Dodaj do ulubionych

List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja?

20.10.11, 19:07
Przepraszam a pan fachowiec to z jakiej uczelni? Coś za dużo bzdur w tym tekście..... A jak taki dobry to czego się nazwiskiem nie podpisał?
Obserwuj wątek
    • jestem.jaki.jestem Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? 20.10.11, 19:10
      Zapomniałem zapytać czy ów fachowiec jarzy co to jest kampania wewnętrzna? Jak fachowiec nie wie co to jest kampania wewnętrzna to niech się douczy i to mocno.
      • Gość: pieer Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.radom.vectranet.pl 20.10.11, 19:22
        Wyjdźmy od stwierdzenia, że ów fachowiec nie bardzo wie co oznacza termin "strategia". Pomijam fakt, że odrobinę racji to może i w tej wypowiedzi by się znalazło ...
      • Gość: lucy Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.radom.vectranet.pl 20.10.11, 23:44
        Plucie gazeciny na ten projekt to najlepsza rekomendacja:) tak trzymać!
    • olo-x Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? 20.10.11, 19:24
      jestem.jaki.jestem napisała:

> Przepraszam a pan fachowiec to z jakiej uczelni? Coś za dużo bzdur w tym tekści
      > e..... A jak taki dobry to czego się nazwiskiem nie podpisał?
      -
    • Gość: radomianin Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.radom.vectranet.pl 20.10.11, 19:38
      To jest - niestety - Radom. Nie żeby merytorycznie te bzdury i polemika tylko "z jakiej uczelni, bo za dużo bzdur". Bo nie chodzi o to, żebym ja też miał krowę, tylko żeby sąsiadowi zdechła...
      Nie wiem co to kampania wewnętrzna i na marketingu się nie znam, tym chętniej więc przeczytałbym komentarze na temat... rzeczowe.
    • its.alright Precyzyjna kampania powinna być konkretniejsza. 20.10.11, 19:50
      A ja nie uważam, żeby promocja miasta hasłem "siła w precyzji" (nawet wewnątrz samego Radomia) była nietrafiona. Myślę, że ludzie w Radomiu nie wierzą w siebie, mają niską samoocenę i wyciągnięcie takiego pozytywnego hasła, z którego mogliby chociaż trochę być dumni jest dobre. Oczywiście na razie to hasło brzmi śmiesznie, bo ludzie w to nie wierzą, ponieważ nie znają konkretów. Myślę, że trzeba w tej kampanii więcej mówić o konkretach,np: co politechnika może zaproponować ludziom i biznesowi; co już rozwija i jak to się przekłada na polepszenie sytuacji Radomia. Trzeba też mówic o konkretnych radomianach, ktorzy tą precyzję tworzą.
      • Gość: pieer Re: Precyzyjna kampania powinna być konkretniejsz IP: *.radom.vectranet.pl 20.10.11, 20:28
        "tę precyzję" - no ale może odrobinę się czepiam.
        Generalnie genezę należy rozpocząć od tego, że dla większości mieszkańców tego miasta szczytem satysfakcji jest plakat promocyjny tegoż powieszony na dworcu w Warszawie, Krakowie, czy Gdańsku. To znaczy dla nich, dla nas promocja. Otóż wedle wszelkich reguł promocja to działanie marketingowe polegające na wysyłaniu określonych informacji do określonych odbiorców, z czy powinna się zgodzić nawet pani ekspert z listu do GW. Ale sama promocja to jest tylko mechanizm, pozwalający na dojście z punktu A do punktu B, lub skrócenie tej drogi. Co więcej w dzisiejszych czasach jest to tylko jedna z nielicznych dróg. Problem w tym, że Radom jest w punkcie A - wielkie NIC, a wyznaczył sobie dojście do punku B - miasto kojarzone z precyzją. Aby to osiągnąć musi być wiele inicjatyw udowadniających, że warto iść wyznaczoną drogą (strategia- sic!) do punktu B, bo tam czeka na nas szansa na lepsze życie. W całym tym procesie, o ile dobrze rozumuję mieszkańcy nie są odbiorcami obrazu miasta, ale go tworzą. No powiedzmy powinni go tworzyć. Używając porównania mieszkańcy są takimi pracownikami w firmie, która sprzedaje swoje atrakcyjne na rynku produkty komuś innemu. Jeśli będą je sprzedawali dobrze, to na tym zarobi firma i oni. Jeśli źle, bo np. nie będą mieli pojęcia jaki produkt sprzedają, to nikt nie zarobi, a firma straci klientów i będzie źle. Dobrze wiemy, ja również, bo pracuję w pewnej znanej radomskiej firmie od lat, że znajomość cech produktu bez odpowiednich szkoleń jest mało prawdopodobna, a może nawet prowadzić do tego, że zamiast sprzedawać będziemy komuś odradzać jego kupno. Na szkoleniach takich dowiadujemy się przecież, że ten produkt który sprzedajemy jest taki, czy inny, ma takie i takie właściwości, to go wyróżnia od konkurencji, i tak dalej i tak dalej. Potem staramy się te jego cechy, jeśli chcemy być skutecznym sprzedawcą to dobre cechy, przedstawiać klientowi i produkt sprzedać. Jeśli otrzymamy dokładne informacje jaki jest to produkt, to chociaż go bezpośrednio nie tworzymy, to wiemy, jaki jest i możemy to klientowi powiedzieć. Wtedy o ile łatwiej go sprzedamy! Jeśli szuka takiego produktu to go kupi i będzie zadowolony i pochwali się nim dalej. Przekładając to na język dyskusji: firma to miasto, w którym jedni coś produkują, a inni sprzedają, klient to na przykład inwestor, który kupi to miasto, albo nie. Oczywiście ważne są też inne elementy jak dobre rzucające się w oko opakowanie produktu, czy cena, co również powinno się wyróżniać wśród konkurencji. Kończąc, bo się rozpisałem za co przepraszam, odczytuję, że zamiarem urzędników jest takie przeszkolenie nas mieszkańców z zakresu wiedzy o produkcie.
        Hm, to chyba może mieć jakiś sens, pod warunkiem, że będzie dobrze zrobione.
        Inna sprawa to fakt, że nie do końca chyba ta firma robiąca kampanię rozumie nasze radomskie klimaty, gdzie od tego jak ta reklama będzie wyglądała w telewizji bardziej liczy się ramie kamery widoczne na planszach.
        • its.alright Re: Precyzyjna kampania powinna być konkretniejsz 20.10.11, 20:54
          Dokładnie tak! Myślę, że ta kampania powinna skupiać się bardziej na uświadamianiu mieszkańcom Radomia jak ta precyzja konkretnie wygląda. A pokazywanie w spocie dzieci z jakimiś planszami, króre układają się w hasło "siła w precyzji" jest puste.
        • Gość: amandla Re: Precyzyjna kampania powinna być konkretniejsz IP: *.radom.vectranet.pl 21.10.11, 09:47
          "Radom to siła w precyzji" ..... tylko nie wiadomo w czym.
      • Gość: Koko Re: Precyzyjna kampania powinna być konkretniejsz IP: *.radom.vectranet.pl 20.10.11, 20:41
        Załamują mnie niektóre komentarze! Cz wy w ogóle czytacie ze zrozumieniem? Po co pytania o ukończone szkoły i nazwisko autora listu? Wystąp może o odtajnienie danych autora i prześwietl jego kwalifikacje. Czy to podważanie wiedzy i kwalifikacji ma służyć odwróceniu uwagi od głównego wątku? Przecież ten ktoś pisze jasno i wyraźnie bardzo rzeczowe spostrzeżenia i przytacza fakty, świadczące o tym że osoby odpowiedzialne za promocję wewnętrzną naszego miasta mają w głębokim poważaniu nas mieszkańców, czyli odbiorców tej kampanii. Skoro zorganizowali takie spotkanie i badanie wśród mieszkańców, to powinni wyciągać z tego wnioski i wcielać w życie a nie marnować nasze wspólne pieniądze i robić coś na sztukę. Dla mnie to jest główny i najważniejszy wątek tego artykułu i też jestem zbulwersowana takim przejawem precyzji i podejścia do ludzi tu mieszkających. Skoro zaczynają szkolenie mieszkańców to niech faktycznie zaczną od siebie!
        • Gość: asdf ignorować troli IP: 193.111.144.* 24.10.11, 08:24
          burak zawsze będzie burakiem
    • dogen45 Gazeta prowokuje pytaniem 20.10.11, 21:06
      Odpowiedź jest powszechnie znana. Ta precyzja jest dla wystawiających fakturę i dla tych z otoczenia prezydenta, którzy na imprezy promocyjne latają lub jeżdżą rozliczając kilometry. Innego celu nie ma.
      Psim obowiązkiem załogi białego domu w Radomiu jest robić promocję w ramach obowiązków pracowniczych. Widocznie mają inne priorytety.
      • Gość: wacek Re: Gazeta prowokuje pytaniem IP: *.radom.vectranet.pl 20.10.11, 23:48
        Myślenie ograniczonego intelektualnie frustrata, czyli pojękiwania niejakiego dogena45. Czegoś widać brakuje? Może miłości. Zapisz się do RP, coś dla siebie w tej partii na bank znajdziesz:) Więcej luzu:)
        • Gość: mac Re: Gazeta prowokuje pytaniem IP: *.radom.vectranet.pl 22.10.11, 05:26
          No to się Wacek popisał! Jak on tego dogena45 załatwił! Jak on mu "merytorycznie" odpowiedział! O jaki ten Wacek wyluzowany! Jakie to jego myślenie nieograniczonego intelektualnie niefrustrata jest głębokie, pełne madrości i finezji ! Jak jemu nic nie brakuje!
          Widocznie on już należy tam gdzie trzeba!
      • Gość: gość sobotni Re: Gazeta prowokuje pytaniem IP: *.146.161.116.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.10.11, 10:25
        Dogen ma rację. Ta cala kampania to tylko szum medialny. celem rzeczywistym jest odwrócenie uwagi od dzialań władz miasta, które dalekie w myśleniu sa od czynienia w imie dobra publicznego. Ich inetersuje wyłacznie interes prywatny tak wlasny jak kolegów i popleczników. Tymczasem spójrzcie jak wielu z nas zaangażowało sie w dyskusję na temat przedmiotowego listu czytelnika. I o to wlasnie chodzi abyśmy uwagę swoją skierowali nie tam gdzie dzieje się faktyczne dzialanie włodarzy. Precyzyjni to oni są tam gdzie liczą się ich zyski. Przyjrzyjcie sie jak szybko panowie na stanowiskach kupili sobie działki, budują lub wybudowali nowe domy czy kupili nowe samochody. Precyzyjnie planują rozwój własnego stanu posiadania.
        Nie dajmy się zwieść pozorom kampanii, nie dopisujmy do niej rozumienia idei, nie twórzmy za włodarzy owej kampanii. Proponuję skupić się nie na tym co nam pokazują lecz na tym co powinniśmy widzieć.
    • max-kom List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? 20.10.11, 21:42
      Sytuacja jaka panuje w Urzędzie Miasta odnośnie promocji przypomina mi sytuację z przed paru lat jaka panowała w pewnej znanej firmie radomskiej....

Pracowałam wtedy w reklamie, firma owa miała pojechać na targi i potrzebowała stoiska - moja firma mogła takie zrobić. Dyrekcja tej firmy oczywiście chciała "coś nowego" ale Pani, która zajmowała się promocją była przeciw. Cały czas jej coś nie pasowało, mówiła ze ona sobie sama zrobi lepsze; to wytnie nożyczkami a to to sobie sama pomaluje farbkami (!!!)
      Wkurzyłam się bo nijak nie dało się z Panią rozmawiać - wszystkie pomysły utrącała od razu - poszłam do Dyrektora i pytam: o co tu chodzi? A dyrektor z rozbrajającą szczerością powiedział że nie ma miejsca w firmie dla tej Pani, ale ona należy do związków zawodowych i zwolnić jej nie można, więc dostała takie stanowisko i wszyscy się z nią męczą. A dzięki temu że macha nożyczkami i maluje farbkami nikt nie może jej zarzucić że nic nie robi.

I mam wrażenie że tam też ktoś siedzi, bo siedzi i żeby nie było że nic nie robi :-(

Na koniec dodam jeszcze że cała ta sytuacja ze spotem mnie irytuje, żeby nie powiedzieć dosadniej - bo koń jaki jest każdy widzi.
    • panta_rhei_only List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? 20.10.11, 22:26
      Kiedyś, w 2 połowie lat 70-tych, za czasów Nicolae Ceauşescu parlament Rumunii zajął się ważną sprawą. Chodziło o to, aby ustawowo uregulować sposób zwracania się do siebie obywateli. I uchwalono, że w stosunkach służbowych należy zwracać się "towarzyszu - towarzyszko" a w stosunkach prywatnych "obywatelu - obywatelko". Szczęśliwy to kraj, gdzie władza ma tylko takie problemy.... Teraz na nas spada problem – wymyślenie hasła i spotu reklamowego – to nowy temat, nowe synekurki i wydane pieniądze mieszkańców w zadłużonym, pozbawionym miejsc pracy mieście ubóstwa. Bo lokalny czy nawet światowy kryzys bankowo - zadłużeniowy to wobec prawdziwych problemów z czczą reklamą to naprawdę małe miki. Owocnych obrad, towarzysze!!
      • Gość: pumpernikel Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.11, 08:12
        A czego się spodziewasz po tych ludziach, którzy są we władzach dla kasy - to miernoty, które nijak nie mógłby zarobić podobnej kasy na rynku pracy. Radom na bardzo wysokie bezrobocie i największe zagęszczenie kościołów w Polsce. Każdy, kto ma ździebko ambicji wyjeżdża z tego grajdoła. Stawiam dolary przeciw kartoflom, że na tej bredni o precyzji wielu z tych karierowiczów nieźle zarobiło, a najzabawniejsze jest to, że nikt nie wie o jaką precyzję im chodzi. Zegarki, obrabiarki numerycznie sterowane czy może o pociąg jadący do Warszawy 2,5 godziny jak przed II wojną światową. Śmiechu warte!
    • Gość: S. Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.radom.vectranet.pl 21.10.11, 02:42
      Proszę najpierw PRECYZYJNIE i ze zrozumieniem przeczytać tekst. Skoro pojawiają się w nim zwroty "pisze radomianka", "miałam nadzieję" czy też "zdziwiona byłam", to świadczy to, że ten piszący "pan fachowiec" (zwrot z komentarza), jest PANIĄ.
      I jest to też dowód na to, że nie we wszystkich nas, jest precyzja.
    • Gość: juz wiem Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.radom.vectranet.pl 21.10.11, 08:09
      wiem gdzie ta precyzja "odsłaniane przez ludzi ekrany z hasłem oraz spoty, a na billboardzie chwalić się będziemy Politechniką Radomską, przemysłem precyzyjnym, precyzyjną sztuką pilotażu na Air Show"

czyli precyzje mamy co 2 lata jak piloci precyzyjnie lataja - dodam, ze piloci w wiekszosci z poza Radomia, a jak sie rozbija to precyzje szlak trafia
      • Gość: juz wiem Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.radom.vectranet.pl 21.10.11, 08:10
        no to wyszlo, ze w tym roku mielismy pierwsze 2 dni precyzji od poprzednich 6 lat temu:)
    • Gość: m Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.21.radom.pilicka.pl 21.10.11, 08:46
      Dziwne miasto ma duże środki na promocje (z tego co mówia klienci MOPS) na zasiłki dla rodzin nie ma, nie ma też na podwyżki dla pracowników.
    • mz123 strategia Radomia?? czy takowa jest?? 21.10.11, 08:50
      Po przeanalizowaniu strategii opracowanej dla Radomia przez WYG stwierdzam, że są tam jedynie ogólne wytyczne, które to powinny bycćrozpisane na konkretne działania, czego niestety brak!!!
      A co do "precyzji"... to nadal jesteśmy precyzyjni:
      1) w przodowaniu we wskaźniku stopy bezrobocia (najwyższa w Polsce a może nawet w EU wśród miast o podobnej liczbie mieszkańców),
      2) braku nowych miejsc pracy,
      3) pozyskiwaniu inwestorów,
      4) "kręceniu lodów" na boku przez władze,
      5) nieuzasadnionych merytorycznie decyzji (choćby przeniesienia szkół (tu przodują wnikliwe analizy Pana Fałka), aby pozyskać teren i budynki i je opchnąć,
      6) czy też obwodnica południowej przez miasto (zaczyna się naprzeciw M1),
      7) lotnisko - ślimacząca się inwestycja, z
      8) zasad (oczywiście nie wynikających ze strategii) budowy dróg w ramach czynów społecznych (cofka do socjalizmu),
      9) organizacji samych przebudów dróg (np. Słowackiego, totalny brak objazdów w momencie rozpoczęcia inwestycji i kawlkady samochodów gubiące sie na uliczkach Idalina i Janiszpola) itp.

Tylko kto będzie słuchał "głosów" mieszkańców? Przecie "nas" wybrali to i mają co chcieli :-) To my jesteśmy nieomylni i nas nie wolno krytykować, nawet choćby to była krytyka konstruktywna. Ale nie wymagajmy od zapatrzonych w siebie, że rozróżnią te dwie formy krytyki :-)

Ale za to... przecyzyjnie:
      1) władze i radni pobierają wynagrodzenia za wykonywaną pracę
      2) wyznaczają podwyżki dla władzy
      3) upominają się i otrzymują premie też dla władzy
      4) wyszukują kolejne stanowiska pracy dla "swoich" spadochroniarzy
      5) ............... tu może ktosik dopisze więcej bo mi szkoda czasu...
      Uwaga: władza to najwyższe nasze kierownictwo miejskie oraz radni, proszę nie odnosić tego do pracowników, gdyż oni jedynie wykonują polecenia władzy.
    • mz123 a Pan/i?? 21.10.11, 08:51
      to jakie kończył?? i jakie ma doświadczenie w prowadzeniu kampanii reklamowych??
    • mz123 a Pan/i? 21.10.11, 08:59
      Po jakie uczelni? I czemu sam się nazwiskiem nie podpisał?
      Forum jest po to aby zapewnić m.in. anonimowość wypowiedzi. Często tak bywa, że nawet "najgłupsze" propozycje mogą okazać się strzałem w 10. Ale trzeba czytać po pierwsze ze zrozumieniem, po drugie analizować dane wypowiedzi i wyciągać wnioski na podstawie których formuje się propozycje, które wdraża, a następnie weryfiku ewentualnie koryguje.
      Nie znam osoby, która napisała artykuł. Ale z pewnością jest w tym dużo racji. Osobiście będąc u "władzy" przynajmnije bym za pośrednictwem forum zaprosił daną osobę na spotkanie i postarał się wysłuchać... może uda się "skorygować" działania...
      Życzę miłej rektury naszym władzom i wyciągania odpowiednich wniosków...

jestem.jaki.jestem napisała:

> Przepraszam a pan fachowiec to z jakiej uczelni? Coś za dużo bzdur w tym tekści
      > e..... A jak taki dobry to czego się nazwiskiem nie podpisał?
      • Gość: JK Radomska precyzja wedlug PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 09:53
        Duza grupa Radomian juz ma swiadomosc ze to nie jest promocja Radomia tylko promocja PiS i Prezydenta Kosztowniaka.Cel znowu wygrac wybory samorzadowe w 2014r.
        Radomia od listopada 2006r. widza juz ta precyzje :

- bezrobocie - 20.6 % - najwiecej w Polsce wsrod miast ponad 100 tys.

- 340 mln długu Radomia - rekordowy dług wsrod miast ponad 100 tys. w naszym kraju

- ZERO duzych inwestycji ponad 100 mln - takich jak Hala Widowiskow-Sportowa,Stadion Piłkarski,Filharmonia,Obwodnica Południowa

- Fatalne zatrudnianie ludzi przez wladze nie decyduja zadne kompetencje tylko inne warunki

- odpływ ludności z Radomia przez 5 lat rzadów PiS w Radomiu wyjchało ponad 5000 Radomian

Taka oto mamy SILE w PRECYZJI w Radomiu.SILA dla dzialaczy PiS i ich rodzin.
        • Gość: Lenoms Teraz prezydent ma precyzyjne zadanie w toku IP: *.147.209.164.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.10.11, 10:20
          Jak już oznajmił, szuka ciepłej posadki dla dwóch koalicjantów - Sońty i Wikińskiego. Wspierali się przez lata, nie opuści przyjaciół w potrzebie.
          • Gość: &^& Krawczyk może Wikińskiego ulokować w SM Budowlani IP: *.play-internet.pl 21.10.11, 11:43
            Można powiększyć zarząd o jedną osobę.
            • Gość: Porfirion Re: Krawczyk może Wikińskiego ulokować w SM Budow IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.11, 19:38
              Tak się robi tylko w republikach bananowych :)
    • marzenmk List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? 21.10.11, 11:19
      Dla mnie sprawa jest prosta. Ci, którzy zaakceptowali markę "Siła w precyzji" powinni teraz przeprowadzić referendum czy radomianie chcą się identyfikować z nią czy nie. Jeśli nie to nie wmawiać nam na siłę, że mamy uwierzyć, że precyzja jest w nas. I zwrócić koszt nieudanej kampanii z własnej kieszeni do budżetu miasta.
      • Gość: JK Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.11, 11:32
        Z tymi ofertami dla Sonty i Wikinskiego prezydent Kosztowniak sie osmieszyl.Rola prezydenta miasta co ma 220 tys. mieszkancow nie jest szukanie zajecia dla bylych posłow.Kosztowniak robi wszystko aby znowu wybrac wybory w 2014r. caly czas trwa jedna wielka kampania wyborcza PiS i Kosztowniaka.Cala ta akcja sila w precyzji jest tego kolejnym dowodem.A juz placenie ludziom za udzial w akcji z tym spotem swiadczy o wszystkim.Wolontariuszom politycznym zawsze placi sie pieniadze nikt za darmo ulotek politycznych w Radomiu nie rozdaje.
        • Gość: x Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.11, 12:54
          Mam podobne zdanie co część forumowiczów, że jest to promocja prezydenta i Pis-u przed kolejnymi wyborami, mająca za zadanie odwrócić uwagę od rzeczywistych problemów. Jeśli już miasto chce zajmować się PR-em to niech robi to z głową i zacznie robić tzw. "PR w domu", który będzie skierowany do urzędników i pracowników UM. W końcu działania należy rozpocząć od posprzątania własnego podwórka. Niech ludzie ci zajmą się na poważnie swoją robotą, niech wprowadzą rozwiązania, które ułatwią życie mieszkańcom, a przede wszystkim inwestorom bez których to miasto niedługo upadnie. Proszę mi wytłumaczyć po co rozpoczynać działania od zmiany identyfikacji wizualnej (zmiana malowania autobusów), która generuje nie oszukujmy się duże koszty. Pieniądze te powinno się przeznaczyć na ważniejsze sprawy np. dbanie o czystość miasta, na coś czym rzeczywiście będzie można się pochwalić. Całe te działania pseudo PR-owe, bo tak je nazwę są dla mnie totalnym nieporozumieniem. Ktoś wziął za to ciężką kasę, przez co dług miasta powiększył się o kolejne tysiące...
          • Gość: :))) Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.play-internet.pl 21.10.11, 16:58
            Precyzja jest w Tobie drogi internauto, w prezydencie miasta też. Musisz precyzyjnie chodzić do pracy na 7.00 i w tej pracy zapłacą Tobie maks. płacę minimalną. Radom siła tkwi w precyzji
            • Gość: Porfirion Re: List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.11, 08:23
              Radom to chyba jedyne miasto w Wolsce, gdzie wszystkie główne firmy jeśli chodzi o zatrudnienie to urzędy, szpitale, szkoły, kościoły (uwaga, ci kolesie nie płacą składki ZUS!), skarbówki, wodociągi. W wodociągach pracuje nawet specjalista od marketingu - ciemnogród.
              Tu po prostu nie ma nic, poza kilkoma galeriami (centra handlowe) i stadionem Radomiaka :)
    • ulanzalasem List Czytelnika. Dla kogo jest ta precyzja? 21.10.11, 19:10
      ...siła w precyzji"

Chyba szwajcarskich zegarków ;) Precyzja...może autobusy zaczną jeździć zgodnie z rozkładem, a nie 3-5 minutowym opóźnieniem lub większym już w 30-40% trasy? Do tego połowa kierowców ma zegarki o 1-3 minuty do tyłu, chyba specjalnie żeby pasażerów nie denerwować. Problemu by nie było gdyby nie liczba takich opóźnień i fakt, że dotyczą wielu linii. Dotyczy to warunków raczej niezłych, brak śniegu, widoczność dobra, ruch średni. Uznajmy, że pasażer ma źle nastawiony zegarek, a autobus hmm np. 3-ka był faktycznie o 10.35, a nie 10.38. Niestety nie - sam przejazd wg rozkładu trwa np. 20 minut, ale wg zegara w autobusie 23-25 minut. Skoro jest to stała przypadłość to może wystarczy korekta i urealnienie czasów przejazdu, które chyba były mierzone po piątej rano ;) Wtedy faktycznie takie czasy są możliwe do osiągnięcia, ale ilość notorycznych spóźnień świadczy, że precyzji nie ma. Co to jest 3-5 minut ? Nic! Ale jeśli jest to niepodważalny fakt, świadczy że ktoś sobie coś źle założył, jeśli na danej trasie mamy 2-3 przesiadki to mamy już 10-15 minut opóźnienia bez korków, bez remontów, bez śnieżycy ;)
      Co do samej kampanii - jaki koń jes...Radom jest każdy mieszkaniec widzi, pora żeby pokazać coś pozytywnego innym.
      • Gość: JK 340 mln długu - siła w precyzji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 08:45
        340 mln długu Radomia za czasów rządów PiS w Radomiu - hasło SIŁA w PRECYZJI - a moze siła w prezycyzjnym zadłużaniu Radomia?Bardzo dobrze ze wielu Radomian wie ze cała ta akcja promocyjna to ukryta promocja PiS i Kosztowniaka przed wyborami samorządowymi w 2014r. Ludzie nie dajcie tak sie ogłupiac władzy w Radomiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka