Dodaj do ulubionych

Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim pa...

30.12.10, 21:13
I to jest normalne miasto? A nie możecie nie rozstrzygać przetargu albo go anulować za niezbyt korzystną cenę paliwa? W innych przypadkach by się pewnie dało....

A to mnie rozwaliło totalnie
Sołśnia: "W życiu mi nie wyszło... Jestem urzędnikiem".
Myślę, że to jest trafne podsumowanie kadr urzędniczych w Radomiu. A Sołśnia, mam nadzieję, żadnym wice nie zostanie.
Obserwuj wątek
    • Gość: ilovenepotyzm Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: *.cdma.centertel.pl 30.12.10, 22:14
      Brawo.Zaje.bista kontynuacja.A co dla pana Łepeckiego za wkład w wybory?Dyrektor czy wice?I czego?
    • jbest Na zbity pysk tego urzędnika 30.12.10, 22:21
      jw
    • dogen45 Przekręt n.... 30.12.10, 22:24
      Tankując gaz w Dobrucie w "Mar-rom" do zbiornika 40 wchodzi 46 litrów, na Kolejowej też o pare litrów więcej. Na ON z tej firmy silnik wydusza tylko 75 % swoich możliwości. Jadąc do Niemiec rozpatrywałem spuszczenie ze zbiornika bo nieświadomy kolega zatankował u nich. Zdolności do kombinowania mają niezłe ale w szkole nikt z firmy orłem nie był bo jedna z ich stacji nazywa się huzar i jest ozdobiona sylwetką husarza. Takie mamy czasy, słońce Grójca bryluje w polityce a buraki w interesach. Ostatnia szansa - zrobić im legalizację urządzeń dystrybucyjnych i w sposób ciągły badać jakość otrzymanego paliwa. Urzędnika wywaliłbym z roboty profilaktycznie, taka zbieżność pecha trafia się tylko w erze. Cena ustawiona pod brak konkurencji. Ha, ha...
      • Gość: Semp policyjny pickup 4x4 patrolujący Radom IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.10, 22:35
        Kolejny kwiatek - choć nie na taką skalę - to policyjny pickup z napędem 4 x 4 ( niestety, nie zauważyłem marki), patrolujący Gołębiów II. Nie wiem, jakie jest spalanie takiego auta - ale samochód przy takim litrażu jadący uliczkami 20- 30 km/h na pewno pali sporo, gdy policja ciągle mówi o oszczędnościach. Sam niedawno dostałem z policji wezwanie na przesłuchanie jako świadek na papierze ... z zeszytu w kratkę. Tak chyba w ramach oszczędności. A okazuje się, ze mamy bogatą policję w Radomiu, skoro taka bryka patroluje spokojne uliczki wokół PG 22.
        • Gość: Nemo Re: policyjny pickup 4x4 patrolujący Radom IP: *.radom.vectranet.pl 30.12.10, 22:44
          W zasadzie to nie ma czego komentować. To jest robienie w bambuko mieszkańców Radomia i tych którzy głosowali na PiŚ i tych, którzy nie głosowali. Myślę, że najwyższy czas pomyśleć o referendum.
          • Gość: 007 Re: policyjny pickup 4x4 patrolujący Radom IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.11, 10:05
            Znaczy się durniów (tj. wyborców) traktuje się tak, jak sobie wybrali ! I tak będzie dalej.
      • Gość: zeno też nie tankuję IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.12.10, 07:17
        dwa razy tankowałem i dwa razy doświadczyłem cudu - mój zbiornik pomieścił więcej niż w innych stacjach. A i auto dostało czkawki. Ale na prywatnych stacjach się to zdarza.
      • Gość: zigi Re: Przekręt n.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 17:42
        Brawo, brawo takie dziadostwo może być tylko w Radomiu. Jeśli rządzi tu PiS (czytaj Prawo i Sprawiedliwość) to SOŁŚNIA powinien być wywalony z magistratu na drugi dzień po tym przetargu. Panie Kosztowniak pokaż pan klasę i pokaz pan to że jesteś prawy i sprawiedliwy a nie marionetka Suskiego. Pozdrawiam magistrat i więcej "przydupasów" do magistratu
    • makowiec.xv Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim 30.12.10, 23:52
      Siła w precyzji! Precyzyjnie trafiłeś. Mnie też rozwalił i przetarg, i p.Sołśnia. Mam nadzieję, że p.Sołśnia ma jednak ambicję i porzuci urzędniczy etat w imie własnych aspiracji.
      • Gość: Ciekawy Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: *.radom.vectranet.pl 31.12.10, 00:30
        Ciekawe co by na to powiedzieli Miro, Rycho i Zbycho?
    • trup Radom i wszystko jasne.... 31.12.10, 01:04
      złodziejskie zagłębie
    • veine Złodzieje 31.12.10, 01:06
      I czego w tym gó...anym mieście można się było spodziewać? Uczciwości? Przejrzystych zasad? Całe władze miasta powinny siedzieć w pierdlu i to od dawna.
    • rudy_wlos_lonowy Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim pa... 31.12.10, 02:12
      sumowac szkody i zglosic niegospodarnosc :)) 10 lat w pierdlu wystarczy dla buraka
    • ii-ww Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim pa... 31.12.10, 02:15
      ludzie opanujcie się! to nie jest wina urzędników, tylko naszego chorego prawa dot. przetargów. Oni naprawdę musieli odrzucić pozostałe oferty bo takie mamy prawo. a że prawo jest po****ne to żadna nowość...
      • dungeon.master Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim 31.12.10, 03:26
        Bzdury gadasz. W przypadku tej drugiej firmy (kwota wpisana słownie zamiast liczbowo) nie było podstaw do odrzucenia oferty. Jak się bardzo chce, to takie nieistotne błędy można znaleźć w każdej ofercie, w tym w ofercie wygranej firmy. Tylko, że w tym przypadku ktoś bardzo nie chciał znaleźć błędów w dokumentacji MAR-ROM-u, za to skrupulatnie przejrzał oferty konkurencji. Sprawa ewidentnie dla prokuratora.
        • Gość: lol Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: *.proxy.prv / 192.168.1.* 31.12.10, 07:30
          w PZP jest coś takiego jak wyjansienie treści złożonej oferty, poprawianie omyłek - katalog jest otwarty, uzupełnienie dokumentów dotyczących firmy i przedmiotu zamówienia, poza tym mogli unieważnic i powtorzyc - nie zajęłoby to duzo czasu
          • Gość: dida Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: 82.160.248.* 31.12.10, 08:44
            dobrze napisane. Odrzucili bo mieli odrzucić.
      • nieradomianin Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim 31.12.10, 14:16
        ii-ww napisał:

> ludzie opanujcie się! to nie jest wina urzędników, tylko naszego chorego prawa
        > dot. przetargów. Oni naprawdę musieli odrzucić pozostałe oferty bo takie mamy p
        > rawo. a że prawo jest po****ne to żadna nowość...
        BINGO!!!! Pierwszy rzeczowy komentarz. Reszta postów to pomyje i żenada....
        • Gość: lewiat Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 18:43
          My wiemy, coś ty za jeden to nie żołądkuj się boś głąb.
        • Gość: Vuy Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: *.netcity.pl 31.12.10, 20:39
          Rzeczywistośc wyglada tak,że jak sie chce to w każdej dokumetancji przetargowej da się dopatrzeć błędów formalnych, tak samo jak da się ustawic każdy przetarg i unieważnic też się da, pytanie dlaczego z tego nie skorzystano ?
    • incipit A ile wynosi wziątka dla partii pana prezia z Rado 31.12.10, 07:18
      A ile wynosi wziątka dla partii pana prezia z Radomia ?

Jarkaczuś musi mieć za co kłamać. Strumyczki się zmniejszyły, więc istniejące trzeba ssać mocniej.
      • Gość: Stach Re: A ile wynosi wziątka dla partii pana prezia z IP: 195.3.153.* 31.12.10, 07:41
        Skoro odrzucono dwie oferty z trzech to została jedna. Jak można wybrać z jednej oferty? Chyba, że ta oferta jest super korzystna a tak nie było. To czemu robi się ludziom wodę z mózgu?
    • fctheduck Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim pa... 31.12.10, 10:58
      Radom..., aha, jedyne miasto, w którym wygrał PiS. Tzn pisowski prezydent. Cóż, trzeba jakoś zdobywać kasę na kampanię, każdy grosz się liczy. Wiadomo, to nie kradzież, kiedy kradnie Prawdziwy Polak i Patriota.
      • Gość: Stach Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: 195.3.153.* 31.12.10, 11:21
        Kiedyś PZPR-owcy mówili, że nie biorą bo są ideowi, ale ich żona bezideowa może brać i owszem.
    • Gość: wyborca Gdzie tu Prawo i gdzie Sprawiedliwosc? IP: *.radom.vectranet.pl 31.12.10, 11:58
      Panie Prezydencie czy uwaza Pan ze tak wlasnie wygladac ma Prawo i Sprawiedliwosc?
      • Gość: gela Re: Gdzie tu Prawo i gdzie Sprawiedliwosc? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.10, 12:23
        zawsze myślalem, że politycy "łatają" budzet rodzinny podczas pierwszej kadencji,
        wtedy najłatwiej zganiać na niedobrych poprzedników itp
        ale podczas drugiej kadencji dla odmiany zaczynają cos robić,
        wracając do tematu to
        może w/w oferta już dalekowzrocznie uwzględniała podwyżki VAT i wahania cen paliw
    • zbyniohlebowicz Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim pa... 31.12.10, 15:17
      Ten kto zobowiaze sie przed wyborami 2011 POgonic te wspolczesne ORMO
      i pieniadze pezeznaczyc na policje,ma wg. mnie wygrana jak w banku
    • jeg_vil_ha_loff Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim 31.12.10, 16:55
      pikalex napisał:

> A to mnie rozwaliło totalnie
      > Sołśnia: "W życiu mi nie wyszło... Jestem urzędnikiem".

No i co? Przecież to żaden dyshonor, wielu porządnym ludziom w życiu nic nie wyszło (jak mawiał Kurt Vonnegut)
    • tisi123 Możliwy przekręt 31.12.10, 23:13
      Jedyny możliwy przekręt w tym przetargu jest możliwy przy umówieniu się trzech oferentów, że dwie najtańsze oferty będą zawierały błędy które MUSZĄ skutkować ich odrzuceniem. W ten sposób wygrywa najdroższy. Zawyżoną marżą dzielą się między sobą. Jeżeli czegoś takiego nie było, to urzędnicy i tak MUSZĄ odrzucić oferty z błędami i przyjąć tą najdroższą. Tak czy inaczej wygraną jest najdroższa firma. Czy urzędnicy mają coś z tym wspólnego czy nie - to może wykazać tylko dochodzenie. Ja byłbym ostrożny z obrzucaniem błotem. Mimo, że nie jestem fanem PiS. Po prostu prawo o przetargach ma swoje bardzo słabe strony,
      • Gość: vert Re: Możliwy przekręt IP: *.xdsl.centertel.pl 01.01.11, 10:48
        Pierwsza rozsądna reakcja tisi123-pozostałe w większości to "bicie piany" i obrzucanie błotem
        PiS i Prezydenta wybranego w demokratycznych wyborach. Jeżeli jest przestępstwo to jest wiele instytucji odpowiedzialnych za ściganie wszelkich nieprawidłowości także w przetargach.
        Dziwne że GW Radom jest zdecydowanie anty-PiSowska. Drzazgę u innych widzicie a u siebie i PO belki nie dostrzegacie, a prawo w tej materii jest dalekie od doskonałości.
      • Gość: Nemo Re: Możliwy przekręt IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.11, 13:02
        A PiS skwapliwie to wykorzystuje! Brawo! Trzymać tak dalej.!
        • Gość: pamiętliwy Re:ustawa o zamówieniach publicznych IP: *.adsl.inetia.pl 01.01.11, 15:46
          Można było unieważnić przetarg ze względu na zbyt wysoką cenę zaproponowaną przez oferenta.
          • tisi123 Re:ustawa o zamówieniach publicznych 02.01.11, 00:20
            Nie ma czegoś takiego jak unieważnienie przetargu ze względu na zbyt wysoką cenę. Przed otwarciem kopert oferentów Zamawiający ma obowiązek podać głośno i wyraźnie jaką kwotę przenacza na ten cel. Jeżeli najwyższa oferta jest mieści się w tej kwocie, a niższe zawierają "błędy formalne" to Zamawiający nie może nic zrobić. Takie jest prawo
        • tisi123 Re: Możliwy przekręt 02.01.11, 00:18
          Napisałem już raz dosyć wyraźnie, ale powtórzę: nie jestem fanem PiS (mówiąc delikatnie). Ale nie lubię jak zamiast myśleć jak unikać sytuacji jak w tym przetargu, zaczyna się wzajemne obrzucanie błotem. Naprawdę jest parę sposobów, żeby takie nieuczciwe zagrywki wyłapywać. Inna kwota wpisana cyframi a inna słownie to elementarz....
      • Gość: żaba Re: Możliwy przekręt IP: *.xdsl.centertel.pl 01.01.11, 21:15
        W antycznym Izraelu jeżeli ktoś pierwszy rzucił na osobę kamieniem to reszta to kontynuowała bezmyślnie tzw. owczym pędem, podobnie jest w Radomiu z obrzucaniem błotem osób wskazanych przez GW Radom (nie mylić ze skazanymi), czasy się zmieniły lecz mentalność pozostała.
        • Gość: Nemo Re: Możliwy przekręt IP: *.radom.vectranet.pl 01.01.11, 21:41
          Zona pyta męża, czy płazy mają móżg? mąż odpowiada - nie żabciu.
          • Gość: oszczędny A może zmienimy paliwo na tańsze? IP: 80.54.99.* 02.01.11, 13:31
            Po co nam tyle problemów z przetargami na diesla, skoro wiadomo że występuje tam tyle problemów z dostawą diesla?

Proponuję przejście na tańsze i bardziej ekologiczne dla mieszkańców Radomia paliwo - sprężony gaz ziemny (CNG). Już 39 autobusów MPK Radom i ITS jest zasilane w ten sposób, można na nie również przestawić pojazdy straży miejskiej.

Przykładem może służyć Mielec, gdzie jest eksploatowany właśnie taki pojazd. Informację na jego temat znalazłem tutaj:
            cng.auto.pl/pl/pojazdy/osobowe/konwersja/102-fabryczne-wdrozenia/302-straz-miejska-mielec-opel-combo-cng-gaz-ziemny.html
          • Gość: atr Re: Możliwy przekręt IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.11, 13:38
            Gorzej, jeżeli żaba jest płci męskiej. Co wtedy?
            • Gość: mela Re: Możliwy przekręt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 19:01
              Prezy ocenie ofert powinni zgodnie z procedurą wezwać oferenta do uzupełnienia braków albo do porawienia błędów rachunkowych w tym pomyłkowo wpisanej złej kwoty a nie odrzucać takiej oferty. Niektóre obłędy w podanyc kwotach poprawić może sama komisja. Ale tak miało być.
              • tisi123 Re: Możliwy przekręt 02.01.11, 22:11
                To nie są braki w rodzaju brak zaświadczenia czy certyfikatu, tylko inaczej wpisane ceny (liczbą i słownie). Wyobraź więc sobie sytuację, że po tym jak znane są już oferty wszystkich oferentów, ta, która specjalnie źle wpisała ceny koryguje cenę wpisaną liczbą albo tą słownie w zależności od tego, która daje jej wygraną. Jest niemożliwe, żeby firma, która nie popełniła żadnego błędu (w tym przypadku ta najdroższa) natychmiast nie zgłosiła protestu. I taki protest musi być uwzględniony. Nie przez przeprowadzającego przetarg to przez sąd. Przepraszam, ale ja znam przypadki w których odrzucano oferty na laptopy, ponieważ u jednego oferenta "przez przypdaek i błąd" pojawiał się Windows Home zamiast Professional. I tu nie było przebacz. Wygrywający przetarg nie dopuściłby do swojej przegranej w przypadku jakiegokolwiek uchybienia w ofercie innych firm.
    • dytkob Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim pa... 04.01.11, 13:00
      Mela ma rację. OBOWIĄZKIEM zamawiajacego jest wezwać do uzupełnienia dokumentów typu: wykaz stacji paliw itp. Jeżeli chodzi o rozbieżność w cenie to trzeba zobaczyć taką ofertę i dopiero można coś powiedzieć. Być może można było przyjąc ją za dobrą i poprawić omyłkę Wykonawcy.
    • Gość: ein_zwei_drei Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: *.radom.vectranet.pl 04.01.11, 17:26
      A tak na marginesie to z jakiej paki ma on zostać wice od spraw kultury? Po linii partyjnej chyba, bo zasług w urzędzie malutko.
      Ja bym go zrobił wice w Straży Miejskiej, część akcesoriów potrzebnych już ma np. w samochodzie wozi orginalny kask zomoski - czyżby pamiątka? Śmiech, dno z dziurami i kilometr mułu.

• Gość: POLITYX Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.11, 18:35
        Szkoda , że Radomianie nie czytają w większości gazet.Wielkie brawa dla Gazety Wyborczej w Radomiu.To jest w tej chwili jedyna opozycja wobec PiS w Radomiu.A gdzie jest 13 radnych opozycji w radomskiej radzie?
        • Gość: pis-off Auta straży miejskiej jeżdżą na drogim paliwie IP: *.radom.vectranet.pl 12.01.11, 13:31
          My tu sobie gadu gadu a radiowozy straży miejskiej jeżdżą na droższym paliwie niż oferowały inne stacje. Dobra kontynuacja - chyba droższa kontynuacja. Ktoś wspominał o tym, że powinna zając się tym prokuratura, podzielam jego zdanie. Kryzys, oszczędności, zaciskanie pasa tym władze miejskie nas teraz straszą, a tu paliwo choć droższe to straż będzie tankować, tylko dlatego, że stacja Huzar jest powiązana z jednym z urzędników i to takim co mu "w życiu nie wyszło". Gdzie jest opozycja w tym mieście, kto ma reagować na tak ewidentne przypadki, przecież forum GW tego nie rozwiąże...
          Na marginesie podobno tuz przed przetargiem ten urzędnik odwiedził kilka razy nowego Komendanta Straży Miejskiej.
          • Gość: piss-off fotoradar IP: *.radom.vectranet.pl 13.01.11, 16:20
            09.09.2010r. w GW ukazał się artykuł na temat fotoradaru przy ul. Słowackiego, w tym artykule zacytowano wypowiedź prezydenta Kosztowniaka z przed pięciu miesięcy, że na najbardziej niebezpiecznych przejściach dla pieszych staną fotoradary m.in. przy Słowackiego. Zsumujmy 5 miesięcy do września 2010r. plus 4,5 miesiąca do połowy stycznia 2011r. razem jak by nie liczyć 9,5 miesiąca. We wrześniu sekretarz miasta Rafał Czajkowski za brak fotoradaru obwiniał ówczesnego komendanta Kazimierza Czachora, że ten nie dostarczył do Skarbnika miasta odpowiedniej dokumentacji. Dalej w artykule z GW pt. "W oczekiwaniu na fotoradar. Minęło pięć miesięcy" czytamy wypowiedź pani rzeczniczki magistratu Piechoty-Kaim, że teraz zajmie się fotoradarem zajmie się p.o. komendant straży miejskiej Paweł Górak. Minęło kilka miesięcy i co i nic.
            W ostatnim artykule na ten temat nikt już nie porusza tego, że to Górak miał przygotować dokumentację, a może już taka jest ?
            4,5 miesiąca na przygotowanie dokumentów na jeden fotoradar, czy to nie za długo, chyba nie przecież sekretarz miasta jasno powiedział, że przez 4 miesiące prezydent obserwował pracę Góraka i tak mu się spodobała, że powołał go na stanowisko bez konkursu ????
            Jak to jest Czachor nie dał dokumentacji to sekretarz wskazał, że przez niego nie ma fotoradaru, Górak nie przygotował (a może przygotował ?) dokumentacji, to został komendantem straży miejskiej.
            To co się wprawia w Radomiu przechodzi ludzkie pojęcie, a na Słowackiego nic się nie zmienia.
            • Gość: piss-off made in radom z dn.12.01.2011 IP: *.radom.vectranet.pl 13.01.11, 16:39
              Straż Miejska - czy będzie "vendetta"?

Każda próba napisania czegokolwiek o straży miejskiej wywołuje nerwowe ruchy u części pracowników oddanych nowemu komendantowi. Teraz jednak ze straży dostałem kolejnego maila, informującego, że porobiły się tam ostre podziały na "Czachorowych" i "Górakowych" oraz pozostałych, przy czym ci zaszufladkowani do tej pierwszej grupy boją się, co będzie dalej, a są oni przecież przede wszystkim strażnikami. I tak np. zastępcy kierowników mają przedłużone przez następcę Kazimierza Czachora - Pawła Góraka pełnienie funkcji tylko na trzy miesiące, co rodzi ich obawy, że w międzyczasie zostaną przygotowani na ich miejsce inni. Cóż, jak zapewne Czytelnicy wiedzą, wielokrotnie polemizowałem z poprzednim komendantem i nie zgadzałem się z częścią jego decyzji, ale staram się iść za głosem rozsądku i kto by nie rządził, to złe i niesprawiedliwe decyzje będę nagłaśniał i piętnował. Także ewentualne takie w wydaniu nowego komendanta czy kogolwiek innego zarządzającego w mieście. A komentarzyki lizusów władzy w mieście, pisane na zamówienie, mam zwyczajnie gdzieś...
              • lew-35 Re: made in radom z dn.12.01.2011 14.01.11, 11:06
                Wczoraj widziałem jak zakładali "kajdanki" na koła samochodu obok Gmachu Sadu.W dyskusji pan ze Straży Miejskiej na zwrócona uwagą przez przechodzącego obok zareagował wprost wulgarnie i po chamsku.Widząc to splunąłem i odszedłem.Żałują tylko że tego nie nagrałem.
                • Gość: foto Re: made in radom z dn.12.01.2011 IP: *.radom.vectranet.pl 14.01.11, 13:23
                  składać pisemne skargi do Komedianta przepraszam Komendanta to jedyne rozwiązanie by oduczyć chamstwa...straszników
                • Gość: ale Ty się trzepie Re: made in radom z dn.12.01.2011 IP: *.radom.vectranet.pl 14.01.11, 18:31
                  do lwiątka -35 ale ty jestes gupi jak ten gupik !!!!
                  • Gość: sword nadzór IP: *.radom.vectranet.pl 17.01.11, 15:19
                    Zarządzenie nr 147/2011 Prezydenta Miasta Radomia z dnia 13 stycznia 2011r.
                    no no Wydział Ochrony Urzędu Miejskiego od 13.01.2011r. nadzoruje Straż Miejską, cóż za osiągnięcie - kierownik nadzoruje dyrektora (Gąsiorowski - kierownik referatu ochrony i monitoringu miasta będzie sprawował nadzór nad komendantem Górakiem)? Czy nie powinno być na odwrót ? Strażnicy są oburzeni, nie dziwię się im, lecz ktoś na to pozwolił, ktoś się na to zgodził, nie zaprotestował???
                    Była sobie kiedyś niezależna jednostka budżetowa o nazwie Straż Miejska.
                    • Gość: da end konkurs IP: *.radom.vectranet.pl 27.01.11, 18:53
                      Bez konkursu komendant, bez konkursu strażnicy ??? Podobno od lutego 2011r. do straży zostanie przyjęty człowiek w wieku blisko 60 lat (na stanowisko strażnika miejskiego). Czy to możliwe ??? Mam 52 lata, czy mam jakieś szanse, może jakby był ogłoszony konkurs to chyba tak, ale tego nie praktykuje się w Straży Miejskiej w Radomiu, bo nawet komendant nastał bez konkursu. Szkoda to delikatnie mówiąc niesprawiedliwe...
                      • Gość: da end monitoring vs. komendant... IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.11, 12:23
                        czwartek 3 lutego 2011
                        teraz radom
                        kom. (bez konkursu) Górak wychwala pod niebiosa współpracę Straży Miejskiej z monitoringiem miejskim, co o współpracy mogą powiedzieć strażnicy i dyżurni, to już zupełnie inna bajka.
                        No, ale cóż skoro nadzór nad Strażą ma kier.z monit.... he he he
    • maria.juana Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim 20.03.11, 01:37
      Po ile jest paliwo na tej słynnej stacji?
      • Gość: ggg Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: *.radom.vectranet.pl 20.03.11, 18:29
        jest tam najtaniej w mieście. Taniej niż na stacjach przy marketach. Co do jakości to nie wiem ale jest rzeczywiście tanio.
        • Gość: romek Re: Auta straży miejskiej będą jeździć na drogim IP: *.cdma.centertel.pl 22.03.11, 11:22
          Staniało po wygranym przetargu?Wczesniej było jakieś dziwnie drogie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka