Dodaj do ulubionych

Mapa wojenna syrii

03.04.16, 18:52
syria.liveuamap.com/
najbardziej podoba mi się południe. Tam wszędzie są pustynie

Jest droga przez pustynię. Po stronie irackiej jest ISIS bo niestety nie da się nazwać w Iraku ich demokratyczną opozycją umiarkowaną, bo niedawno szyitów za takowych tam nazywano i już by mogli się amerykanie zapętlić w tym kogo wyzwalają przeciwko komu. ale już po drugiej strony tej granicy na piachu mamy demokratów syryjskich. Jak ta linia prosta wyznaczona linijką po piasku wszystko zmienia. Bo na mój gust to jedna dzicz sunnicka.
Obserwuj wątek
    • oooz Re: Mapa wojenna syrii 03.04.16, 18:58
      Ogólnie muszę poczytać co tam się dzieje, bo jakiś czas temu na południu nic nie przypominam sobie żeby było. Sądząc po przesuwaniu frontu to po prostu ISIS spierdala do IRAKU i założyli koszulki umiarkowanych opozycjonistów. Brody skrócili umiarkowanie?
      • oooz Re: Mapa wojenna syrii 03.04.16, 20:54
        No proszę. W marcu dzielni demokracji ponoć tam przyszli przy pomocy USA ze strony Jordani.

heheh

tylko czemu jak tam spadli z nieba zatrzymali się równo na granicy, która jest umowną krechą?

Wujek Sam z samolotu zrzucił nowe mundury
        • oooz Re: Mapa wojenna syrii 03.04.16, 21:08
          To jest po prostu obrzydliwe. Ten czarny z białego domu to pospolita kanalia. Panowie z fsa w kilka dni odbili rzekomo kawal pustyni. To z czym wy do kursy nędzy nie dawaliscie sobie rady przez piec lat. Rozgraniano po prostu ten kraj przy pomocy rebelii ile wlezie. Tylko Putin wzmocnił wojska syryjskie i odbito palmyre juz w sekundę fsa wygrywa z isis. Zmiana koszulek samo demokraci teraz będą. Nie sądziłem ze ktoś może wybielić Busha ale Obama przebił wszystko. Takiej kreatury tam jeszcze nie było.

Niech wygra trumph.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka