Dodaj do ulubionych

Rady psychologa

10.12.24, 16:12
m.youtube.com/watch?v=H3R0i96PlIM

Pan Peterson robi dokładnie coś odwrotnego niż postuluje. Mówi w gruncie rzeczy Stan się kimś kim nie jesteś, czyli podstawa kompleksu niższości. To robi współczesny system zwany dla jaj edukacyjnym, propaganda i wszędobylski narcyzm. Ludzie nie mają kompleksy niższości bo nie mają życia przez duże Ż jak im nakazują media . Nie, nie wszyscy mogą grać na większych boiskach. Jak najbardziej możesz być dumny grając na najmniejsza skalę, ale trzeba mieć poczucie podstawowej skuteczności, opartej na moralnych podstawach a nie chęci staną się kimś kim nie jest. Wyzwolenia się od piekła którym są inni i skoncentrowaniu na działaniu Był film o tym przepiękny Castaway on the moon.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Rady psychologa 10.12.24, 16:19
      Wszystko co kapitalizm uznaje za wyzwolenie jest gwałtem na ludzkiej psychice . Na YouTube jest film Gypsy Cobra o ludziach żyjących dokładnie przeciwnie niż zachód i wszyscy Z nich są skrajnie szczęśliwi i dumni . Tego na zachód się przenieść nie da. Więc może można myśleć że się zostało wyrwanym z takiego świata i trzeba przetrwać jak samotny wilk, ale starać się coś odtwarzać z tamtego świata
      • dotera Re: Rady psychologa 10.12.24, 16:25
        Ten film mi się przypomniało w kontekście tego pieprzenia psychologicznego bo tam widać samych dumnych ludzi . Czy się stało nimi przez słuchanie Petersonow? Nie, są takimi bo tak żyją

Kiedyś zrobiłem cos nieznaczącego ale miał ten czyn swój sens moralny. Poczucie dumy i skok testosteronu wzrosło w kosmos. . a nie chodziło o to że wygrałem rywalizację jak radzi pan psycholog
    • dotera Re: Rady psychologa 10.12.24, 22:25
      Psychologowie nakazują nam zajmować się swoim obrazem. Ćwiczą w egocentrycznie. Rozwiązanie jest w znalezieniu moralnej harmonii ze światem.
    • dotera Re: Rady psychologa 11.12.24, 09:09
      Wielkości nie można osiągnąć stając drobnomieszczańsko w kolejce i udając tych wyżej panie Peterson. Tak można osiagnac co najwyżej fale narcystycznych pokurczow i tym z reguły są kapitalistyczne społeczeństwa .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka