Dodaj do ulubionych

Zaciągniemy kredyt na spłatę kredytów

27.02.08, 18:22
Wydaje mi się, że radni są bardzo niekonsekwentni. Uchwalony budżet, musiał
zawierać informację, iż planuje się kredyt na spłatę rat kapitałowych
wcześniej zaciągnietych kredytów. Stąd nie rozumiem tego nagłego
zainteresowania kredytem na 30 mln. To jest tylko i wyłącznie konekwencja
budżetu na 2008 rok.Chyba ,że radni nie wiedzą co uchwalają.Co jest bardzo
możliwe, obserwując sesję wydaje się, że sprawy finansowe nie są radnym tak do
końca znane. Ciekawi mnie kto był przeciw i jak głosowali podczas sesji
budżetowej. Poza tym wydaje się, iż artykuł zawiera mylną informację, Skoro
rata kredytu dla MPK z 1998 roku wynosi 10 mln to ile wynosił ten kredyt? Cyba
chodzi o ratę kredytu zaciagniętego w kwocie 10 mln dla MPK? A może ja sie mylę.
Obserwuj wątek
    • naiwny_cynik Re: Zaciągniemy kredyt na spłatę kredytów 27.02.08, 18:51
      Czytaj uważnie: 14 było za, 13 się wstrzymało, nikt nie głosował
      przeciw.
      • Gość: ela Re: Zaciągniemy kredyt na spłatę kredytów IP: *.centertel.pl 27.02.08, 20:21
        Wtrzymanie się nie stanowi głosu na tak a więc jeżeli się wstrzymał to był
        przeciw. Nadal mnie interesuje jak odbyło się głodsowanie w trakcie sesji czy
        ktoś wie?
        • naiwny_cynik Re: Zaciągniemy kredyt na spłatę kredytów 27.02.08, 20:23
          Lechu, przecie napisali że 14 za, 13 wstrzymujących się. Czegóż ci
          więcej trzeba? :)
        • Gość: ram Re: Zaciągniemy kredyt na spłatę kredytów IP: *.centertel.pl 27.02.08, 20:30
          W czasie kupowania samochodu dla Prezydenta wmawiano nam, że zaoszczędzono
          środki w budżecie w administracji a teraz kredyt na 30 mln, o co w tym wszystki
          chodzi. Brakuje mi tutaj jakiejkolwiek konsekwencji. Przecież to było niedawno.
          Czyżby od tego momentu taka diametralna różnica nastąpiła.
    • Gość: Lech Kredyt na kredyt IP: *.centertel.pl 27.02.08, 21:16
      Kiedy prowadząc swój budżet domowy decydujesz się na kredyt zwykle traktuje się
      go jako konieczne zło. Łatwiej podjąć taką decyzję mając na uwadze nadzwyczajną
      sytuację lub możliwość korzystnego zainwestowania pozyskanych środków. W
      przypadku gmin jest tak samo. Trudno mi krytykować działania inwestycyjne w
      Radomiu tak potrzebne. Mało jest jednak inwestycji generujących w bliższej lub
      dalszej perspektywie dochody dla miasta ( poza inwestycjami drogowymi o innych
      nic mi nie wiadomo). Brak działań pozyskujących grunty dla celów indywidualnego
      budownictwa mieszkaniowego i przemysłowego. Działań kompleksowej promocji miasta
      i regionu jako poważnego zaplecza dla przemysłu. Nie widzę także współpracy
      Radomia i sąsiednich gmin.
      • Gość: mieszkaniec O jakich inwestycjach mówisz ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 07:10
        W ramach tych "inwestycji" (wymiana rur) woda na Starym Mieście stała się
        niezdatna do picia, a pół miasta jest na stałe rozkopane.
        Nazywasz inwestycją kolejną przebudowę Żeromskiego?? To chyba żart - dla mnie
        jest to trwonienie publicznego grosza pod publiczkę.
        Czy remont i dekorację mieszkania nazwałbyś inwestycją???? Bo w/g mnie
        inwestycją jest zakup maszyny przez zakład, samochodu przez taksówkarza, itp.
        To, że kolejna ekipa puści grosza na "deptak", o czym będzie mówić głośno w
        kolejnej kampanii, nie jest nam ani potrzebne, ani nie jest inwestycją. Ja jakoś
        nie mogę się zbytnio dopatrzeć żadnych działań, mających miastu przynieść
        konkretne korzyści finansowe, może poza lotniskiem.
        A kredyt??? Jak w Nikosiu Dyzmie: Za trzy lata rządzić będzie opozycja, niech
        oni się martwią.
    • Gość: Thorez Re: Zaciągniemy kredyt na spłatę kredytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.08, 08:17
      za jakiś czas Włodarze "wyjdą na przeciw" oczekiwaniu mieszkańców,
      bedziemy mogli aktywnie właczyć się w kształtowanie bytu Miasta
      poprzez wspomaganie budżetu dobrowolnymi składkami na rzecz
      spłacania kredytów zaciagniętych poprzednio.
    • Gość: akcja.radom Kredyt na kredyt IP: *.centertel.pl 28.02.08, 21:19
      Uchwalając budżet gminy na kolejny radni moim zdaniem winni się z nim zapoznać.
      Jeżeli ktoś nie jest w stanie odczytać zapisów może i ma obowiązek o wszystko
      zapytać. Dzisiaj część radnych jest zdziwiona planami inwestycyjnymi na rok 2008.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka