Dodaj do ulubionych

Brudasy z TransExpress i Jarząbek

28.11.07, 10:07
Zacznę może od tego, że cieszę się, że te firmy funkcjonują na
naszym lokalnym rynku. Jeżdżą dość często i tanio.
Ale...mam jedno wielkie, strasznie brudne ALE : czy nie można ich
nakłonić, bądź nawet zmusić do umycia swoich wozów? Stojąc sobie na
przystanku i widząc jak podjeżdżają takie czarnuchy, to aż mi się
kiszki skręcają z odrazy. Czy nikomu to nie przeszkadza? Czy
właściciele tych firm w ten sposób chcą się wyróżnić na radomskich
ulicach? No fakt, są przez to przeze mnie rozpoznawani.
Kto i jak może ich zmusić do umycia swoich autobusów. Czy
odpowiadają za to właściciele firm, czy każdy kierowca za swój
środek transportu? Nie ma za to jakichś sankcji?
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.07, 18:19
      juz ci odpowiadam malenka;P jest tak, kazdy kierowca ma do umycia
      autobus ktorym jezdzi,raczej co dzien, te autobusy bylyby czyste
      gdyby nie fakt pogody jaka teraz jest...i nie zapominaj ze te
      autobusy jezdza po wsiach...a tam nie ma ladnych chodnikow tylko
      luzna ziemia ktora kurzy, brudzi i itd.. mam oczywiscie na mysli
      tylko firme jarzabek bo transexpresu nie znam;P
      • Gość: tez kier Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.radom.pl 02.12.07, 16:24
        pogoda nie usprawiedliwia
      • Gość: nowowieśniak Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 10:19
        Od kilku miesięcy mieszkam na trasie lini przytoczonego TransExpress'a i chcibym zwrócić uwagę, że drogi na wsiach są niejednokrotnie w lepszym stanie niż w mieście. Tak jakby gminy lepiej sobie radzą z pozyskaniem i wykorzystaniem środków na drogi. Pozatym kurzy to się latem a teraz to wszędzie jest mokro, nie ma sie co kurzyć. Na wsiach też są chodniki, jak ktoś mieszkał x lat temu na wsi i się teraz wielki miastowy zrobił to nadal myśli, że po wsiach to sie furmankami jeździ (na stalowych kołach) i to w najlepszym razie po bruku.
        • Gość: Amcia Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: 82.139.38.* 04.12.07, 12:26
          > chciby
          > m zwrócić uwagę, że drogi na wsiach są niejednokrotnie w lepszym stanie niż w m
          > ieście. Tak jakby gminy lepiej sobie radzą z pozyskaniem i wykorzystaniem środk
          > ów na drogi.

No pięknie łądnie ale odbiegajac od tematu brudnych autobusów pragnę zauważyć że maisto ma setki KM dróg do utrzymania w tym drogi kilku pasmowe, a małe gminy wsie czasem jedną drogę szerokości 7 metrów długosci kilku KM i na tym koniec...

Co do brudasów, świadczy to tylko i wyłacznie o firmie, jak Cie widzą tak Cię piszą. Jak by właściciel chciał to by nakazał umycie kierowcą badź za to odpowiedzialnym , a że mu to nie przeszkadza to jeżdżą karawany.
          Pozdrawiam
    • Gość: Obserwator... Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: 193.111.147.* 04.12.07, 07:48
      Dzisiaj rano jechałem do pracy i mijałem pojazd należący do firmy
      TransExpress. Był w miarę czysty. Także możesz być z siebie dumna
      Bena... Zrobiłaś "dobrą robotę" tym swoim wpisem ;-). A tak na
      poważnie, to weź pod uwagę, że dzięki takim firmom jak Jarząbek i
      TransExpress cena za bilet np. z Wierzbicy do Radomia (i oczywiście
      odwrotnie) jest do zaakceptowania. Wcześniej za "przyjemność"
      jazdy "nowoczesnym, wygodnym i notorycznie czystym" autobusem "F"
      (oczywiście z uprzejmym, usmiechniętym kierowcą) trzeba było
      zapłacić około dwa razy więcej. A może jesteś za młoda, by takie
      czasy pamietać? W takim razie szczęściara z Ciebie... P.S. Nie
      reprezentuję w żadnym stopniu wspomnianych w moim wpisie firm
      przewozowych...
    • Gość: zxc Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.tkdami.net 04.12.07, 11:36
      te samochody powinny być już dawno wycofane z eksploatacji . I ch
      stan techniczny jest poniżej krytyki. Zastanawiam sie kto dopuszcza
      do ruchu takie gruchoty? Gdzie Policja?
      • Gość: gosc Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 09:12
        inspekcja transportu drogowego jesli juz...
        niech sie ciesza wiesniaki ze ma ich kto wozic za 2,5...
      • Gość: Adi Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: 82.139.38.* 05.12.07, 11:14
        Niech mnie Ktoś oświeci co ejst w nich takiego gruchowatego?

transport.asi.pwr.wroc.pl/2-72221.html
        transport.asi.pwr.wroc.pl/2-106493.html
        transport.asi.pwr.wroc.pl/autobusy.php?s=1014&nr=1842&ticket=722
        transport.asi.pwr.wroc.pl/2-138564.html
        transport.asi.pwr.wroc.pl/2-149334.html
        Pierwszej nowości nie są ale za przeproszeniem niektóre firmy przewozowe z biedniejszych miast mogą pozazdroscic...
        • Gość: suzi Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.07, 13:45
          racja racja:)
        • Gość: :) Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.internet.radom.pl 05.12.07, 18:58
          transport.asi.pwr.wroc.pl/2-138558.html
          transport.asi.pwr.wroc.pl/2-105467.html
          transport.asi.pwr.wroc.pl/2-105465.html
          Tego tez mozna pozazdroscic?
          • Gość: edek Brudasy i chamciuchy. IP: 82.139.35.* 05.12.07, 20:36
            Tak,tak. Chamciuchy bez kultury.A raczej brak podstawowych zasad
            kodeksu drogowego.No,może nie wszyscy z nich.Ale są.Bezczelnie
            wymuszają włączanie się do ruchu na innych kierowcach.Czym narażają
            zdrowie i straty użytkowników jezdni.
            • Gość: poirytowany Re: Brudasy i chamciuchy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 22:52
              1)bena1209 28.11.07, 10:07 --
              • Gość: tez kier. Re: Brudasy i chamciuchy. IP: *.radom.pl 08.12.07, 20:27
                Smochod do przewozu osob powinien zawsze byc czysty,umyty!!!!
                Sadzisz,ze jesli pada deszcz trzy dni to mozna samochodu nie myc?!
                totalna bzdura!!!a Ty zabki myjesz codziennie,czy tylko jak zjesz
                obfity posilek?ps.padajacy deszcz nie usprawiedliwia jezdzacych
                brudasow.
                • Gość: poirytiwany Re: Brudasy i chamciuchy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.07, 21:43
                  Wiesz zastanawiam sie czy tez naprawde jestes kierowca a jesli tak
                  to czy jestes kierowca autobusu bo taka fure myje sie ok 40 min (no
                  chyba ze na myjnie sie tylek wozi) w temperaturze 3 st C jak
                  ostatnio bywalo nie jest to zbyt przyjemne. A jesli uwazasz ze
                  wyjezdzajac czystym autobusem po 12 godzinach pracy w deszczu
                  autobus bedzie nadal czysty to chyba nigdy na ulice nie wychodziles.
                  a pozatym wyobraz sobie mycie ok 100 autobusow w ciagu jednego dnia,
                  nawet na myjni w mpk takiego przerobu raczej nie maja a w deszczowa
                  pogode autobus pierwszym jak i po drugim dniu jazdy wygada tak samo
                  • Gość: tez kier. Re: Brudasy i chamciuchy. IP: *.radom.pl 08.12.07, 22:38
                    TAAAk?prywatni //BIZNESMENI//maja po 100 autobusow? i maja problem z
                    ich umyciem,ale sie usmialem!!!!Kierowcy pracuja po 12godz?ten fakt
                    nalezy zglosic odpowiednim urzedom!!!a kierowca jestem od 20lat
                    czynnym zawodowo.Autobusy sa brudne juz od godz 5.00.pozdrawiam.
                    • Gość: Madi Re: Brudasy i chamciuchy. IP: 82.139.38.* 08.12.07, 23:32
                      Czytanie ze zrozumieniem się kłania ale cóż, pociesze nie Tylko Tobie na tym forum.
                      Kierowca nie jeździ 12 godzin tylko autobus no chyba że nie wiesz co to zmiana to Cie uswiadomie.
                      100 autobusów nie mają busiarze tylko nawet mycie w takich firmach jak MPK czy ITS na myjniach automatycznych nie wyrabia a co dopiero busiarz który nie posiada swojaj myjni.
                      Nie jestem obrońcą brudasów, ale co do samych autobusów to postaram się w miare zrozumieć ze mycie go codziennie to dosć spory kłopot zwłaszcza przy niskich temperaturach, tym bardziej ze trasa do wieżbicy nie jest rajem pod względem jakości.
                      PS Niektóre firmy przewozowe w ogóle nie myją poijazdów jeśli jest temperatura 0* w dół.
                      Pozdr
                      • Gość: tez kier. Re: Brudasy i chamciuchy. IP: *.radom.pl 09.12.07, 08:30
                        TYM BARDZIEJ JESLI MAJA PO PARE SZTUK POJAZDOW POWINNI ZADBAC O ICH
                        CZYSTOSC!//BRUDAS BRUDASA BRONI//ORTOGRAFIA SIE KLANIA!!!PIERWSZA
                        KLASA SZKOLY PODSTAWOWEJ-NIE MA MIEJSCOWOSCI KOLO RADOMIA O NAZWIE
                        WIEZBICA.
                        • Gość: Madi Re: Brudasy i chamciuchy. IP: 82.139.38.* 09.12.07, 09:31
                          Post pisany nocą byłem zmęczony
                          Wierzbica*

Pasuje?

PS panie czysty myjesz pan samochód jak ejst 0* na dworze(?), bo tyle właśnie jest rano i wieczorem, czyli wtedy kiedy autobus nie jeździ.
                        • Gość: a Re: Brudasy i chamciuchy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.07, 15:31
                          nie towj to interes kto jak pisze. zarowno ja jak i kazdy inny moze miec dysortografie a tobie nic do tego
                    • Gość: poirytowany Re: Brudasy i chamciuchy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 00:21
                      tak zwlaszcza ze o 5,00 nie myje nikt autobusu tak samo nie myje nikt tez nie myje o 23 jak konczy w duzych firmach sa od tego ludzie a w malych robia to kierowcy poswiecajac swoj czas na odpoczynek ale i tak znajdzie sie taki ktory tylko potrafi krytykowac. Ja tez nie lubie jak autobus jest brudny ale troche zrzumienia dla kierowcow Madi -
          • Gość: :P Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: 82.139.38.* 09.12.07, 09:34
            Żaden juz nie jeździ...
            • Gość: suzi Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.07, 09:57
              wybacz ale za 2.50 ty chcesz wymagac czystego autobusa dzien w
              dzien???na jakim ty swiecie zyjesz koles....aleee jajaaaa hahahah
              zaloze sie ze brudne gacie na lewa strone nosisz bo teraz tam sa
              czyste HAHAHAHAHA kierowca 20lat...ale czego??malucha chyba HAHAHAHA
              ty najpierw pomysl zanim cos wymyslisz bo sorry ale nie trafiles...
              • bena1209 Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek 13.12.07, 23:28
                od przynajmniej tygodnia nie widziałam brudnych autobusów ani Transexpress ani
                Jarząbka i o to chodziło. Czyli jednak można :)
                • Gość: RADOM WARCHOLY Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.radom.pilicka.pl 14.12.07, 00:04
                  jak widzisz ale niemysl ze to twoja zasluga
                  • bena1209 Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek 14.12.07, 09:15
                    no to właśnie tak pomyslę, możesz mi podziękować
                    • Gość: suzi Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.07, 09:21
                      to chyba tylko zbieg okolicznosci;) ale jesli nie to gratuluje:p
                      • Gość: Z tymi warcholami Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.radom.pilicka.pl 19.12.07, 20:43
                        Z grzecznosci Ci dziekuje choc nie mialem okazji przemmieszczac sie
                        tymi liniami . POZDRAWIAM
                        • Gość: Gladzior Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.07, 20:58
                          Ja uważam ,że mimo wszystko trzeba się cieszyć ,że np. Jarząbek rośnie w
                          siłe(patrz coraz lepsze pojazdy)i czasem niekoniecznie ma najczystsze autobusy.
                          Takie to nasze lokalne przedsiębiorststwo powinno być wspierane. Właśnie oglądam
                          internetowe wydanie Dziennika TV Dami i jakoś się we mnie zbiera taki lokalny
                          patriotyzm ,że to wszystko toczy się w dobrym kierunku, że jakoś funkcjonuje.
                          Coraz bardziej denerwują mnie na tym forum tacy pesymiści ,że tu najgorzej, tu
                          nie ma przyszłości..a ja to widzę ,że Radom pięknieje i dzięki temu ,że między
                          innymi autobusy stają się czystsze :D
    • Gość: j.an Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.07, 15:38
      Problem czystości autobusów jest ważny,czysty autobus to wizytówka
      przewoźnika.Ja zauważyłem bardziej niebezpieczny proceder jaki kierowcy tych
      przewoźników stosują,ponieważ czasy rozkładów tych dwóch przewoźników są
      zbliżone panowie kierowcy starają się kto pierwszy podjedzie do przystanku i
      zabierze pasażerów i na całej trasie z Radomia do Wierzbicy trwa wyścig który
      kierowca zabierze więcej pasażerów,samochody jadą z ze średnią prędkością około
      100km na godzinę nie przestrzegając w ogóle przepisów kodeksu drogowego.Bardziej
      jest niebezpiecznie od Wierzbicy do Radomia bo w tą stronę dojeżdża więcej osób
      w godzinach rannych.Czasami do wyścigu włącza się PKS Radom ale oni mają mniej
      kursów na tej trasie ale za to mają czyściejsze autobusy.
      • Gość: byly pasazer Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.07, 23:17
        BOZE widzisz a nie grzmisz. srednia predkosc to 100km na godz czyli 25km calej trasy srednio pokonuja w 15 min brawo za obliczenia bo jakos w 15 min to ciezko z koncowego na wernera do dworca sie przebic.
        Co do rozkladu jazdy na zyczenie moge umiescic i wszyscy porownaja 10min odstepu miedzy jednym a drugim to min (nie licze ostatniego kursa z radomia(tam 5 min) no chyba ze ktos opozni sie celowo zeby zebrac pasazerow konkurencji ale to juz sami pasazerowie widza kto tak robi. ja jezdze z ta solidniejsza (jak mi sie wydaje) firma nie spozniaja sie, autobusy zadziej sie psuja, kierowcy milsi i ciagle usmiechnieci az chce sie jezdzic.
        A co do PKS zapytajcie sie kierowcy czy zna choc 2 godziny odjazdow PKS z radomia do wierzbicy lub odwrotnie. to zadna konkurencja bo jakby tak bylo to jezdzily by tam duze autoasany a nie malutkie i przewanie wiecej jak do polowy nie zapelnione IVECO
        A jeszce wracajac do prdkosci to dodam ze nawet gdyby jezdzili 100km/h to przekraczaja za miastem tylko o 20km/h dozwolona dla nich predkosc a ty jadac 120km/h przekraczasz ja jeszcze bardziej bo o 30km/h (a co gdy jedziesz 140km/h) i jeszcze zacytuje poirytowanego ktory przytoczyl artykul z kodeksu:
        "Art.18.1 ktory mowi "Kierujacy pojazdem, zblizajac sie
        do oznaczonego przystanku autobusowego (trolejbusowego) na obszarze
        zabudowanym, jest obowiazany zmniejszyc predkosc a razie potrzeby
        zatrzymac sie aby umozliwic kierujacemu autobusem (trolejbusem)
        wlaczenie sie do ruchu, jezeli kierujacy takim pojazdem sygnalizuje
        kierunkowskazem zamiar zmiany pasa ruchu lub wyjechania z zatoki na
        jezdnie"
        gdybys tego przestrzegal nie musieliby nadrabiac straconego czasu.
        Pozdrowienia dla calej Wierzbicy i okolicznych wiosek
        • Gość: byly pasazer Re: Brudasy z TransExpress i Jarząbek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.07, 15:59
          przepraszam w niku powinno byc byly pasazer tej gorszej (w moich oczach) firmy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka