anahella Re: Metody relaksacyjne 19.05.05, 21:44 Malo ezoteryczna jest moja metoda:) Kazdemu polecam muzyke, w moim przypadku najbardziej odpreza mnie W.A. Mozart i Vivaldi. Wiadomo, ze mieszkajac w bloku, czy pracujac w open space'ie nie mozna sobie puscic na caly regulator "Jowiszowej" czy "Czterech por roku", dlatego niezbedym urzadzeniem sa sluchawki. :) Odpowiedz Link Zgłoś
lorddead Re: Metody relaksacyjne 21.05.05, 18:28 Moją ulubioną metodą relaksacyjną jest wypad do pubu z znajomymi. Dużo piwa, dużo śmiechu i ogólnie same pozytywy. :) A jeśli chodzi o taką poważniejszą formę relaksacji to można polecić choćby jogę, lub jakieś proste ćwiczenia oddechowe, medytacyjne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marlena.skrabulska Re: Metody relaksacyjne 23.05.05, 10:24 Nie wiem co jest dla Ciebie najprzyjemniejsze, ale zazwyczaj dla relaksu powinno robić się to, co sprawia najwieksza radość.. Jedni pielegnuja ogród, inni czytają książki, jeszcze inni leżą godzinami w wannie słuchajac muzyki.. Pomyśl, co jest dla Ciebie najkorzystniejsze, przy jakiej czynności koisz nerwy..:) Ja korzystam z różnych form relaksu, najlepiej działa na mnie muzyka i medytacja, ale raczej w dynamicznej formie.. Moge iśc ulica i medytować.. Głęboką medytacje stosuję raczej rzadko, czego czasem żałuje, bo rzeczywiście potrafi bardzo wyciszyć nadmiar energii... Odpowiedz Link Zgłoś