Dodaj do ulubionych

Artysta wyklety

08.09.16, 16:01
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20661413,twoja-postawa-do-przejaw-chamstwa-i-buty-wladzy-rezyser-historii.html#Prze
"Myślę, że nie zdziwisz się, jeśli określę Twoją postawę wobec mnie i filmu >Historia Roja< od momentu, kiedy zostałeś prezesem TVP SA, jako przejaw chamstwa i buty władzy (...) Na premierze filmu 29 lutego 2016 r. nie byłeś łaskaw nawet do mnie podejść (...) zachowałeś się jak nadęty wał" - napisał Jerzy Zalewski, twórca "Historii Roja" w szokującym liście otwartym do prezesa TVP Jacka Kurskiego. Reżyser zarzuca Kurskiemu, że choć TVP jest współproducentem filmu, nie zadbała o jego promocję.

Oto kultura narodowa....

"Pełen żalu i pretensji list reżyser kończy słowami: "Panie Prezesie, gdyby Cię usunięto z tej funkcji, doradzałbym tym, którzy to uczynią, by Cię zostawiono na stanowisku szefa informacji TVP, bo w czasach dominacji lewicowych, nieprzychylnych rządom Jarosława Kaczyńskiego mediów (...) twój sposób zarządzania programami informacyjnymi, z tupetem i dociskaniem butem faktów, jest skuteczny i obecnie konieczny".

Chwila prawdy w pisiej propagandzie....

"Bardzo dumny jestem z programu „500+”, jestem optymistą co do działań ministra Morawieckiego w gospodarce, bardzo szanuję aktywność ministra Antoniego Macierewicza, nie tylko w odbudowie polskiego wojska, ale i polskiej tożsamości. Jak wielu liczę dni do końca kadencji prezesa Trybunału Konstytucyjnego, trudno przecenić to, że demokracja odsunęła do władzy ludzi skorumpowanych, szkodliwych dla Polski".

Wierzę w Prezesa Ojca wszechmogącego stworzyciela dobrej zmiany, i w Macierewicza syna jego jedynego, Pana naszego, który się począł z myśli jego, narodził się z Radia Maryji umczon pod Smoleńskiem, zstąpił do piekieł ruskiej ziemi i zmartwychstał i powrócił na ojczyzny łono na prędce, by wstąpić do rzadu i zasiąć po prawicy Boga Kaczyńskiego Wszechmogącego skąd bedzie sadzic zywych i umarłych
Obserwuj wątek
    • everybody.dies Re: Artysta wyklety 08.09.16, 16:07
      Swoją drogą to ciekawe czemu ten film nie spotkał się z aplauzem widowni. Myślałem, że jest obecnie na to zapotrzebowanie. To musi być straszny gniot, albo kult żołnierzy wyklętych zdaje się ograniczać tylko do środowisk kibolskich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka