12.09.12, 01:30
Ile może wisieć na gałęzi?

Rok temu wysłałem pytanie do muzeum nauki i mi nie odpowiedzieli.

Wysłałem pytanie parę dni temu do schroniska Orangutanów w Indonezji i też nic.

Może zmienić taktykę i wysłać pytanie do jakiegoś nauczyciela biologii z prowincjonalnego gimnazjum w Argentynie?
Obserwuj wątek
    • olga_w_ogrodzie Re: Orangutan 23.09.12, 21:04
      no one chyba wiszą i wiszą, skoro nie skaczą.

Orangutany zamieszkują wyłącznie Sumatrę i Borneo . Ze wszystkich małp człekokształtnych to właśnie one są najlepiej przystosowane do życia na drzewach . Rzadko schodzą na ziemię , nawet gdy piją , wiszą uczepione na gałęzi . Bardzo sprawne kciuki pozwalają im na pewny chwyt wszystkimi kończynami . Nie potrafią skakać , nie pozwala im na to ciężar ciała .
      zadane.pl/zadanie/3872446
      a może należy do ZOO w Toronto napisać, bo tam mają mocno na uwadze orangutany te - chcą im nawet laptopy dać, bo się zwierza nudzą i intelektualnie nie rozwijają w niewoli.
      • farmazonia Re: Orangutan 23.09.12, 21:12
        chcą im nawet laptopy dać, bo się zwierza nudzą i intelektualnie nie rozwi
        > jają w niewoli.

czyli traktuja ich jak ludzi.

--

kombinat pracuje
        • olga_w_ogrodzie Re: Orangutan 23.09.12, 21:29
          no ja tam nie widzę specjalnych powodów dla traktowania zwierząt gorzej, niż ludzi, choć niekoniecznie chodzi mi o łóżeczko, podusię, kołderkę i koszulkę nocną dla pieska.

jeśli więźniowie - ludzie, nawet skazani za zbrodnie najcięższe, mają laptopy, siłownie, przepustki i inne takie, to czemu małpy za nic skazane na dożywocie mają nie mieć czegoś, co egzystencję uczyni ciut znośniejszą.
    • nihilyst Re: Orangutan 23.09.12, 21:09
      lozonia napisał:

> Może zmienić taktykę

podyndać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka