Dodaj do ulubionych

Czas studniówek - czas wydatków

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 20:35
IV LO to Chałubinski a Czachowski to III LO O którym jest artykuł??
Obserwuj wątek
    • Gość: Marta Re: Czas studniówek - czas wydatków IP: *.ats.pl / *.ats.pl 27.11.05, 22:44
      Dyr.Sawicka jest w Czachowskim, ale durne te dziennikarze z wyborczej
      • Gość: IZKA Re: Czas studniówek - czas wydatków IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 28.11.05, 01:04
        Co za niedoinformowana ta baba, która napisała ten tekst. Czachowskito III
        LO.!! Ignorantem kompletnym jest ten kto pisze inaczej i to w dodatku
        dziennikarka, ach co za poziom, a ja miałam Was za taką porządną gazetę. i nie
        tłumaczcie mi, że się kobita pośliznęła o jedną kreskę, bo to bzdurne wręcz
        tłumaczenie.
        • Gość: RamzesMan Re: Czas studniówek - czas wydatków IP: *.radom.pilicka.pl 28.11.05, 09:51
          nie jestem taki stary ,gdyz studniowke mialem 4lata temu..ale nie slyszalem by ktorakolwiek wydawala okolo 1000 pln ..wiedze ze u nas sie robi Francja Elegencja albo conajmniej Wlochy..pragne tylko powiedziec ze chyba ludziom sie w glowkach poprzewracalo..a Radom mial byc taki biedny..a sukienki na studniowke po 500pln..spoko spadam i pozdrawiam wszystkich maturzystow...JAPISZONOW TEZ..powodzenia na maturce.. ;)
    • Gość: m Re: Czas studniówek - czas wydatków IP: 5.2.* / 211.249.118.* 28.11.05, 10:37
      Coś dziwnego dzieje sie ze studniówkami. Zamiast wszyscy cieszyć sie i bawić
      przy muzyce z płyt, w normalnych ubraniach. To my wydajemy dużo pieniedzy na
      bal dla bogatych uczniów, zapomninając o tych których nie stać na wydanie całej
      miesiecznej pensji rodzica na jedna noc.Z artykułu wynika, że studniówka
      kosztuje drożej niż wesele /od pary/. Kpina. Może wreszcie Wydział Edukacji
      zająłby sie tym problemem, czy przy kanapkach i sokach nie można też bawić się?
      czy musimy wydawac tyle pieniedzy na studniówki? A tak wogole ciekawa jestem
      ile osóbnie idzie na studniówka z powodu braku pieniedzy?
      • Gość: asia Re: Czas studniówek - czas wydatków IP: 193.136.66.* 29.11.05, 13:08
        wiesz, mysle, ze studniowke ma sie tylko raz w zyciu i jest ona w momencie,
        kiedy wiele sie konczy, a jeszcze wiecej moze sie zaczac. ponadto dla wielu
        osob to moze byc jedyny bal w zyciu i moze warto zeby nie byl to bal przy
        kanapkach i sokach, bo przy takim zestawie to mozna sobie parapetowke w
        akademiku zrobic o ktorej nikt pozniej nie bedzie pamietal. studniowka ma w
        sobie cos magicznego i niech tak zostanie, nawet jesli duzo to kosztuje. ale
        jakie potem wspomnienia...
        • Gość: Alex Puknij sie w czolko dziecko, najlepiej mlotkiem. IP: 82.139.44.* 29.11.05, 22:00
          ;-))
      • Gość: tola Re: Czas studniówek - czas wydatków IP: 82.139.40.* 10.12.05, 14:54
        popieram..studniówka w państwowej szkole to nie bal dla elit a dziewczyny
        poprzebierane za damy dworu w przepastnych spódnicach na kole wyglądają
        zabawnie
    • Gość: l i l a b a j Re: Czas studniówek - czas wydatków IP: *.server.ntli.net 28.11.05, 19:20
      achhh, pobawilabym sie chetnie... swoja wspominam srednio... :-)),
      zaprosi mnie ktorys maturzysta na swoja? !warunek!-!musi! lubic sie bawic w
      towarzystwie!!
      • Gość: l i l a b a j Re: Czas studniówek - czas wydatków IP: *.server.ntli.net 28.11.05, 19:24
        normalnym towarzystwie
    • julianna80 Re: Czas studniówek - czas wydatków 28.11.05, 21:05
      te panny, ktore tak przezywaj studniowke,a w zasadzie swoje przyzsle kreacje,
      to lepiej pouczylyby sie troche do matury!!
    • Gość: Alex No to teraz pajace w Kochanowskim maja cyrk ;-)) IP: 82.139.44.* 29.11.05, 21:58
      Rodzice i uczniowie z tej durnej budy staja na uszach, by sie pokazac
      nauczycielom i innym rodzicom jak najlepiej. A to torebka z Hiszpanii, a to
      zegarek Rolex, a to kwiatki dla profesorki i flaszka dla profesorka. Oj, sie
      dzieje, dzieje...
      • Gość: karola Re: No to teraz pajace w Kochanowskim maja cyrk ; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 16:06
        ktos tam wyzej pisal ze niemozliwe jest wydatek tysiac zl na studniowke... moi
        drodzy moja studniowka kosztuje moich rodzicow blisko 2000zl i nie sadze zebym
        sie jakos wyrozniala suma wydawana. sukienka blisko 700zl (coz tu sie oszukiwac-
        takie sa ceny tym bardziej jak sie szyje sukienke ktorej nie bedzie mialo poza
        mna 50dziewczyn), buty 300zl, to juz 1000 oplata za studnioowke 450zl, dochodza
        dodatki takie jak bizuteria solarium fryzjer makijaz paznokcie- 2000 murowane
        • Gość: karola Re: No to teraz pajace w Kochanowskim maja cyrk ; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 16:06
          ps i do matury te panny co dbaja o swoje studniowkowe kreacje sie pilnie
          przygotowuja...
        • Gość: malza Re: No to teraz pajace w Kochanowskim maja cyrk ; IP: *.faktyimity.pl / *.crowley.pl 04.12.05, 18:11
          Dziwne, bardz dziwne, bardzo bardzo dziwne. Ja sama miałam maturę w 1992 i na
          dzisiejsze złotówki kosztowała ona góra 300 złotych (wstęp plus ciuchy), minęło
          tylko 13 lat i 2 tysiące kosztuje studniówka, no jestem zaskoczona, dziwna
          jakaś inflacja, może mi to wytłumaczycie bo ja jakoś niedzisiejsza jestem-
          studniówka była w szkole, jedzonko domowe, zero alkoholu (nie było nawet
          szampana) a zabawe była doskonała.
          • Gość: karola Re: No to teraz pajace w Kochanowskim maja cyrk ; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 14:28
            450sama oplata za studniowke- trzeba oplacic menu(i to przeciez placimy za nas
            (siebie i osobe towarzyszaca) plus za nauczycieli w sumie, alkohol(chociaz jest
            go tylko symbolicznie) ciasta, dj, kamerzysta, fotograf, zaproszenia,
            sukienki?? chyba kiedys byly tansze... 300zl to same buty i nie powiem zebym
            kupila jakies bardzo drogie- w sredniej cenie.
            • black_owca Re: No to teraz pajace w Kochanowskim maja cyrk ; 11.12.05, 02:42
              nie przesadzaj z cenami.Ładne buty mozna kupić za 150 -180 zł, suknię również.A
              w tych gorsetach tafty w kolorze brązu z dodatkami turkusu i tak bedziecie
              wszystkie jednakowo wyglądać i tymi idiotycznymi kokami w stylu Bronki
              z "Daleko od szosy".Do tego obrzydliwe tipsy, solarium..... i za dużo
              biżuteri.wszystkie panny jednakowe, chociaz każdej bedzie się wydawało, że
              wygląda wyjątkowo.
              • Gość: karola Re: No to teraz pajace w Kochanowskim maja cyrk ; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 12:41
                nie przesadzam. owszem mozna ladne buty kupic za 150-180zl ale... moje buty
                musialy byc w kolorze brazowo-bordowym bo tak pasuje do sukienki, teraz jest
                pelno butow ale wszystkie zamszowe dodatkowo maja spierdzielone obcasy ze
                musoalabym zdjac je po godzinie bo dluzej bym nie wytrzymala, sukienka?? moja
                wyglada calkiem inaczej niz ta opisana przez ciebie, nie ma w niej turkusu i
                tylko baza jest brazowa bo postawilam na sukienke koronkowa, malo tego nie mam
                oklepanego gorsetu i spodnicy. kok?? ja bede miala proste rozpuszczone wloski z
                przedzialkiem na boku. tipsy?? nie sa obrzydliwe ale nie zakladam ich, nosilam
                pol roku i jak zdjelam to mi sie odechcialo wszystkiego, paznokcie wygladaja
                tragicznie wiec kosmetyczka pomaluje mi moje ktore z trudem odbudowuje dosc
                droga odzywka i tabletkami, bizuteria?? sukienke mam dosc odwazna wiec wszystko
                poza tym bedzie skromne. aha i jeszcze jedno- bede wygladala wyjatkowo;)
                • black_owca Re: No to teraz pajace w Kochanowskim maja cyrk ; 11.12.05, 17:51
                  Nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowac dobrego smaku...kiedy masz
                  studniówkę?, bo mój syn nie ma z kim iśc na swoja, jest bardzo wybredny:))))))
                  • Gość: karola Re: No to teraz pajace w Kochanowskim maja cyrk ; IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.05, 20:01
                    7stycznia mam;)i ide z moim ukochanym;)
    • Gość: . Re: Czas studniówek - czas wydatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 20:22
      Świrują sobie ludziska, świrują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka