roxis Re: Najlepsza Kawa. 26.07.05, 18:42
          Jest jakaś pijalnia kawy na Gwarnej, na rogu z Fredry. Nigdy tam nie byłem.
    • marghot Re: Najlepsza Kawa. 27.07.05, 09:02
      skoro nie znany jest rodzaj kaw, to dobrą kawkę serwuje się w kawiarni
      wiedeńskiej w Starym Browarze, na Wrocławskiej nie pomnę nazwy ale pierwsza
      kawiarenka po schodkach po prawej idąc od Kupca.
      Nie wiem też jaki wystrój wnętrza preferujecie - to też ważne
    • alchemilla Re: Najlepsza Kawa. 27.07.05, 10:32
      Kawy gatunkowe, etiopskie, kenijskie, jamajskie i inne we wspomnianym już
      Pożegnaniu z Afryką - róg Fredry i Gwarnej (powinno sie podobać, ma klimat)
      oraz w kawiarniach Astry w Kupcu, na Głogowskiej. Inne kawiarnie oferują w
      większości kawy typu espresso, mokka, mrożona, frappe, au lait.
    • mapo0 Brisman 19.04.13, 14:19
      Briskman Bar bez wątpienia
      • mapo0 Re: Brisman 19.04.13, 14:34
        adres Słowackiego 20
        • Gość: Fan Inki Borsuk map0,co sie dzieje..?? IP: *.web.vodafone.de 19.04.13, 15:36
          Jestem zniepokojony Twoim stanem psychicznym..!! POtrzebujesz POmocy..?? Jakiej..?? Duchowej..?? Finansowej..?? Czy tez zostales bezrobotnym i szukasz pracy np.w palarni kawy..? :-))
          • mapo0 Re: map0,co sie dzieje..?? 19.04.13, 16:02
            Nie, po prostu zauważyłem, że na forum można odpisywać na stare wątki, które wcześniej były zamknięte. Więc podniosłem wątki o kawie - jednej z moich pasji :)
            • Gość: Fan Inki Borsuk Re: map0,co sie dzieje..?? IP: *.web.vodafone.de 19.04.13, 16:29
              Gott sei Dank..!! Myslalem juz,ze kupiles jakas podrobke niemieckiej kawy i nie przeczytales zamieszczonej ulotki gdzie stoi jak byk: Bei Risiken und Nebenwirkungen fressen Sie die Packungsbeilage und erschlagen sie Borsuka oder Tchorzofretke..!! :-))
              • mapo0 Re: map0,co sie dzieje..?? 22.04.13, 21:24
                a ta woda Perrier czy tam Evian za pińcet ojro za flaszę to Ci borsuku nie zaszkodziła? może przez omyłkę wypiłeś wody z siarką z Baden-Baden?
                • Gość: Fan Inki Borsuk Re: map0,co sie dzieje..?? IP: *.web.vodafone.de 22.04.13, 22:23
                  POwiem mapo0 tak..! Za pincet ojrasuw mam eintausend flach Evianu dwulitrowych.Taniej niz Wasza kranowa (i Zywiecka) z CIEZKIMI metalami ktora dostalem (na Geburtstag) od tchorzofretki z adnotacja - dla najwiekszej mendy (PO renepoznan) w historii POznanskiego Forum..PS Pewnie siersciakowa ciucwa liczyla na Erbschaft w POstaci zamrazalnika z Goldem... :-)) POzdrawiam und Gute Nacht..
    • Gość: Picerman Re: Najlepsza Kawa. IP: *.204.96.63.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.04.13, 17:01
      Najlepsza kawa jest na stacjach Orlen i w Mc Donalds.
    • skolg Re: Najlepsza Kawa. 23.04.13, 10:53
      Piłem kawę w Brismanie na Mickiewicza i potwierdzam, bardzo dobra, a i cena przyzwoita. Szkoda jednak, że dalej od Centrum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka