Dodaj do ulubionych

SZERSZENIE

IP: *.osk.enformatic.pl 30.07.05, 01:00
Czy ktos może zna sposób jak te ścierwa zniechęcic do odwiedzin? Zalęgły sie na Paderewskiego i wlatują, zwłaszcza nocą-wabi je swiatło. Dopóki nie znajdę niazda muszę je jakoś trzymać z dala od mieszkania, może jakis Raid, OFF, zdjecie Giertycha w oknie albo co?
Obserwuj wątek
    • Gość: mixer Re: SZERSZENIE IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 30.07.05, 01:25
      proponowal bym wstawic siatke w okno, sa dostepne w marketach po bardzo
      korzystnych cenach albo samemu cos zmontowac.
      • slavres Re: SZERSZENIE 30.07.05, 13:58
        Sąsiadka mojej śp. babci zrobiła porządek z szerszeniami w ciągu 3 nocy. Kupiła
        lampe haogenową 500W. Ściągneła szybkę i położyła na ziemi świecą w stronę ich
        drogi lotu. One zwabione światłem wlatywały do tej lampy, gdzie pod wplywem
        gorąca ginęły. W pierwszą noc nazbierała pół wiaderka szerszeni. Po 3 nocach
        już miała z nimi spokój. Może to drastyczny sposób, ale innego skutecznego nie
        słyszałaem.
        • Gość: klesio Re: SZERSZENIE IP: *.man.rsk.pl 30.07.05, 21:59
          Tak posmyłs podany wyżej jest bardzo skuteczny ... działa na wszystkie owady.
        • Gość: karamba Re: SZERSZENIE IP: *.pl / *.skyware.pl 31.07.05, 22:51
          Metoda babci raczej droga - 500W na 3 noce to wyjdzie niezła sumka. Poza tym
          lampka 500W szybko się nagrzewa....
    • Gość: Gwalbierz Re: SZERSZENIE IP: *.osk.enformatic.pl 31.07.05, 13:31
      Juz po nich-mam nadzieję. Miały gniazdo pod blachą na balkonie pietro wyżej-tam chyba nikt nie mieszka więc miały spokój-ale Raid je wykończył, hehe.
      • Gość: aja Re: SZERSZENIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.05, 13:40
        To dobrze..Z Giertychem mogłoby się nie udać, on działa szkodliwie tylko na ludzi...
    • Gość: an Re: SZERSZENIE IP: 193.151.68.* 02.08.05, 10:49
      najlepiej wezwać straż pożarną, bo będą dalej przylatywać, ale nie wiem czy ta
      usługa jest płatna, czy nie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka