maj112 16.09.09, 21:12 Bez takich przypomnień Szczecin naprawdę będzie "wioską z tramwajami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tateti Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 16.09.09, 21:14 A POlitycy też wezma udział w demonstracji? Czy pan Nitras i pani Kochan będzie wspierała ludzi w walce o miejsca pracy?Myslę że pani Kochan bedzie raczej walczyła z panem Nitrasem o miejsce na stołku przewodniczącego regionu PO. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Boją się utraty przywilejów... 17.09.09, 03:32 odprawy dla stoczniowcow to tez przywilej i jak widac dosc fajny i szkoda, ze sie konczy. dlatego chlopaki chca pochodzic, pokrzyczec, moze jakas opone podpala albo cos rozpieprza by pokazac jak im zle. no i moze jacys politycy pis zrobia transparent z napisem "dwa lata mielismy was w dupie ale dzis idziemy z wami, przed kamerami". a enea niech tez protestuje, jak zablokuje prywatyzacje to za ilestam lat tez udusi tym wlasna firme i tez bedzie plakac o odprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Boją się utraty przywilejów... IP: *.chello.pl 18.09.09, 06:23 a PO pójdzie oczywiście z transparentem 'PIS miał was gdzieś, ale to my załatwiliśmy was na cacy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianka Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: 194.88.225.* 17.09.09, 06:29 Do tateti: Goska Jacyna pojdzie strajkowac ze zwiazkowcami, PO w tym czasie będzie zajmowac się swoimi obowiazkami. A doktor Lubińska gdzie będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
miecio555 Moje ulubione cioty znowu będą gwizdać ? 16.09.09, 21:20 fajnie. Zapewne założą swoje śmieszne kamizelki, kaski i inne śmieszne rzeczy. Lubię ich, jak transwestytów i innych przebierańców. Tworzą koloryt czasu. Takie śmieszne cioty bez ambicji... Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: Jurek wpierw oddaj mieszkanie 16.09.09, 21:27 a wtedy razem z tobą będę darł paździerz "Na barykady ludu roboczy" Sobiepan ...jestem sobie panem; wójtem, plebanem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Jurek wpierw oddaj mieszkanie IP: *.chello.pl 16.09.09, 23:21 Niech się związkowe darmozjady do roboty wezmą a nie ciągłe zadymy. ..choć to w sumie ich praca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosa Re: Moje ulubione cioty znowu będą gwizdać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 23:06 Terroryści , szantażyści z hasłem "solidarność" na sztandarach będą darli mordy i palili opony aby kosztem innych im dawać kasę za friko. A spasione pyski związkowych wodzów , pełne demagogi w swym słowotoku będę brylować w tym towarzystwie chociaż już dawno powinny się spalić ze wstydu za to ,w jaki sposób i ile nagrabiły nie licząc się z losem innych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do ćwoka Re: Moje ulubione cioty znowu będą gwizdać ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 17:11 Gamoniu, co ty z tymi ciotami? Pewnie na podwórku za ciotę robiłeś...Taki z ciebie "ambitny muminek"? Zacznij być ambitny i przestań swoją marną inteligencją zawracać ludziom gitarę tymi filozoficznymi wypocinami rodem z " Brawo " Przestań wypisywać o ludziach, którzy chcą miejsc pracy. To, że ty pod biurkiem czyścisz swojemu szefowi lufę, nie oznacza, że inni będą robić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o teraz zadyma?? IP: 188.33.70.* 16.09.09, 21:35 wcześniej to POmatołkom się podobały manifestacje a teraz - zadyma...ohyda Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 16.09.09, 22:06 te wszystkie jurki, śniadki itd. to banda darmozjadów i nierobów działajacych na polityczne zlecenie którzy za pieniadze podatników znalezli sobie łatwy i komfortowy sposób na życie, a żyja z tych zadym jak pączki w maśle , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepik Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 22:33 W przeciwieństwie do ciężko zapier...jących łuczaków,nitrasów, Atamańczuków czy żelków-karpiniuków kierujacych się w swoim działaniu dobrem publicznym a nie chęcią zdobywania kasy i POsad:)))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.09, 22:37 Ciekawa co taka manifestacja da tym zwolnionym z ZMPSiŚ S.A.? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 16.09.09, 22:45 Gość portalu: Gość napisał(a): > Ciekawa co taka manifestacja da tym zwolnionym z ZMPSiŚ S.A.? im nic i nie da bo nie po to ona jest ,a jest po to zeby pognebić rzad tuska a promowac kaczynskich ,tak jakby kaczyńscy nawet bardziej nie byli odpowiedzialny z upadek tych stoczni, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 16.09.09, 22:41 zostali wybrani demokratycznie czy ci sie podobaja czy nie ,mi tez np. kaczyński sie nie podoba i uwazam że nie dosyc że nie działa i pracuje dla dobra polkiej racji stanu to jeszcze jej wrecz szkodzi sluchajac tylko i działajac pod dyktando braciszak ,ale trudno został legalnie wybrany i ma prawo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewaryst Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.all.de 16.09.09, 22:49 piotr33k2 napisał: > zostali wybrani demokratycznie czy ci sie podobaja czy nie tak, szczegolnie atamanczuk i kaszania > mi tez np. kaczyński sie nie podoba mi tez, a jeszcze bardziej tusk > uwazam że nie dosyc że nie działa i > pracuje dla dobra polkiej racji stanu to jeszcze jej wrecz szkodzi > sluchajac tylko i działajac pod dyktando braciszak ,ale trudno > został legalnie wybrany i ma prawo . twoj idol kiedys wybelkotal: "miala byc demokracja a tu kazdy gada co mu sie podoba" - to zdanie idealnie pasuje do twojego sposobu rozumowania(?) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 16.09.09, 22:55 pośrednio czy bezposrednio ale legalnie wybrani ,a ja nie mam zamiaru płacić z moich podatków chorrendalnych pensji jakimś narodowo-socjalistycznym darmozjdom i nierobom . a kto jest moim idolem ?, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepik Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.09, 23:14 a może ty ze swojej pensj oddawaj kasę Atamańczukowi i Łuczakowi,po co mają brać nasze peiniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 16.09.09, 23:26 wole dac łuczkowi jednak pracuje niż takiej jacynie co nic nie robi tylko destrukcyjnie pysk wiecznie wydziera ale za to o swoje prywatne interesy dba jak najbardziej i juz pyska nie wydziera tylko sprytnia działa, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prywaciarz Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 07:28 Jacyna ma firmę więc swoje prywatne interesy załatwiając utrzymuje takich darmozjadów jak ty,Krzystek,Łuczak,Nitras, Brudziński,Arłukowicz,Napieralski i reszta szczewcińskich darmozjadów.Tyle że ta banda darmozjadów nigdy nie jest w stanie zrozumieć na czym polega prowadzenie firmy i odprowadzanie podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.09, 07:42 piotrze tak piszemy horrendalnych Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 17.09.09, 09:24 "związkowa zadyma" i już wiemy co mamy mysleć o tej manifestacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 09:27 w przeciwieństwie do mnie, bo mi nikt nie da odprawy jak firma mi padnie. gnoje zablokują miasto, ścierwa z pisu powspierają ich słownie przed kamerami. rozgonić tę hołotę. czemu oni mają dostać za nic a ja muszę ciężko pracować i radzić sobie sam? Odpowiedz Link Zgłoś
jack_sparrow_pl Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 17.09.09, 09:32 "Oprócz byłych stoczniowców w przemarszu mają wziąć udział pracownicy Zakładów Chemicznych "Police", które są zmuszone ograniczyć produkcję i zwolnić część załogi, także energetycy z Enei, którym nie podoba się pomysł prywatyzacji ich spółki. Boją się utraty przywilejów, chcą gwarancji zatrudnienia. Do nich chcą też dołączyć związkowcy z Zarządu Morskich Portów Szczecin i Świnoujście, którzy protestują przeciw zwolnieniu 19 osób. Spodziewani są też związkowcy z PŻM, a nawet górnicy." POgonić ich wszystkich, Sławek pokaż swoją siłę, co ci będą pod siedzibą rozrabiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackexit Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 09:50 czy ktos moglby zamiescic jakie przywileje maja energetycy z enei?czy ktos jest w stanie? Odpowiedz Link Zgłoś
wicker_man.73 Piotrze, ale bełkot... 16.09.09, 23:58 udzie właśnie protestują, bo nie chcą być darmozjadami. A takimi na pewno jest armia michnikowo-tuskowych dyżurnych klakierów internetowych. Nie wiem o której porze dnia, czy nocy wszedłbym gdziekolwiek: wiadomości, sport, pogoda, muzyka, i nie wiem jaki temat nie byłby poruszany - zawsze pierwsze wpisy dotyczą jakichś bzdetów o Kaczyńskich. Potem zresztą nie jest lepiej. Żeby zachować taką czujność, to trzeba siedzieć w necie non stop - a to wyklucza inną w tym czasie pracę zarobkową. Wniosek jest taki, że to jest prawdziwa twoja banda darmozjadów, na których łożysz, czy to przez składkę partyjną, czy też w podatkach. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 otrzezwiej 17.09.09, 03:34 glowny cel tego marszu to przedluzenie ustawy stoczniowej, ktora daje pieniadze za nic nie robienie wiec nie wciskaj nam kitu o godnosci i checi do pracy. zadna praca nie hanbi, no, chyba, ze jest sie stoczniowcem wtedy kazda praca ponizej 5tys jest dla frajerow i to hanba ja brac? Odpowiedz Link Zgłoś
wicker_man.73 Re: otrzezwiej 17.09.09, 09:21 Ooo! Wzorcowy przykład prawdziwego dyżurnego pasożyta zabrał głos. Jesteś łgarzem! Powtarzasz 1000 razy kłamstwa i brednie, w myśl bolszewickiego prawa, by stały się prawdą. Niestety często ciemna masa to łyka. Ale pamiętaj, to tylko bolszewickie prawo. Co się stanie z tobą i pozostałą armią internetowych klakierów michnikowo-tuskowych, jak w końcu wyborcy pogonią PO w diabły, a prokurator powsadza "zasłużonych" za kratki? Co będziecie wtedy robili. Przecież wy nic nie potraficie. Nie ma na rynku pracy zapotrzebowania na ludzi z zawodem: internetowy łgarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: otrzezwiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 09:32 to co tu robisz, skoro nie ma zapotrzebowania? jak chcą roboty to niech poszukają, a nie łapy wyciągają po kasę. a jak nie ma dla nich roboty to czemu ja mam płacić za to że pan stoczniowiec nic nie robi. niech sie przekwalifikuje i zamiata ulice, albo zostanie rolnikiem. no i słyszałem ze w pałacu karła zatrudniają sporo ludzi,więc mogą jeszcze paru stoczniowców zatrudnić. Odpowiedz Link Zgłoś
wicker_man.73 Re: otrzezwiej 17.09.09, 09:54 Zeniu! Poproszę 1000x "w pałacu karła". To takie świetne. A jakie błysotliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: otrzezwiej IP: *.mysmart.ie 17.09.09, 14:00 w calej twojej wypowiedzi jest tylko atak na moja osobe a zero odniesienia sie do faktow. a fakty sa takie: - stoczniowcy chca przedluzenia ustawy stoczniowej, ktora placi za siedzenie na dupie - stoczniowcy nie przyjmuja ofert pracy bo im sie nie chce pracowac za mniejsza kase - stoczniowcy sa na megauprzywilejowanej pozycji i chca ja utrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: otrzezwiej IP: *.chello.pl 18.09.09, 06:25 w końcu ktoś dobrze posumował zeda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Piotrze, ale bełkot... IP: *.internet.szczecin.pl 17.09.09, 10:54 > udzie właśnie protestują, bo nie chcą być darmozjadami. skoro nie chcą być darmozjadami, to niech za te kilkaset milionów odpraw co dostali KUPIĄ sobie jedną i drugą stocznię , a jeszcze im wystarczy na wódkę i zakąskę. Ale wtedy rzeczywiście musieliby pracować, a piertwszą rzeczą jaką by zrobili jako właściciele stoczni, to pogoniliby ze stoczni swoich kolegów nierobów związkowców. I dlatego nie są wysuwane propozycje przejęcia stoczni przez załogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Piotrze, ale bełkot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 08:19 Pracy dla dobrych stoczniowcow ( spawaczy, elektrykoe, rurarzy) na swiecie nie brakuje.Wytlumacz dlaczego na Skolwinie statki buduja wietmamczycy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Piotrze, ale bełkot... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 16:11 Witam. Wychodzi na to iż stoczniowcy nie będą pracować poniżej 5tys. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor obrona miejsc pracy władz związków... 17.09.09, 06:45 powinni pogonić tych związkowych darmozjadów... Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 zadyma ? 17.09.09, 10:56 To tak teraz w Gazecie Wyborczej nazywa się demonstrację , manifestację, protest ... ? Czy mi się historia trochę poplątała czy to własnie Gazeta Wyborcza dzięki takim "zadymom" istnieje ? Oczywiście macie rację w tych ok 8 tysiącach będą szli tylko sami darmozjadzi na związkowych etatach. Pogratulować wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: zadyma ? 17.09.09, 10:59 wizytka1 napisała: > To tak teraz w Gazecie Wyborczej nazywa się demonstrację , > manifestację, protest ... ? > Czy mi się historia trochę poplątała czy to własnie Gazeta Wyborcza > dzięki takim "zadymom" istnieje ? wtedy protesty były słuszne, teraz mamy wspaniały rząd, dobrą władzę, NIE WYPADA PROTESTOWAĆ manipulacja Wyborczej jest widoczna gołym okiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.ip.netia.com.pl 17.09.09, 06:53 niech walcza warchoły żeby tacy nie byli na stanowiskach i brali kasę www.skokstefczyka.pl/fakty_biznes_wydarzenia/98_polska/471_prezes_frk_esbe.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.internet.szczecin.pl 17.09.09, 10:47 > Bez takich przypomnień Szczecin naprawdę będzie "wioską z tramwajami! a ztakimi "związkowcami" zostanie kupą gruzów. Świete krowy ze związków zawaodowych bronią tylko swoich interesów. Pozostałych obywateli mają w d... Ci pozostali są po to aby płacić podatki na ich odprawy, układy zbiorowe i wiele innych przywilejów, o których normalny pracownik nawet nie marzy. Jak mnie zwalniano z pracy, nikt mi nie dał kilkudziesięciu tysięcy odprawy, tylko za jeden miesiąc pracy. Ale przez cały czas państwo zabierało mi prawie połowę moich zarobków. I na co? Aby wydać setki milionów złotych na nieudaczników stoczniowców, którzy są tak genialnymi pracownikami, że nikt nie chce ich zatrudnić. Wielkoprzemysłowa klasa robotnicza, która budowała socjalizm, nadal przodującą siłą narodu. Aż do upadku Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku czy pałać solidarności będzie na sprzedaż? IP: *.nitka.net.pl 17.09.09, 10:57 ten przy wojska polskiego będzie kiedyś na sprzedaż? mam na niego chrapkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Pani poseł Magdalena Kochan 17.09.09, 11:02 wyraźnie widać, że nie rozumie. Co do "prywatyzacji" (czytaj przepaństwowienie) ma się układ zbiorowy pracy? Aby on obowiązywał po "prywatyzacji" musiałby ktoś chcieć podpisywać jakieś porozumienia lub chociazby prowadzić rozmowy. Jedno jest pewne Pani poseł jest Pani "nasza" - mają dobrze, muszą mieć gorzej, czyli tak samo jak inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wladimir Re: Pani poseł Magdalena Kochan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 12:34 Klasa robotnicza dumnie przejdzie przez centrum miasta! Niech elity wiedzą, że z nimi trzeba się liczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
szarak_44 Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 17.09.09, 12:41 Tylko co to da, kiedy już pozamiatane... - Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 17.09.09, 13:38 szarak_44 napisał: > Tylko co to da, kiedy już pozamiatane... > w Policach jeszcze nie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
red.kazik MIeczysławie Jurku! 17.09.09, 14:05 przyznaj sie ile zarabiasz siedząc na stołku związkowca w pałacyku na Al. Wojska POlskiego 113? ile do kieszeni wpada gdy służbowa Toyotą pomykasz ulicami Szczecina? stać Cie na to, czy tylko potrafisz paradowac w marszu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciecinianin Jaka zadyma? Parada Miłości !!! IP: *.blue.net.pl 17.09.09, 17:52 ... importowana z Berlina :-) A ciemu w piątek? Bo po ZADYMIE idziemy na obiadek i pyffffko do zgonu Będą płonąc opony, będą sczelac petardy o fajnie będzie fajnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markund Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 17.09.09, 18:46 Już dawno powinny zacząć się te marsze, a nie dopiero wtedy gdy kasa powoli się kończy... Taka prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie.Tytuł GW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 07:17 jest nieadekwatny do wydarzenia.Ma konotacje chuligańskie.Przecież PO olewało rozmowy i w sumie w sprawie stoczni zachowało się nieudolnie.Przypominam że gdy PO oszukiwało w sprawie stoczni i tworzyło mity jak dobrze jest, stoczniowcy nie demonstrowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: space floater zabytki kroczyć będa po ulicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 07:59 Ci związkowcy to same niewiniątka! Teraz kiedy jest krótko z kasą udają, że coś ich obchodzi. Ja ich popieram, współczuje i załuje, ale zadymę robią dzialacze, ktorzy ją oragnizaują zgodnie z prawem i przepisami, z opieką straży policji, a nie ludzie którzy mają dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 18.09.09, 10:28 protesty demonstracje itd. miały jakikolwiek sens ze trzy ,cztery lata temu gdy była jeszcze w miare dobra światowa koniunktura i żeby wtedy rzad przeprowadzil korzystną prywatyzacje czy nawet negocjował z komisją europejską sprawy dotacji dla stoczni ,wtedy jednak panowie związkowcy z pensją 10 tys miesiecznie woleli czerpać chojnie z budzetu panstwa na te pensje i urzadzac z kaczynskimi biesiady i propagandowe bogoojczyżniane apele , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
grzesprezydent Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 04.10.09, 20:01 kiedy powtórka? Odpowiedz Link Zgłoś
napoleonn.3 Związkowa zadyma w piątek w Szczecinie 05.10.09, 15:59 dzisiaj był 400 osobowa akcja Odpowiedz Link Zgłoś