wernisy
29.10.13, 15:39
www.krytykapolityczna.pl/artykuly/opinie/20131029/nie-sa-niewinne-incydenty
Rozkład argumentacji wśród internetowej gawiedzi jest klarowny. Argumentacja prawicy jest jak zawsze psychopatyczna i oparta na projekcji. Prawa strona stosuje przemoc, ale prawicowy napierdalacz wyjaśni dialektycznie, że to wina lewej strony i to ona odpowiada. Tak jak złodziej, którego złapie się za rękę mówi, że to nie jego ręka. Na tym opiera się całe prawicowe pisarstwo w ich pisemkach tygodnikach, rzeczpospolitej. Mówi się i słusznie, że lewica jest w ciemnej dupie, ale rzekomo bardziej aktualna prawica to już oceany skretynienia, zdziczenia umysłowego intelektualnie w takiej samej ideologicznej dupie zabłąkana w ideologicznej mgle smoleńskiej i nie tylko takiej. Jak się czyta drużynę karnowskich, wildsteinów, semek i im podobnych połowa sprowadza się do udowodnia hipokryzji lewicy wedle logiki , to nie moja ręka. Ale może o to chodzi w tak zwanym szumnie "dyskursie publicznym", że trzeba wczuć się w mechanizmy obronne konsumenta i pracować nad ich rozbudową. O ile nie wzrusza mnie specjalnie, że Wojewódzki został zaatakowany, bo media w których funkcjonuje i on sam żyją z agresji i przemocy i przekraczanie kolejnej granicy chamstwa, o tyle zarzucanie jakiejkolwiek przemocy nerdom z krytyki jest żenujące. Wręcz przeciwnie wydaje się, że jest to lewicowy zakon religijny z intencją zajmowania się sprawami pozaziemskimi ku pokrzepieniu serc.
Mamy więc psychopatycznych narodówców, uległych lewicowych nerdów a po środku emancypujących się w chamstwie cynicznych liberałów jak Wojewódzki.
Ostatnio obejrzałem sobie parę filmów Wajdy, z ambicją, że obejrze wszystkie, ale to mnie przerosło. Zauważyłem, że w jego filmach postacią podłą jest prawa ręka szefa. Na nim widoczne są niskie prywatne pobudki. Losem aspiranta jest pogrążyć się w cynizmie. By jak już się trochę wdrapie móc wyzwolić swoje chamstwo jak mamy to obecnie w mediach. Narodowa szlachta może to od razu, wszak jest sumieniem narodu z nadania praw boskich. Nerdy cichutko na paluszkach rozbudowują argumentacje teologiczne w swoich zakonach.
a na koniec miuzik plej
www.youtube.com/watch?v=9YrHiYV-Jck
www.youtube.com/watch?v=njG7p6CSbCU