Dodaj do ulubionych

wysokość

04.01.15, 11:00
deser.pl/deser/56,111858,17176934,Myslisz__ze_wysokosc_cie_nie_przeraza__Te_10_miejsc.html#BoxWiadMT
dziś chyba nie wlazłbym na żadne z tych miejsc. coraz większy czuje lęk wysokości. Parę miesięcy temu przeszedłem się mostem gdańskim i tylko starałem się skoncentrować na celu i iść spokojnie. Kiedyś tego nie było. trochę dodaje wzrost, 10 cm różnicy barierki sprawia, że nie zwracam uwagi, albo czuje, że jakbym się przewrócił to by mnie przeważyło.

Mam nadzieje, że to odwracalne, muszę zacząć coś z tym robić.
Obserwuj wątek
    • orv Re: wysokość 04.01.15, 11:14
      Na stronach lowena czytałem, że lęk wysokości jest związany z pewnymi problemami, więc jest to chyba funkcjonalne i odwracalne.

W ramach praktykach lowenizowania rozluźniłem ciało na tyle, że mogę zrobić głęboki przysiad do ziemi na płaskich stopach, co kiedyś było abstrakcją totalną ( swoją drogą nie robiłem do tego żadnych ćwiczeń rozciągających, które zawsze się zaleca) , ale jednocześnie paradoksalnie mam poczucie jakiejś sztywności w nogach i słabości, równowaga gorsza. Zresztą w jednej nodze ujawniła się jakaś kontuzja nie mogę na niej skakać, coś tam jest poprzestawiane.
    • orv Re: wysokość 07.01.15, 20:52
      Coraz gorzej z tym lękiem. Zawsze jakiś miałem, chociaż w nastolatkowie zdarzyło mi się nawet wspinać na różne dachy. Ale nigdy nie taki, żebym zauważał normalnie w życiu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka