Gość: pt Re: Brawo, może naucza was kultury dyskusji,nie k IP: *.privacyfoundation.de 18.10.09, 21:11 Gość portalu: lalka napisał(a): > nie obrażać, nie opluwać ,brawo :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDD A teraz grzecznie siusiu paciorek i spać, bo jutro masz do gimnazjum na rano! :DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100prawdy jaka jest różnica forum a tłum na manifestacji? IP: *.chello.pl 19.10.09, 11:26 Jaka jest różnica powiedzieć komuś coś na forum, nawet za ostro a naubliżać władzy podczas manifestacji?gdzie jest większe chamstwo na forach czy w tłumie na meczu czy podczas manifestacji? Czy Wrażliwy Ważniak ścigałby manifestantów, którzy obrażają władze,palą kukły ludzi władzy, ile razy widziałem sceny przekraczające ludzkie pojęcie?Czy jest różnica między napisaniem listu indywidualnego zaadresowanego np do prezydenta miasta a wypowiedzią w tłumie, w ferforze dyskusji?To jest właśnie ta obłuda i cynizm władzy?Władza mszcząca się na obywatelach daleko nie zajedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
tw.ubek Re: Stetin - Breslau - die Hanse 19.10.09, 16:11 dyrgosia napisała: > Liczymy na wsparcie Wrocławia: > > forum.gazeta.pl/forum/w,70,101533904,101533904,przed_przesluchaniem.html Wsparcie w czym? W pyskówkach w stylu pisior kaczora? Nie! Proletariusze - łączcie się i krytykujcie dialektycznie! Niech wróg klasowy się czerwieni! Obywatele stańmy czwórkami twardym butem na platformie idei wiary, miłości i zaufania! BRESLAU - STETIN - DIE HANSE SIEG HEIL Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo po przesłuchaniu , xyz w TOK FM się wypowiadał 20.10.09, 07:33 xyz, ciekaw jestem kto przekazał mediom Twoje dane, bo wydawało mi się , że wypowiadałeś się wzięty z zaskoczenia. Szkoda ,że nie dali Ci szans powiedzieć dlaczego internauci są tak nie przychylni prezydentowi miasta Piotrowi K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating in space po przesłuchaniu , xyz w TOK FM się wypowiada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 09:43 Też to słyszeliśmy i brzmiało OK. Zwracamy uwagę, że nie dość, że na forum, to też w radiu cytowane były zapisy internetowe i gdy padały w eter i to na cały kraj słynne złe i obraźliwe epitety, metafory, porównania itp, to radio nie wymazaywało ich za pomocą równie słynnego tuuuuuut !! Co teraz z tym zrobi równie słynna prokuratura ? Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc a mowilem qrwa.. 20.10.09, 19:09 zebyscie sie angazowali w polityke.. Natychmiast ozywic Towarzystwo Przyjaciol Szczecina i LOK..! Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: a mowilem qrwa.. 21.10.09, 14:07 swarozyc napisał: > zebyscie sie angazowali w polityke.. tylko PO CO ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 a co z wielonickowcami? wzywani wielokrotnie? 20.10.09, 23:39 czy jednorazowo? Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: a co z wielonickowcami? wzywani wielokrotnie? 21.10.09, 14:07 chyba nie musisz się martwić o żaden ze swoich nicków :) Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: a co z wielonickowcami? wzywani wielokrotnie? 21.10.09, 16:39 ależ dyrgosiu ja mam tylko jeden aktywny Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: a co z wielonickowcami? wzywani wielokrotnie? 21.10.09, 16:42 jezeli moje zdanie cos znaczy, Bea jest tylko jedna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Albert_c wzywani ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 18:52 Witam ;) Proszę pozdrowić Rewersa i innych. :D -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Albert_c ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 02:17 Witam. Proszę dokładnie przeczytać - -czy premier wie co robi prezydent Krzystek? Hmmm...może "podano" na tacy? ;) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Albert_c ... 26.10.09, 14:04 Dzis tam zajrze. W ostatnim czasie nie mialem pozytywnych wiatrow - konczylem sezon zeglarski i nic a nic nie chcialo wiac - byla okazja zwiedzic kilka niemieckich miast ;-) Gość portalu: -.- napisał(a): > Witam. > > Proszę dokładnie przeczytać - > -czy premier wie co robi prezydent Krzystek? > > Hmmm...może "podano" na tacy? ;) > > -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Albert_c ... IP: 89.108.216.* 26.10.09, 14:18 Witam ;) By oszczędzić "cenny" czas - "mądrości" Zed-a i to co "napisał Vlad.H." w szczególn ;) Coś z tym brakiem pozytywnych wiatrów...to lekka przesada :)) Bynajmniej lubię "zachaczać" o Rugię. ości :-) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Albert_c ... 29.10.09, 11:53 Przeczytalem...miota sie ten nasz ZEDziu non stop...a dzis jeszcze kicha z tym przeatrgiem na tramwaje co go nam tu ZEDek tak zachwalal - dla niego to potrzeba otwarcia nowego frontu walki. Wole jak dmucha tak z 4-5 wtedy i przejrzystosc lepsza...a tak to wszytsko spowila mgla ;-) Gość portalu: -.- napisał(a): > Witam ;) > > By oszczędzić "cenny" czas - "mądrości" Zed-a i to co > "napisał Vlad.H." w szczególn ;) > > Coś z tym brakiem pozytywnych wiatrów...to lekka przesada :)) > Bynajmniej lubię "zachaczać" o Rugię. ości > > :-) > > -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Albert_c ... IP: 94.254.180.* 29.10.09, 15:22 Witam ;) ;))) Zed-ziu się wręcz "bidula" od tego miotania - zamotał i taki jakiś "nerwiaśki" jak...kobietka;))) Jako wredna baba mam ochotę "wystawić" Zed-zia na minę, tylko kurcze miny mi szkoda,ale przemyślę tę "kwestię" ;-) :D Zgadzam się taka "skromna" piąteczka to jest to :), ciekawe co na takie drobne bujanie wszyscy zmieniający barwy...i dziwne mają ciągoty do... zielonego ;))) Pozdrawiam -.- PS Kawa będie "kole" Mikołaja-czy może być w taim terminie zarezerwowana? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Albert_c ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.09, 19:01 ;))) Bardzo przepraszam,jakaś pazerna się zrobiła i "wycinam" te litery i wycinam,hmm a może wcinam... co jakiś czas ... W PS powinno być; -będzie -takim ;-) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Do SzP Alberta_c IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.09, 20:47 Witam SzP Alberta_c. Przepraszam czy może mnie Pan łaskawie "oświecić"; dlaczego jak otwieram wątek-Whitee zedom...nitrasom...redakcji.. to mam BIAŁĄ plamę, znaczy się nic nie widzę,a może właściwie widzę białe nic,ot "litery" gdzieś pozwiewały mi z tego wątku. Hmmm...a co z wiadomą sprawą nakręconą przez PiotraK. Pozdrawiam -.- Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: a co z wielonickowcami? wzywani wielokrotnie? 21.10.09, 16:51 dla ciebie mogę być nawet dyr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono celem wpis do rejestru skazanych? IP: *.chello.pl 22.10.09, 09:59 taki jest cel akcji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: celem wpis do rejestru skazanych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 11:10 Witam nono. A jaki jest cel twojego wpisu? -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dostosowany prawo nie nadąża za zmianami, jakie zachodzą w.. IP: *.chello.pl 23.10.09, 10:55 Nasze prawo nie nadąża za zmianami jakie zachodzą w świecie, dopiero teraz posłowie radzą, by nie rejestrować się przy pisaniu blogów. Na takim są dopiero etapie. Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 23.10.09, 17:48 dyrgośkę! fugaza! xyz'a! alberta! krzystka (samego!!!!); ja-askę! Innych zaproszę jeśli inicjatywa nabierze tempa! Mamy weekend, żeby sobie pewne sprawy powyjaśniać! Dać sobie po ryju! Bez mediów! Funduję lokal! Posiłek! I toast na koniec żałosnej ku...-mać-wojny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 23.10.09, 18:06 ciekawe co na to Krzystek ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: White! spekales... IP: *.privacyfoundation.de 23.10.09, 18:36 whiteentrance napisał: > dyrgośkę! fugaza! xyz'a! alberta! krzystka (samego!!!!); ja-askę! > Funduję lokal! Posiłek! I toast na koniec żałosnej ku...-mać-wojny!!! wystraszyles sie? chcesz sprawe zalatwic polubownie? mientki jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 23.10.09, 18:41 zed! Zapraszam Cibie!! andre też! exman tez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.09, 21:36 :( Cóż po takim "apelu" można domniemać iż faktycznie tu bywali tylko chuligani. W takim razie - powodzenia,żegnam. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.09, 22:46 Gość portalu: -.- napisał(a): > :( > Cóż po takim "apelu" można domniemać iż faktycznie > tu bywali tylko chuligani. > W takim razie - powodzenia,żegnam. Niestety, Whiteentrance okazał się drobnym pętakiem i krzykaczem, który na huknięcie robi w gacie i przeprasza wszystkich że żyje. W tym momencie przyznał rację oskarżycielowi. Żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
tikki Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 24.10.09, 01:07 "W tym momencie przyznał rację oskarżycielowi. Żałosne." W którym momencie, bo nie zauważyłam? Jak rozumiem, White chce wyzwać prezydenta na spotkanie twarzą w twarz, pojedynek intelektualny bez możliwości moderacji i wyjasnienie sobie paru kwestii. Nie wiem dlaczego zostało to uznane za przyznanie racji Krzystkowi. Niestety, ubolewam, ale dotychczasowe zachowanie Pana Piotra K. nie wskazuje na to, że jest to człowiek odwagi i honoru. Wyzwania nie podejmie, na takie spotkanie nie przyjdzie. Chciałabym się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Publikum verba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 07:00 tikki, To raczej nie jest wyzwanie, a prośba. Zastanawiające, że podana w sposób nie do przyjęcia dla niejakiego K. (i nie o odwagę, czy honor tu idzie) więc to raczej syndrom dwóch mieczów, ale z drugiej strony dlaczego takie zaproszenie ogłasza się publicznie?! Siły to nie zwiastuje, a cień na prawdzie się pojawia. To zły ruch i pozostawia resztę internautów poza burtą. O sobie nie myślę, bo jak wiadomo nie myślę. Jedzta kiełbaskę, bo kiełbaska was wyzwoli! Chyba, że własnie tak ma to odebrać niejaki K., jednak wtedy to element dziecięcej gry w wojnę. Tak, czy siak to zły ruch. Odpowiedz Link Zgłoś
tikki Re: Publikum verba? 24.10.09, 10:50 "ale z drugiej strony dlaczego takie zaproszenie ogłasza się publicznie?!" Kiełbasko, a jak inaczej ? Przeciez cała sprawa jest publiczna, toczy się na forum internetowym. Zapraszanie Krzystka w cztery oczy w ogóle mijałoby sie z celem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rikitikitak Re: Publikum verba? IP: *.chello.pl 24.10.09, 11:02 Cerekwicka śpiewał...i choćbym padła na kolana i... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: Publikum verba? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 15:50 Nie tłumacz prostoty, bo nie jestem z Prawie Obywatelskiej. Jeżeli wiesz o czym piszę to nie drukuj takich wypowiedzi, jeżeli nie wiesz to drukujesz. Trudno. Niejaki K. już był tu zapraszany do dyskusji w cztery oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! IP: *.lab.os3.nl 24.10.09, 08:12 tikki napisała: > "W tym momencie przyznał > rację oskarżycielowi. Żałosne." > > W którym momencie, bo nie zauważyłam? whiteentrance napisał: > Funduję lokal! Posiłek! I toast na koniec żałosnej ku...-mać-wojny!!! A teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 24.10.09, 09:27 Gość portalu: ? napisał(a): > tikki napisała: > > > "W tym momencie przyznał > > rację oskarżycielowi. Żałosne." > > > > W którym momencie, bo nie zauważyłam? > > whiteentrance napisał: > > Funduję lokal! Posiłek! I toast na koniec żałosnej > ku...-mać-wojny!!! > > A teraz? A co "teraz"? Ma Ksfystek szansę wyjśc z idiotycznego sporu z twarzą! Moje zaproszenie nie oznacza przyznania Kfsystkowi racji! Jeśli będzie kłamał- będę kfsystka nazywał kłamcą! Na spotkaniu powiem mu, dlaczego uważam, że: - jest najgorszym prezydentem; - nie radzi sobie z własnym "ego"; - daje dupy idąc z nami na wojnę; - kłamie; - oszukuje; - nie zasługuje na jakikolwiek szacunek; - jest nikczemnym łobuzem. Nie ma za grosz ambicji, poczucia honoru; - wkręca w swoje oszustwa własną rodzinę! To nie będzie spotkanie, w którym white będzie traktował Kfsystka ekspiacjami. Kfsystek dowie się, dlaczego inni mają jego działalnośc za okres kompletnie stracony dla mojego miasta! Dla Szczecina! White Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 24.10.09, 09:36 to ma sens, przecież Piotr K. powiedział,że chce usłyszeć od internautów prawdę w oczy, nie będzie potrzebował prokuratury, by się dowiedzieć, kto go krytykuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajneprzezpoufne ciekawość to pierwszy stopień do piekła? IP: *.chello.pl 24.10.09, 10:18 kto ciekawy nich włoży nos do kawy a nie...podsł.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapaty Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! IP: *.128.107.66.static.crowley.pl 24.10.09, 11:05 whiteentrance napisał: > > whiteentrance napisał: > > > Funduję lokal! Posiłek! I toast na koniec żałosnej > > ku...-mać-wojny!!! > > > > A teraz? > > A co "teraz"? > Ma Ksfystek szansę wyjśc z idiotycznego sporu z twarzą! > Moje zaproszenie nie oznacza przyznania Kfsystkowi racji! To ty napisałeś że chcesz zakończyć jakąś "wojnę" z Krzystkiem, najwidoczniej swoją prywatną którą prowadzisz na zlecenie swoich panów z wierchuszki paryjnej. Ty nie pisałeś dla publicznego dobra tylko po to żeby dokopać politycznemu konkurentowi, a to wielka różnica. To że jest fatalnym administratorem to tylko tak się złożyło przy okazji. Gdyby Krzystek był dobrym prezydentem to dla mnie mógłby sobie należeć nawet do kuk-lux-klanu. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 24.10.09, 12:05 > > To ty napisałeś że chcesz zakończyć jakąś "wojnę" z Krzystkiem, ale wojnę wypowiedział Piotr K. internautom Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 24.10.09, 10:15 Gość portalu: -.- napisał(a): > :( > Cóż po takim "apelu" można domniemać iż faktycznie > tu bywali tylko chuligani. > W takim razie - powodzenia,żegnam. > -.- nie zostawiaj mnie :(, ja nie wywieszam białej flagi zostajemy do samego końca i jeden dzień dłużej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 13:11 Witam SzP Konspirant.0 ;) Przepraszam,przykro mi,ale "ja" nie będę w "gronie" proszących o ... Bardzo dziękuję,byłeś przesympatycznym interlokutorem :) Kawa obiecana-będzie,moje słowo-wartość ma ;), mam nadzieję iż "kole" Mikołaja ;)) The end - już napisano ;))). Dziękuję i pozdrawiam serdecznie, z poważaniem -.- Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 24.10.09, 15:36 Gość portalu: -.- napisał(a): > Witam SzP Konspirant.0 ;) > > Przepraszam,przykro mi,ale "ja" nie będę w "gronie" proszących o ... > Bardzo dziękuję,byłeś przesympatycznym interlokutorem :) > Kawa obiecana-będzie,moje słowo-wartość ma ;), > mam nadzieję iż "kole" Mikołaja ;)) > > The end - już napisano ;))). > > Dziękuję i pozdrawiam serdecznie, > z poważaniem > -.- przykro mi bardzo :(, liczę jednak ,że przemyślisz sprawę i nie zostawisz mnie samego na placu boju "Zwalali pomniki i rwali bruk - Ten z nami! Ten przeciw nam! Kto sam ten nasz największy wróg! A śpiewak także był sam..." pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.09, 17:28 SzP Konspirant.0 ;)) Portret przestrzenny-Emil Grant; Spiętrza się ludzkość.Zawęża miejsce i kurczy.Glob zatraca swój kształt.Ale sen o szpadzie jest absurdem.Nie ma słabych i nie ma potęg. Jest tylko chaos zbrojny i nieskończony z utopii ładu i porządku.Cóż, Ziemię z chaosu czas wyłonił,a my dopełniamy kataklizmy, wiodąc początek swej chwały wątpliwej i czynów z dramatu pieczary Szanidar. Umierają bohaterowie,upadają geniusze, bledną sławy i gwiazdy,odchodzą wajdeloci- nie ma proroków i wieszczów. Bogowie ubierają cylindry,boginie podomki, bożki zdobią wnętrza,totemy są przedmiotami użytku.Muzy wkroczyły w codzienność-film lansuje treści z marginesu, muzyka wraca do pierwotnych źródeł, plastyka rozszukała się rozsądku, poezja żąda abstrakcyjnego myślenia,tuż Terpsychora uprawia strip-tease; a obok patrząc w rosnące zbrojenia i cmentarze medycyna zamilkła zażenowana nieuctwem. ... Nadchodzi mrok i schyłek.Kunszt i tajemnice butwieją w ... ... Nadchodzi mrok.Wzdyma się groźba. ... Strajkują kartele.Ktoś wyburza Bastylię.Ktoś śppiewa Karmaniolę. Ktoś strzela z Aurory.Ktoś wykrada Giocondę i Europę. Ktoś gdzieś dzieli ojczyznę, rozdaje miasta i rzeki.Ktoś fałszuje Rembrandta.Ktoś podpala żyrafy i nakręca rozpełzłe po meblach zegary Salvadore'a Kompasy tętnią bez sprężyn.Pulsują od ziemi.Igła skacze na północ nieomylnie,ale runęła Armada, ginie karawela Kolumba, ginie Titanic i Pearl Harbour.I tylko arka Noego, Statek Pijany Rimbauda i tratwa Kon-Tiki kontynuują swe rejsy przez wieki metamorfoz. ...... .... ... ;) Jeżeli "moje" wsparcie będzie "niezbędne"..., ...postaram się udzielić wsparcia,byś mi tu "brukiem" nie "dowalał",bo nam strzelać nie kazano...., ni sztandarów zatykać i barykad budować... ;)))) Pozdrawiam -.- Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! 25.10.09, 09:03 "Gdy emocje już opadną Jak po wielkiej bitwie kurz Gdy nie można mocą żadną Wykrzyczanych cofnąć słów Czy w milczeniu białych haniebnych flag Zejść z barykady Czy podobnym być do skały Posypując solą ból Jak posąg pychy samotnie stać..." sam już nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Spotkanie (nie) konspiracyjne! Zapraszam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 12:11 Witam. ;))))) I jak się Tobie podoba - "podpuszczanie" zed-a,by przysłonić drobiazgi z innego wątku. Nadal uważasz iż jest z kim "plemizować", kiedy "chłopek-roztropek" stara się robić za pana na włościach ;)) Pozdrawiam -.- Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Jakie rozmowy znaj swoją wielkość Mocium Panie 24.10.09, 13:21 zapomnij White - nie te progi. Pan Piotr gra w poważna grę, a nie gierki forumowe! Jesteśmy tylko narzędziem, które może nieporecznie złapał, zamiast ściąć pare głów trochę się pokaleczyl, ale na pewno nie ma o czym gadać, bo to jest kampania kolego! Jestem przeciw temu co zrobił, a przynajmniej jak to zrobił! Mimo to przyda nam się taki prysznic! Jeszcze raz pan Piotr doskonale wie, ze nie o rozmowę mu chodzi, myślał ze zaliczy szybki sukcesik bo kopnie coś co leży mu na drodze zamiast zrobić krok ponad tym - upapral sobie tylko obuwie i wlecze ten smród... o czym ma rozmawiać i z kim? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 znaj swoje miejsce Mocium Pani 24.10.09, 13:42 Jest taka piosenka, ze coś się przyczepilo do łódki i krzyczy plyniemy... Teraz nie znajdę, ale to chyba Czerwony Tulipan... Pan Piotr niestety złe ocenił sytuacje. Myśle, ze temat już jest dla niego zamknięty - jeżeli jest mądrym człowiekiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spotkanie spotkanie odbedzie się na spacerniaku? IP: *.chello.pl 24.10.09, 11:04 więcej szczególwoych informacji udziela sie pod celą nr 5? Odpowiedz Link Zgłoś
tikki W temacie 24.10.09, 20:52 www.polityka.pl/artykul-212/Lead30,933,303768,18/ Nie wiem, może już było przytaczane - nie czytam wszystkich watków, sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
tikki Re: W temacie 24.10.09, 20:54 "– Problem w tym, że na razie za pomówienie może zostać skazany nie tylko kłamca, ale także ten, kto mówi prawdę. Wystarczy, że sąd uzna, iż jej ujawnienie poniżyło kogoś w oczach opinii publicznej lub naraziło na utratę zaufania potrzebnego do wykonywania zawodu czy pełnienia stanowiska – mówi Adam Bodnar z Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. Zgodnie z wciąż obowiązującymi przepisami przestępstwa nie popełnia tylko ten, kto stawiając prawdziwy zarzut, wykaże, że działał „w obronie społecznie uzasadnionego interesu”. Co jest w interesie społecznym, a co nie – ocenia sąd. – Nigdy nie można być pewnym, jak dana wypowiedź zostanie zakwalifikowana – mówi Dominika Bychawska z HFPC. Do oceny sądu należy także, które słowa mogą poniżyć kogoś w oczach opinii publicznej, a które nie. Kwalifikacja często zależy od tego, jakie środowiska reprezentują pomawiający i pomawiany. Swego czasu poznański sąd uznał, że tamtejsi radni PiS nie pomówili homoseksualistów, zrównując ich orientację z takimi skłonnościami jak pedofilia, zoofilia i nekrofilia, bo opinia publiczna – według orzeczenia sądu – właśnie tak ocenia homoseksualistów." Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: W temacie 25.10.09, 01:43 Zgodnie z wciąż obowiązującymi przepisami przestępstwa nie popełnia tylko ten, kto stawiając prawdziwy zarzut, wykaże, że działał „w obronie społecznie uzasadnionego interesu”. Co jest w interesie społecznym, a co nie – ocenia sąd. ============= To w ten sposób kazda krytyka moze byc uznana za ponizenie... bo chocby napisanie, ze decyzja Piotra K. był zła poniewaz spowodowała straty w wysokosci 100 tysiecy! /Tak hipotetycznie/ Naraz na utrate zaufania potrzebnego do wykonywania zawodu, a skoro juz została podjeta, to moze juz nie miec to zdanie dzialania w obronie spolecznie uzasadnionego interesu, bo interesy juz odniósł uszczerbek! Czy to jest uzasadnienie stosowane w komunie? Bo wtedy bym rozumiał... Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: W temacie 25.10.09, 08:35 "Europejski Trybunał Praw Człowieka jest od lat konsekwentny: osoby publiczne, a zwłaszcza politycy, muszą się godzić z tym, że czasem podlegają krytyce – nawet ostrej i niesprawiedliwej. To ich ryzyko zawodowe. Od obrony ich dobrego imienia ważniejsza jest swoboda publicznej debaty. W Polsce praktyka jest jednak inna: przyjmuje się, że osobom publicznym, a szczególnie politykom, należy się większa ochrona przed atakami słownymi niż zwykłemu obywatelowi. Według konstytucjonalisty prof. Piotra Winczorka, jest to pozostałość z czasów monarchii, gdy król był utożsamiany z majestatem państwa, a jego obraza oznaczała uchybienie temu majestatowi. Stąd też prokuratura, jeśli już angażuje się w sprawy o pomówienia, to częściej, gdy pomówionymi są politycy, niż gdy są to zwykli obywatele. I częściej, gdy poszkodowanym jest reprezentant ugrupowania rządzącego, niż gdy jest nim ktoś z opozycji." na szczęście jest Europejski Trybunał Praw Człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
tikki Re: W temacie 25.10.09, 09:14 Andreas, patrzysz na to z punktu widzenia biznesmana. Jednak wybrany w wyborach prezydent miasta, reprezentujacy mieszkancow i odpowiedzialny przed nimi to nie własciciel firmy Urząd Miejski (chcoc niestety tak się zachowuje;)). Jeśli pozwani internauci wykazaliby, ze ich intencją było poinformowanie opinii publicznej o nieprawidłowosciach w zarządzaniu miastem przez przedstawiciela mieszkańców, a nie obrażanie traktowane jako sztuka dla sztuki, to dla mnie jak najbardziej byłoby to działanie w interesie społecznym. No ale ja nie jestem sądem:). Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: W temacie 25.10.09, 09:21 tikki napisała: > > Jeśli pozwani internauci wykazaliby, ze ich intencją było > poinformowanie opinii publicznej o nieprawidłowosciach w zarządzaniu > miastem przez przedstawiciela mieszkańców, a nie obrażanie > traktowane jako sztuka dla sztuki, to dla mnie jak najbardziej > byłoby to działanie w interesie społecznym. > > No ale ja nie jestem sądem:). pozostaje mieć nadzieję, że sądy nie są aż tak stronnicze Odpowiedz Link Zgłoś
tikki Re: W temacie 25.10.09, 09:31 "pozostaje mieć nadzieję, że sądy nie są aż tak stronnicze" Uważasz, że jestem stronnicza? Odpowiedz Link Zgłoś
tikki Re: W temacie 25.10.09, 09:37 A może i jestem... Jestem po stronie wolności słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: W temacie 25.10.09, 09:37 miałem na myśli prokuraturę, chyba jej nie reprezentujesz ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: W temacie 25.10.09, 09:39 "W Polsce praktyka jest jednak inna: przyjmuje się, że osobom publicznym, a szczególnie politykom, należy się większa ochrona przed atakami słownymi niż zwykłemu obywatelowi. Według konstytucjonalisty prof. Piotra Winczorka, jest to pozostałość z czasów monarchii, gdy król był utożsamiany z majestatem państwa, a jego obraza oznaczała uchybienie temu majestatowi. Stąd też prokuratura, jeśli już angażuje się w sprawy o pomówienia, to częściej, gdy pomówionymi są politycy, niż gdy są to zwykli obywatele. I częściej, gdy poszkodowanym jest reprezentant ugrupowania rządzącego, niż gdy jest nim ktoś z opozycji." pisałem w tym kontekście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demaskujący Re: prowokator ujwanił swoje ip i wifi z....? IP: *.chello.pl 25.10.09, 08:57 od wczoraj zedzio ujawnił swoje ip i przyznał się (jest wpis),że korzysta z cudzej sieci wifi, to dwa przestępstwa w jednym? czy są wpisy ubliżające zedzia wszystkim jak leci? prowokował internautów?on wszystkim życzy wyroku skazujacego w rejestrze skazanych i publicznych przeprosin z robotami publicznymi, a sam co robi? drażni i miesza ile wlezie? co to za człowiek?a ten główny napuszczony mówił o nim na czasie ze on ma konstruktywne propozycje?i kto tu na kogo powinien dosnieść? tyle,że człowiek nie jest kapusiem i nawet takiemu zedziowi nie chce żle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: prowokator ujwanił swoje ip i wifi z....? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 11:05 A gdzie ten wpis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobermanka a czy tak wolno jak ZED mówi? IP: *.chello.pl 25.10.09, 11:43 wczoraj autor podpisany jako ZED w wątku 'przecież to jawny przekręt jest' i IP 62,221,5* o godzinie 11.10 napisał jako rotfl,pózniej w innymwątku powiedział, że korzytsa z cudzej sieci wifi?Czy tak wolnopostępować temu co wszystkim życzy wpisania do rejestru skazanych? Pytam czy tak wolno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobermanka czy tak można być nie swoim wifi? IP: *.chello.pl 25.10.09, 11:50 w wątku'czy premier wie co robi Krzystek?'ZED w 'a ty wiesz? " przyznaje sie do korzystania z cudzego wifi?Czy tak można?I czy to dopiero nie jest przestępstwo?Pytam wolno robić takie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: propublicobono Re: przed przesluchaniem IP: *.chello.pl 25.10.09, 12:21 O tym, że Prokuratura będzie szukać, identyfikować, a może i oskarżać p.t. Forumowiczów na prośbę Pana Prezydenta Krzystka wiemy z mediów. Ten natomiast, kto czyta ten wpis, właśnie się dowiaduje, że Prokuratura już identyfikuje wspomnianych wyżej, którzy ośmielili się napisać o rozmaitych ciekawostkach i nieprawidłowościach z życia WSIE, InBIT-u i SIS-u w wątku pod zgrabnym tytułem „Wredny wyciek z WSIE”. Czy Rektor uczelni z uprawnieniami publicznymi też jest osobą publiczną? Czy i on może podlegać publicznej krytyce? Czy i ci autorzy mogą liczyć na Waszą pomoc prawną, drogi Albercie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciapaty Re: przed przesluchaniem IP: *.privacyfoundation.de 25.10.09, 17:24 Gość portalu: propublicobono napisał(a): > O tym, że Prokuratura będzie szukać, identyfikować, a może i oskarżać p.t. > Forumowiczów na prośbę Pana Prezydenta Krzystka wiemy z mediów. Ten natomiast, > kto czyta ten wpis, właśnie się dowiaduje, że Prokuratura już identyfikuje > wspomnianych wyżej, którzy ośmielili się napisać o rozmaitych ciekawostkach i > nieprawidłowościach z życia WSIE, InBIT-u i SIS-u w wątku pod zgrabnym tytułem > „Wredny wyciek z WSIE”. Przerażające! Totalna inwigilacja! Nikogo nie można krytykować bo zaraz pozwie! Gazeto! Nie idź tą dogą! Nie wydawaj swoich forumowiczów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POgrom Re: przed przesluchaniem IP: 62.69.217.* 26.10.09, 09:57 > Przerażające! Totalna inwigilacja! Nikogo nie można krytykować bo zaraz pozwie! > Gazeto! Nie idź tą dogą! Nie wydawaj swoich forumowiczów! krytykantom mówimy zdecydowane NIE Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: przed przesluchaniem 10.11.09, 20:09 tak na wszelki wypadek napiszę: nie mam skłonności samobójczych i nie posiadam żadnej broni, która mógłbym się skrzywdzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: przed przesluchaniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 20:38 ;))) Jak to nie,a szare mydło... to co??? -.- Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Czy pisząc na forum muszę być obiektywny? 25.10.09, 13:41 Czy piszący na forum musza być obiektywni czy może jednak wpisy tu to FORMA felietony, która pozwala na subiektywizm, a nawet przegiecia? Jak wiem jest przyjęte, ze felietonista wolno wiecej... Zdaje mi się, ze bliżej nam do subiektywnej formy - tak zreszta jak w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamek czy ogłoszenie, ze korzysta sie z cudzych zasobów? IP: *.chello.pl 25.10.09, 13:46 czy jest normalne ogłoszenie przez Z.,że używa na lewo wifi i śmieszy go,że korzystanie z obcych zasobów teleinformatycznych jest przestępstwem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: czy ogłoszenie, ze korzysta sie z cudzych zas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 14:00 Witam. Bez obrazy proszę,ale i bez "podkręcania". Zed napisał i owszem iż używa WIFI,ale nie napisał, że "robi" to na lewo. Lubi podkręcać w strony które są dla niego wygodne,by przysłaniać istotnie-niewygodne-elementy, które nagle wyskoczyły,robi "zasłonę dymną". Ja bym do tej "lewizny" podchodziła z małym dystansem. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: internauta pozdrowienia dla internautów! IP: *.chello.pl 27.10.09, 17:35 pozdrowienia dla wszystkich internautów kochających demokrację i wolność słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: pozdrowienia dla internautów! 27.10.09, 17:42 z innego forum, myślę, że ciekawe: > Z drugiej strony klasykiem jest wyrok tego samego trybunału w sprawie Prager i > Oberschlick kontra republika Austrii. Wymienieni redaktorzy w ogniu dyskusji > nazwali nieżyjącego już austriackiego polityka Jörga Heidera idiotą lub też w > zależności od tłumaczenia bęcwałem (w oryginale "Trottel"). Redaktorzy zostali > w > Austrii skazani a przez trybunał praw człowieka uniewinnieni (sygnatura akt: > 13/1994/460/541). Naczelnym argumentem według trybunału było stwierdzenie, że > krytyka osób sprawujących funkcje publiczne może iść o wiele dalej, niż > dopuszczalna krytyka osób prywatnych, gdyż ochrona prawna osób publicznych > byłaby równoznaczna cenzurze. > > Wystarczy zatem ten wyrok Europejskiego Trybunału Praw Człowieka podetknąć pod > nos prokuratorowi. Jeśli będzie się upierał, można mu życie w prasie uprzykrzyć. > Oczywiście prezydent Szczecina musi zostać w nadchodzących wyborach odwołany, b > o > tylko w ten sposób społeczeństwo może się efektywnie bronić przed urzędnikami > pragnącymi krytykom prawnie zatkać usta. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: pozdrowienia dla internautów! IP: 62.69.217.* 03.11.09, 07:49 Sławomir N. pozwał Wyborczą i J.Kowalewską Piotr K. pozwał internautów co z tego wynika ? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Rozzzzzmówki polityków o politykach 27.10.09, 21:05 miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34939,7193591,Nitras_v___Gazeta____uzasadnienie_wyroku_sadu.html?as=2&ias=6&startsz=x Rozmowa polityków zaczęła się od pytania Janusza Żmurkiewicza skierowanego do Zbigniewa Pomieczyńskiego o to, kiedy pytający ma się pakować, bo słyszał, że za dwa tygodnie. W odpowiedzi Zbigniew Pomieczyński przedstawił procedurę podejmowania decyzji w sprawie ewentualnego odwołania prezydenta miasta. Następnie Z. Pomieczyński, kierując swą wypowiedz do J. Żmurkiewicza stwierdził, używając następujących słów, że miał on "sytuację życiową ten co Nitras na tym śledziowym co wyjechaliśmy szybciej przecież ten sku...syn szantażował tam cię przecież, był świadek". W odpowiedzi J. Żmurkiewicz stwierdził - "mogłem go załatwić". Z. Pomieczyński powiedział wówczas, używając następujących słów "załatwiłbyś go bez problemu, miałeś dwóch świadków różnych i Szczodrego i mnie i powiem ci, że ja tego nie rozumiem, że to jest łajza jak byś tam naprawdę poszukał albo jak byś nagrał co on tam wygaduje w Sejmie (...) dlatego nikt nie chce przyjechać dlatego nawet Pawlak coś kręci, że nie może przyjechać". J. Żmurkiewicz w odpowiedzi stwierdził, że "oni się boją tu miał być na tej kolejce pan minister". Z. Pomieczyński odpowiedział - "powiem ci to jest taki łobuz to nie Platforma to jest jeden łobuz i jeszcze ma jednego, co go popiera to Gawłowski po cichu go popiera i jest jeszcze gorszy i to też różnie bo jest gorszy od niego bo on po cichu wiesz taka małpa (...) Powiem ci, że fajny chłop, przy mnie od razu wysłał pismo do Husejki. Na pytanie J. Żmurkiewicza - "kto ?", Z. Pomieczyński odpowiedział - "ten co tu był - Kłopotek w sprawie tych naszych przydziałów pieniędzy to żeby to wszystko on wyjaśnił wiesz tam naprawdę są przychylni (...) i miastu. W odpowiedzi J. Żmurkiewicz powiedział - "Kłopotek, o Kłopotku mam jak najlepsze zdanie". Na co Z. Pomieczyński odparł - "on też akurat powiem ci, że bardzo ładnie o tobie mówił i powiedział, że to nie ma nic wspólnego, że opcje, bo my musimy pracować dla nas dla ludzi dla narodu nie tam dla partii". J. Żmurkiewicz stwierdził, że "Kłopotek jest facet, który nie idzie na układy". Z. Pomieczyński potwierdził i dodał - "nie, nie i on bardzo ładnie się wypowiadał, właśnie zaprzeczał, co tamci gadali a oni tam niestety nie wiem jakim cudem ten Nitras ma tam w Warszawie takie przełożenie że oni że go wszyscy słuchają to tego nie rozumiem". W tym momencie prawdopodobnie radna siedząca obok stwierdziła - "niektórzy tak mają". Z. Pomieczyński skonstatował - "to jest naprawdę straszne, bo to jest bydlak". Po krótkiej rozmowie na temat ewentualnych roszczeń obywateli Niemiec i sposobu ich zaspokajania, Z. Pomieczyński powrócił do poprzedniego tematu, zwracając się do J. Żmurkiewicza słowami "i powiem ci, że Kłopotek właśnie Platformie tam podpadł bo on tu przyjechał pacyfikować Platformę, nie i oni właśnie tam jak przyjechali to mieli wszystkie tak powiem pod jego kontem nagana nie on dlatego się spotkał bo miał pretensje do Kłopotka. J. Żmurkiewicz dopytywał "Pawlak?". W odpowiedzi Z. Pomieczyński wyjaśnił "nie Pawlak tylko ten cały Nitras". J. Żmurkiwewicz - co Kłopotek, Kłopotka może w dupę pocałować". Zgadzając się Z. Pomieczyński odparł "tak, tak i dokładnie im tak powiedzieli tylko ten artykuł w tym Kurierze spowodował to, że ci tam przylecieli i zaczęli pyszczyć na niego nie (...) taka menda jest dlatego powiem ci". J. Żmurkiewicz wtrącił "dlatego swoich wcisnął tego Siergieja to, to on a Siergiej przepracował 16 lat na targowisku". Z. Pomieczyński dodał "teraz otworzyli zastępcę po to żeby tego gó...arza Melana tego co ci pokazywałem z Gryfa, sekretarza ich partii został zastępcą po to żeby (...) zostaje prezesem nawet o vacie nie wie nic, co to jest VAT a sekretarzem jest partii". W odpowiedzi J. Żmurkiewicz odparł "a Siergiej myślisz że wie". Z. Pomieczyński stwierdził "dlatego to skandal". J. Żmurkiewicz powiedział na to "mieli swoje głosy". Z. Pomieczyński kontynuował "on zrobił tydzień temu zebranie on zrobił zebranie Nitras zrobił tydzień temu zebranie z tymi pięcioma swoimi przedstawicielami i wszystkie listy wiesz bo to ci mówię zrobił zebranie na 100% ale Gawłowski chciał kogoś z Koszalina czy z Kołobrzegu już nie pamiętam nazwiska faceta". J. Żmurkiewicz potwierdził "a startował tam". Z. Pomieczyński dodał "że on tam będzie na 100%". J. Żmurkiewicz zaprzeczył. Z. Pomieczyński kontynuując stwierdził "ale tak Nitras się chwalił (...) Gawłowski za cienki Bolek". J. Żmurkiewicz informował, że "zastępca proszę ciebie tak" i dalej stwierdził, że "startował taki łepek". Na to Z. Pomieczyński oświadczył, że "to Nitras się chwalił, że załatwił swojego szefa biznesowo bo Gawłowski za punkt honoru i tak się wczoraj pokłócili". Z. Żmurkiewicz wyjaśniał rozmówcy, iż "facet z Kołobrzegu startował i na pytanie do niego takie były pytania dla wszystkich jednakowe jak on sobie wyobraża gospodarowanie gruntami portu na rzecz innych kontrahentów chodziło o spółki (...) a on z Kołobrzegu on mówi tak będę to na zasadzie przetargu zgodnie z ustawą o zamówieniach publicznych". J. Pomieczyński ocenił, że kandydat "nie wiedział o czym mówi". Z. Żmurkiewicz kontynuując stwierdził, że "nie wiedział że w Szczecinie są spółki portowe a tam jest jeden port Kołobrzeg i koniec wszyscy patrzyli na niego on się ośmieszył i w końcu przerwaliśmy mu w połowie, głupek zupełny". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajajakberety znacie życiorys Czyngis Chana co podbił pół świata IP: *.chello.pl 28.10.09, 16:55 Temudzyn zwany Czyngis Chanem, żyjący 800 lat temu Mongoł podbił pół świata. Za nim to uczynił przeszedł nieprawdopodobne upokorzenia, stając się niewolnikiem, został nawet sprzedany na targu niewolników i umieszczony w klatce, by oglądający go mogli się z niego śmiać.Pod klatką widniał napis tego który go kupił. Napis ten to "ten, który chciał zniszczyć moje królestwo" Czyngis Chan wydostał się z klatki i podbił pół świata. Miał WIELKIEGO DUCHA WALKI, DLATEGO PRZETRWAŁ TRUDNE CHWILE i pokonał słabości ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatpaproci nie wiem czy to ważne, ale donoszę że IP: *.chello.pl 30.10.09, 12:48 Nie wiem czy to ważne ale niektórzy twierdza, że grupa związana z partią rządząca pisze na forum, jakiś ikro, korfi, zed, prawdziwy- jasnowidz,cbaabc, czy to ważne i czy to prawda nie mnie oceniać, ja tylko informuje co piszą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik ZED stroną w procesie? IP: *.szczecin.mm.pl 01.11.09, 00:11 Zauważyliście, że na tym wątku ani razu ZED się nie odezwał? Jak już się rozpocznie proces to będzie mógł rżnąć głupa... nie będzie miał z tym kłopotu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: ZED stroną w procesie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 02:54 ;) Hmmm....wydawało mi się,że zabierał, chyba z raz,ale tyle "wypowiedzi" z tego wątku zostało usunięych-wyciętych iż może mi się wydawało. To pytanie właściwie do Alberta_c. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiowiec na ZADA to jest tyle materiału, że on się zdziwi IP: *.chello.pl 01.11.09, 11:46 bardzo się zdziwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radiowiec wszyscy piszą i jeszcze wariatów udają! IP: *.chello.pl 01.11.09, 12:04 Kilku ludzi się podnieciło, że wykryli iż na forum piszą MM i SN. Piotr Kęsik pisze, MJW też jest aktywna. Pisało i pisze wielu posłów, radnych, ministrów, urzędników władz wojewódzkich, miejskich - wysokiego i niższego szczebla, dziennikarzy telewizyjnych, radiowych. Piszą a udają, że nie piszą. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: wszyscy piszą i jeszcze wariatów udają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.09, 12:21 ;))) Mogą wtedy być kimś,kim nie są i eksponować pewne cechy na codzień ukrywane pod maskami.... Życie jest jak teatr,taka życiowa maskarada bo w życiu rolę grają - maski przywdziewając i zmieniając.... ;))) A życie ich to tylko ciągła gra w banały i pozory, piórami złudy i obłudy przyozdabiają się. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wig24 a inni głupoty piszą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:18 a Piotr Kęsik to te informacje skąd zdobył bo radny SLD piszący o radnej PIS w formie twierdzącej jest mało wiarygodny! Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: wszyscy piszą i jeszcze wariatów udają! 10.11.09, 17:32 Gość portalu: radiowiec napisał(a): > Kilku ludzi się podnieciło, że wykryli iż na forum piszą MM i SN. Piotr > Kęsik pisze, MJW też jest aktywna. Pisało i pisze wielu posłów, > radnych, ministrów, urzędników władz wojewódzkich, miejskich - > wysokiego i niższego szczebla, dziennikarzy telewizyjnych, radiowych. > Piszą a udają, że nie piszą. Dlaczego? widocznie nie chcą, aby ich rodziny były przesłuchiwane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proWijas radny Wijas uczciwie powiedział IP: *.chello.pl 05.11.09, 11:19 Radny Wijas powiedział w radiu,że pisał na forum, nie bał się tego przyznać, doradził też prezydentowi Krzystkowi, by ten się też zalogował i spróbował wyjaśnić do końca na forum te sprawy, które bulwersują mieszkańców(chyba chodzi o mieszkanie i szwagra). Radny Wijas rozumie internautów i demokrację 21 wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik Re: radny Wijas uczciwie powiedział IP: *.szczecin.mm.pl 07.11.09, 00:05 A kogo tu wyjaśnienia Krzystka obchodzą? Przecież wiadomo, co on ma do powiedzenia, przez 9 lat honorowo to pokazywał. Teraz jedyne, co mu warto pokazać to taczka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wig24 radna Jacyna-Witt prowadzi bloga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.09, 15:17 więc sama jest internautą a nie tylko ich rozumie a poza tym jako pierwsza padłą ofiarą obrażalstwa i nabzdyczenia Krzystka! Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance wzywają rodziny przesłuchiwanych 11.11.09, 15:13 Szanowni Państwo! W dniu dzisiejszym zgłosił sie do nas przesłuchiwany internauta z informacją, że wezwanie na przesłuchanie otrzymały jego...... dzieci! Przyznam, że nie rozumiem działań Prokuratury. Warto mocno podkreślić, że internauta ten w swoich wypowiedziach na forum nie użył ani razu wulgaryzmu. Jego jedynym "przewinieniem" było konfrontowanie obietnic P.Krzystka z ich "realizacją". To jest jedyny powód nękania nieletnich dzieci internauty. Poszukujemy prawnika- najlepiej specjalizującego się w sprawach cywilnych oraz procedurach postęowań prokuratorskich (prawa i obowiązki przesłuchiwanych). Chcielibyśmy poprosić, aby prawnik towarzyszył dzieciom w trakcie przesłuchania. Będziemy wdzięczni za każdą pomoc. Pozdrawiamy White & reszta forum.gazeta.pl/forum/w,654,101640192,102822616,czas_na_szykanowanie_rodzin.html Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: wzywają rodziny przesłuchiwanych 11.11.09, 16:09 atak na dzieci, to godne prezydenta warto ZAPAMIĘTAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: wzywają rodziny przesłuchiwanych 12.11.09, 03:02 jeżeli prokuratura podejmie dzialania, powiedzmy zbyt gorliwe, ale dokuczliwe czy wręcz szkodliwe - na przykład ujawniajac bezpodstawnie informacje o nicku, przeslychujac nieletnie dzieci narazajac je bezpodstawnie na niekorzystne przeżycia, to zdaje mi się można zaskarzyc ja, jak nie w polskim sadzie to w Brukseli o odszkodowanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: wzywają rodziny przesłuchiwanych IP: 62.69.217.* 12.11.09, 07:46 andreas.007 napisał: > jeżeli prokuratura podejmie dzialania, > powiedzmy zbyt gorliwe, ale dokuczliwe czy wręcz szkodliwe - > na przykład ujawniajac bezpodstawnie informacje o nicku, > przeslychujac nieletnie dzieci narazajac je bezpodstawnie > na niekorzystne przeżycia, to zdaje mi się można zaskarzyc ja, > jak nie w polskim sadzie to w Brukseli o odszkodowanie! > > koniecznie, nie można zostawić tej sprawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: wzywają rodziny przesłuchiwanych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.09, 16:52 WitM. Ponoć Adwokat Marzena Dobrowolska jest dobra. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance przed jutrzejszym przesluchaniem dzieci 15.11.09, 13:18 Trzymajcie się:) Będzie dobrze! Tymczasem..... Posłuchajcie - pasuje jak ulał:) www.youtube.com/watch?v=NT1jJAFwpkw&feature=related Oh, don't listen to what they say Make up your mind, walk away Oh, don't even give them the time of day They put you wrong Turn away So why did they all just walk away There was something wrong Didn't want to stay Oh, why did they listen to someone else? I did something wrong, something so ?? They all got that attitude That all got that attitude... Don't listen to what they say Make up your mind, walk away Oh, it won't ever happen again They've all gone wrong, gone insane That's why they all just walked away There was nothing wrong Didn't want to stay That's why they listened to someone else I did nothing wrong, nothing ??? That's why... That's why.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: przed jutrzejszym przesluchaniem dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 17:32 Witam Trzymam kciuki. Musi być dobrze!!! Pozdrawiam ;) -.- PS Dobre :D Odpowiedz Link Zgłoś
fotogra Re:Durnia mamy za prezydenta 16.11.09, 16:57 A my? wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Durnia-mamy-za-prezydenta-nie-obraza-prezydenta,wid,9728801,wiadomosc.html?ticaid=191d9 Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: przed jutrzejszym przesluchaniem dzieci 16.11.09, 22:35 Powiem tylko jedno:):):):):):):) WYGRALIŚMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Warto..... Warto....... Ludzie!!!!!! Warto być przyzwoitym:) Naprawdę!!!!! Dzieciaki ocalone przed śledczymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: przed jutrzejszym przesluchaniem dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 22:44 ;-) GRATULACJE -.- Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: przed jutrzejszym przesluchaniem dzieci 16.11.09, 23:00 Gość portalu: -.- napisał(a): > ;-) > > GRATULACJE > -.- Cieszę się! Śledcze harpie zwątpiły:) Słucham www.youtube.com/watch?v=XeMD0vZ4G-0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: przed jutrzejszym przesluchaniem dzieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.09, 23:10 Witam SzP Whiteentrance. SzP Whitee... przepraszam,że tak to ujmę, ale "odwaliliście" "kawał" dobrej i solidnej "roboty". Dzięki Panu i Albertowi-c będzie dobrze!!! Pozdrawiam ;-) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Połowniak!!!!!!! 16.11.09, 23:13 Naszą inicjatywę nazwałeś "histeryczną". Ciulu boży!!! Czy przemyślałeś z kim trzymasz? Kim jesteś? Teraz... powiem Ci Połowniaku, że gdybym był Tobą to wolałbym być mną.... Odpowiedz Link Zgłoś
esmeralda_2 Re: przed jutrzejszym przesluchaniem dzieci 20.11.09, 10:07 Odpowiadasz na: whiteentrance napisał: > Powiem tylko jedno:):):):):):):) > > WYGRALIŚMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > ................. a ja mam jedno pytanko, bo akurat na was trafiło, a gdyby taką sprawę miał ktoś inny, bez takiego poparcia w realu, jak wyście mieli. Doskonale wiesz white o co mi chodzi, więc proszę odpowiedz mi na to. Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: przed jutrzejszym przesluchaniem dzieci 20.11.09, 10:24 esmeralda_2 napisała: > a ja mam jedno pytanko, bo akurat na was trafiło, a gdyby taką sprawę miał ktoś > inny, bez takiego poparcia w realu, jak wyście mieli. Doskonale wiesz white o c > o > mi chodzi, więc proszę odpowiedz mi na to. Króciutka odpowiedź! WCHODZĘ W TO Z TAKIM SAMYM ZAANGAŻOWANIEM!!!!! Poza tym chyba ciut przeceniasz "poparcie w realu" jakiego doświadczyliśmy. To o nas admilicja i różnej maści Kowalewskie pisały "chuligani". Senkju za takie "poparcie". Naprawdę nie wiem o co Ci chodzi. Ale chętnie się dowiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stoczniowiec może przesłuchać za ten Amer za 650zł od łebka? IP: *.chello.pl 15.11.09, 13:18 kto to wymyśla,300tysięcy ludzi w Polsce wywalili na zbity pysk a sami jeżdzą po Amberach i jeszcze polują i dziadów polskich przesłuchują? Odpowiedz Link Zgłoś
danutadom Jak w przedszkolu, ktoś komuś powiedział 20.11.09, 03:36 Kochani, anonimowi internauci. Nazywam się Danuta Sobczak – Domańska. Super, że są osoby takie jak: whiteentrance, zed i beatrixe, itp., które chcą porozmawiać na temat miasta, polityków i naszej rzeczywistości – cholernie upolitycznionej, dzięki za nazwisko malgorzatabelesta. Nie bójcie się do cholery, jesteście mocnymi osobami. A może jednak .. słabymi, takie myszki na boczku. Nie ma nazwiska, nie ma opinii. Jakby nie było sprawy. Jeżeli ktoś się boi podpisać pod swoją opinią, swoim własnym nazwiskiem, niech tej opinii nie upublicznia, bo jest … niewiarygodna. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jak w przedszkolu, ktoś komuś powiedział 20.11.09, 13:58 Zazwyczaj własnie wszelkie partyjniackie dyskusje to zaczynaja się od tego KTO to mówi, tak samo jak są jakieś wybory, to najpierw kogo wybrać, a potem dopiero CO mówi i program... w necie jest odwrotnie - ważne jest co się pisze, a nie jest ważne kto! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jak w przedszkolu, ktoś komuś powiedział 21.11.09, 10:40 Za Rz: – Ktoś, kto jest niesłusznie oskarżany lub jego dobra zostały naruszone, ma prawo się bronić – tłumaczy dr Dominik Batorski, socjolog Internetu z Uniwersytetu Warszawskiego. – Ale tu pojawia się pytanie, czy treści, które ktoś uznaje za obraźliwe, są niezgodne z prawdą czy raczej tylko przykrą oceną? To trzeba rozstrzygnąć. Niestety, paradoksem wynikającym z polskiego prawa jest to, że trzeba najpierw złamać zasadę anonimowości, ujawnić tożsamość internauty, a dopiero potem rozstrzygać. Bardzo łatwo z takiego mechanizmu uczynić sposób na zamykanie ust. Odpowiedz Link Zgłoś
danutadom Re: Jak w przedszkolu, ktoś komuś powiedział 24.11.09, 02:16 Ale czemu ludzie się boją? Mam opinię, walę - sorka za kolokwializm, masz Ty - boisz się. Dopóki się bać będziemy, dopóki ta dyskusja 9zakamuflowana) trwać będzie. Widzę, że i tak nic nie wskóram, czyżby (chciałoby się napisać banda) urzędników to forum????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Jak w przedszkolu, ktoś komuś powiedział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.09, 02:43 Witam SzP Danutadom. ;)) To forum to nie tylko "banda" urzędników itp., bywają tu normalni "śmiertelnicy". Pozdrawiam -.- Odpowiedz Link Zgłoś
danutadom Re: Jak w przedszkolu, ktoś komuś powiedział 24.11.09, 02:11 andreas.007 napisał: > Zazwyczaj własnie wszelkie partyjniackie dyskusje > to zaczynaja się od tego KTO to mówi, > tak samo jak są jakieś wybory, to najpierw kogo wybrać, > a potem dopiero CO mówi i program... > w necie jest odwrotnie - ważne jest co się pisze, > a nie jest ważne kto! No tak, sąsiadka, sąsiadowi, nie ważne kto, ważne ile? Zastanów się co piszesz. A partyjniactwo, no cóż, niektórzy maja we krwie, i tak po prostu myślą, słabo .. > Odpowiedz Link Zgłoś
danutadom Re: Jak w przedszkolu, ktoś komuś powiedział 23.12.09, 06:42 Zajrzałam po czasie a tu,, DUPA. Dalej się boimy, Ale jak kochani się nie boimy (cha, cha) to chociaż załóżmy partię i ją lansujmy, miejmy w de Krzystków i Nitrasów kurdupli - za przeproszeniem (choć gościa nie znam osobiście, ale taki mi dał wizerunek). Ale lepiej nie zakładać, nic nie robić, NARZEKAĆ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś