Dodaj do ulubionych

Chciałem podziękować pani Holand

16.09.25, 13:20
Jako młodziencu zdarzało mi się oglądać galę oskarowe

Odkąd tzw polskimi filmami są notorycznie filmy z jej kręgu kulturowego , ten już chyba czwarty , Oskary mi zobojetnialy, zresztą filmy amerykańskie w tym czasie podupadły. Nagrody literackie też straciły na prestizu. Polskim filmem ma być film o austriaku w języku niemieckim kręcony przez reżyserkę dla której slowo naród to pozostałość po barbarzyństwie wojennym. Ciekawe czemu jej więc tak zależy żeby nazywał się ten film polskim, a Ukrainą była narodem.
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Chciałem podziękować pani Holand 16.09.25, 13:24
      Amerykańskie kino w 21 wieku oduczylo mnie oglądania filmów a już na pewno amerykańskich i polskich odkąd zarządza ta pani kinem .
    • dotera Re: Chciałem podziękować pani Holand 16.09.25, 13:27
      Jedynym powodem zapewne że ten film jest polski jest taki że zostały na niego wydane polskie pieniądze. Te jak wiadomo nie śmierdzą. Już zdaje się był ten manewr w zeszłym roku czy dwa lata temu przetarty. Nie mogę sobie przypomnieć tytułu . Polski budżet jest od dojenia żeby karmić inne narody
      • dotera Re: Chciałem podziękować pani Holand 16.09.25, 13:46
        Kobieta której całe życie napędzał tylko i wyłącznie resentyment , co zresztą widać po jej obliczu
    • dotera Re: Chciałem podziękować pani Holand 16.09.25, 13:59
      Trzecia erpe ma pod tym względem pewien plus. Wyrwała z modernistycznej drzemki, wszak na lunatyzmie jest ta epoka oparta. Wcześniej jednak te sny bardziej uwodziły i były bliższe. Teraz wiadomo że to iluzja i oszustwo . Kultura to na pewno nie jest coś co jest wytworem ministerstwa kultury.
    • dotera Re: Chciałem podziękować pani Holand 16.09.25, 21:16
      Jadła jest czym co jest obce polskiej kulturze skrajnie. Polska mogła być naiwna ale słoneczna i bliższa impresjonizmowi. Ich kultura jest mroczna , gruba kreską rysowana i ekspresyjna lubiąca podglądać psychologię
      • dotera Re: Chciałem podziękować pani Holand 16.09.25, 21:17
        Kafka a nie jadła. Ani nie wybrała za morze.
        • dotera Re: Chciałem podziękować pani Holand 16.09.25, 21:20
          Sądzę też że książki Kafki nie są o władzy. Są o jego stosunku do kobiet.
          • dotera Re: Chciałem podziękować pani Holand 16.09.25, 21:54
            Są o jego stosunku do pani pani Holand heh
            • dotera Re: Chciałem podziękować pani Holand 16.09.25, 21:55
              Znów chcecie ukrzyżować tego chłopca heh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka