dotera 07.05.19, 19:31 www.youtube.com/watch?v=p6_eg_tKAZs Mądra kobieta. Po akcji z Weinsteinem sądzę że czwarta fala feminizmu to będą byłe prostytutki, które uznały się ze były wykorzystywane seksualnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotera Re: Wiktoria broni Weeinsteina 07.05.19, 19:34 Jak może uważać się za feministkę kobieta która chciała kasy i chyba dostała za milczenie? Jeśli milczała zdradziła swoje siostry. Swoją płeć. Odpowiedz Link
dotera Re: Wiktoria broni Weeinsteina 07.05.19, 19:42 Solidarność kobieca to był tylko taki dowcip. W feminizmie chodzi tylko i wylacznie o zemste na mezczyznach za to ze nie było się traktowaną jak księżniczka Monaco, przy czym robiąć w swoim życiu wszystko dokładnie odwrotnie do oczekiwanego traktowania. Odpowiedz Link
dotera Re: Wiktoria broni Weeinsteina 07.05.19, 19:49 Ale Wiktoria nie ma racji z Polańskim. Tu akurat nie ma sprzeczności między stosunkiem Holywood do Weinsteina i Polańskiego. Jest różnica pokoleń. STarsze baby broiły Polańskiego. Młodsze już walą w niego. Przypomniała mi się sytuacja z Jandą. Jak narzekała ze jej córka związana jest z facetem który ma dzieci z kilkunastoma koboetami. Janda naczelna feministka. Buhaha. Jak Rosatti. Jakoś się feministkom nie podobają wybory ich córeczek? Przecież tego chciałyście. Beibibumersy po prostu żyły w fikcji swoich fantazji ideologicznych a ich dzieci poniosły konsekwencje ich wyborów. Odpowiedz Link
dotera Re: Wiktoria broni Weeinsteina 07.05.19, 20:00 Odpowiedz na problem jęków feministycznych jest tylko krótka smycz. TO znaczy nawet jeśli kobiety jęczą ze miałyby to to i to i chcą świata i wyboróww.....chcą faceta który im da krótką smycz. Jak nie da ich pustka będzie coraz większa , będzie coraz większa agresja. Problem polega na tym ze faceci uwierzyli w ich gierki, a kobiety grają , nie mają logicznych racjonalnych postulatów. To rola mężczyzn miec logiczne postulaty, Odpowiedz Link
dotera Re: Wiktoria broni Weeinsteina 07.05.19, 20:03 Traktowanie płci pięknej jako logicznej tak naprawdę je obraża. Są zachwycone przecież ze mają na każdy temat sprzeczne opinię. To tak jakby pojechać na bazar gdzieś w świecie orientu i się nie licytować, sprzedający poczułby się upokorzony jakby dostał jałmużnę. Odpowiedz Link
dotera Re: Wiktoria broni Weeinsteina 07.05.19, 20:30 SYtuacja wzorcowa molestowania jak opisują feministki wcale nie jest częsta. Owszem może być sytuacja szefa który ma dużą władzę i obsesję seksualną. Ale w większości sposobów kobiety mają całkowite sposoby ustawienia sobie relacji na swoją korzyść.Wieksze niz mezczyzni a też mogą mieć na tle seksualnym uwagi i nie mają mozliwosci obrony. W tym rzadkim przypadku chamskiej władzy możesz dać do sądu jeśli łamię prawo, albo możesz tez podjąc istotny wybór życiowy, chcesz zeby liczyły się twoje kompetencje czy będziesz szła na kompromisy . jeśli je masz, nie istnieje jedno miejsce pracy. Zawsze gdy lewica mówi o ofierze i władzy cię osłabia. Podstawowym wyborem człowieka jest wybór moralności i wolności. Jeśli podejmiesz ten wybór bedziesz siebie szanował wtedy będziesz coraz silniejszy, życie będzie coraz prostrze . Jeśli będziesz chodował ideologię ofiary ktos cię w ten czy inny sposób będzie ruchał. Lewica z ideologią ofiary demoralizuje spoleczenstwo Odpowiedz Link
dotera Re: Wiktoria broni Weeinsteina 07.05.19, 20:41 Kiedyś tu pisałem ze kobieta ma coś z boga, a mężczyzna coś z człowieka. kiedyś tak pomyślałem ze pewne moje grzechy z drugą płcią polegają na tym ze się nie szanowałem i one jako bóg nie szanowały wtedy tego co zrobiłem z jego stworzeniem. Ale czemu kobiety nie chcą się szanować, tylko budować ideologię ofiary? WOlność jest decyzją o szacunku dla siebie, a nie pozycją bierno agresywnej ofiary walczącej o wolność. Tu nie ma nic do walczenia , jest decyzja i konsekwencja. Odpowiedz Link
dotera Re: Wiktoria broni Weeinsteina 07.05.19, 21:12 Najistotniejsze jednak to co powiedziala. Weinstein uwazal swoje zachowanie za norme bo kobiety go tego nauczyly. Tez uwazam ze akcje Polanskiego wynikaly z tego ze go rozpiescily. Sex jest sprawa kobiet i ich wladdza. Przy czym nie jest prawda ze rzadzi swiatem do konca i jest to wladza ktora przemija Odpowiedz Link