Dodaj do ulubionych

syn szawla

02.02.16, 02:21
Film sam w sobie dobry być może jeden z lepszych z tej branży ale juz całkowicie musztarda po obiedzie. Zastanawia mnie kwestia czy należy dręczyć nadal Niemców. Niby oczywiście nie, ale mam też poczucie ze gdyby nie taśma filmowa nacjonalizm niemiecki juz dawno powstał z kolan. Zbrodnie narodu tureckiego są niemniejsze ale o nich cicho.
Obserwuj wątek
    • figralczyk Re: syn szawla 02.02.16, 02:33
      Ale chyba koncowka niezbyt prawdziwa i tym samym filmy o holocauscie. Bohater dociagnal spełniony pokoleniowy łańcuszek. Ale prawdziwi ludzie żyjący na wojnie widzieli to inaczej. Żydzi po wojnie wstydzili sis zagłady podobnie Rosjanie. Dopiero następne pokolenia zrobiły z tego show. Mój pradziadek miak pierwsze numery w Oświęcimiu i nigdy nic o tym nie powiedział.
    • figralczyk Re: syn szawla 02.02.16, 09:15
      W sprawie filmów o Holocauście czy szerzej o winie narodu Niemieckiego jestem przepołowiony.

Na przykład Amerykanie moim zdaniem robią rzeczy niesmaczne. W szeregowym rajanie, czy w tym filmie z bradem pittem o czołgu powtarza się ta sama scena skomlącego o życie żołnierza niemieckiego, wręcz się tym obrazkiem upajają twórcy. Kilkadziesiąt lat po wojnie to już jest trochę obrzydliwe.

Ilość tych filmów o Holocauście też jest olbrzymia. W tym roku ich powstało ponoć 6. Czyli ktoś ma interes w ich kręceniu ktoś daje pieniądze. Nie sądzę by to był ciągły temat na przebój filmowy.

ALe z drugiej strony widać, że prawicowych Niemców swierzbią kolanka, żeby móc z nich wstać. Pucują swoich bohaterów wermachtu starając się ich wyłuskać z nazizmu. Gdyby nie wizualne świadectwa sądzę, że już dawno by z nich wstali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka