Dodaj do ulubionych

Stany psychiczne

01.07.24, 08:25
emocje, nie koniecznie wynikają z czegoś stałego w osobowości. Myślę że częściej są indukowane społecznie, tak jak u niemowlaków na sali które wszystkie płaczą gdy jeden zacznie płakać . Jeśli nie ma się silnej dojrzałej samoswiadomej osobowosci myślę że pierwsze co należy zrobić to oderwać się od społecznych relacji w które się jest uwikłanych. Toksycznych. Terapie grupowe także w tym aspekcie sa absurdem.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Stany psychiczne 01.07.24, 08:28
      Sam zauważyłem u siebie że nakręcam w sobie stany których nie mam pod wpływem innych ludzi wchodząc w relacje w które nie powinienem. Net okropnie też nakręca.
    • dotera Re: Stany psychiczne 01.07.24, 08:36
      Jest też jakby lustrzana kwestia ale całkiem podobna
      . Nakręcania się poprzez myślenie o sobie. Egocentryzm okłamuje zawsze

Generalnie chodzi o to w nieszczęściach że to wszystko gra fikcji. Odbić w lunaparkowym salonie luster które nijak nie pokazują prawdy tylko wyobrażenia. Nie to kim się jest naprawdę
    • dotera Re: Stany psychiczne 01.07.24, 08:39
      Jeśli przyjrzy się propagandzie oni dobrze to wiedzą że można wmówić dowolny stan psychiczny. Co więcej nie trzeba do tego wyrafinowanej gry . Dokładnie odwrotnie. Im bardziej prymitywny poziom tym lepiej działa.

Frojdyzm powstał w oparciu o te kłamstwa. Był manipulacja całkowita żeby wyciągać dane od bogatych środowisk.
      • dotera Re: Stany psychiczne 01.07.24, 10:31
        Przewroty polityczne poprzedzają tłumy na ulicy. Ale wcale nie chodzi w tym o to że ten tłum jak armia pójdzie i przejmie fizycznie władze . Łatwiej takibtlum skompromitować jak w sprawie marszu na Capitol prowadzonym przez służby . Istota tłumu jest coś innego. Jego psychologia. Traci się swoją jednostkowa tożsamość i można do takiej lepetyny dowolne treści wsadzić. Dlatego uczy się tlum skandować hasła jak mantry . Zachodzi zmiana tożsamości

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka