grupenfuhrer1 08.10.08, 17:33 A jednak sprawa wygląda nieco inaczej niż przedstawili w TVN 24. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vater1958 Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 08.10.08, 18:29 tak bardzo inaczej? cytuję: "W akcie napisano, że kupująca w ramach nabytych udziałów w nieruchomości będzie korzystała z lokalu mieszkalnego będącego dotychczas w dyspozycji sprzedających wnuków" Jak można twierdzić, że udziały muszą być proporcjonalne do metrażu? czy reprezentacyjne 50mkw od frontu jest warte tyle samo, co np. 50mkw od podwórka i na drugim piętrze??? Czy jeśli przyjmując, że pozostali współlokatorzy to rodzina pana F. to czy wiarygodne są konsultacje ze współwłaścicielami? a choćby: "Ja faktycznie poprosiłem administrację, po konsultacji ze współwłaścicielami, by założono kłódki. Bo chodzili tam różni ludzie - słyszymy od Fogla" - przecież tam oprócz rodziny F. nikt nie mieszka, widzieliśmy domofon, nawet niektórzy mieszkańcy nie mogą wejść - to ci "różni ludzie" też od niego? - bardzo pokrętne tłumaczenie! moim zdaniem - jeśli do czerwca 2005 10% udziałów odpowiadało określonemu lokalowi 96mkw (i wtedy to współlokatorom nie przeszkadzało), to powinno tak pozostać a jeśli to była okazja i te 10% obejmowało najładniejszy lokal w budynku, to czemu p. F. tego nie kupił??? Cóż, tekst pani Magdy Ciepielak nie przekonał mnie, że TVN pokazał nieprawdę polecam poprzedni wątek na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=85595178 Odpowiedz Link Zgłoś
overshoe A dlamnie radny wykorzystuje swoją pozycje i ... 08.10.08, 18:32 ... bierze kasę z miasta za to, że pierdzi w stołek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bigos Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: 93.105.144.* 08.10.08, 19:07 Menda platformer zalogowany pod innym nickiem już próbuje wybielić swojego koalicjanta.Taką moralność ma właśnie radomskie PO.Fakt jest faktem że Radomianie Razem mają członków którzy wykorzystują swoją pozycję do jeszcze większego wzbogacania się nawet łamiąc prawo np. poprzez okradanie radomskich przedsiębiorców (prawda współwłaściciele Radmuru panie S i spółka?) Odpowiedz Link Zgłoś
grupenfuhrer1 Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 08.10.08, 19:18 Sam jesteś menda.Nie jestem z żadnej partii a z PO łączy mnie jedynie to,że nienawidzę pisu.Nikogo nie bronię dupku napisałem jedynie,że oba materiały różnią się w wymowie.A pisiorom polecam wątek o pani radnej Morgan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciepła Pielak Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: 93.105.144.* 08.10.08, 20:34 I co to za porównanie śmieciu.Radna Morgan nikogo nie wyrzucała na bruk, nikomu nie zabiła dechami mieszkania.chciała żeby wszyscy płacili a nie wykorzystywali jej urząd dla siebie.A tu co mamy?Starszą kobietę traktuje się jak śmiecia wiezionego do spalarni.Pani ciepielak a czemu tego artykułu nie wystawiła pani na stronę ogolnopolską?Bo nic nie było co by uderzało w PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dida Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.radom.vectranet.pl 08.10.08, 20:21 Jezeli to jest TA Pani Maj to każdy kto miał z nią do czynienia powie w ciemno, ze rację ma Pan Fogiel. O sprawach załatwianych przez ową Panią Maj mozna by zrobic niejeden taki program. Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 oryginalny materiał TVN 08.10.08, 20:45 dla zainteresowanych: www.tvn24.pl/2164563,0,0,1,1,bezdomna--choc-ma-mieszkanie,wideo.html nazwa partii - Po, PiS, Demokraci, Republikanie nie jest istotna ale niech będą to ludzie naprawdę prawi i sprawiedliwi! Odpowiedz Link Zgłoś
wieczorek.artur Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 08.10.08, 20:48 Najgorsze jest to że zamiast załatwić sprawę polubownie to posunął się do tak drastycznych środków! To jest ewidentny brak podstaw etycznych!! I to jest kurcze nasz RADNY! HAŃBA! To ON powinien świecić przykładem, to ON powinien dbać o potrzeby socjalne mieszkańców. Zastanawiam się jeszcze w jaki sposób zachowuje się na radach i zebraniach? Obawiam się że tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barber Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.chello.pl 08.10.08, 21:50 hehe, a czyż to nie jest słynna Anna Maj, właścicielka "agencji modelek" na Okulickiego, która utrzymuje się między innymi ze spekulacji mieszkaniami, choćby w budynkach o nie uregulowanym stanie prawnym?:) Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 08.10.08, 22:20 dla młodszych i tych, którzy już nie pamiętają: to spekulanci (a nie centralne sterowanie gospodarką) byli odpowiedzialni za ciągłe braki na rynku w latach 1945-1989 - kupiła legalnie? TAK! wolno jej sprzedać - czemu nie? dziś na spekulanta mówimy biznesmen :-)) BARBER - nawet jeśli masz rację - to odpada czynnik emocjonalny, czy Twoim zdaniem zmienia się coś jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.radom.vectranet.pl 08.10.08, 23:00 ta sama. ciekawe czemu ta szwagierka mieszka gdzieś kątem w szkole? czyżby pani Basia Maj nie mogła jej pomóc?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jańcio Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 23:04 vater, a co cie łączy z Majówą? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 09.10.08, 07:18 mnie z Majową? - wyłącznie materiał w TVN i tekst w gazecie :-))) mam prośbę - jeśli zwracasz się do mnie, staraj się to robić bezpośrednio w odpowiedziach na mój wpis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.internet.radom.pl 08.10.08, 23:28 eeee wszkole to jej chyba kim - ir - son-ta pomogl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.internet.radom.pl 08.10.08, 22:03 mowi sie ze paru radnych z roznych opcji spekuluje a inni nie moga? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baber Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.chello.pl 08.10.08, 23:51 @ Vater: możemy nazywać spekulanta biznesmenem, a "z szamba robić perfumerię";) a już na serio: to nie ja pisałem o aspekcie etycznym działania; z tego co słyszałem o Pani Annie Maj, to komentarze łatwo oceniające działanie radnego Fogla mogą być lekko wyrost. w każdym razie Jej jako ofiary, osoby niecne oszukanej nie widzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
vater1958 Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 09.10.08, 08:24 @baber mamy rok 2008 każdy obywatel (również Ty, ja, pan F. i pani M.) może kupić i sprzedać właściwie wszystko - oczywiście jeśli nie jest to objęte np. koncesją. I jeśli zapłaci należne podatki nie popełnia chyba żadnego czynu nagannego ani wobec prawa świeckiego, ani wobec etyki chrześcijańskiej? Gdzie to szambo? Być może trudno p. Maj widzieć jako ofiarę, ale czy naprawdę uważasz, że postępowanie pana F. jest OK? mam prośbę - jeśli zwracasz się do mnie, staraj się to robić bezpośrednio w odpowiedziach na mój wpis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Szum medialny IP: *.ntlworld.ie 09.10.08, 05:31 Ja tam nie wiem, ale jeśli rzeczywiście w akcie notarialnym jest napisane, że ma prawo do mieszkania, to je ma i tyle. Niezależnie od tego, jakie pajacyki w tym cyrku występują. Fogla i jego PO j...ć w d... Tak samo zresztą, jak piss i całą kochaną ojczyznę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esbek Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.31.radom.pilicka.pl 09.10.08, 06:51 Zadziwiające że temat którym zajęła się ogólnopolska telewizja wg. radomskiego klonu Wyborczej nie pasuje na ich stronę ogólnopolską. Czyżby w koalicjantów PO też nie można uderzać pisząc prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miriam Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: 93.105.144.* 09.10.08, 13:08 uwaga bo platformer czyli wierny pies koalicyjny Fogla próbuje zwalić wątek na inną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala mi. Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: 193.0.66.* 09.10.08, 14:44 nie chce wchodzic w ideologiczne i partyjne spory, ani w ocene dzialanosci radnego F., ale nie wierze w czystosc intencji i uczciwosc pani M. ale sama znam jedna osobe, ktora zostala oszukana przez wspomniana pania, sprawa wygladala nieco podobie: pani M. starala sie wyludzic cos , do czego nie miala prawa-i niestety udalo jej sie. gdzie tu byla sprawiedliwosc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brubba Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.31.radom.pilicka.pl 09.10.08, 14:47 Kto cierpi przez panią radną?Paru cwaniaków którzy nie chcą płacić kasy za wywóz śmieci (m.in takich jak ty).Czy oni nie mają gdzie spać?Czy im zabito drzwi deskami i nie wpuszczono do własnych mieszkań?Więc nie mąć tu komunistyczny koalicjancie tylko spadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
sany666 Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 09.10.08, 15:59 Komunizm jest ok. Pokazali to sami kapitaliści, nacjonalizując banki. Jesteś ślepy, głuchy, czy poj...ny? Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 09.10.08, 19:03 Dopóki nie ma sądowego wydzielenia własności każdy udziałowiec może zajmować taką powierzchnię jaką dobrowolnie zajął.Nawet kiedy ktoś ma 1% może mieszkać w mieszkaniu 100m/kw ponieważ nieruchomość jest niepodzielna.Dopiero wyrok sądowy może wydzielić własność.Tak więc panie radny działa pan bezprawnie zastraszając biedną straszą kobicinę.Wyciągnę to wszystko przed wyborami i umieszczę na plakatach.W związku z zaistniała sytuacją przestań piekarzyno mówić już o moralności na sesjach rady miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
seba-czub Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 09.10.08, 23:33 ten fogiel. to jak wszystkie zydy w radomiu powinien, w piecu sie upiec. a nie pieczywo produkowac.ja jego pieczywa nie kupuje bo mi maca smierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
grudzwoj Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 10.10.08, 06:59 seba-czub napisał: ten fogiel. to jak wszystkie zydy w radomiu powinien, w piecu sie upiec. a nie pieczywo produkowac.ja jego pieczywa nie kupuje bo mi maca smierdzi Nie wiecz czy dobrze robię ale odpowiadam Ja też nie popieram pana radnego Fogla za to co zrobił ale będę bronił jako rodowitego radomianina. Dla tak myślących ludzi jak seba-czub to każdy radomianin, którego korzenie siegają ponad 100 lat i są związane z miastem radomiem to napewno już żyd. Tak piszą ludzie którzy mają korzenie z zacofanych wsi (takie były wsie po wojnie w województwie kieleckim do którego należał Radom)a i te osoby zalały Radom. 90% mieszkańców naszego miasta, którzy ukończyli 50 rok życia i nie tylko, pochodzą ze wsi. Dla informacji- fakt, że żydzi na wsiach się nie osiedlali najwyżej w małych miejscowościach typu Mogielnica, Przytyk itp i tym sposobem człowiek ze wsi nie mógł być pochodzenia żydowskiego tylko jak to dawniej pisano chłopskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koko Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.31.radom.pilicka.pl 10.10.08, 09:08 Fogiel oddaj mieszkanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.radom.vectranet.pl 03.02.09, 12:29 Pani Brabara Maj posiada agencje nieruchomości, czy ktoś kupował może u niej mieszkanie??? własnie mam ofertę kupna ale właśnie przez agencje Pani Maj mieszczącej się na Okulickiego, ktos korzystłą z usług tej Pani?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blacha Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.31.radom.pilicka.pl 03.02.09, 12:52 Czy to jest ten Fogiel z tego ugrupowania które skupia postkomunę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam B. Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.09, 08:02 daj sobie spokój, stracisz tylko czas i nerwy , ta Pani to dziwna i pokrętna osoba, siostra kupowała u niej mieszkanie czekała pół roku!! na załatwienie wszystkich spraw, ta agencja jest żenujaca, omijajcie ją szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: model Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: 82.139.52.* 04.02.09, 11:18 To agencja modelek z tego co wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
laiczka9 Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego 04.02.09, 13:16 4 lata temu próbowałam:)kupić mieszkanie u tej pani. i co powiem? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a ja tam więcej nigdy nie zajrzę. to wszystko. i radzę dokładnie czytać umowę. oraz sprawdzić odpowiednie pełnomocnictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniaczek samorzą Dlaczego sad nie dzieli tej chałupy na częsci ozna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 14:00 Pan radny chciaby aby ta Pani wspólwlascicielka mieszała na strychu albo w komórce.Sad manipuluje sprawa w czasie .Niech doprowadzi do udgody w ustali które lokale sie komu należa .Podział niech zrobi geodeta przy udziale rzeczoznawcy majatkowego który wyceni lokale .Inna cena na parterze a inna na 1 piętrze .Powstaną dopłaty dla tych co dostali tensze mieszkania.Ci co dostali lepsze wyrównaja doplatami rónice.Z kazdego likalu-udziału trzeba zrobic nieruchomosci likalową ze wspoludziałmi w :placu ,klatkach schodowych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samos Re: Kłopotliwy udziałowiec w kamienicy radnego IP: *.radom.vectranet.pl 04.02.09, 14:21 kupno mieszkania u tej pani to jeden wielki koszmar, nie polecam nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś