everybody.dies
08.09.16, 16:01
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,20661413,twoja-postawa-do-przejaw-chamstwa-i-buty-wladzy-rezyser-historii.html#Prze
"Myślę, że nie zdziwisz się, jeśli określę Twoją postawę wobec mnie i filmu >Historia Roja< od momentu, kiedy zostałeś prezesem TVP SA, jako przejaw chamstwa i buty władzy (...) Na premierze filmu 29 lutego 2016 r. nie byłeś łaskaw nawet do mnie podejść (...) zachowałeś się jak nadęty wał" - napisał Jerzy Zalewski, twórca "Historii Roja" w szokującym liście otwartym do prezesa TVP Jacka Kurskiego. Reżyser zarzuca Kurskiemu, że choć TVP jest współproducentem filmu, nie zadbała o jego promocję.
Oto kultura narodowa....
"Pełen żalu i pretensji list reżyser kończy słowami: "Panie Prezesie, gdyby Cię usunięto z tej funkcji, doradzałbym tym, którzy to uczynią, by Cię zostawiono na stanowisku szefa informacji TVP, bo w czasach dominacji lewicowych, nieprzychylnych rządom Jarosława Kaczyńskiego mediów (...) twój sposób zarządzania programami informacyjnymi, z tupetem i dociskaniem butem faktów, jest skuteczny i obecnie konieczny".
Chwila prawdy w pisiej propagandzie....
"Bardzo dumny jestem z programu „500+”, jestem optymistą co do działań ministra Morawieckiego w gospodarce, bardzo szanuję aktywność ministra Antoniego Macierewicza, nie tylko w odbudowie polskiego wojska, ale i polskiej tożsamości. Jak wielu liczę dni do końca kadencji prezesa Trybunału Konstytucyjnego, trudno przecenić to, że demokracja odsunęła do władzy ludzi skorumpowanych, szkodliwych dla Polski".
Wierzę w Prezesa Ojca wszechmogącego stworzyciela dobrej zmiany, i w Macierewicza syna jego jedynego, Pana naszego, który się począł z myśli jego, narodził się z Radia Maryji umczon pod Smoleńskiem, zstąpił do piekieł ruskiej ziemi i zmartwychstał i powrócił na ojczyzny łono na prędce, by wstąpić do rzadu i zasiąć po prawicy Boga Kaczyńskiego Wszechmogącego skąd bedzie sadzic zywych i umarłych