Nigdy nie lubiłam Wodeckiego, ani klasyk dla mnie ani rock... i to zacznij od Bacha...
Krakus. W 2017 poprawiał serce w warszawskim szpitalu prywatnym medicover który, niestety, dobrze znam... potem przewieziono go na Wołoską...
Zostawił kika "szkicow muzycznych" do jednego z nich dobrała się Kasia Szczot czyli Kayah
i zrobiła coś ładnego... nie ze wszystkim, w tym prostym tekście zgadzam...
Nie mieć NIC - żyć z dnia na dzień, z godziny na godzinę, a więc tylko chwytać kolejny dzień !
chwilę, rozmowę, ładny kontakt, pejzaż, ksiażkę na ławce, nieodłączny Edward Stachura, wraz z Januszem Andermanem i jego żoną... wiśnie, są wiśnie !
Chwytaj dzień, noc tak by znaleźć swój rytm, ciesz się chwilą... ale nie łap dnia " z całej siły" i pomartw się "o własny finał" ... puentę. Dawaj dobro, "narkoza nieba" owszem - "nie kochaj się w przedmiotach" " i dalej norwidowskie
poezja i miłość...
Jeśli już nie masz kompletnie nic, to masz dużo. Nie masz nic do stracenia oprócz życia.
I wtedy "ustawiają się" w Tobie człowieku inne oczekiwania, gradacje ważności, już nie chodzi o nic tylko o zapach życia aby tylko nie szpitalny, i dzień niech przyjdzie ładny, dobry - wiem, że to nie jest tekst na to forum, dla was, ale mała nadzieja, że ktoś przeczyta, moze sie zamyśli?
no to co z tym dniem?
www.youtube.com/watch?v=SYcLzu97BLg
... a mowa Tuska dzisiaj była ok. Dobrze, że "dopieszczał Wałęsę".
Rady - Adamowicz - ale - trzymaj się w życiu tego co ŁADNE !