cbaabc 10.10.09, 14:15 W przyszłym tygodniu ogłoszą przetarg na wykonawcę hali widowiskowo-sportowej. Jest już inżynier kontraktu. Oczywiście budowa ruszy dopiero w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: Przetarg na budowę hali widowiskowo-sportowej 10.10.09, 14:58 No to bierzemy głęboki oddech, trzymamy kciuki i pilnie będziemy nadzorowali tę budowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Przetarg na budowę hali widowiskowo-sportowej IP: *.ipspace.xilinx.com 11.10.09, 00:10 jakos mam wrazenie, ze duza czesc forum trzyma kciuki by to sie nie udalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: Przetarg na budowę hali widowiskowo-sportowej IP: *.szczecin.mm.pl 11.10.09, 14:27 Większość trzyma kciuki, żeby kolejny raz dobrze na tym nie wyszły meneliki w garniturach, których jedynym osiągnięciem było wylansowanie się na stanowiska, a którzy nie dokonali literalnie niczego przez te lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: es-ce kabel!!! ty żyjesz??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.09, 00:37 cbaabc napisał: > W przyszłym tygodniu ogłoszą przetarg na wykonawcę hali widowiskowo-sportowej. > Jest już inżynier kontraktu. Oczywiście budowa ruszy dopiero w przyszłym roku. już miałem nadzieję że nie zobaczę twoich żałosnych wypocin na forum, wystarczą nam agitki ZADa, ale jak widać powstałeś z grobu, zombie :))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: kabel!!! ty żyjesz??? IP: *.ipspace.xilinx.com 11.10.09, 04:27 faktycznie, to, ze szczecin moze miec hale jest zalosne. fajnie sie dowiadywac co sprawia malkontentom radosc a co ich boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: kabel!!! ty żyjesz??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 04:45 Witam. Jakoś nigdzie nie widzę w tych wpisach "malkontenctwa" i niechęci iż Szczecin może mieć hale. Coś spać pan nie może cóż współczuję ;) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos zad mylisz sie... IP: *.177.wmc.com.pl 11.10.09, 12:41 ZAD gdyby twoj pryncypal pan Ksyfstsek na poczatku swojej zalosnej kadencji nie wstrzymal inwestycji to hala juz by stała, albo była na ukończeniu, a tak trzeba czekac kilka kolejnych lat, ale trzymamy kciuki razem z toba ZAD. Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: zad mylisz sie... 11.10.09, 13:14 Ano byłaby, ale poczekajmy na wycenę kontraktu, bo może się okazać, że będzie taniej o 25%. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: zad mylisz sie... 11.10.09, 15:32 Gość portalu: Ktos napisał(a): > ZAD gdyby twoj pryncypal pan Ksyfstsek na poczatku swojej zalosnej kadencji nie > wstrzymal inwestycji to hala juz by stała, albo była na ukończeniu, a tak trzeba czekac kilka kolejnych lat, ale trzymamy kciuki razem z toba ZAD. .............. niestety dał ciała nasz niezbędny i jest to jego ogromny -, że chciałby,a boi się Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc witam po przerwie 11.10.09, 12:34 Mam kilka miesięcy zaległości. Nie prowadzę agitek. Mam zamiar informować o tym co się buduje i nic więcej. Zrozumiałem też, że przez kryzys nie można być hurra optymistą. Ciekawe jak wycenią budowę hali na Szafera. W 2004 było coś koło 140 mln, 2006 już 160mln, rok temu 200mln zł! A teraz? Obstawiam, że coś koło 160-180mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: witam po przerwie IP: *.177.wmc.com.pl 11.10.09, 12:46 widze kabel ze chociaż ty spokorniałes w przeciwienstwie do zada i nie siejesz juz propagandy sukcesu kżystka i nitrasa, ale prosze cie zebys nie zwalal wszystkiego na kryzys, bo wiekszosc porażek to niestety PEŁO i pan Ksifstsek, a nie zaden kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: witam po przerwie 11.10.09, 13:11 A co konkretnie jest winą PEło? Bo chyba nie kaskada, jwc i inne biurowce? Nieudolnością Peło to jest stadion i akłapark. Wydaje mi się, że po prostu nie stać nas teraz na te wszystkie atrakcje. Chociaż hala będzie i basen. Lepsze to niż nic :/. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: witam po przerwie 11.10.09, 12:58 Witam... wylewnie... Bedzie duzo taniej, bo jak powiedział radny Serdynski teraz wszystko tanieje, a Zed to potwierdził! Tak wiec MUSI byc bedzie DUZO taniej... bo jak bbedzie drozej, to znaczy, ze nas oszukali albo próbuja okraść! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: witam po przerwie 11.10.09, 13:01 acha zapomniałem dodac, ze wszystko tanieje, ale oprocz tego co drozeje... czyli pradu, paliwa, wody... Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: witam po przerwie 11.10.09, 13:08 Zgadza się, ale ja w kwestii prac budowlanych. Świetny okres dla tych, którzy mają kasę i chcą np. dom sobie wybudować. Mnie nie stać :). Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: witam po przerwie 11.10.09, 13:27 wbrew pozorom nic sie nie zmieniło, jezeli chodzi o wieksze inwestycje - natomiast na pewno mozna znalezc tanszych do drobniejszych prac, ale mozna stracic na jakosci - na mojej inwestycji kilkukrotnie wyrzucalem "fachowców", gdyz nie trzymali jakosci. To znacznie wydłuza czas budowy... a kolejni poprawiali po poprzednich, co takze podrazało. Natomiast jezeli chodzi o materialy, to te markowe trzymaja ceny, mozed stanialy jakies gorsze jakosciowo zamienniki... ale osobiscie wole wydac wiecej na dobry material niz potem walczyc z rozpadajacymi sie poprawkami! Odpowiedz Link Zgłoś
cbaabc Re: witam po przerwie 11.10.09, 13:07 Aha - wygrałeś zakład :) Miałeś rację co do JWC. Przepraszam :). Mam jednak nadzieję, że nie zrezygnują z tego biurowca, ale w tym roku nie ma szans. Może w 2010? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: witam po przerwie 11.10.09, 13:18 Noooooooooo, zaskoczyłes mnie... Mysle, ze kryzys dotknie nas w tym roku i nastepnym, ale od wlasnie 2010 zacznie powoli sie ruszac... oczywiscie nic juz nie bedzie takie same rozbuchane, ale inwestycje beda powoli realizowane! Szczerze powiedziec, to chyba najpredzej szacuje, ze ruszy ECE z budowa Kaskady, bo podejmuja dzialania no i w miejscu Polmo, zapowiada sie takze budowa centrum handlowego na przyszły rok! Zas co do hali, to mam pewne obawy, ze jednak za wczesnie - chocby z tego powodu, ze dojazd do hali bedzie trudny... powiedzmy z S3, ktora moze sie blokowac wrecz. Moze wiec sie troche slimaczyc ta budowa, bo zaczna, ale moze byc krucho z pieniedzmi, ale taka jest potrzeba polityczna, bo jak wiesz wybory mamy za rok! No, a poza tym, zeby zrealizowac hale musza ciac po innych wydatkach, tego obawiam sie najbardziej - bo jak dyrektor UM mowi, ze nie ma pieniedzy na zrobienie zjazdu z S3 i drogi przez Podjuchy, bo ma ruszyc hala, to uwazam to za dziwne - gdyz moim zdaniem, te inwestycje sa bardzo powiazane... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: witam po przerwie 11.10.09, 13:42 Mam prosbe, zeby zamknac sprawe takim kluczem... to zebys napisał to w watku, w ktorym sie załozylismy! forum.gazeta.pl/forum/w,70,85744647,85744647,Biurowiec_JWC_nowa_wizualizacja_zmiana_planow_.html Z góry dziekuje.... lubie ludzi konsekwentnych, sam nie lubie obiecywac, ale jak obiecam, to raczej dotrzymuje slowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: Przetarg na budowę hali widowiskowo-sportowej IP: 62.69.217.* 11.10.09, 16:53 A jak skończą budować, to się okaże, że to nieudana replika Hali Gąsienicowej Odpowiedz Link Zgłoś