Dodaj do ulubionych

do wyrzuconych ze szkoły

IP: 82.139.44.* 20.03.06, 22:10
Chcę Wam powiedzieć, że na pewno nie było w porządku to co zrobiliście ale
też nie zasłużyliście na taką karę. Konsekwencje które ponosicie są
niewspómirne do Waszego przewinienia. Jak wiemy, w szkołach zdarzają się dużo
powazniejsze, może nawet należy powiedzieć- niebezpieczne zdarzenia, więc
chyba powinna być jakaś gradacja w karaniu. Współczuję Wam bardzo, że duma
nauczycieli zapanowała nad zdrowym rozsądkiem i przed maturą macie taki
problem. Rozumiem, że obraziliście te osoby niemniej każda znich powinna się
zastanowić dlaczego tak się stało. Szacunek nie przychodzi sam z sibie, nie
nabywa się go także automatycznie z racji wykonywanego zawodu. Na szacunek
należy ciężko pracować. I nie wątpię, że są tacy nauczyciele. Ale są też i
tacy, których młodzież na studniówce może podziwiać w pełnej "krasie" wię
dlaczego takie oburzenie? Życzę Wam aby się to wszystko jak najszybciej
ułożyło. Chyba musicie pomyśleć o9 innych szkołach bo ludzie pamiętliwi są....
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: do wyrzuconych ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:16
      A ja myśle, że konsekwencje są jak najbardziej wspólmierne do przewinienia. Czy
      trzeba czekać aż dojdzie do takiego zachowania jak w Toruniu kiedy to poniżano
      nauczyciela nie w internecie a na lekcji? Wtedy konsekwencje były by dopiero
      współmierne? Myśle, że nie.
      • Gość: iwa Re: do wyrzuconych ze szkoły IP: 82.139.44.* 20.03.06, 22:18
        To znaczy, że jak ukradnie paczkę papierosów to go zamknąć na 25 lat? No bo
        może w przyszłości zrobi coś gorszego.
        • Gość: Marek Re: do wyrzuconych ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:21
          To znaczy że trzeba reagować za wczasu, a nie czekać aż zaczną bić nauczycieli w
          szkołach i nikt nie będzie reagował, bo zawsze mozna powiedzieć, że przeciez
          mozna jeszcze zrobić coś gorszego.
          • Gość: iwa Re: do wyrzuconych ze szkoły IP: 82.139.44.* 20.03.06, 22:28
            Przykro mi ale nie zgadzam się. Myślę,że każdy może tu mieć swoje zdanie i
            oczywiście szanuje Twoje ale moję jest inne. Zapomnieliśmy jaka jest rola
            szkoły. Ma ona wychowywać - także - a wychowanie nie polega na dawaniu kopa w
            d* po pierwszym przewinieniu. Z tego co wiem, do tej pory, ci młodzi ludzie nie
            sprawiali większych niż inni kłopotów wychowawczych więc chyba można popracować
            nad tym aby zrozumieli swój błąd nie tylko przez pozbycie się problemu ze
            szkoły. Tak jest najłatwiej. Obraziliśmy się i już, po kłopocie. Pokazaliśmy
            kto tu jest górą żeby się im przypadkiem nie pomyliło. Znowu domagamy się
            szcunku siłą. Wiem, że inne podejście wymagałoby pracy od wszystkich - pracy
            nad sobą - ale komu by się chciało. Rozmawiać z nimi tak aby poruszyć ich
            sumienie, wrazliwość, moralność. To nie są degenerci! Czy w ten sposób -
            dokonują zemsty-nauczyliśmy ich więcej?
            • Gość: Marek Re: do wyrzuconych ze szkoły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.06, 22:36
              Ja także szanuje Twoje zdanie, ale również pozostaje przy swoim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka