Dodaj do ulubionych

Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świątec...

IP: 62.233.173.* 21.01.04, 19:23
Jesteśmy świetni. To nie pierwszy wybryk Szczecina. Większość zawdzięczamy
panu Jurczykowi niestety gdyż on nie pozwala na jakiekolwiek imprezy
Sylwestra też mogły być jedynie w domach. Tak będzie z każdą imprezą. Ja też
zdziwiłem się, że w Darłowie jest większa impreza niż w Szczecinie. Widać
gdzie znajduje się stolica w Darłowie. Nie ma o czym rozmawaić. Sam liczyłem
na to że gdzieś popołudniem pójdę z dzieckiem. Nie liczyłem natomiast, że
jedyną moją rozrywką w tak dużym mieście są zakupy w kolejnym hipermarkecie.
Szkoda, że miast po prostu się zamyka. Wygląda ono tak jak popegeerowska
wieś, gdzie wszyscy wieśniacy spotykają się na winku pod jedynym w okolicy
sklepem.
Obserwuj wątek
    • Gość: Madziński Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: *.szczecin.pl / *.szczecin.pl 21.01.04, 22:24
      1. Faktycznie wkurza już że sztab Ani D. jest od wielu lat faworyzowany, nie
      jestem już obecnie w żaden sposób związany z Orkiestra, ale widzę że nadal w
      mieście jest TYLKO ANIA D.

2. Harcerki z Galaxy niech nie pitolą, bo mając identyfikatory Orkiestry nie
      zbierały pieniędzy tylko... ROZDAWAŁY ULOTKI BERTI!!! Ludzie, to był szczyt
      szczytów, jak tam byłem, dostałem ulotkę i tak popatrzylem na identyfikator i
      cisnęło mi się na usta: czy Ty wiesz co Ty robisz?

3. A Owsiak to już swoją drogą, na JEGO czacie nie można było ani jednego słowa
      krytyki (konstruktywnej krytyki) powiedzic, bo od razu BAN! Oj Owsik Owsik,
      dużo ludzi straciłeś przez Przystanek Wódstok (pisownia celowa) i swoje
      impertynencje :(

Mad
      • piotr33k2 Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 21.01.04, 22:45
        co do organizacji orkiestry w szczecinie to zgoda ,jestesmy totalną wiochą nie
        tylko z tramwajami, ale również z zasciankowymi wiochmenami w roli
        głównej.przystanek woodstock jest natomiast imprezą rockową w szerokim tego
        znaczeniu, i nijak nie przerobi się go na spotkanie oazowe grzecznej
        młodzieży jak chcieliby niektórzy ,nikt nikogo nie zmusza aby tam jechał ,a
        najwięcej krytykują przeważnie ci co nigdy tam nie byli i nie wiedzą o co tam
        chodzi i jak to się odbywa .
    • Gość: powolniak Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: 194.146.200.* 21.01.04, 22:32
      Gość portalu: Tomi napisał(a):

> Jesteśmy świetni. To nie pierwszy wybryk Szczecina. (...) Tak będzie z każdą
      imprezą. (...) Nie ma o czym rozmawaić. (...)
      > Szkoda, że miast po prostu się zamyka.

A może z łaski swojej rusz swój tyłek i sam coś zorganizuj marudo...
      • Gość: Luki Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: *.ksiazat.v.pl 22.01.04, 09:02
        A może z łaski swojej rusz swój tyłek i sam coś zorganizuj marudo...

Czyli, skoro przecietny mieszkaniec Szczecina nie ruszy tylka zeby COS
        zorganizowac, tzn ze LUDZIE ODPOWIEDZIALNI ZA ORGANIZACJE TAKICH IMPREZ, sa
        juz usprawiedliwieni??? Mam sie czuc winny patrzac na sylwstra w Krakowie???
        okolo 100 ludzi sie tam bawilo na ulicach. Cholera ze ja nic nie zrobilem...
        moglem cos "zorganizowac" ... :) pozdr
        • Gość: powolniak Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 10:05
          Gość portalu: Luki napisał(a):

> A może z łaski swojej rusz swój tyłek i sam coś zorganizuj marudo...
          >
          > Czyli, skoro przecietny mieszkaniec Szczecina nie ruszy tylka zeby COS
          > zorganizowac, tzn ze LUDZIE ODPOWIEDZIALNI ZA ORGANIZACJE TAKICH IMPREZ, sa
          > juz usprawiedliwieni???

Nie są usprawiedliwieni. Ale tym niemniej wolontariusze WOSP (przynajmniej
          niektórzy) stracili bardzo dużo swojego czasu, aby coś przygotować. A taki
          gościu siędzący przed tv jedyne co potrafi, to marudzić, marudzić, marudzić...
          Nic się nie dzieje... Nic się nie uda... Czemu nikt nie zrobi imprezy, abym
          mógł dziecku pokazać...
          • Gość: Luki Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.04, 11:17

> A może z łaski swojej rusz swój tyłek i sam coś zorganizuj marudo...
            >
            > Czyli, skoro przecietny mieszkaniec Szczecina nie ruszy tylka zeby COS
            > zorganizowac, tzn ze LUDZIE ODPOWIEDZIALNI ZA ORGANIZACJE TAKICH IMPREZ, sa
            > juz usprawiedliwieni???

Nie są usprawiedliwieni. Ale tym niemniej wolontariusze WOSP (przynajmniej
            niektórzy) stracili bardzo dużo swojego czasu, aby coś przygotować. A taki
            gościu siędzący przed tv jedyne co potrafi, to marudzić, marudzić, marudzić...
            Nic się nie dzieje... Nic się nie uda... Czemu nikt nie zrobi imprezy, abym
            mógł dziecku pokazać...

Ja nie potrafilbym zorganizowac takiej imprezy, ale narzekam jak widze poziom
            organizowanych imprez, bo wiem ze mozna zrobic to lepiej... poprostu szkoda mi
            naszego miasta. Pozdrawiam
            • Gość: powolniak Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 11:33

> Ja nie potrafilbym zorganizowac takiej imprezy, ale narzekam jak widze poziom
              > organizowanych imprez, bo wiem ze mozna zrobic to lepiej... poprostu szkoda
              mi
              > naszego miasta. Pozdrawiam

Tylko, że od samego narzekania to chyba niewiele się w mieście naprawi.
              • Gość: Luki Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.04, 11:57
                Tylko, że od samego narzekania to chyba niewiele się w mieście naprawi.

No zdaje sobie z tego sprawe, ale
                - wyjhodze z domu o 9:00
                - wracam o 19:00
                Nie mam zbytnio czasu na proby organizacji czegokolwiek. A prawda jest taka, ze
                osoby ktore sie tym zajmuja na codzien, robia to tak jak widac i dlatego
                narzekam. :)
                • arkadiusz_litwinski Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 22.01.04, 12:34

> Tylko, że od samego narzekania to chyba niewiele się w mieście naprawi.
                  >
                  > No zdaje sobie z tego sprawe, ale
                  > - wyjhodze z domu o 9:00
                  > - wracam o 19:00
                  > Nie mam zbytnio czasu na proby organizacji czegokolwiek. A prawda jest taka,
                  ze
                  >
                  > osoby ktore sie tym zajmuja na codzien, robia to tak jak widac i dlatego
                  > narzekam. :)

I nie ma w tym nic złego.Narzekanie, jesli jest uzasadnioną krytyką, a nie
                  kwestionowaniem wszystkiego i wszystkich jest normalne i pożyteczne. Ważne, by
                  oceniać fakty i wyciągać z tego wnioski.Być bezlitosnym w ocenach, lecz nie
                  przekreślać wszystkich inicjatyw na ich zaraniu tylko dlatego, że nie jest się
                  ich autorem, albo, że nigdy dotąd "nie wychodziło". Wogóle zbyt często używa
                  się słów "zawsze" i "nigdy", "wszyscy" i "nikt".
    • rrado Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 21.01.04, 22:45
      banda idiotow. kto ile czasu byl w tv. pani nowak mowi ze za rok bedzie jeszcze
      lepiej. mam nadzije ze za rok was w ogole nie bedzie. pozdrawiam rado
    • Gość: goguś Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: 62.233.219.* 21.01.04, 23:55
      W czasie zbiórki pieniędzy przez wolontariuszy,słyszalem wypowiedż kilku
      osób,..każdego roku dawałem i dałbym tym razem ,bo to szczytny cel,ale nie dam
      bo chcę zaprotestować przeciw "Chuliganowi Owsiakowi", niech nie myśli ,że
      wolno mu pożądnych ludzi lekceważyć i obrażać. Najlepiej gdyby przeksazał
      pałeczkę komuś innemu,bardziej zrównoważonemu.
    • Gość: afilipinka Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: 213.155.167.* 22.01.04, 09:45
      "Jeżeli Owsiak mówi "Halo Szczecin, halo Szczecin", a na ekranie widzimy
      Darłowo, to znaczy, że albo Darłowo jest dzielnicą Szczecina, albo Szczecin
      jest niedaleko Darłowa." - tak jest! Ogłośmy Darłowo terytorium nadmorskim
      Szczecina; mogą Francuzi i Holendrzy mieć terytoria zamorskie, my możemy mieć
      Darłowo Szczecińskie.
    • arkadiusz_litwinski Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 22.01.04, 09:54
      kiedy słuchałem tłumaczeń p.Nowak Z-cy-Prezydenta miałem nieodparte skojarzenie
      z piosnką T-Love, w której pulsują słowa refrenu " Jest świetnie, jest
      świetnie, więc o co Ci chodzi..."
      • Gość: Ana miasto przeklęte? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 10:38
        pani nowak udzieiła się chyba maniera zbliżona do propagandy sukcesu...jeśli
        coś jest nie tak,to albo uporczywie milczymy ,udając,że nie ma tematu
        (vide:działania p.rzecznik),lub też wbrew faktom twierdzimy,że jest dobrze,a
        będzie jeszcze lepiej.opisany zwyczaj postępowania stał się wykładnią działania
        jurczykowych przydupasów...
      • rrado Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 22.01.04, 10:55
        arkadiusz_litwinski napisał:

> kiedy słuchałem tłumaczeń p.Nowak Z-cy-Prezydenta miałem nieodparte
        skojarzenie
        >
        > z piosnką T-Love, w której pulsują słowa refrenu " Jest świetnie, jest
        > świetnie, więc o co Ci chodzi..."

jest super. tak to szlo. tu rado nuci piosenke. pozdrawiam rado
        • arkadiusz_litwinski Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 22.01.04, 11:42
          Jasne , że "suprer", mam nadzieje, że to nie początki sklerozy ;)
          Miasto nie jest raczej przeklęte. Któż miałby tyle negatywnych uczuć wobec
          miasta ? Jeśli założymy że miasto to nie tylko terytorium i "martwa natura"
          na nim posadowiona, ale przedewszystkim ludzie to z pewnością w swoim czasie
          setki tysięcy wypędzonych mogło mieć do nas polskich szczecinian "dość duży"
          żal. Ale do połowy lat 90-tych trudno raczej mówić o radykalnie złej passie
          Szczecina, więc to nie ich złe życzenia tu zadziałay. Więc czyje? A może
          poprostu zbyt często i zbyt wiele wśród nas Szczecinian życzenia sobie
          nawzejem "wszystkiego najgorszego"?
      • absztyfikant Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 29.01.04, 18:50
        A nie lepiej z piosenka Kuby Sienkiewicza "Co ty tutaj robisz ?", albo
        Kazika "Coscie sk.. uczynili z ta kraina" ?
    • Gość: KBS WOŚP wogóle jest żałosna IP: *.net.szczecin.pl 22.01.04, 11:46
      Tak wogóle trzebaby zapytać dlaczego to miasto ma organizować impreze Pana O.
      To jest jego pomysl wiec niech sam to organizuje wszedzie. A nie tylko o wielką
      pompe pod TV w Warszawie się troszczy. Ale tutaj jest pytanie ile ta pompa
      kosztuje i kto za nią placi choć kto to chyba wiadomo. :-) Popieram tutaj osobę
      która nie popiera Przystanku Woodstok ja tez nie nie lubie brudaskiej muzy i
      takich imprez dla brudasow hehe ale coz owsik jest prosty i tez jest brudasem
      to co sie dziwic. A wlasnie apropo prosty nie popieram WOŚP bo ile lat mozna
      sluchac tej samej nudnej spiewki, tych falszywych usmiechow Pana O i tych
      lekarzy wlazacych mu w dupe a fujj ja tam nie lubie sie macac z gownem :-) A w
      tym roku jak ogladalem fragment programu akurat koncowa licytacje serduszek czy
      czego tam w tym roku to bylo, to slowa Owsika odnosnie "Malej szkodliwosci
      spolecznej czynu" chlopakow z przed roku, ktorych zupelnie popieram i zaluje ze
      sam mu takieog numer nie wyciolem :-) byly poprostu smieszne jak on ich chcial
      porownywac do kradziezy samochodu hehe a potem te jego slowa "Dajcie jakas
      konkretna sume, dajcie jakas konkretna sume" a jeszcze 5 min wczesniej mowil ze
      nie ida na rekordy chodzi w tym orku o uczciwosc i nawet jak bedzie to tylko 30
      czy 50 tys. to sie bedize cieszyl. Czy to onjest taki glupi cyz mysli ze ludzie
      dajacy te pieniadze sa tacy glupi? no nic ja na bank sie do tych idiotow co
      daja na WOSP nie zaliczam, bo szpital np w Zdrojach dostal od WOSP tak malo
      sprzetu gdyz wszystka kase pompuja (oczywiscie ta co zostaje po potraceniach) w
      szpitale w Wawie konkretnie jeden. A i ostatnia sprawa ile tych pieniedzy ktore
      Ci biedni naiwni ludzie wplacaja zostaje skradzionych pzrez zbierajacych to
      chyba oni sami nawet nie wiedza hehe.
      • absztyfikant KBS - uwaga 22.01.04, 11:49
        Forum to nie jest publiczny szalet, wiec bardzo Cie prosze nie sr...
        • albert_c Re: KBS - uwaga 22.01.04, 16:08
          Krotki brudny kut...., nie sraj. nie chcesz nie dawaj - sloma ci przez to z
          butow nie przestanie wystawac.
          moim zdaniem nie bylo tak zle - vide: prosze spojrzec jak wiesnactwem w tym
          roku przebila wszytskich bochnia - tam prezydent czy tez burmistrz maista
          zabronil robic wosp i zrobil konkurencyjna impreze - wierze w to, ze kbs tez
          jest takim gownem co najchetniej podczepia sie do okretu i mowi "ale plyniemy,
          co?".
          oczywiscie zabraklo w tym roku bardzo swiatelka do nieba, ale nie tyle wazne
          jest aby byla feta, wazne jest to, ze ludzie tego dnia wychodza na ulice aby
          szukac wolontariuszy - i to jeszcze dlatego ze daja, nie biora! to jest
          wspaniale, zwlaszcza w naszym kochanym Szczecinie, gdzie tak trudno przeciez o
          przejawy spontanicznosci i lokalnego patriotyzmu.
          mowmy glosno o tym, ze chcemy swiatelka do nieba tu u nas, nie w darlowie.
          co do przystanku - bywam co roku, i bardziej zajebistej imprezy nikt w Polsce
          nie zrobi, tyle. nie tylko w Polsce, takich imprez na swiecie tyle, ze
          sytarczy palcow jednej reki, aby policzyc!
          pani nowak juz dziekujemy...
          warto przy okazji tego wspomniec, ze Polska jako pierwszy kraj (i to wlasnie
          dzieki tym ktorzy daja na wosp i dzieki Owsiakowi, ktory ma sile aby trzyamc
          to w ryzach) na swiecie przeprowadza badania sluchu u wszystkich noworodkow,
          bo to wlasnie wosp wyposazyl wszystkie oddzialy niemowlece w ten sprzet!
          ci ktorzy maja dzieci lub beda miec w przyszlosci lub sie wlasnie spodziewaja
          chyba zdaja sobie sprawe jak wazne jest to dla nas - spoleczenstwa miasta
          Szczecina, ze i do nas trafil ten sprzet!
          i wiele mnie smuci zachowan przy okazji kazdej wosp i przystanku woodstock,
          ale marudzic nie bede!!!
          pozdrawiam,

albert_c
      • Gość: Ana pytanko... IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 13:41
        czy nick kbs oznacza:kutas bez szacunku?
        • ja_aska Re: pytanko... 22.01.04, 14:06
          powinno być - mkbs!~mały kutas.........
          albo bmkbs - bardzo mały.........
      • tycjan5 kaszelek 22.01.04, 18:41
        zbyt czesto uzywasz 'hehe', stad albo wnioskuję, że się dziwnie usmiechasz, nie
        bardzo wierząc w to co piszesz nieśmiało, albo masz kaszelek. kaszelku Ci nie
        zyczę, ale czasami sie zastanów co piszesz.
        Nie piję tu do Owsiaka ani Woodstoku, akurat jego znam i mozna miec o nim rózne
        zdanie, ale sama idea jest dobra.
        To, że wolontariusze sa okradani to akurat nie przez to, że jest WOŚP, jak
        piszesz.
        To tyle.
        Tyle.
        • tycjan5 Re: kaszelek 22.01.04, 18:43
          powyższe kieruje do KBS

Tycjan
    • Gość: witekp Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: 195.245.213.* 22.01.04, 15:00
      To nie pan Jurczyk zabrania lecz miasto Szczecin nie ma kasy na organizację
      imprez masowych. Szczecin ma 30 milionów do zapłacenia Niemcom i Bekdasowi.
      Szczecin jest bankrutem. Bankruta nie stać na balety, bankrut chodzi po zasiłek
      i ciepłą zupę do Caritasu.
      • piotr33k2 Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 22.01.04, 15:29
        z tego co mi wiadomo to w żadnym mieście miasto nie płaciło za organizację tej
        imprezy ,wydawało zezwolenie i udostępniało ewentualnie jakieś
        lokale ,sponsorowały lokalne jak i ogólnopolskie firmy poprzez sztab
        owsiaka ,telewizja też miała w tym udział .
        • Gość: witekp Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: 195.245.213.* 22.01.04, 17:37
          Miasta dokładały. Straż miejska, pożarna, policja, sztuczne ognie sztaby to
          wszystko idzie z funduszy miejskich. Tak było w Darłowie, Koszaliniei
          Kolobrzegu.
          • piotr33k2 Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 22.01.04, 21:23
            nieprawda a to ze straż pozarna była obecna i coś zrobiła to co innego ,żadnej
            gotówki budżetówka niedała ,chyba że składke dobrowolną z prywatnych kieszeni.
          • piotr33k2 Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 22.01.04, 21:23
            nieprawda, a to ze straż pozarna była obecna i coś zrobiła to co
            innego ,żadnej gotówki budżetówka niedała ,chyba że składke dobrowolną z
            prywatnych kieszeni.
    • Gość: Adam Typowe dla Szczecina - brak INTEGRACJI IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.01.04, 16:22
      To typowe dla Szczecina, brak porozumienia, wspolpracy, jednosci w osiaganiu
      wspolnego celu.Kapital spoleczny jakim dysponuje nasze miasto jest ubogi, tu
      kazdy jest egoista i patrzy aby tylko jemu bylo lepiej. Dotyczy tokazdej
      dziedziny - biznesu, polityki, spraw spolecznych a takze jak widac organizacji
      pozarzadowych.
      • albert_c Re: Typowe dla Szczecina - brak INTEGRACJI 22.01.04, 16:33
        Gość portalu: Adam napisał(a):

> To typowe dla Szczecina, brak porozumienia, wspolpracy, jednosci w osiaganiu
        > wspolnego celu.Kapital spoleczny jakim dysponuje nasze miasto jest ubogi, tu
        > kazdy jest egoista i patrzy aby tylko jemu bylo lepiej. Dotyczy tokazdej
        > dziedziny - biznesu, polityki, spraw spolecznych a takze jak widac
        organizacji pozarzadowych.

Drogi Adamie, nie zgodze sie ze jest to typowe. jest ponad czeste, ale nie
        typowe. jest to powazny problem naszego miasta, brak tozsamosci z rtym
        miejscem, po ktorym stapamy i oddychamy kazdego dnia. ale takie wlasnie akcje
        jak wosp pokazuja ze i my mozemy (nie zawze do kcna tak jak byc powinno, ale
        jednak) sie inetgrowac, wychodzic na ulice, cieszyc sie.
        kapital spoleczny niestety jest ubogi, ale wierze w to, ze bedzie rosl z roku
        na rok, jezeli tylko zarzadcy naszego maista nie bede przeszkadzac - niech juz
        lepiej nic nie robia, bo obecna ekipa przeszkadza.
        naprawde nie kazdy jest egosita i takie generalizowanie sprawy jakze przezciez
        skomplikowanej jest niespraiedliwe wzgledem tych ktorzy swoj czas poswiecaja
        na aktywizacje spoleczna i dazenie do zbudowania tozsamosci naszego miasta.
        mowiac kazdy stawiasz sie w tym szeregu. jestes egoista? wspolczuje...ja
        staram sie nie byc.

pozdrawiam,
        • Gość: zenek Re: Typowe dla Szczecina - brak INTEGRACJI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.04, 20:33
          Bylem na woodstock przystanku i nie jestem brudasem( myje sie conajmniej raz
          dziennie, glowe tez), wiec prosze mnie nie obrazac, slucham glownie techno ale
          rock to jednak rock, ech....... Kto chce zobaczyc wzorowa organizacje masowej
          imprezy , jak to wszystko dziala na zywo ( nie w tv), jak blisko 400 tys. sie
          bawi, jak wszystkie trybiki sie zazebiaja, niech pojedzie na taki przystanek a
          nie siedzi w domu i narzeka.
          • Gość: andymax Re: Typowe dla Szczecina - brak INTEGRACJI IP: 193.19.146.* 23.01.04, 09:09
            Dlaczego rokrocznie reżyserem WOŚP w naszym woj. jest p.Monika Szwaja?
            Później wychodzą takie knoty jak tegoroczny.
            A może namówić Annę Augustynowicz na reżyserię takiej Orkiestry, by innym
            opadła szczena?
            Oglądając transmisję WOŚP np. z Gdańska czułem się faktycznie jak gość z
            popegeerowskiej wioski.
            Przecież taki koncert to także element promocji miasta, a na to są pieniądze.
    • Gość: niejad Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt IP: 62.233.216.* 27.01.04, 14:54
      Brawo wieś Szczecin!!! Jak tak dalej będzie to już nie będzie wieś tylko dziora
      zabita dechami przez Pana Jurczyka. Tak trzymać to niedługo sami będziemy mogli
      się zaorać.
      • albert_c Re: Żałosne podsumowanie Wielkiej Orkiestry Świąt 27.01.04, 15:01
        Gość portalu: niejad napisał(a):

> Brawo wieś Szczecin!!! Jak tak dalej będzie to już nie będzie wieś tylko
        dziora zabita dechami przez Pana Jurczyka. Tak trzymać to niedługo sami
        będziemy mogli się zaorać.

* a co masz plug w uzyciu, ze tak za ta wsia lobbujesz?
    • absztyfikant prwadziwe powody blamażu przy organzacji WOSP 28.01.04, 14:40
      Nie jest tajemnica, ze Marian Jurczyk cieszy sie poparciem czegos, co
      publicysci nazwali "kosciolem torunsko-katolickim", a ten ostatni jak wiadomo
      (delikatnie mowiac) nie darzy Jurka Owsiaka szczegolna estyma.

Tylko tyle.
      • Gość: Ana Re: prwadziwe powody blamażu przy organzacji WOSP IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.01.04, 14:48
        TYLKO???!!!!
        • absztyfikant Re: prwadziwe powody blamażu przy organzacji WOSP 28.01.04, 14:50
          A co, Klewki bis Ci sie marza ?:):):):)
          • piotr33k2 Re: prwadziwe powody blamażu przy organzacji WOSP 29.01.04, 21:57
            to jest raczej sekta a nie kościół .
    • Gość: pat witaj w domu pogodnej starości n/t IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.04, 19:20
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka