Dodaj do ulubionych

przed przesluchaniem

• Gość: floating in space represjonowani są wszyscy nawet Ci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.09, 19:24
      którzy nie dostaną wezwania.

My pływający w przestrzeni uważamy, że wniesione zawiadomienie i to
      aż do prokurtaury oskarża, ubliża oraz narusza dobra osobiste nas
      wszystkich korzystających z tego forum. Forum, jak każde ma swoje
      prawa i zasady usuwania postów i pierwszą czynnością, zawsze,
      powinno być skierowanie prośby do administratora, o usunięcie tego
      lub innego wpisu wraz z uzasadnieniem. Z zasady, złe wpisy powinien
      usuwać administrator, a jeżeli tego robi to z trzech powodów:
      - nie zauważył tego wpisu,
      - nie widział podstaw do jego usnięcia,
      - nikt nie prosił o usunięcie danego wpisu.
      Jeżeli administrator nie usuwa tego lub innego wpisu na prośbę osoby
      poszkodowanej lub może nawet autora (moim zdaniem, też ma prawo
      żądać usunęcia wpisu, bo np uzna, że był głupi), to jest to problem
      nie internauty, a administratora i właściciela forum.

Pływając w przestrzeni widzimy jedno dobro w zdarzeniu. Trzeba raz
      na zawsze rozstrzygnąć kto jest właścicielem wpisu,a kto treści oraz
      kto i jak może nimi rozporządzać oraz wykorzystywać - szczególnie na
      forum.

A skoro jesteśmy wszyscy pośrednio lub pośrednio represjonowani
      (pomimo, że mnie też rażą niektóre wypowiedzi na forum), to nadszedł
      czas odwołać tego politycznego zadymiarza i zorganizować referendum
      by go w końcu zdjęto z tego stołka. Byłby to piękny przykład nie
      tylko w kraj, ale i całej Europie. Ponadto, teraz gdy jako miasto
      jestśmy niemal na dnie, byłaby to najlepsza akcja promująca nasze
      pomimo wszystko piękne miasto i jego mieszkańców. Chętnie
      przyłączymy się do takiej akcji np pt'REPRESJONOWANI dla SZCEZECINA'
      • Gość: moderator Re: represjonowani są wszyscy nawet Ci IP: *.szczecin.mm.pl 15.10.09, 19:42
        Moment, ale dlaczego ja mam społecznie walczyć o to, żeby usuwać wulgarne wpisy? Nikt mi za wychowywanie nie płaci.

Ale jest inna kwestia: skoro Krzystek uważał, że jest znieważany i znał te wpisy, to powinien zgłaszać ich usunięcie do Gazety Wyborczej, by ograniczyć negatywne skutki - o których baje - dla swojego wizerunku (na który sam ciężko i pokrętnie zapracował).

Skoro obudził się dopiero teraz, to dlaczego żąda przeprosin za coś, co mu nie przeszkadzało miesiącami i ówcześnie nie podjął żadnych, prostych kroków, by usunąć te wpisy?

Niespójność logiczna działań tego Pana jest porażająca.
        • andreas.007 Re: represjonowani są wszyscy nawet Ci 15.10.09, 19:55
          Zauwaz jaka GŁUPOTE napisał ten prezydent Piotr K.
          w liscie rozesłanym do gazet:

"Nie boję się dyskusji. Proszę tylko o to, aby odbywała się ona
          na określonych zasadach. Te zasady powinni określić sami internauci
          w drodze cywilizowanej dyskusji"

Nawołuje do dyskusji na okreslonych zasadach,
          dalej sugeruje, ze te zasady powinno sie okreslic
          w wyniku dyskusji,
          A PRZEPRASZAM A ZASADY DO DYSKUSJI O ZASADACH DYSKUSJI,
          TO TEZ POWINNO SIE USTALIC W DRODZE DYSKUSJI....

Panie Piotrze K. TO JAKIS BEŁKOT PARTYJNIACKI,
          bo na zebraniach partyjnych pewnie tak sobie dyskutujecie...
          dyskutujecie, dyskutujecie, a rzeczywistość skrzeczy i siega dna!
          • tikki Re: represjonowani są wszyscy nawet Ci 15.10.09, 21:35
            Wow! Ale sie porobiło...
            Dawno nie zaglądałam na forum...

White, wyrazy szacunku i poparcia za założenie Komitetu Obrony
            Represjonowanych Szczecinian (KORS wychodzi). Wszystkim
            represjonowanym życzę mocnych nerwów.

"Nie boję się dyskusji. Proszę tylko o to, aby odbywała się ona
            na określonych zasadach. Te zasady powinni określić sami internauci
            w drodze cywilizowanej dyskusji"

Jeżeli zasady dyskusji mają określić sami internauci w drodze
            dyskusji (to prawie jak odbicie lustrza w lustrze w lustrze...)to ja
            chciałabym poddać pod dyskusję pierwszą z zasad:
            1. Każdy internauta ma prawo wyrażać opinię o sposobie zarządzania
            miastem przez reprezentatów wybranych w demokratycznych wyborach i
            podlegających publicznej ocenie.
            • Gość: kiełbaska Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 22:13
              Kłamał, czy nie?
              • andreas.007 Re: Dumny Szczecin 15.10.09, 22:18

podobno to bład drukarski...
                ale tak juz zostało.
                ;)
                • Gość: kiełbaska Re: Dumny Szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 22:21
                  Fakt. Miałobyć Ciecin.
                  • andreas.007 Re: Dumny Szczecin 15.10.09, 22:24
                    ;)
    • Gość: donosperfidny Krzystek chciał nas wykończyć po cichutku! IP: *.chello.pl 15.10.09, 22:23
      Najbardziej wnerwia mnie fakt, że Krzystek chciał nas forumowiczów
      wykończyć po cichutku, eliminując wybranych przez swoich szpiegów
      forumowiczów!Najpierw prokuratura odmówiła, to nacisnął w...i myślał,
      że nas wykończy po cichutku, na śpiku, to jest największy skandal!
    • sebastian_stoewer 3 mam kciuki! 15.10.09, 23:07

nie jestem zwolennikiem obecnej władzy, ale bardzo mnie dziwi strach jaki zawiał
      na forum...w końcu pismo pisane jest prawie tak dobre jak mówione...ten proceder
      stwarza poza tym niepowtarzalną wprost okazję aby powiedzieć naszemu
      Prezydentowi co się sądzi :) ...inna sprawa, że lepsza jest do tego droga
      cywilna a nie karna, ale każdy gra w takie karty jakie lubi...
      • andreas.007 Re: 3 mam kciuki! 15.10.09, 23:13
        Jestem ciekaw czy jak ktos nazwał pana Piotra K.
        powiedzmy oszustem - choc nie o to pyta akurat prokurator,
        ale powiedzmy, ze za to, to czy pozwola udowodnic,
        ze Piotr K. jest oszustem... bo to by była rozprawa polityczna!
        • sebastian_stoewer Re: 3 mam kciuki! 15.10.09, 23:27

Andreas! A czy w tym forum nie chodzi o politykę? Wiadomo, że tak...i nie widzę
          nic w tym złego, by autor jakiegoś tam postu, powtórzył to samo na sali sądowej...:)
          • andreas.007 Re: 3 mam kciuki! 16.10.09, 01:19
            Powtórzył i wykazał, ze ma racje... na przykladach!
            • sebastian_stoewer Re: 3 mam kciuki! 16.10.09, 01:26

ok! nie wiem czy mu się to uda przed Sądem...ale jednego jestem pewien, że ani
              Tobie ani mi się od tego nie poprawi...
              • andreas.007 Re: 3 mam kciuki! 16.10.09, 01:30
                znaczy co chciałbys poprawic -
                byłem korektorem, moge poprawic!
                • Gość: ja popieram >> przed przesluchaniem IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 02:30
                  Z uwagi na niebywałą wprost sytuację w której to albert_c (moderator?) i szajka trzęsąca ze strachu gaciami - szukają wsparcia/poparcia w grupie WGKiP Szczecin (Wszystkowiedząca Grupa Krytykantów i Pieniaczy) - trzymam za Was kciuki i mam wielką nadzieję, że stojąc przed organem państwowym (prokuratura) - wykażecie się odwagą i językiem równie wyszczekanym, jak na forum. Wielkim wyróżnieniem była by relacja bezpośrednia w TV i na żywo. Nie zaprzepaśćcie tej szansy na sukces! ;)
                  • andreas.007 Re: >> przed przesluchaniem 16.10.09, 03:14
                    Pan Piotr K. zrobił głupotę pozywajac forowiczo,
                    gdyby zrobił to wobec jednego za wulgaryzmy zyskalby być może,
                    wzmacniajac swoją pozycje, ale pozywajac wszystkich,
                    którzy mieli wątpliwości co do jego intencji w sprawach
                    mieszkania i szwagra, to stała się afera na cała Polske!

Teraz Szczecin znany jest w Polsce z prezydenta,
                    który wyrokiem sadu musiał oddać mieszkanie,
                    bo je wbrew prawu pozyskał, a teraz jeszcze podał forowiczow
                    do sadu nie o wulgaryzmy, ale słowa użyte przy aferze ze szwagrem...

A gdyby doszło do sprawy, w co wątpię, to przed sądem
                    łatwo byłoby wykazać, ze sprawy mieszkaniowa i szwagra -
                    mogą budzić wątpliwości, gdyż w żadnej z tych spraw
                    nie wskazano winnych ani wydania mieszkań wbrew prawu,
                    ani winnych pierwszego przetargu, który uniewazniono po tekstach
                    także tu na forum!

Każdy wiec na własna rękę dochodzi winnych,
                    a w każdej tej sprawie nie dość, ze pan Piotr K. lub rodzina
                    zyskiwali to jeszcze miał głos być może decydujący!

Nie wyjaśnione do końca sprawy zawsze mogą budzić
                    wiele watpliwosci i siac ferment...
                    • Gość: port macierzysty czy prokurator wpierw nie musi przesłuchać autora? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 08:03
                      Miota się i tyle - pewnie traci partyjny grunt i pozycje, stąd
                      chciał być przebiegły i sądził, że w ten sposób co niektórzy się
                      przestraszą, a on zaistnieje.
                      Wszyscy się teraz odetną (nawet Ci w urzędach), bo kto wie czyja
                      córka lub syn np kogoś ważnego stoi za tą lub tamta wypowiedzią.
                      To było i jest polityczne i lokalne i ogólnopolskie SEPUKU. Na jego
                      miejscu wywaliłbym doradców którzy mu to doradzili i ratując sie
                      zwalił na nich winę.
                      • Gość: zniesmaczony Wyborcza IP: 62.69.217.* 16.10.09, 08:33
                        dzisiejsza Wyborcza broni Krzystka i określa
                        forumowiczów "CHULIGANAMI"
                        ciekawe,że artykułu nie ma w wersji internetowej :)
                        • swarozyc Re: Wyborcza 16.10.09, 11:57
                          Gość portalu: zniesmaczony napisał(a):

> dzisiejsza Wyborcza broni Krzystka i określa
                          > forumowiczów "CHULIGANAMI"
                          > ciekawe,że artykułu nie ma w wersji internetowej :)
                          ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                          "Nieznani sprawcy" - Jak za komuny!!
                  • Gość: samotnik Re: >> przed przesluchaniem IP: 62.69.217.* 16.10.09, 07:56
                    mam wielką nadzieję, że stojąc przed organem państwowym (prokuratur
                    > a) - wykażecie się odwagą i językiem równie wyszczekanym, jak na
                    forum. Wielkim
                    > wyróżnieniem była by relacja bezpośrednia w TV i na żywo.
                    Nie zaprzepaś
                    > ćcie tej szansy na sukces! ;)

z pewnością NIE DAMY się zastraszyć
    • chmura923 Cenzura w Szczecinie - skandal na cała Polske 16.10.09, 09:27
      Podczas przesłuchań w prokuraturze składać doniesienia o przestepstwie. Na polityków szczecińskich, jesli są niewyjasnione jakies sprawy, na polityków z Polski. Kazdy powinien przynieść kilka takich spraw i złożyc doniesienie. Niech sie prokuratura zajmie tym czym powinna dawno się zająć. Taśmy Beger, kupczenie stanowiskami państwowymi na oczach całej polski, nikomu włos głowy nie spadł. Afery kolejnych rządów, afery prywatyzacyjne, ostatnie afery, wszelkie nie wyjasnione sprawy. Bez trudu znajdziecie w internewcie tysiące afer, za które nikt nie poniósł żadnej odpowiedzialności. Spiosać to wszystklo i złożyc w prokuratusze. Żądać wyjasnienia i wszczęcia sledztwa. To jest SKANDAL że władza ściga internautów a nie ściga zlodziei grosza publicznego, politycznych mafii i tych którzy na naszych oczach niszczą naszą Ojczyznę!!!!
      • albert_c @ J.Serdynski 16.10.09, 11:43
        Troche polemiki z Panem raczej nie zaszkodzi, a moze cos wyjasni:

1. Napisal Pan w swoim pierwszym poscie,ze 'Deklaruję pomoc wszystkim tym, którzy mieliby miec zarzuty za KRYTYKĘ'

w nastepnym poscie:

2. Skąd taka wykładnia!? Odsyłam do oświadczenia Prezydenta Krzystka.
        Jasno z niego wynika, że nie ma mowy o zamykaniu ust, czepianiu się
        i szukaniu dziury w całym...

JA: Otoz panie radny - oswiadczenia p. Krzystka nijak sie ma do faktow - w dniu wczorajszym udowodnilem tu na forum, ze p. Krzystek jest klamca - w wywiadzie 'rozmowy pod krawatem' oklamal w sposob bezczelny zarowno redaktora Chacinskiego jak i cala opinie publiczna - sadzi Pan ze po tym fakcie ktos powazny jeszcze uwierzy w szczerosc intencji p. Krzystka?
        Moim zdaniem nikt kto szanuje sam siebie nie powienien dawac wiary klamcy.

3. nastepnie napsial Pan:

'Podane przykłady sa ewidentnym przejawem chamstwa,pomawiania i kłamstwa, także wobec najbliższej rodziny. Czas na przeprosiny i posypanie głowy popiołem, a nie na fałszywe larum o zagrożeniu wolności słowa.'

JA: podane przyklady sa przede wszytskim zmanipulowana wypowiedzia przygotowana przez biuro prasowe p. Krzystak.

Calosc wypowiedzi, ktora zacytowal p. Krzystek jest dostepna pod tym linkiem:

forum.gazeta.pl/forum/w,70,94956163,,Niejasnosci_w_sprawie_szwagra_prezydenta.html?v=2
        Prosilbym Pana o wskazanie gdzie w przytoczonej wypwoiedzi jest to 'klamstwo' o ktorym Pan wspomnial.
        Sadze takze ze wiekszym chamstwem jest oklamywanie dziennikarza i spoleczenstwa niz pisane o p. Krzystku ze jest oszustem - zna Pan inne synonimy na klamce niz oszust? - jezeli tak prosze sie nimi ze mna podzielic - pozostane wdzieczny.

Odnosnie rodziny p. Krzystka swoim postem zwracalem jedynie i az uwage na to, ze dla mnie skandalem jest zachowanie p. Krzystka, poprzez ktore miesza on swoja rodzine ws polityczne - ze swoja glupota i niekompetencja oraz grzechami przeszlosci doprowadza do tego, ze cien podejrzenia o oszustwo pada na jego najblizszych - to ze bylo oszutswo to nie jest moj wymysl - to wyrok sadu ktorego konsekwencja jest odebranie mieszkania p. Krzystkowi, ktore to mieszkanie nabyl w sposob nieuczciwy.

Wczoraj p. Krzystek przyznal ze czyta to forum - mam nadzieje, ze moj niezwykle ostry w slowach post spowodowal ze sie opamietal od tego, zeby wplatywac swoja rodzine ws niejasne sytuacje.

i na koniec: jezeli intencje Pana oraz p. Krzystka sa szczere to jako forumowicze proponujemy spotkanie face to face z p. Krzystkiem. P. Krzystek wzywa do nieanonimowej debaty - prosze bardzo my jestesmy otwarci - prosze do tego doprowadzic - nasze warunki zostaly okreslone tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,70,101632481,101632481,Prezydencie_Krzysteeeeeeeeek_.html
        z wielka checia podejme sie z Panem polemiki - chocby po to, aby dac Panu szanse zeby mogl Pan sie przekonac ze jestem niemniej merytorycznie przygotowany do takiej debaty niz Pan. I ze za moimi wypwoiedziami stoja argumenty, ktorych jak na razie po Pana i p. Krzystka stronie wciaz brakuje.

Odnosnie przeprosin - dokonalem tego zanim pojawil sie Pana wpis na forum - zeby nie musial sie Pan wysilac z jego poszukiwaniami przytaczam tresc:
        'Niemniej chcialbym jednoczesnie oswiadczyc tu na forum publicznie, ze jezeli Pan Panie Prezydencie czy tez Panska malzonka poczuliscie sie urazeni moja opinia to przepraszam Pana i Panska malzonke.'

pozostajac w powazaniu,
        A.
        • Gość: ja popieram Re: @ J.Serdynski IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 12:59
          Czyżby „władza” tego forum miękła?? ;D

Szanowny adminie! Jak to?! Jak to?! Taki Pan twardy w swoich zarzutach a tu kaja się Pan z przeprosinami?? ;)

Kojarzy mi się to z groteskową sytuacją, jaką widuję czasami na ulicach i w relacjach pomiędzy pieskami. Szczeka taki mały piesek na dużego, ale wystarczy, że ten większy się poruszy a mały sp..dalalala, gdzie pieprz rośnie. Potem wraca i dalej szczeka… I tak w kółko…
          Choć zdarza się czasami, że ten większy up…li mniejszego i wtedy kończy się bajka.

Myślę, że podobnie jest z resztą twardych rycerzy z forum szczecińskiego. Szczekane a potem wazelina. (To nie do Ciebie twarda wazelino.) ;D Szczekał admin razy kilka… powieźli go do wilka…

• albert_c Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 13:07
            Czy to az tak wielkim dyshonorem jest przeprosic.

Do dnia wczorajszego pan Fyftek nie wyrazil ani publicznie ani mi osobiscie np via mail informacji o tym ze moej wpisy go urazily - wczoraj przyznal ze urazily i zechcial podjac za pomoca swoich sluzb polemike ze mna.

Jak tylko doszla do mnie informacja, ze pan prezydent czuje sie urazony, jako czlowiek kulturalny pospiepszylem z przeprosinami - nie chce aby ktos przez moje slowa, ktos wrazliwy rownie bardzo jak Fyftek czul sie zle czy tez dyskomfortowo.

tylko i az tyle
            ;-)
            • Gość: ja popieram Re: @ J.Serdynski IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 14:58
              "Czy to az tak wielkim dyshonorem jest przeprosic."

Według mnie jest to postępowanie jak najbardziej honorowe, ale obawiam się, że
              będę jedyną osobą na tym forum, która przyzna Ci rację. Cała reszta najwyraźniej
              zamilkła.
              • konspirant.0 Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 15:10
                Ja nie milczę. Jak będę miał za co, to przeproszę. Chyba,że teraz za prawdę też
                trzeba przepraszać.
                • Gość: as Re: @ J.Serdynski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 22:39
                  a może im chodzi o prawdę obywatelską
              • Gość: -.- Re: @ J.Serdynski IP: 188.33.170.* 16.10.09, 15:25
                Witam panią/pana-ja popieram.

NIE MILCZĘ,nie milczałam i nie będę milczała kiedy ktoś
                stara się lansować i wpierać NIEPRAWDĘ.
                Nadal nie mogę się doczekać odpowiedzi od Zeda w jego
                wątku.
                Jesteś prawym człowiekiem,piszącym tu to dlaczego się
                chowasz ?,czekam co masz mi do "powiedzenia"
                ja też pisałam w wymienianych wątkach,CZEKAM bo jakoś "upychasz"
                wszystkich do jednego tygla i starasz się niektórych zastraszyć
                moim zdaniem.

Pozdrawiam i czekam na konkretne przykłady mojego "chamstwa"
                czy też wyzwisk,podaj link i konkretne "wypowiedzi"
                bo takie podejście bez udokumentowania jest szykaną,
                jeżeli piszesz to podawaj konkretne przykłady.
                -.-
                • Gość: ja popieram Re: @ J.Serdynski IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 15:34
                  -.-:
                  Nie chcę nikogo zastraszać. I nie chciałbym upychać kogokolwiek do jednego tygla. Osoby, które mają czyste sumienie wiedzą o tym same.

Jestem jedynie za odchamieniem tego forum (z co poszczególnych osób szczególnie), ale skoro nie udało się to przez lata adminowi to być może uda się to komuś innemu.

A co do szykany... Dobry przykład. Jak widzisz - nie odnoszę się do nikogo po nicku, a już poczułaś się urażona. Pomyślcie czasami, jak czują się inne osoby, które szkaluje się tutaj z imienia i nazwiska.

• konspirant.0 Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 15:39
                    Gość portalu: ja popieram napisał(a):

> -.-:
                    > Nie chcę nikogo zastraszać. I nie chciałbym upychać kogokolwiek do jednego tygl
                    > a. Osoby, które mają czyste sumienie wiedzą o tym same.
                    >

Nawet mając czyste sumienie jest się przesłuchiwanym, wypytywanym o rodzinę,
                    znajomych, ujawniane są dane osobowe prezydentowi, ciekawe po co mu moje dane,
                    skoro w moich wypowiedziach NIE MA obraźliwych zwrotów, inwektyw , pomówień ?
                    • konspirant.0 Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 15:42
                      Czy jeśli napiszę: prezydent nie przygotował miasta na skutki "cofki", to
                      obrażam, pomawiam, czy wyrażam swoje zdanie ?
                    • albert_c Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 15:51
                      do Mr Ja Popieram:

1. Moze i te 'inne osoby' chcialy dobrze, mialy dobre intencje itp - wiadomo czym pieklo jest wybrukowane, bo wyszlo tak, ze nie wiedziec dlaczego i po co (moze nacisnieta prokuratura sama chce teraz uwalic sprawe) na wezwania wezwano:

1. Rewersa - w postach ktorego cale forum szuka szuka i znalezc nie moze ANI jednego wpisu ktoryby lamal zasadny netykiety forum - moze Tobie uda sie taki wpis Rewersa znalezc.

2. X - ktrego obelga bylo wzgledem Krzystka 'liberal na niby' - zapewne wnoszac po Twoich postach sadze ze zyczylbys sobie zeby forum wygladalo tak jak wpisy w/w Forumow

W takim razie ani ja ani nikt chyba nie rozumie dlaczego wezwano tych Forumow, ktorzy nie ublizali Krzystkowi??????

Mozesz mi wyjasnic, bo jakos nikt nie potrafi.

Moja teza: prokuratura wybrala te osoby zeby uwalic sprawe, ktorej prowadzenia sie podjela pod wplywem naciskow.
                      Albo moze ktos 'wyzszy' od Krzystka bardziej przycisnal zeby osmieszyc sprawe.

Moze Ty masz swoja teorie - chetnie bym sie z nia zapoznal.

Na razie to wyglada tak, ze Ty sobie, Krzystek sobie, a doswiadczenie pokazuje ze ma sie to nijak do Waszych intencji.
                  • Gość: -.- Re: @ J.Serdynski IP: 188.33.170.* 16.10.09, 15:48
                    Do pani/pana-ja popieram.

;))))))))) niby gdzie czuję się urażona,
                    JA ZADAŁAM konkretne pytanie,na które nadal nie uzyskałam od
                    pani/pana KONKRETNEJ odpowiedzi.
                    Właśnie jeżeli jest pani/pan za odchamieniem proszę o
                    przykłady,zbyt wielu zbyt łatwo szfuje słowami,
                    a ja jestem takim "typem" który zawsze będzie wytykał
                    SZYKANY,NIEPRAWDĘ,zadałam Tobie to jedno pytanie
                    i gdzie odpowiedź poparta dowodami "winy",
                    czyżby tak łatwo się tylko pisało.
                    Bardzo proszę o konkrety -podałam siebie jako przykład
                    bo nie chowam się NIGDY za innych,więc jak będzie z tą
                    profesjonalną odpowiedzią.
                    Czekam na dalszą polemikę lecz popartą konkretami. ;)
                    Udanego dnia życzę.
                    -.-
                    • Gość: ja popieram Re: @ J.Serdynski IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 16:21
                      -.-:

Nie napisałem nigdzie, że odnoszę się do Ciebie -.-. Nie muszę chyba przeszukiwać forum, aby natrafić na takie wyszukane słowa, jak gó...arz, szmaciarz itp. Wymierzone konkretnie w jedną osobę. Dlatego nie dziwi mnie, że ktoś ma dość bezkarności poszczególnych osób i będzie je pozywał.

Wybacz mi -.-, ale nie ma sensu powielać przykładów, które przelewają się w poszczególnych wątkach. A celowo nie operuje nickami, bo każda z osób piszących na forum wie doskonale, czy przekroczyła pewne bariery – czy nie.

admin: Nie wiem na ile (i jakie) przysługują ci przywileje kasowania postów/moderowania grupą, ale jeżeli je posiadasz i to bez ograniczeń to Twoja wiarygodność (dla organów państwowych) będzie trochę mała. Wydaje mi się, że jako admin powinieneś zachować największy umiar w opiniowaniu całej sprawy…
                      • Gość: -.- Re: @ J.Serdynski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 17:55

- ja popieram -

Wiem iż nigdzie nie napisałeś,że odnosisz się do mej osoby ;).
                        Poprosiłam o uczciwość i chwilę zastanowienia na "konkretnym"
                        żywym organiźmie czyli jako przykład podałam siebie i człowieka
                        o nicku rewers,ponieważ ani w jego,ani w moich wypowiedziach
                        nie trafisz na wyzwiska czy też to co przylepia rewersowi
                        PiotrK i dlatego będę obstawała przy moim ponkcie widzenia.

Odpowiedz mi- jeżeli PiotrK TAK BARDZO chciał zadbać o własny
                        wizerunek DLACZEGO nie wystąpił przeciwko
                        FAKTYCZNIE GO "ZNIESŁAWIAJĄCYCH",.."zafaktyczniłam" się ;))))

Przepraszam jest istotny szczegół,ten cały zamęt dotyczy
                        konkretnych "osób",a ty piszesz mi o standartach i stereotypach
                        bo ktoś,gdzięś,coś tam i właśnie o to chodzi,
                        nie ingerowałabym i nie stawała w obronie rewersa gdyby rewers był w
                        tym "konkretnym" wątku i wypowiedziach "chamski" itd.,itp.,.
                        Przepraszam bądź łaskaw zapoznać się z wątkiem i wypowiedziami
                        o które się to wszystko "rozbija" wtedy będzie OK i jak mi
                        podasz przykład tego o czym piszesz,a czego dotyczy sprawa.

Udanego dnia.
                        -.-
                        wątku
                        • Gość: ja popieram Re: @ J.Serdynski IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 19:26
                          -.-:

A ja odpowiedziałem i napisałem, że nie ma potrzeby operowania konkretnymi nickami, ponieważ nie ja ścigam kogoś z urzędu. Piszę ogólnie i jak się domyślasz - unikam KONKRETNYCH oskarżeń. Popieram oczywiście stwierdzenie, że można znaleźć na forum 10x mocniejsze słowa, ja te, które napisał niejaki revers, ale... Kto powiedział, że to koniec akcji ze strony prokuratory??

A co do całego zamętu, lub ogólnego całokształtu wszelakich wypowiedzi na tym forum to odpowiem Ci w skrócie: Ja swoje konto anulowałem parę lat temu. Nie zmienia to faktu, że forum to nadal pogłębiająca się studnia nienawiści, codziennego i wzajemnego ubliżania (sobie nawzajem i ludziom, którzy nie udzielają się tutaj) i jeżeli sugerujesz, że jest to mój wymysł to nie chciałbym burzyć Twojego szczęścia i przekonania.
                          • albert_c Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 20:02
                            nie nie sugeruje ze jest to Twoj wymysl to tak gwoli wyjasnienia.

Forum to nie salon ani dobra restauracja - wbrew oczekiwaniom zapewne niemalej
                            grupy osob - ja Ciebie i innych w tym zakresie rozumiem.

Kwestia podlegajaca wyjasnieniu z mojej strony jest rowniez to ze nie jestem
                            administartorem forum, a jego moderatorem - mam pewne uprawnienia co do forum,
                            ale nie sa one tymi ktore przysluguja administrtorowi.

jezeli jestes taki przekonany o slusznosci intencji Krzystka - to zastanawia
                            mnie jedna rzecz - skoro jak mowi w maju czytal te wpisy na swoj temat dlaczego
                            nie kliknal kosza aby zostaly usuniete (a zapewniam Cie, ze zostalyby) lub nie
                            napisal maila do mnie czy do centralnej administracji ws usuniecia wpisow, ktore
                            go obrazaja?

Dlaczego przyzwolil na to, aby te rzekomo obrazajace go i jego rodzine wpisy
                            figurowaly na forum do dzis - jezeli Krzystek przyzwala na to to dlaczego ja czy
                            tez administarcja ma kasowac wpisy na jego temat i wprowadzac cenzure?

To zapodaje pod rozwage tych, ktorzy sadza ze Krzystkiem powoduja szczere
                            intencje - jezeli by tak bylo postow i watkow o ktore ma pretensje juz dawno by
                            tu nie bylo.

Taki wnisoek od polityka o usuniecie drazliwych dla niego wpisow nie jest zadnym
                            precedensem - kilku juz sie o to zwracalo m.in. Nitras i wpisy byly usuwane po
                            ich osobistych mailach.
                            • Gość: Niepokorny Albert, pójdźmy tym tropem i popatrzmy szerzej IP: *.138.c10008-a77.dsl-dynamic.vsi.ru 16.10.09, 21:17
                              Pójdźmy tym tropem i popatrzmy szerzej w intencje prezydenta.
                              Załóżmy, że miał szczytne. Że to chłop z czcią i jajami. Że honor,
                              miłość do miasta jak podkreślana do rodziny. Że chciał nam służyć na
                              tym padole. Że miał misję i poparcie a do tego predyspozycje i
                              pomysł. Że mu się naprawdę chciało.
                              Cóż się wtedy wydarzyło kiedy jak „Ja popieram” stwierdził (głowy
                              nie dam sobie uciąć ale to AL), że wyszła ta nieszczęsna afera z
                              mieszkaniem. Biedny nasz prezydent podobno się zmienił. Zaczął się
                              rozglądać bezradnie jak w matni i słuchać podpowiadaczy pokroju
                              ZEDA. Wyalienował się jak sądzę otaczając się środowiskiem
                              włazidupów. Ci powtarzali jak mantrę – nie przejmuj się, jedziemy we
                              właściwą stronę, pracujemy jak mrówki, tak się tylko złożyło, mamy
                              pecha ale prosperita wróci i przyspieszymy. Jednym słowem jest
                              dobrze.
                              Miesiące jednak mijały, zaczynało być nerwowo. Pojawiły się głosy,
                              że nici z obietnic. Ktoś krzyknął głośniej, że „głupek i oszust” .
                              Ktoś napisał w lokalnej gadzinówce, że jest źle, że nici.
                              Trzeba było być głuchym i ślepym, ażeby nie zauważyć jak skończy się
                              kadencja.
                              Zakładając cały czas dobre intencje naszego prezydenta
                              dotychczasową „dobrą robotę” która jednak efektów nie przynosiła
                              trzeba było zastąpić PRrobotą. Zresztą PRrobota święci triumfy
                              wszędzie więc może się udać w Ciecinie. Pojawił się Fefin.
                              Wydelegowano na PRodcinki dotychczasowych klakierów. W tym do gazet
                              czy na forum.
                              W gazecie akcja się udała. Fefin 2050 chwycił. Obrywało sie
                              Nitrasowi, Krzystek pozostawał w cieni krytyki. Ba pojawiły sie
                              peany i plany na przyszłość. Dostawało się cały czas innym.
                              Na forum wręcz przeciwnie. PRZed doznał szoku. Takiego gniazda
                              zacietrzewienia, dosadnego krytykowania, czasem chamstwa w stosunku
                              do pryncypała nie było nigdzie indziej. Nawet na stoczniowych
                              wiecach nikt nie krzyczał że złodziej i głupek. Tu i owszem. Ba,
                              krytykanctwo stanowiło pożywkę zarówno w codziennej urzędniczej
                              Umpraso-robocie a co istotniejsze stanowiło podstawę do salonowych
                              żartów. I Krzystek i rodzina na tym cierpiała. Powiedzmy sobie
                              szczerze. Forum szczecińskie, pomimo, że bagno było i jest
                              najpoczytniejszym codziennym periodykiem. Nie pomylę się jeżeli
                              napiszę, że każdy UMurzędnik dzień rozpoczynał tutaj.
                              Coś trzeba było z tym zrobić. I tu niestety historia ze szczytnymi
                              intencjami sie urywa. Nijak nie potrafie sobie dopowiedzieć i
                              wyjaśnić jak można było zaplanować zamknięcie forumianych ust
                              wykorzystując przede wszystkim tzw cześć i rodzinę. Jak można było
                              ulec namowom Zeda czy kogokolwiek innego mając uczciwe intencje.
                              Czemu czytając, jak napisał prezydent, forum nie nacisnął kosza?
                              Czemu Zed tego nie zrobił? Czemu do Jachima nie zadzwonił albo
                              Kowalewskiej? Czemu dziś bawi się prokuraturą , znając przecież
                              europejskie standardy wolności słowa w forumowego ciecia i chce nam
                              ustawić forum?
                              Powinien zająć się swoją działką zamiast wyręczać moderatora. Chyba,
                              że ze swoją sobie nie daje rady. Ba, ma jej dosyć. Niech więc jasno
                              powie, że tak jest.

Prezydenta ze złymi intencjami nawet sobie nie chcę wyobrazić. Na
                              forum padały już podobne sugestie, że przyszedł tu realizować siebie
                              i swoich bliskich. Nie mogę jednak w to uwierzyć, że demokratyczne
                              wybory wykreowały nam dorobkiewicza i pozbawionego czci satrapę. Że
                              człowiek potrafi tak głęboko ukryć swoje prawdziwe oblicze, że
                              podczas wielokrotnych spotkań nie udaje się prześwietlić intencji.
                              Nie dopuszczam do siebie czarnego scenariusza.

Jeszcze wciąż wierzę albo chcę wierzyć, że prezydent został
                              oszukany. Bynajmniej nie przez nas.

Niepokorny od zawsze
                              • Gość: ja popieram Re: Albert, pójdźmy tym tropem i popatrzmy szerze IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 21:27
                                Niepokorny: Popieram i przyłączam się do takiego sposobu myślenia. Zaraz poleje się wodospad goryczy i stwierdzeń, że jestem z układu, partii, znajomych Krzystka itd... A to g...no prawda.

A ja powiem Wam wszystkim tylko jedno: Szczecin jest miastem wyjątkowym. Wyjątkowo zawistnym i zakompleksionym. I nie jest zasługa prezydenta, ale mieszkańców tego miasta.

Niestety - szersze spojrzenie to element obcy na tym forum.
                                • Gość: Niepokorny Re: Albert, pójdźmy tym tropem i popatrzmy szerze IP: 83.91.86.* 16.10.09, 22:53
                                  Możemy sobie pogawędzić jakim człowiekiem nie był, czy może jeszcze
                                  jest Krzystek ale faktem niezaprzeczalnym jest, że strzelił sobie w
                                  stopę.
                                  Zjednoczenie internautów i to ze wszystkich opcji jest aż nazbyt
                                  widoczne. Za ciąganie na przesłuchania za forumowe zarzuty i to
                                  chyba jest bez znaczenia czy za rzeczywiste czy wyimaginowane,
                                  wybaczenia nie ma. Podobnie bez znaczenia jest dzisiaj że forum
                                  stało się czas jakiś temu pisowym rynsztokiem. Wolnośc słowa została
                                  pogwałcona. Do tego na policję wzywane są osoby chybione i niewinne.

Doradców bym za jajca powiesił.

Niepokorny
                          • konspirant.0 Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 20:09
                            Nie zmi
                            > enia to faktu, że forum to nadal pogłębiająca się studnia nienawiści, codzienn
                            > ego i wzajemnego ubliżania (sobie nawzajem i ludziom, którzy nie udzielają się
                            > tutaj) i jeżeli sugerujesz, że jest to mój wymysł

a nie pomyślałeś,że w kwitnącym mieście żyją szczęśliwi ludzie, poczytaj sobie
                            choćby forum Wrocław, nie mówię,że tam nie ma problemów, ale są innej rangi i
                            nie ma takiego poziomu frustracji
                          • Gość: -.- Re: @ J.Serdynski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 20:17
                            ;))))
                            - ja popieram -

Przepraszam ale niestety ;))))))))))
                            moje szczęście jest moim szczęściem realnym nie fikcją wirtualną,
                            a jeżeli ktoś szczęście
                            lokuje w forum ... to ...życzę mu szczęścia;)),wolna wola.

Przepraszam napiszę jeszcze raz bo coś żle interpretujesz moje
                            pytanie,może będzie łatwiej odpowiedzieć Tobie z ;) jeżeli
                            zastosuję "socjotechnikę" w stylu,że:
                            "ZAPYTOWYWUJĘ" ;))) Ciebie ponownie i podkreślam nie jestem
                            zainteresowana innymi OSOBAMI ani byś operował konkretnymi innymi
                            nickami (teraz będę egoistką) TYLKO podaj mi przykład chamstwa,
                            pomówień,inwektyw w wpisach:
                            -REWER-sa
                            - -.- (CZYLI MOIM uprzedziłam iż będę egoistyczną-wredotą).

PODKREŚLAM NIE JESTEM ZAINTERESOWANA INNYMI NICKAMI,
                            ta wymiana zdań ma dotyczyć konkretnie-namacalnego przykładu tylko
                            proszę nie brać namacalności dosłownie ;))),
                            jeżeli tak gładko pani/panu "idzie" popieranie i popiera
                            pani/pan tę wypowiedź udzieloną przez PiotraK
                            dlatego wypada być UCZCIWYM i zapoznać się z tzw.,"kontrowersyjną"
                            "wypowiedzią" drugiej strony,a nie bazować tylko jednostronnie
                            bo pan PiotrK powiedział...,nie jest to uczciwe podejście
                            z pani/pana strony do tematu.
                            Czy to aż taki problem napisać...
                            -rewers -dnia tego i tego w wpisie o godzinie... popełnił czy o
                            jaki posądza go PiotrK,a dwa wpisy w górę czy też pięć wpisów
                            w dół ...niejaka -.- napisała,że PiotrK jest.... CO POTWIERDZA
                            SŁUSZNOŚĆ DZIAŁAŃ PiotraK i wtedy Twoje dywagacje w TYM KONKRETNIE
                            OSOBOWYM temacie będą uzasadnione i zgodne z "prawdą",
                            natomiast jeżeli takich wpisów u w/w osób BRAK,to wypada
                            NAPISAĆ takie jedno słowo- PRZEPRASZAM,przepraszam iż podpowiadam
                            Tobie pisownię tegoż słowa,ale CHCĘ by moje pytanie,
                            to konkretne pytanie uzyskało KONKRETNĄ-JEDNOZNACZNĄ odpowiedź,
                            a nie kluczenie jakie tu uprawiasz.
                            Niestety NIE ODPOWIEDZIAŁEŚ na zadane pytanie przez moją osobę,
                            w sytuacji kiedy opierasz się na zdaniach wypowiedzianych przez
                            "pomawiającego" czyli PiotraK,A NIE JESTEŚ NA TYLE "uczciwy"
                            by mi UDOWODNIĆ rację PiotraK,a jak on nie powiedział prawdy
                            w rozmowie na której się popierasz i stawiasz tezy TO CO z
                            prawością i FAKTAMI.
                            Pozdrawiam
                            -.-
                            PS
                            Jakoś mam wątpliwości byś udzielił mi odpowiedzi bez zasłaniania
                            się ponownie - bo ktoś,gdzieś,coś tam.... Taka "pływająca"
                            odpowiedź niestety tylko utwierdzi mnie i potwierdzi iż
                            cała ta wymiana zdań ma na celu PROPAGANDĘ nakręcającą by
                            wybielić PiotraK,a nie udzielić prawdziwej odpowiedzi.
                            • Gość: ja popieram Re: @ J.Serdynski IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 20:53
                              -.-:

Nie dogadamy się. Ty piszesz i trzymasz się konkretnie jednej osoby, która według mojej opinii nie powiedziała nic, co mogło by obrazić P. Krzystka. (Jeżeli masz na myśli ów stwierdzenie, "pseudo-liberał".)

Z tego co słyszę w audycji - nie chodzi o wszystkich, ale konkretne osoby. (Jakie?! Zapytaj prokuraturę, która wzywa do siebie.)

http://www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=29

>> 2009-10-15 (Czwartek)

Więc mnie Twój nick/revers/chłopak/kolega/ktokolwiek nie interesuje. NA PEWNO nie trzeba szukać daleko i, aby znaleźć na tym forum naprawdę niesmaczne określenia o konkretnej osobie. I to jest moja odpowiedź.

Jest zresztą pewna różnica pomiędzy (sławnym) stwierdzeniem, że 'prezydent jest głupkiem' a epitetami typu złodziej, szmaciarz, gó...arz i,i,i,i... I tu można mnożyć przykłady. (Na wzór krzyczących tematów typu: Krzyyyysteeeeek Ty... (i tu wstaw dowolny bluzg)

A faktów szukaj na forum. Nie brakuje ich tutaj. A ja mam swoje zdanie na temat tego - co się tutaj dzieje i po raz ostatni odpowiadam Ci cierpliwie, że nie chodzi mi o Pana Krzystka. Pan Krzystek jest pierwszą osobą, która reaguje na pewne sytuacje a ja piszę i podtrzymuję, że popieram kroki prawne wobec osób, które w ten sposób szkalują imię konkretnych osób. Czy to grzech, że jestem za tym, aby ukrócić takie praktyki??

Posłuchaj proszę audycji to będziesz wiedziała, że chodzi o zasady a nie Twojego frenda reversa.
                              • konspirant.0 Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 20:57
                                >
                                > Posłuchaj proszę audycji to będziesz wiedziała, że chodzi o zasady

czyje ? :))))
                                • Gość: ja popieram Re: @ J.Serdynski IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 21:08
                                  konspirant.0: Nie czyje, ale jakie. Ano takie, aby ukrócić proceder, bo
                                  za pół roku będą tu latały k..wy, ch..je, pro...tytki i inne takie slogany wobec
                                  konkretnych osób. Wolność słowa i wypowiedzi to nie to samo co przyzwolenie na
                                  ubliżanie wszystkim. Powinna być prosta zasada na tym forum: bluzg i ciach! po
                                  użytkowniku. A użytkownicy powinni być tylko i wyłącznie logowani. Wtedy problem
                                  byłby mniejszy. Aż dziwne, że wyborcza nie wpadła na to jeszcze...

• beatrix13 Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 23:15
                                    Gość portalu: ja popieram napisał(a):

> Powinna być prosta zasada na tym forum: bluzg i ciach! po
                                    użytkowniku. A użytkownicy powinni być tylko i wyłącznie logowani.
                                    Wtedy problem byłby mniejszy. Aż dziwne, że wyborcza nie wpadła na
                                    to jeszcze...
                                    >..................
                                    popieram ww.
                                    • konspirant.0 Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 23:19
                                      beatrix13 napisała:

> Gość portalu: ja popieram napisał(a):
                                      >
                                      > > Powinna być prosta zasada na tym forum: bluzg i ciach! po
                                      > użytkowniku. A użytkownicy powinni być tylko i wyłącznie logowani.
                                      > Wtedy problem byłby mniejszy. Aż dziwne, że wyborcza nie wpadła na
                                      > to jeszcze...
                                      > >..................
                                      > popieram ww.
                                      >
                                      >
                                      może jeszcze logowani z imienia i nazwiska, jak chce prezydent Krzystek ?
                              • Gość: -.- Re: @ J.Serdynski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 21:46
                                SzP -ja popieram.

Dzięki,a jednak udało się Tobie napisać iż nie "powiedział"
                                nic,co mogło obrazić PiotraK.
                                Słuchałam ;))),dlatego tak "uparcie" chciałam doczekać się
                                odpowiedzi,której właśnie mi udzieliłeś i dziękuję.

;))))) Mogłaś/mogłeś Sobie ten mały "sarkazm" darować,
                                dodam iż gdybyś to ty była/był na miejscu -rewersa- również bym
                                się domagała "konkretnej" odpowiedzi i zareagowała tak jak
                                w przypadku rewersa.

Czytam,widzę i własną ocenę mam ;)))

Masz własne zdanie i własne poglądy,doceniam i szanuję to :D,
                                ale wybacz iż przedstawiłam mój punkt widzenia bez uwłaczania
                                Twojemu punktowi widzenia, -chciałam by dyskusja nie opierała się
                                tylko ...bo PiotrK powiedział...

;)))))))))) rewers jest moim "frendem" tak jak i Ty ;))))))

"DROGI" ja popieram czyli "mój" "FREND-zie" ;)))
                                DZIĘKUJĘ i życzę miłego wieczoru.
                                Pozdrawiam z poważaniem
                                -.-
                      • konspirant.0 Re: @ J.Serdynski 16.10.09, 18:18
                        Twoja wia
                        > rygodność (dla organów państwowych) będzie trochę mała. Wydaje mi się, że jako
                        > admin powinieneś zachować największy umiar w opiniowaniu całej sprawy…

Znów mam wrażenie, że ktoś usiłuje kogoś straszyć
    • Gość: staryinternauta czy w Polsce wszyscy są równi wobec prawa? IP: *.chello.pl 16.10.09, 18:22
      czy w naszym kraju jedni mogą robić pewne rzeczy a i inni nie mogą?
      • konspirant.0 Re: czy w Polsce wszyscy są równi wobec prawa? 16.10.09, 18:23
        NIE
    • przemek_leniak trzymajcie się 16.10.09, 20:47
      trzymajcie się
      i używajcie proxy
      • witoldzbazin załamka 16.10.09, 20:55
        ten kraj robi się nie obywatelski mimo że partia ma w nazwie
        obywatelska...Pozdrawiam
    • gph nie, no to są jakieś jaja. 16.10.09, 21:29
      jak co to dawajcie ares paki, paczki z Krakowa będziem przysyłać :)
      bo u nas to w sumie jeszcze można "niepochlebnie siuę wyrażać" o
      szanownie nam panującym.
      • gosia.43 Re: nie, no to są jakieś jaja. 16.10.09, 21:44
        Jeszcze raz - bo gdzies poszedł w tłum mój post..
        Kraków jest z Wami :)
        Trzymajcie się !
        gosia
        • Gość: -.- Re: nie, no to są jakieś jaja. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 21:57
          Witam SzP Gosia.43

Nie - nie "poszedł" jest "kilka" pięter nad "nami" ;)),
          SzP kiełbaska odpisał na Pani miłe słowa.

Pozdrawiam
          -.-
          • gosia.43 Re: nie, no to są jakieś jaja. 16.10.09, 22:17
            Już też zauważyłam - Gościu :) To ja popełniłam błąd - w pośpiechu.
            Ale dzięki :)
            gosia
    • zetkaf plagiat, nie precedens 16.10.09, 21:45
      Ludzie, nie chrzancie, ze jestescie precedensem...
      samo pochodze ze Szczecina, ale nie bede temu miastu przyznawal
      racji na sile.
      Jesli uwazacie sie za precedens, to jak nazwiecie sprawe andrzeujsa,
      ktory gorzowska radna (imc Wojciechowska, lat ..., wyjatkowo
      niekulturalna). Czlowiek nie dosc, ze zostal juz oskarzony (a
      Szczecinian dopiero przesluchuja), to zostal juz skazany i zdazyl
      apelacje zlozyc, ta zostala juz rozpatrzona w II instancji...
      za co? Za to, ze kobiete 50-60 lat (a moze wiecej?) nazwal stara?
      czy ze czyjs brak kultury nazwal po imieniu? Czy moze... ze odwazyl
      sie skrytykowac radna miejska, osobe bedaca u wladzy, i to na
      szczeblu nizszym niz wasz prezydent?

Wiec schowajcie sie z waszym "precedensem", to jakby ktos wprowadzil
      w polskim prawie zasady z kodeksu Hammurabiego i uwazal to za
      precedens na skale europejska...
    • gulfer Bydgoszcz za wolnością słowa 16.10.09, 21:45
      Takich idiotów jak wasz prezydent jest więcej , powinńi założyc
      stowarzyszenie prezydentów którym bozia za mało mózgu dała,
      Dombrowicz z Bydgoszczy też znalazłby zaszczytne miejsce w tym
      gronie.
      • radca radca za wolnością słowa 16.10.09, 21:57
        i swobody wypowiedzi,ale na odpowiednim poziomie -:)
    • krzychut Re: przed przesluchaniem 16.10.09, 22:30
      Kolejny skandal w PO - mało jeszcze namieszali Chlebowski et consortes?
      Co się dzieje w łepetynach niektórych "działaczy" że tak wali im w dekiel?
      Kraków trzyma za Was kciuki! Nie dajcie się!
      • Gość: as A moze są dwie prawdy, prawda i prawda obywatelska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 22:52
        • Gość: kiełbaska Re: A moze są dwie prawdy, prawda i prawda obywat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 23:01
          Wydaje się, że w tych ostatnich dniach Polska zaczyna się w
          Szczecinie, ale czy to chluba?

Niejaki K. dba o wizerunek swój, i swego stada, oczywiście wielu z
          nas to czarne barany (mi tam baran schlebia).
          Kiedy to pisałem, że nie myślę? Dawno, ale nic się nie zmieniło.
    • ojciec.doktor To jest niesłychane! 16.10.09, 22:58
      Na mojej antenie nie takie rzeczy można było usłyszeć i żaden policjant nie
      odważył się do nas zapukać.
    • Gość: Menschenfresser Re: przed przesluchaniem IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.10.09, 02:50
      Skandal! Górnoslonzoki z Wami ! (DE,PL,CR)
      • Gość: liełbaska Re: przed przesluchaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 07:45
        My Wom składamy pokłon, Górnoslonzoki!
    • kolejar Wrocław wspiera 17.10.09, 03:45
      Wspieram i czekam, kiedy u nas??? Kiedy wezwą mnie też za brak zgodności
      poglądów z Rafim D.?
      • Gość: medalik Re: Wrocław wspiera IP: 80.50.21.* 17.10.09, 04:46
        Częstochowa z Wami
        • zgr-edo wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? 17.10.09, 06:48
          czy tylko wybranych ?
          • Gość: kiełbaska Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 07:56
            byle nie niezbędnych.
            • swarozyc Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? 17.10.09, 08:05
              Kilbaska na sniadanie?
          • Gość: -.- Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 08:13
            Witam SzP Zgr-edo.

Nie tylko...wybranych z wybranych.

-.-
            • tikki Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? 17.10.09, 12:13
              Wygląda to tak:
              Pan Prezydent ogłasza publiczny protest przeciwko chamskim bluzgom
              kierowanym w stosunku do jego osoby i zapowiada, że internetowych
              chuliganów będzie ścigał. Prokuratura wzywa tych internautów, którzy
              akurat do grona najgorszych chamów na tym forum się nie zaliczają, a
              wskazują bardzo konkretne, powiedzmy, niedociągnięcia w sposobie
              sprawowania władzy przez Pana Prezydenta.

Mój wniosek jest taki, że sprawa chamstwa na forum to tylko
              przykrywka, tak naprawdę chodzi o wyłapanie, kto w otoczeniu Pana
              Prezydenta (urzędnicy znajacy kulisy spraw?)za dużo mówi. Wystarczy
              żeby mówił swojej rodzinie, z której ktoś potem skomentuje to na
              forum. Wszak prokuratura pyta się o członków najbliższej rodziny,
              czyż nie?

Sprawa zostanie zapewne umorzona ze wzgledu na niską szkodliwość
              społeczną (tak przypuszczam) ale cel i tak zostanie osiagniety -
              dostarczenie personalnych informacji Panu Prezydentowi na temat osób
              krytycznie piszących na forum.

Pozornie w każdym rozwiązaniu Piotr Krzystek wygrywa. Przy umorzeniu
              bedzie miał informacje, przy wyroku skazującym wybranych internautów
              uzna, ze miał rację.

W rzeczywistości w oczach opinii publicznej zostanie ośmieszony.
              • Gość: -.- Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 12:26
                Witam SzP Tikki :)

Tak mamy scenariusz do -Jak rozpętałem...,
                a teraz będzie cdn ...czyli -Jak rozpętałem ...
                ...czyli 70 lat po w Szczecinie.

Ciekawe jakie tłumy będą klientami PiotraK po powrocie
                do zawodu...

-.-
              • beatrix13 Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? 17.10.09, 20:52
                tikki napisała:

> W rzeczywistości w oczach opinii publicznej zostanie ośmieszony.
                ...................
                naprawdę uważasz,że przeciętnego Kowalskiego obchodzą forumowe
                przepychanki?
                to forum jednej z wielu gazet i zapewne większość szczecinian nie ma
                o jego istnieniu pojęcia, więc nie sądzę by był jakiś społeczny
                wydźwięk całej sprawy
                • as9943 Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? 17.10.09, 22:40
                  Beatrix tu nie masz racji . Samo foru8m nie ma opinotwórczego charakteru ale
                  dzięki krzystkowi wypłyneło to na szersze wody wp czy tvn info. A w kampanii
                  bedzie przez konkurencje przypomniane
                  • beatrix13 Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? 18.10.09, 18:18
                    as9943 napisał:

> Beatrix tu nie masz racji . Samo foru8m nie ma opinotwórczego
                    charakteru ale dzięki krzystkowi wypłyneło to na szersze wody wp czy
                    tvn info. A w kampanii bedzie przez konkurencje przypomniane

..........................
                    nikt z moich znajomych pozaforumowych o forum nie słyszał, nie
                    czytał,a na pewno na wybory pójdzie (na co/kogo głosują nie wiem, bo
                    na tematy polityczne poza forum nie rozmawiam, są ciekawsze);
                    oczywiście rzeczona sprawa będzie przeciwko Krzystkowi wykorzystana
                    w kampanii przez konkurencję, o ile on weźmie w niej udział, w co
                    wątpię
                    • konspirant.0 Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? 18.10.09, 18:25
                      sprawa będzie przeciwko Krzystkowi wykorzystana
                      > w kampanii przez konkurencję, o ile on weźmie w niej udział, w co
                      > wątpię
                      >

wiesz coś więcej ?
                      • beatrix13 Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? 18.10.09, 21:47
                        nie wiem, dedukuję
                    • tikki Re: wszystkich z forum Szczecin przesłuchują ? 18.10.09, 19:19
                      Jeżeli list Krzystka do internautów został wydrukowany w Gazecie
                      Wyborczej, to oczywiste dla mnie jest, że sprawa stała sie
                      publiczna, i nawet osoby nie czytające na codzień forum dowiedziały
                      się, że:
                      1. takie forum istnieje
                      2. panuje na nim chamstwo
                      3. krytykuje sie na nim władzę
                      4. władza czyta forum i przejmuje się opniami forumowiczów (co w
                      praktyce znaczy, że się na nich obraża).

Prezydent chciał stłumić krytykę pod swoim adrese. Tymczasem
                      mimowolnie wypromował forum i udostępnił krytyczne opinie o sobie
                      większej grupie ludzi.
        • Gość: kiełbaska Re: Wrocław wspiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 07:55
          Częstochowa była zawsze Polsce najbliższa.

Wrocław, to miasto do jakiego szczecińskie peowiaczki w słowach
          kierowały naszą drogę. Gadać i robić dzieci każdy potrafi, a
          niektórzy jeszcze robią muuuuuu, albo meeeee
          Dzięki za wsparcie, myślę, że w rękach internautów jest teraz los
          wolności słowa i ewentualne narodziny strachu, autocenzury rodem z
          PRLu.
      • Gość: kiełbaska Re: Wrocław wspiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 07:49
        No, to pewnie może szybko nastąpić jak Tusk wyda okólnik na tę
        okoliczność - był czas kiedy chwalił kandydata na prezydenta
        Szczecina, niejakiego K. A i Pitera mocno go wspierała w sprawie
        mieszkania, które ostatecznie sąd kazał oddać jako nienależne
        (jeszcze cywilny, rzeczony K. nie mógł poradzić sobie z dodawaniem
        własnych dochodów więc mniemał, że jest nizbędny i brał co dawali.
    • napoj.chmielowy Re: przed przesluchaniem 17.10.09, 08:31
      Rada Radykała z Wrocławia.
    • Gość: bwa prawnicy: zagrożona wolność słowa w Polsce! IP: *.chello.pl 17.10.09, 09:09
      Prawnicy są zgodni! Pod rządami PO jest zagrożona wolność słowa w
      Polsce! Nielegalne podsłuchiwanie w 2008 roku dziennikarzy przez ABW
      kierowane przez człowieka związanego PO! Wolność słowa
      zagrożona!Rymanowski w 2008 roku robił materiał o szpiegu
      Zacharskim!Czy państwo Tuska musi o wszystkim wiedzieć? Rozmowy
      kontrolowane!
    • Gość: podsłuch czy władza chce wiedzieć wszystko? IP: *.chello.pl 17.10.09, 10:46
      Czy pytanie na przesłuchaniu o rodzinę to nie skandal? Piotr Krzystek
      powiedział, że chce znać nazwiska osób, które go krytykują? A póżniej
      jak ktoś wystąpi o coś do magistratu to ta wiedza przyda się czy nie,
      żeby rozstrzygnąć sprawę?
      • konspirant.0 Re: czy władza chce wiedzieć wszystko? 17.10.09, 11:02
        czarna lista i napis: TYCH NIE OBSŁUGUJEMY !!!
        • tikki Re: czy władza chce wiedzieć wszystko? 17.10.09, 12:26
          Albo: TYCH NIE ZATRUDNIAMY.
    • whiteentrance Politykom PRECZ!!!!!!!!! 17.10.09, 15:07
      informuję!
      sprawa prześladowań to nie jest sprawa polityczna! Każdemu kto chce
      zbić kapitał polityczny na sprawie prześladowań mowię uprzejmie:
      wypie...j!!!!

Nie dzwońcie do mnie! Nie ma sensu pisać na represjonowani@gmail.com
    • pismak_logowany Re: przed przesluchaniem 17.10.09, 16:13
      Zostawić Was na chwilę i już afera, policja, prokuratura, media,
      jakieś przekręty u władzy, jakiś prezydent zamieszany... Będą
      aresztowania? Kiedy przyspieszone wybory prezydenckie? :)))

Gratuluję Wyborowej - pięknie niszczycie resztki wiarygodności.
      Zapomnieliście, że forum to forumowicze.

Prezydencie Piotrze K., Platformo O. - jeżeli wydaje się Wam, że
      będziecie rządzić w Szczecinie jeszcze jedną kadencję, to jesteście
      ciężkimi idiotami.

Serdecznie pozdrawiam Represjonowanych!
      pismak_logowany@gazeta.pl
      • Gość: qwerty Re: przed przesluchaniem IP: 212.14.10.* 17.10.09, 16:30
        kiedy będzie przeciek z nazwiskami?
        jak myślicie będą to tylko "zwykli" forumowicze, czy będą również
        grube ryby? W to drugie nie wierzę by się akurat tu angazowali. No
        chyba, że.... :)
        • swarozyc Do wszystkich przed przesluchaniem!... 17.10.09, 16:46
          Pamietajcie ze "nie ma ludzi niewinnych, sa tylko zle przesluchiwani"...
          :-))

Feliks Dzierzynski
        • konspirant.0 Re: przed przesluchaniem 17.10.09, 16:48
          Gość portalu: qwerty napisał(a):

> kiedy będzie przeciek z nazwiskami?

tak sobie myślę, że już "wyciekły", przekonamy się niedługo po wypowiedzeniach
          • Gość: anna.an Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego kosza IP: *.chello.pl 17.10.09, 18:33
            też jestem Internautką ale wcale z tego powodu nie jestem ścigana prze
            Prezydenta. Przypominam, że ścigani są trole cokolwiek to słowo by nie
            oznaczało. A , że pewnie 90% społeczeństwa to Internauci to szumnie pisze się,
            że Krzysztek ściga Internautów. Nieprawda. Mnie nie ściga. I proszę mnie i 99,9%
            nieściganych nie dorzucać do kosza troli.
            • konspirant.0 Re: Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego kosz 17.10.09, 18:39
              Gość portalu: anna.an napisał(a):

> też jestem Internautką ale wcale z tego powodu nie jestem ścigana prze
              > Prezydenta. Przypominam, że ścigani są trole

to teraz przynajmniej wiemy , kto jest ścigany :)))
            • Gość: -.- Re: Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego kosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 19:17
              Witam SzP anna.an.

Dobrze iż pani nie jest ściga,mnie rónież nie ściga
              i cóż z tego,może inaczej-
              Czy zapoznała się pani z materiałami na które powołuje się
              ktoś,kto twierdzi iż został tymi wpisami oczerniony
              i są tam paszkwile.
              Pani po tym by mieć własne zdanie a nie tylko to co napisała gazeta
              oraz to co powiedział jakiś pan,
              by być uczciwą,przeczytała wymienione wpisy- a..,b...,d...e... i
              nie widzi pani ani jednego słowa które "przykleja" tym osobą
              tzw., poszkodowany to jakie będzie pani miała zdanie.
              Czy będąc osobą odpowiedzialną za własne słowa i nie uwłaczając
              godności innych,pozwoli pani by inni nadal pisali iż dany r..x jest
              "chuliganem" czy uczciwie napiszesz,że w tym konkretnym
              przypadku nie można przypisywać i doklejać słów których ta osoba
              nie napisała.Nie można pozostać obojętnym na bezpodstawny atak
              bo ktoś chce dla własnego celu,być może i nieuczciwego poznać
              dane wielu innych osób i szukał pretekstu jak tego dokonać,
              a jeżeli pisze się jakieś słowa to wypada wcześniej
              zapoznać się z ich znaczeniem jeżeli się takowego nie zna,
              to nieświadomość nie zwalnia od odpowiedzialności.
              Nie popieram chamstwa,draństwa ani KŁAMSTWA przemieszanego
              z obłudą i nie ma czegoś takiego jak mniejsze zło,
              zło jest złem,nieuczciwość-nieuczciwością bez względu czy
              ktoś będzie wmawiał,że ten wróbelek to wspaniała jaskółka,
              a tak naprawdę to tylko kanarek udający papugę.

Udanego wieczoru życzę.
              -.-
              • Gość: razem Reagujmy IP: *.szczecin.mm.pl 17.10.09, 19:24
                ważne jest by dać świadectwo, by nie pozostać obojętnym, dziś ONI jutro MY

“Kiedy przyszli po komunistów, nie reagowałem, bo nie byłem komunistą, kiedy
                przyszli po Żydów, nie reagowałem, bo nie byłem Żydem, kiedy przyszli po
                Świadków Jehowy, nie reagowałem, bo nie byłem Świadkiem Jehowy, kiedy przyszli
                po katolików, nie reagowałem, bo byłem protestantem. Kiedy przyszli po mnie, nie
                było nikogo, kto mógłby zareagować”

Martin Niemoller, 1945, Niemcy.
              • Gość: kiełbaska Re: Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego kosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 19:49
                W prlu tez nie każdy siedział na dołku, to po h.j było go zmieniać?
                Z tym się też zgadzasz annjakaśtam?
                • Gość: kiełbaska Dożyłem powrotu walki, władzy ze społeczeństwem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 19:57
                  tylko w jakim celu?

Pewnie dożyłem dlatego, że chcę zobaczyć, czy ta władza sama się
                  wyżywi?

• Gość: anna.an Skąd zatem taka panika??;-)) IP: *.chello.pl 17.10.09, 20:09
                    Jeżeli żyjemy w demokratycznym państwie i mamy niezawisłe sądy to nie rozumiem
                    zatem skąd taki atak na Prezydenta, że zechciał zająć się tymi czy tamtymi
                    inwektywami? Jeżeli każdy ma prawo do obrony to dlaczego tego prawa ma się
                    odmawiać Prezydentowi? Dodam, że na Piotra Krzystka nie głosowałam. Nie jestem
                    jego pracownikiem. I z politycznego punktu widzenia uważam, że może to jemu
                    zaszkodzić ale to nie zmienia faktu, że jestem zdecydowaną zwolenniczką karania
                    za chamstwo w życiu, oszustwa, kłamstwa, pomówienia itd. Również za kłamstwa
                    rozsiewane przez net, przez media itd. Jeżeli "trole" nie mają sobie nic do
                    zarzucenia to skąd taka panika? No wezwali na przesłuchanie w prokuraturze i co
                    z tego? Jak nie rzucałam inwektyw to co najwyżej z 30 minut stracone i nic
                    więcej. Może miejsce niezbyt komfortowe ale co tam, przeżyję. A jak rzucałam
                    kłamstwa, kalumnie....aaaaa.....to już zmienia postać rzeczy....To już mój
                    problem. Znaczy nie mój- to "Problem Trola".
                    • Gość: -.- Re: Skąd zatem taka panika??;-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 20:20
                      ;)

Gdzie tu pani widzi panikę.
                      Ślepnę.. chyba,bo takowej nie widziałam i nie widzę.
                      :D

-.-
                  • Gość: -.- Re: Dożyłem powrotu walki, władzy ze społeczeństw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 20:09
                    Witam.

;)

Myślisz,że sama "da radę" i "się" wyżywi.

-.-
                  • Gość: kiełbaska Re: Dożyłem powrotu walki, władzy ze społeczeństw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 20:28
                    No, takie to gierki słowne.
                    Każda władza myśli, że bez niej wyginiemy, niczym dinozaury. Ile to
                    ja już ich wspominam i to bez żalu.
                    • Gość: -.- Re: Dożyłem powrotu walki, władzy ze społeczeństw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 20:47
                      ;)

Rety to był,też tylko żart,taka słowna wywijanka.
                      Dobra wiem,że jestem "prawie" dinozaurem ;))),
                      ślepawym,głuczawym ...;)))))))))
                      i nie musisz mi tłumaczyć ..."powiedziałem Aaaa"

Jeszcze "słyszę" :D

-.-
                      • Gość: kiełbaska Re: Dożyłem powrotu walki, władzy ze społeczeństw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 22:48
                        Dobra, dobra, tylko mnie nie pozywaj. Też jestem głupcem i mam
                        wrażenie, że oszustem kiedy podpisuję się: kiełbaska.
                        A wiadomo, że jestem dobrym imieniem.
                        • Gość: -.- Re: Dożyłem powrotu walki, władzy ze społeczeństw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 23:01
                          ;)))

OK-pozywanie zostawiam...,lecz spożywanie..nooo...
                          nadgryzę dobre imię ale,ale czy Ty,to Ty znaczy się
                          "ta" drobiowa!

-.-
                          • Gość: kiełbaska Re: Dożyłem powrotu walki, władzy ze społeczeństw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 13:27
                            Obecnie raczej bykowa na podsłuchu.
                      • konspirant.0 Re: Dożyłem powrotu walki, władzy ze społeczeństw 18.10.09, 09:58
                        Myślę,że w tej sprawie kluczowe są słowa: Opus Dei.
            • henio56 Re: Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego kosz 19.10.09, 09:28
              a kto Ty jesteś ? pierwszy raz widzę takiego nicka na tym forum ?

pozdrawiam zgr-edo ! he,he
        • konspirant.0 Re: przed przesluchaniem 20.10.09, 14:57
          tak sobie myślę,że może ktoś by założył forum, na którym można by rozmawiać o
          tym co się dzieje w Szczecinie BEZ STRACHU, oczywiście nie na portalu gazety,
          POMYŚLCIE o TYM
          • Gość: młody Re: przed przesluchaniem IP: *.szczecin.mm.pl 24.10.09, 08:59
            może warto obejrzeć: pl.wikipedia.org/wiki/Przes%C5%82uchanie_(film)
    • ave.duce Trzymajcie się! 17.10.09, 23:00
      A ja będę za was trzymać kciuki > tyle w tej chwili mogę zrobić. Dzisiaj Wy,
      jutro inni.

Pozdrawiam.
      • exman Re: Trzymajcie się! 17.10.09, 23:12
        sporo nowologowanych nicków w tym wątku ... Gazeta Wyborcza stara się jak może.
        • ave.duce Re: Trzymajcie się! 17.10.09, 23:15
          Nie rozumiem, możesz jaśniej?

:p
        • whiteentrance ex! 17.10.09, 23:20
          wrzucam apel o poparcie gdzie się da! Admilicja usuwa moje wątki!
          Jednak zanim je usunie dostajemy poparcie z całej Polski.
          Ave popiera poprzeczytaniu tego:
          forum.gazeta.pl/forum/w,89075,101723151,101723151,wolnosc_slowa_po_szczecinsku.html
          • Gość: -.- Re: ex! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 23:24
            ;)

Faktycznie były w wielu miejscach :D

Pozdrawiam
            -.-
          • ave.duce Wystarczy użyć wyszukiwarki, a nie 17.10.09, 23:24
            pleść trzy po trzy ;)

Sorry, wkurzyłam się ;)

• Gość: -.- Re: Wystarczy użyć wyszukiwarki, a nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 23:27
              Witam ;)
              Szczecin DZIĘKUJE.

Nie wkurzaj się :D,PROSZĘ.
              Tu ostatnio bywa tak "nerwowawo"

Pozdrawiam
              -.-
              • ave.duce Ok, spoX ;) 17.10.09, 23:32
                Już mi przeszło ;)

Spadam na dŻewo, ale będę zaglądać.

A! :)
                • Gość: -.- Re: Ok, spoX ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 23:43

:)))

"Drzwi otwarte" zapraszamy :D

-.-
                  • Gość: -.- Re: Ok,odźwierna się zwija ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 23:56

Miłego...życzę.
                    Cześć Wam-trzymam "kciuki"

Pozdrawiam Wszystkich.

-.-
                • Gość: KIEŁBASKA Re: Ok, spoX ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 13:34
                  O! Widać, że znasz metodę promocji Szczecina uskutecznioną przez
                  niekoniecznie miłościwie, jednak nam panującego niejakiego K.
                  • ave.duce Re: Ok, spoX ;) 18.10.09, 22:29
                    Nie mam bladego pojęcia, o czym piszesz :(

• Gość: -.- Re: Trzymajcie się! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.09, 23:52
          Witam SzP Exman.

Przywitanie..."suuuuper"
          Przepraszam,ale mam ochotę Pana kopnąć
          w Pana osobisty "przedziałek"...

-.-
    • Gość: naserio czy są w Polsce równi i równiejsi wobec prawa? IP: *.chello.pl 18.10.09, 10:28
      Czy mamy prawo odnosić wrażeniem, że są w Polsce tzw święte krowy i
      malutcy, którym daje się na tzw garba dla przykładu, by nie ruszać
      establiszmentu?
    • lackzadek Re: przed przesluchaniem 18.10.09, 12:14
      Ubecja! Łapy precz od OBYWATELI!
      Żyjecie z ICH podatków!!!
      • Gość: anna.an Jakie tam łapy od obywateli?? IP: *.chello.pl 18.10.09, 12:51
        Kolego jak obleją Cię na ulicy pomyjami i podasz ich do sądu to też mają na
        Ciebie wołać "Ubecja"????.Nie przesadzajmy. Wolność słowa nie oznacza
        przyzwolenia na chamstwo, inwektywy, oszczerstwa. I wcale mnie to nie
        interesuje, że chodzi o Krzystka czy o Kowalskiego. Chodzi o zasady.
        • swarozyc Re: Jakie tam łapy od obywateli?? 18.10.09, 13:11
          Gość portalu: anna.an napisał(a):
          Chodzi o zasady.
          '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
          Jakie zasady? Zasady sa pojeciem ze slownika ludzi kulturalnych, sa dobrowolymi
          ograniczeniami narzuconymi sobie w imie poszanowania interesu innych ludzi..
          Uwazasz ze zulia w garniturach gardlujaca w TV(politycy polscy) sa ludzimi
          ktorych mozna nazwac kulturalnymi?
          To wlasnie ow "LUD" o ktorym pisze Ortego y Gasset w "Buncie mas"..
          ktory wpadl na salony, nasral na romansjere, zgwalcil wlascicielke i oproznil
          piwnice z zacnych trunkow..
          • Gość: anna.an Jak zgwałcił właścicielkę to jestem pierwsza za uk IP: *.chello.pl 18.10.09, 13:19
            araniem....jak to tylko Twoja bujna wyobraźnia albo niespełnione marzenia to
            można sobie odpuścić w wątku "karać - nie karać", "pluć - nie pluć"
        • Gość: kiełbaska Re: Jakie tam łapy od obywateli?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.09, 14:01
          A który Kowalski ściga za wolność i prawość?

• Gość: obywatel Re: przed przesluchaniem IP: *.globalconnect.pl 19.10.09, 12:49
        "Biada władcom, którzy chcą pozyskać obywatela za cenę zastraszania i
        niewolniczego lęku. Jeśli władza rządzi zastraszonymi obywatelami, obniża
        swój autorytet, zubaża życie narodowe, kulturalne i wartości życia
        zawodowego...."
    • dupetek Ale obciach:( 18.10.09, 14:57
      Wstydzę się za PO:(

Pozdrawiam wszystkich represjonowanych!!! Trzymajcie się i jeśli to Was
      pocieszy, to kraj (tzn. ja, fragmencik kraju):) trzyma za Was kciuki!

Dzisiaj Wy, jutro My!!

Pozdrawiam Szczecin!
      • Gość: gdzie ZED? Re: Ale obciach:( IP: *.szczecin.mm.pl 18.10.09, 16:19
        A ja się zastanawiam, czemu tu nie ma gieroja ZEDa, no może poza niektórymi jego zapewne fałszywymi profilami...

Gdzie ZED, pijarowiec swojego szefa i wazeliniarz, jakich mało?
        • Gość: . Re: Ale obciach:( IP: *.chello.pl 18.10.09, 18:42
          Gość portalu: gdzie ZED? napisał(a):

> A ja się zastanawiam, czemu tu nie ma gieroja ZEDa, no może poza niektórymi jeg
          > o zapewne fałszywymi profilami...
          >
          > Gdzie ZED, pijarowiec swojego szefa i wazeliniarz, jakich mało?

Dzisiaj będzie nadawał już z irlandzkiego IP, jak tylko wyląduje. Tutaj wpadł na
          chwilę osobiście odebrać pochwałę od swego mocodawcy, dlatego pisał z neostrady.
        • dupetek Fajnie jest do Was zajrzeć:))) 19.10.09, 16:40
          Pozdr.
    • sztamka wsparcie z Łodzi 18.10.09, 19:43
      Każdy z nas, forumowiczów ma prawo do wyrażania swoich opinii. Choć schowani pod
      nickami, fizycznie istniejemy, mamy prawa /również wyborcze/. Ludzie, którzy
      zostali przez nas wybrani, niech mają świadomość, że będziemy ich oceniać.
      Również tu, na forum.
      Trzymajcie się.
      pozdrawiam
    • Gość: nienierówny Czy w Polsce są równi i równiejsi? IP: *.chello.pl 18.10.09, 20:31
      Czy w Polsce są równi i równiejsi wobec dostępu do sukcesu i prawa?
      Pytanie retoryczne? Czy wolno się nad tym zastanawiać? Czy są
      przesłanki ku temu, by myśleć nad tym? Czy informacje związane z tym
      tematem, które płyną z mediów, od naszych sąsiadów, rodzin, znajomych
      dają do myślenia?
    • misiekka Co to za pie...ty? 18.10.09, 20:41
      Komuś się chyba od manii prześladowczej w głowach pomieszało....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka