Gość: Iuris-Poznań [...] IP: *.icpnet.pl 22.09.09, 22:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dogi Re: Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 IP: *.mobile.playmobile.pl 22.09.09, 22:54 Pan Oryl znany jest z opowiadania dużo i wyczerpująco z datami , oraz ze sporej dawki Pompatyczności. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_turalny Re: Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 23.09.09, 01:46 Zaraz, zaraz. Ktoś chyba zapomniał, że sam przetarg to dopiero początek gehenny, której następnym etapem w naszej rzeczywistości są ciągłe odwołania. Natomiast pytanie jest (patrząc na obecny repertuar Filharmonii z nowym dyrektorem) - czy nasza orkiestra będzie tam coś mogła sensownego i na poziomie zagrać? Życzę jej tego z całego serca, ale rzeczywistość i najbliższe plany koncertowe na razie niestety rozczarowują. Tak więc data wydaje się mało prawdopodobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 IP: *.chello.pl 23.09.09, 09:12 Mam nadzieję, iż będzie można tam zobaczyć coś innego niż naszą orkiestrę bo ona jakoś nie powala. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_turalny Re: Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 24.09.09, 13:43 Ale za to jutro jak powali! Dwa tygodnie ćwiczą utwór dziecięcy Lutosa i symfonię Beethovena (radzę spojrzeć na partie trąbek - dobrzy muzycy nie lubią tego grać, bo podobno partia jest "za nudna"...:)) Zastanawiam się co to będzie, jeśli okaże się, że Diadiura będzie z orkiestrą otwierał nową filharmonię. Wypadałoby wtedy zagrać Symfonię "Odrodzenie" lub poematy symfoniczne patrona orkiestry - Karłowicza, które są o wiele trudniejsze. Pewnie będzie trzeba na pół roku zamknąć filharmonię, żeby się mogli przygotować (to tłumaczyłoby dlaczego inauguracja będzie w lutym a nie we wrześniu, hehe...:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler Re: Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 IP: *.szczecin.mm.pl 29.09.09, 22:06 spokojnie...najpierw zmienia sklad orkiestry na bardziej mieżdunarodnyj:))) na razie się pożegnaliśmy z I koncertmistrzem. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zebra Re: Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.09, 22:52 No to natępny prezydent bedzie się cieszył razem z mieszkańcami z tego co zainicjował poprzedni prezydent. Na szczęście nie będzie już obecnego prezydenta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 IP: *.mysmart.ie 23.09.09, 03:41 w skrocie twoja wypowiedz brzmi "fajnie, ze zrobil, niech juz idzie". ot, wzor wdziecznosci malkontenta. Odpowiedz Link Zgłoś
ew-a34 Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 23.09.09, 06:35 Tak się ciesze. I mam nadzieje ,że nic nie przeszkodzi w dotrzymaniu terminu.Była bym srodze zawiedziona.Odrzucam jednsk te mysli szykuje sie do pojścia. Sadze że trzy lata wystarcza mi na zdecydowanie sie w czym pojśc ( hiiii ). Bo że program będzie wyborny o to sie nie marwię. I już mysle co usłysze i kto będzie pierwszym solista Naszej Szczecińskiej Orkiestry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kimi Re: Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 IP: *.chello.pl 23.09.09, 21:40 Do red. Ewy Podgajnej (ep): Pani indolencja, jaką Pani prezentuje od lat, jest obezwładniająca. "Uroczysta inauguracja" to przecież "masło maślane". Tak trzymać (żartowałem). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glu Re: Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 IP: 213.155.168.* 25.09.09, 09:45 Chyba w pokera z pełnonocnikami prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
nieposlaniec.pl Nowa filharmonia zagra w lutym 2012 29.09.09, 21:27 kultura, muzyka jest ważną sferą życia Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 no to CZAS START - dwa lata! 29.09.09, 22:13 No, to zapisujemy w pamieci OBIECANKE... w lutym 2012 ma byc filharmonia - pierwszy koncert! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler Re: no to CZAS START - dwa lata! IP: *.szczecin.mm.pl 04.10.09, 23:01 jak sie do roboty z papierami nie wezma to nie zagra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler Re: W lutym 2112 IP: *.szczecin.mm.pl 05.10.09, 00:13 az tak bym na to nie patrzyl... proste: -filharmonia nic nie robi -opera na inauguracje wykonuje program filharmonii -za rok okaze sie ze zdaniem oficjeli obie instytucje jednak moga razem -powstaje korekta projektu -2015-2016 - powstaje kompleks opera+filharmonia: Oryl+Kunc Super nie? Akurat na 2016 ESSSSk.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler A nie mówiłem że nic nie robimy? IP: *.szczecin.mm.pl 21.10.09, 21:25 nowy dyrektor nowa jakość i wolne prawie dwa tygodnie!!! a pensja leci! Super życie! to jest filharmonia!!!! ha! Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: W lutym 2112 22.10.09, 13:05 Gość portalu: googler napisał(a): > -za rok okaze sie ze zdaniem oficjeli obie instytucje jednak moga > razem > -powstaje korekta projektu > -2015-2016 - powstaje kompleks opera+filharmonia: Oryl+Kunc A może jeszcze plus Klub 13 Muz - gdyby była współpraca Oryl+Kunc+Roguszka, to Szczecin stałby się stolicą sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler Re: W lutym 2112 IP: *.szczecin.mm.pl 22.10.09, 16:04 hmm... w takim tryło to Oryl szybko by odpadł. za mientki jest. chyba że zrobią go od Pijaru, żeby stał i ładnie wyglądał, ale do tego to Kunc się bedzie pchał:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: W lutym 2112 IP: *.chello.pl 22.10.09, 16:19 Podobno Roguszka teraz rzadko bywa w fefinie (tylko zaglada co miesiąc do kasy po wypłatę), bo studiujej w Wyższej Szkole Filmowej w Łodzi. Będziemy mieli Filmo-pero-monię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler Re: W lutym 2112 IP: *.szczecin.mm.pl 22.10.09, 16:23 nakręcą operę filmową. W roli głównej A. O. Opracowanie i udźwiękowienie W. K. Scenariusz i reżyseria: R. R. Tytuł: "Floating Garden" Pięknie się składa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler Re: w końcu świata IP: *.szczecin.mm.pl 22.10.09, 21:31 nieeee beatrix nie przesadzaj, nie róbmy z Oryla Boga! Tak długo budować nie będą, moim zdaniem albo wcale nie zbuduja, albo zbudują, ale ruszą w "nową jakość artystyczną" połączonymi siłami filhopery. Mnie to nie na rękę,bo jestem z filharmonii, ale niemało jest zwolenników tego rozwiązania:) Odpowiedz Link Zgłoś
trombonek Re: w końcu świata 23.10.09, 03:42 I co Panie googler? Orkiestra po paru tygodniach pracy nauczyła się grać III Beethovena i suitę dziecięcą Lutosa, muzycy wypięli się dumni jak pawie, oczekując uwielbienia od steranej fałszami publiczności i teraz znowu zespół się obcyndala dwa tygodnie i bierze pensyjki z naszych podatków za siedzenie w domu albo granie na chałturach. I co się z przyjściem Diadiury zmieniło? Nic! Tyle, że mniej polskiego na próbach słychać. Znowu jest tak, że my musimy płacić za Wasze pensyjki i ZUSy, a Wy nam zagracie jak będziecie mieli ochotę albo i nie. No, ale nowy artystyczny musiał czymś orkiestrę "podkupić" skoro już za trzy tygodnie będzie potrzebował życzliwości muzyków dla solistki ze swojej rodziny. Mam szczerą nadzieję, że miasto z naszych podatków ani grosza więcej na to schronisko dla leserów nie da i żadne blaszane bębenki i fujary pod UM nie pomogą w wywalczeniu dopłaty na podwyżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler Re: w końcu świata IP: *.szczecin.mm.pl 23.10.09, 12:49 panie trombonek - przecież właśnie o tym pisałem, że się obcyndalamy!!! Mnie to również nie odpowiada, taka polityka odgórna, ale pewnie A. O. razem ze swoim "fraucymerem" stwierdzi, ze w związku z wielością materiałów dewizowych musieliśmy obciąć ilość koncertów... Czy Pan myśli, że naprawdę wszyscy w tej fabryce snów nie lubią pracować? Otóż nie. Nie wszyscy. Niedługo i tak staniemy się częścią filhopery jak czytam gazetę to otwierają się niektóre klapki:) Odpowiedz Link Zgłoś
trombonek Re: w końcu świata 23.10.09, 14:21 Jak widać nawet Polak z Polakiem i to na internetowym forum, mogą się dogadać...:-) Tylko jest jedno "ALE" - czy przypadkiem nie orkiestra wybrała Diadiurę? Tyle osób (zresztą Pan też) broniło tej kandydatury, a teraz widzę, że jest niestety tak jak mówiłem, że będzie - "wiatr odnowy" okazał się niestety tylko małym bączkiem, który po koncercie inauguracyjnym szybko się ulotnił...:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: googler Re: w końcu świata IP: *.szczecin.mm.pl 26.10.09, 14:06 Takie "bąki odnowy" to ulubione polskie danie:) Byłem za Diadurą, bo wiem, jak bardzo potrafi porwać orkiestrę, nie na strzępy, jak to Rychert miał w zwyczaju, ale swoim entuzjazmem dla muzyki. W każdym razie z niecierpliwością czekam na moment, w którym okaże sie, że w namiocie Opery, postawionym na papieskich Błoniach, dzieje się 4-5 razy więcej. I wtedy życzę "Orylu" optymizmu w działalności filharmonicznej. I zes..a się, a nie zapewni pełnej sali na naprędce organizowanych koncedrtach kameralnych i recitalach i innych, któe nagle okazą się niezbędne dla zapełnienia sezonu. Ja łaziłem z projektami od czasów Salwarowskiego, wszystkie zostały odrzucone z braku czasu, chęci, etc.UWAGA! nie pieniędzy, bo zapowiedziałem, że wszystko co chcę robić, zrobię z kolegami i koleżankami "w normie", ku chwale. Ale ku chwale nie jest nikomu w tej Fabryce Snów potrzebne. Dobrze, że choc niewielu się przebiło - m. in. (MIĘDZY INNYMI, proszę nie wytykać że o kimś zapomniałem!!!!!) "High Five" i "Pau-Pa- Rau". Chwała im za to. Trzymam kciuki za młodych. Niech mają dalej siłe walczyć z betonem Odpowiedz Link Zgłoś