Dodaj do ulubionych

Krakus czy Spartakus? :)

IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 24.12.02, 11:13
Wczoraj założyłem się w pracy o nazwę słynnej knajpy naprzeciw Radomiaka...

Pamiętacie pokaźnych rozmiarów blaszak dumnie prezentujący się po każdym
końcu meczu naszej ukochanej drużyny? Jaka była jego nazwa? Zdradzę, że ja
już znam rozwiązanie tej zagadki ale świąteczna aura panująca wczoraj
podczas dysputy nad tym tematem skłoniła mnie do zamieszczenia tego
postu.... :)

Kto pamięta?

WESOŁYCH ŚWIĄT DLA CAŁEGO FORUM, DLA WSZYSTKICH O TYCH SAMYCH POGLĄDACH, DLA
WSZYSTKICH O POGLĄDACH SKRAJNIE RÓŻNYCH... NIECH BĘDZIE RADOŚNIE I WESOŁO!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Zigi Re: Krakus czy Spartakus? :) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 24.12.02, 15:32
      JA PAMIETAM. TAM BYL SPARTAKUS. TERAZ JEST CAFEJKA INTERNETOWA. A KRAKUS TO
      JEST BAR NA LIMANOWSKIEGO NA PRZECIWKO CMENTARZA. WESOLYCH SWIAT . NARKA
      • Gość: pinkey a właśnie że Krakus :) IP: *.tkdami.net / 172.16.0.* 24.12.02, 17:12
        ...ta knajpa nazywała się długo Krakus a potem Spartakus... Czy jest ktoś kto
        potwierdzi tę wersję? :)

RADOSNYCH ŚWIĄT - WŁAŚNIE ZASIADAMY DO WIECZERZY... :)
        • Gość: RWT Re: a właśnie że Krakus :) IP: *.tkdami.net / 172.16.1.* 25.12.02, 00:21
          Gość portalu: pinkey napisał(a):

> ...ta knajpa nazywała się długo Krakus a potem Spartakus... Czy jest ktoś
          kto
          > potwierdzi tę wersję? :)
          >
          > RADOSNYCH ŚWIĄT - WŁAŚNIE ZASIADAMY DO WIECZERZY... :)

Raczej nie ... zawsze to byl spartakus
    • Gość: L.B. Re: Krakus czy Spartakus? :) IP: 81.15.164.* 26.12.02, 11:01
      na 99% to swego czasu był SPARTEKUS
      • Gość: gas Re: Krakus czy Spartakus? :) IP: *.rado.gazeta.pl 26.12.02, 13:10
        Bar o nazwie Krakus miał kiedyś nazwijmy to sieć knajp nie tylko w Radomiu.
        Jednym z Krakusów był właśnie bar, o którym w tym wątku jest mowa. Potem
        rzeczywiście zmienił nazwę i przez kilka lat funkcjonował jako Spartakus. Potem
        budynek stał przez kilka lat opuszczony, aż po gruntownym remoncie został
        otwarty jako bar (cholera było to tak niedawno a tej nazwy nie pamiętam, chyba
        coś na G...)...Pomysł jednak nie chwycił i w krótkim czasie bar został
        zmieniony na kafejkę internetową i działa do dziś.
        • Gość: at Re: Krakus czy Spartakus? :) IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 26.12.02, 14:07
          To jeszcze do kompletu można wspomnieć, że parę lat temu przez krótki okres był
          tam też sklep z boazerią (i bodajże artykułami papierniczymi itp).
          • czorny10 Re: Krakus czy Spartakus? :) 30.12.02, 09:26
            Krakus w Spartakusie? o tym nie wiedziałem. Krakus był zawsze "pod trupkiem",
            gdzie mnie ciagał koleś wychowany na piotrówce. chyba jest do dzisiaj. i
            jeszcze chodziliśmy do starego "maratończyka" tego juz nie ma. pewnie dla tego,
            że próbował walczyć na kapitalistycznym rynku o renomę. pewnych żeczy się nie
            zmienia. to wszystko to przecież były speluny ostatniego sortu, a jednak
            wspomina się je z sentymentem. z kultowych knajp w radomiu nie załapałem sie
            tylko na bar "pod rybką" na struga przy dawnym kinie przyjaźń/pokolenie. może
            ktoś coś o tym lokalu opowie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka